Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Nixie rajongóknak: Bővebben: Link
Azé' nem nevezném "házi"-nak, ilyen gépparkkal.
![]()
Jó igaz 1-2 dolog annyira nem fellelhető de az a cicás nixie cső szerintem irdatlan kelendő kütyü lenne.
![]()
Tudom, a "zasszonynak".
![]()
Azóta is nyaggat mikor jönnek az újak... ne is mond jobb lenne lassan gyártani.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
Jövő héten postázom, ha nem bírtok 15-ig várni.
Csak nyugodtan én ráérek de asszony letépi a fejem... Egy kérdés : milyen gáz és milyen arányban kellhet egy ilyen csőhöz?
![]()
Nézz utána a Penning-keveréknek.
Köszönöm ez szinte minden további kérdésemre egyben válaszolt.
![]()
Akkor Zsákán megkapod; Emese nem veszélyes.
![]()
Sokan visszakívánják a hitelkártyák előtti világot, amikor még abból kellett kijönni, amije volt az embernek...
Bocs...erre írtam volna választ! ...de "félrement"...
Hát, ha még a "pókhálót" is látnád rajta ! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2017
EZ többet elárul a készítőről és a készítés körülményeiről. Hobbinak hobbi, de tényleg jó a géppark.
Az nem olyan biztos hogy nem veszélyes....
![]()
Igen, az fura is volt, hogy "botantenna" nevet nyerte el
![]()
Ebből sejthető, hogy a szerző "szakmailag" nagyon nincs a "toppon"...
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2017
Lenyűgöző. De leginkább azon szoktam elmerengeni, hogy vajon ki lyuggatta ki azt a szép hosszú tekercset?
Van egy hely, ahova a meghivott zenesz bemegy es 'feljatsza' a darabot egy erre a celra szerkesztett lyukasztogep-orgona kombon.
Itt egy video rola:
Bővebben: Link
Valoban ma már computeren csinálják a lyukasztott lapokat. Angliában még elég sok van belölük, söt egyes orgonákat gözgép hajtja. Néhány éve a P. Gabriel által szervezett WOMAD zenei fesztiválon több napig nézelödhettem ilyen csodák között. Az orgona egy nagyon szép ringlispil tartozéka volt és mind a kettöt a középen elhelyezett gözgép hajtotta.
![]()
Kár volt... odalett a varázs. Eddig egy olyan kép élt bennem, hogy egy szemüveges bácsika kézi szerszámmal és a papír fölé hajolva készíti. Így már más a feeling.
Irhatsz egy MIDI -> G code konvertert és már készitheted is a lyukasztott szalagot
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
A lyukszalagokat soha nem szemüveges bácsikák készítették. Ez mindig is női munka volt, leszámítva a programozókat, akik abban az időben nem ütötték meg a bácsika életkort, még a legfiatalabb lányokhoz képest sem.
Jól megy nekünk: Örökmozgó
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
Hadd fejlesszenek, lehet, hogy majd marad valami használhato hulladék, aminek sokszor nagyobb lesz az értéke, mint a fejlesztett, sohasem elkészülö szerkezetnek. Nem elöször fordulna elö az ipartörténelemben, hogy a célokat soha nem érték el, de a melléktermékböl milliomosok lettek.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |