Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1436 / 1708
(#) pont válasza KBal76 hozzászólására (») Jún 10, 2017 / 1

Szia, köszi! Attiny85-öt, de 45-től felfelé jó minden, mert mivel ezekben az olcsó M8N modulokban már nem működik a beállítások megjegyzése, a gyárilag beállított 9600 bitráta megfelel a szoftveres UART-nak is. Elsősorban a program fejlesztéshez kellett, de ugye a GPS az mozog (mozoghat is), terepen is ki kell próbálni, de az a kis kiálló rész az egy 3mm-es acélrudacska . De ha valakinek 3000Ft-ért atomóra pontosságú időmérője van, azért lehet a lakásban is megéri. Személy szerint én, egy olyan alkalmazást fejlesztek, hogy az előre megadott koordináta és a pillanatnyilag mért helyzet közti távolságot írja ki, erre nem igazán van másnak szüksége, de azért tettem mellé a pdf.-et, hogy abban benne vannak milyen adatokat állít elő a vevő a méréseiből( a pdf az NMEA formátumhoz, de a vevő ezenkívül ugye még másféle adatokat is tud pl. ami az RTK-hoz kell ), lehet közülük válogatni...
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
(#) Ge Lee hozzászólása Jún 10, 2017 / 13

Elkészült a Co hegesztőm, csináltam vele 1-2 próbavarratot egy darab csőre.
(#) fastaction válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 12, 2017 /

Helló !
Gratulálok ! Majd megosztod velünk , hogy , hogyan sikerült a megfelelő eredményt elérni ? Tudom , már régóta építetted .
Üdv/ Fastaction
(#) zolek hozzászólása Jún 12, 2017 / 1

Üdv. Rod Eliott p3a készül a p3b
(#) Ge Lee válasza fastaction hozzászólására (») Jún 13, 2017 / 1

A topikjába majd leírom.
(#) Karesz 50 hozzászólása Jún 15, 2017 / 12

Elkészültek a nyákjaim... (Gyártattam.)
(#) Alkotó válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 15, 2017 /

A panel később készült mint a készülék?
A beépített panelokon sem festék sem felirat nem látszik.
(#) furko válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 15, 2017 /

A képek sorszámozásából ez következtethető
(#) Karesz 50 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 15, 2017 /

A kész végfok, az a "deszkamodell". A meghallgatások azt igazolták, hogy érdemes megépíteni "rendesen".

(Inkább ezt építettem meg a HTA30 helyett.)
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2017
(#) pjg válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 15, 2017 /

S ez melyik?
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Jún 15, 2017 /

Saját fejlesztése.
(#) Karesz 50 válasza pjg hozzászólására (») Jún 15, 2017 /

Ez a legújabb. Ezt már meg lehet majd hallgatni, mert a sajátom marad (csak most éppen kölcsönbe van adva).
(Az előző a Sense Audio tulajdona volt, oszt rám szóltak, hogy ne mutogassam ha nem az enyém.).
(#) Attila86 hozzászólása Jún 16, 2017 / 21

Elkészült az immobilizer/nyomkövető elektronikám második (igazából harmadik) prototípusa. (Előző verzió: Bővebben: Link) Az előzőnek volt pár hardveres hibája és hiányossága amik itt javítva lettek, illetve csökkentettem az elektronika áramfelvételét 34%-kal ami egy akkumulátorról működő eszköznél nem elhanyagolható. Kapott a PIC egy 1MB-os külső SRAM-ot is, így gyakorlatilag több hónapnyi pozícióadatot tud pufferelni ha épp nincs mobilnet, mondjuk mert külföldre megy az ember az autóval. Mondjuk ennek tegnap óta nem sok jelentősége van, mert a tegnapi nappal eltörölték az EU-ban a roamingdíjakat.

A szoftver hemzsegett a kisebb bugoktól és pár rendkívül nehezen megfogható is volt köztük. Volt például olyan hiba ami naponta egyszer vagy kétszer jött elő, de olyan is ami csak a hónap utolsó napján éjfélkor. Ráadásul nem olyan egyszerű ezt debuggolni hogy csak rádugom a PICkit3-at az asztalomon, mert az elektronika egy autóba van beépítve. Ráadásul nem is feltétlen az enyémbe... Na meg vannak olyan programrészek ahová a PIC csak bizonyos helyzetekben jut el, például 100km/h sebesség felett. Vagy ha átmegyek az országhatáron. Na ezeket leszimulálni nem egyszerű...
Nagy nehezen sikerült minden bugot kigyomlálni és most már másfél-két hete teljesen hibamentesen működik három autóban folyamatosan, éjjel-nappal.

A loggolási metodikája is immár kiforrott, nagyon részletesen rajzolja ki az útvonalat de közben a mobilnettel is spórol.

A WIFI modul hogy miért van benne azt még egyenlőre továbbra sem árulnám el, de annyit elmondhatok hogy a mikrovezérlő egy webszervert futtat WIFI-n. Na ez nem volt egyszerű mutatvány az én kb zéró html/javascript/css tudásommal, de sikerült megcsinálni ezt is.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 16, 2017 / 13

Még pár kép:
(#) zsoltee0001 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 16, 2017 /

Ez brutálisan komoly project.
Gratula
Az a két relé az immobilizer miatt van? Hülye kérdés, de nem érdemelt volna meg egy omron relét?
Üdv
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 16, 2017 /

A két relé a központizár-motort működtetni amire a motortérzár (Bővebben: Link) épül. 15A-t tudnak kapcsolni, ami ide sokszorosan elegendő. A három DIL tokos REED relével pedig a központi zárat tudja az elektronika nyitni és zárni, illetve az indexeket villogtatni.
(#) elektrorudi válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

Klassz a "beültetőgéped".
(#) baloka válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

B.sszus! Ez már művészet! Lenyűgöző!!!
(#) cross51 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

Egy kérdés:
A dsPIC logó feletti (vagy melletti) nyák antenna kézzel vagy meander-el készült?

És gratula mint mindig ez is "tökéletes".
(#) Attila86 válasza cross51 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

Kézzel rajzoltam az antennát. Semmi komoly, csak arra figyeltem hogy 86mm legyen a hossza.
(#) kalmi.kalmi válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

A munkáidból fellelhető valamilyen gyűjtemény a neten ?
(#) attika válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

Itt van neki a saját oldala, vannak jó dolgok ott de sajnos sok a titok is.
(#) Bender hozzászólása Jún 17, 2017 / 1

RTK-GPS. Egyelőre Bluetoothon keresztül androiddal, de folyamatban van az RTKlib STM32-re írása.

1.jpg

2.jpg

(#) szücsien válasza Bender hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

Szép munka, nagyon profi a nyák! Miért van rajta akkumulátor mellett még elem is? Melyik STM32-t használod, mi célt szolgál mellette az a QFN tokos IC? Jól látom, hogy a segéd panelen egy szines grafikus kijelző van?
(#) Bender válasza szücsien hozzászólására (») Jún 17, 2017 /

Stm32f405. A qfn egy ft232. Az elem az órák eleme. Nem tudja tölteni az akksikat. Terepen nehéz is lenne tölteni, ezért csere közben kell a táp. Az egy sima fehér 128*64-es oled kijelző.
(#) david10 válasza Bender hozzászólására (») Jún 18, 2017 /

Szép munka!
Az ST32F405-ötben van bootloader, hogy USB-n tudd programozni?
A nyák házikészítésü?
(#) vargham válasza david10 hozzászólására (») Jún 18, 2017 /

> Az ST32F405-ötben van bootloader
Gyárilag van a ROM-ban, ahogy majd mindegyik STM32-ben.

Embedded bootloader
The embedded bootloader mode is used to reprogram the Flash memory using one of the
following serial interfaces:
• USART1 (PA9/PA10)
• USART3 (PB10/11 and PC10/11)
• CAN2 (PB5/13)
• USB OTG FS (PA11/12) in Device mode (DFU: device firmware upgrade).

Forrás:
Reference manual 70. oldal
(#) david10 válasza vargham hozzászólására (») Jún 18, 2017 /

USB-n és CAN buszon frissitsük a firmware-t. Nem semmi.
(#) Bender válasza vargham hozzászólására (») Jún 18, 2017 /

Van benne USB-s BL, de usb-uart megoldással kevesebb flash memóriával megúszom.
A nyákot az allpcb.com-mal készíttettem.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
(#) attika hozzászólása Jún 19, 2017 / 10

Elkészült a sokadik de ez most falra is akasztható kissé kókányolt és hulladék fából készült Propeller Clock-om Összeszerelve úgy sem látszik a belseje de már több hónapja hibátlanul működik ez is.
Látszik, hogy nem profi CNC géppel lett kimarva és ezért itt ott vannak nem is kicsi csúszások de legalább elfért benne az amit szerettem volna

1.jpg

2.jpg

Következő: »»   1436 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem