Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha tényleg 2x50W-os akkor egy poti nem elég. Illetve egy is elég, ha az sztereó. Amit rajzoltál az mono, az az egy csatornás. Ide ebből kettő kell, mint írtam. Ráadásul (ha igaz) "A"-s tehát lineáris, ide jobb lenne "B"-s az logaritmikus, és egyenletesebb hallásra azzal a hangerőszabályzás.
Megtennéd, hogy küldesz egy linket PONTOSAN arról a modulról, amilyened neked van? Többfélét is gyártanak ezzel az erősítő IC-vel.
Mivel ritkán kell ilyet készítenem, rákerestem a neten, hogy hogyan kell bekötni a crosslink kábel két végén az RJ45 dugót. Meglepődve tapasztaltam, hogy legalább 3 féle bekötést találok:
1 - csak a narancs és a zöld érpárokat cseréli fel, a kék és a barna marad a helyén... 2 - felcseréli a kék és a barna érpárokat is... 3 - felcseréli a kék és barna érpárokat, és a sima/csíkos polaritást is megfordítja... Két gigabites eszköz összekötéséhez (pl. PC-PC) kell. Tudom, hogy a legtöbb LAN kártya felismeri a bekötést, de valószínűleg akad kivétel. Tehát melyik a crosslink kábel helyes bekötése, gigabites linkhez?
Ezt láttad már?
De egyébként nem vagyok biztos benne, hogy PC-PC összekötés megy -e LAN -on keresztül. Szerintem minimum egy SWITCH eszköz kellene közé, nem? ![]()
Az 1-es a helyes bekötés, 1-3 és 2-6 érpárakat kell cserélni.
De ez max 100 megáig igaz, gigabitnél nincs rá szükség, a gb hálókártyákat sima "egyenes" kábellel is össze lehet kötni direktben, a fordítást megoldják maguknak.
Miért ne menne a PC-PC összekötés LAN-on keresztül?
PC-PC LAN
Korrigálom magam: tévedtem, _van_ gigabites bekötés, de én elég sokszor használtam változatos eszközöket direkt kábellel összekötve, és gigabitnél mindig ment.
A wiki ezt írja: "Gigabit and faster Ethernet links over twisted pair cable use all four cable pairs for simultaneous transmission in both directions. For this reason, there are no dedicated transmit and receive pairs, and consequently, crossover cables are never required for 1000BASE-T communication" Bővebben: Link És a wiki ezt írja: "Automatic MDI/MDI-X Configuration is specified as an optional feature in the 1000BASE-T standard, meaning that straight-through cables will often work between gigabit-capable interfaces. This feature eliminates the need for crossover cables, making obsolete the uplink/normal ports and manual selector switches found on many older hubs and switches and greatly reduces installation errors." Bővebben: Link Szerintem ez a válasz áll legközelebb az igazsághoz: "Note that while Auto-MDIX is an optional feature of the gigabit ethernet specification (IEEE 802.3-2008: "Implementation of an automatic MDI/MDI-X configuration is optional for 1000BASE-T devices"), most gigabit ethernet interfaces do implement it, so in most cases you will not need a special crossover cable" Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Én még nem csináltam, inkább kérdés volt...
Ezen most milyen jót nevettem
![]() Idézet: „De egyébként nem vagyok biztos benne, hogy PC-PC összekötés megy -e LAN -on keresztül. Szerintem minimum egy SWITCH eszköz kellene közé, nem?” Ironikus ezek után magadat rendszergazdának hívnod jútúbon ![]()
Sziasztok! Kérdésem a következő lenne: van a punto 2 autónkba egy gyári szub láda ami 100 w teljesítményű és a hangszóró elszált benne amit szeretnék kicserélni.vettem is egy mélysugárzót de az 8ohm de mivel ebben egy 2x2ohmos dupla tekercses hangszóró van így az új az alig szól. hogyan tudnám megoldani ezzel a hangszóróval hogy jobban szóljon? A 8 ohmot le tudom "folytani" 2 ohmra? A válaszokat előre is köszönöm
Hello,
Van valakinek bevált hálózati zavarszűrő kapcsolása? Van egy kis dugasztápos órám, ami a mellette levő lámpa lekapcsolásától kikapcsol egy pillanatra (s így nullázódik is). Reméltem, hogy más tápegységgel nem lesz ilyen gond (földelt csatlakozós, kapcsolóüzeműekkel néztem), de a hiba maradt. Gondoltam építek elé egy zavarszűrőt, ha van valami egyszerűbb. Köszi minden ötletet ![]()
Hello! Nem tudod. Hangszórót illeszteni impedanciához trafóval lehet, de ez ebben az esetben értelmetlen lenne, frekvenciaátvitel és hatalmas méret szempontjából.
Az nem szakmám, csak az ismerősök/haverok állandóan engem nyaggatnak,
ha valami számítástechnikai segítség kell nekik... (Régről rámragadt.) ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Hatalmas méret? Ez alatt mit értesz?
Egy bazi nagy trafót, amitől a Puntó többet fogyasztana..
![]()
Szerintem hagyd így! Többeken észlelem, már fiatalon halláskárosodásuk van az autóban produkált hangos tuc-tuc "zene"-től.
Az még hagyján, hogy magukat károsítják de --letekerve az ablakokat-- még a környezetüket is zavarják. Nyilván ettől jó csávök. Vagy nem. Döntsd el, mit szeretnél? Rövid időn belül mások bosszantása mellett megsüketülni, vagy egészségesen a többiekre is tekintettel lenni? Én az utóbbit javaslom. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Sziasztok,
Egy Raspberry PI 3-at szeretnék működtetni UPS-ről. Tápom nincs hozzá, ideiglenesen egy telefontöltőre csatlakoztatnám. Rádughatom az UPS-re akkor is, ha módosított szinuszos az invertere?
Ezek a "modern" kapcsolóüzemű tápok simán ráköthetőek a módosított szinuszos tápra is.
Szia. Köszi a választ
![]() A chip adatai: Specifications: Supply Voltage: DC 8-25V Power Interface: 2.1 DC Socket Audio Input: Bluetooth Receiver V4.0 Audio Output: Terminals Output Power: Add Pre-5532 Output Foot Applicable Speaker Impedance: 4/6/8/16 ohm Number of Channels: Two-channel Stereo PCB Board Size: 82 * 50mm / 3.23 * 1.97in Weight: 37g / 1.32oz Note: If you use external audio, you need connect 3.5mm audio line; If you directly use Bluetooth, when power on, wait 3-10s, until LED blue and red light flashing alternately, then you can use your device to find the Bluetooth module then connect it. You can directly use it.
Sziasztok.
Van egy Deca Mach 119 autós töltőm. Tölthetek vele 2db, sorba kötött 6v/4Ah-s akkut anélkül, hogy károsodnának? Köszönöm.
A hangerőszabályzó potit nem a kimenetre, hanem a bemenetre kell kötni. Jelen esetben az erősítő bemenetét valahol a Bluetooth modul, és az erősítő IC között tudod megtalálni a NYÁK-on, itt kell elvágni két vezetősávot, lekaparni a lakkot, és ráforrasztani a vezetéket.
Ha ez nem tetszik, akkor vegyél olyan erősítő modult, amin nem nyomógomb, hanem potméter van eleve.
Bocs, közben megnéztem aeírást, jóval nagyobb töltőárammal dolgozik.
Az egyyik előbb lesz feltöltve, mint a másik, ez garantált. Figyelni kell az akkuk feszültségét, különben az egyiket túltöltheted, töltőáramtól függetlenül (már ha nem olyan kevés, ami egy lepkét is csak meglegyint).
Sziasztok.Tényleg ennyire gagyik a kinai kütyük?Egy ilyen step up convertert müködtettem 48V és 2A-rel és már egy pici füst megjelent rajta,aztán lekapcsoltam.Pedig elvileg ,az adatai szerint 250W-os, amit ha osztok 48-al akkor 5A mehetne át rajta nyugodtan.Nem?
Akkor a 10 A -t milyen esetben bírná meg?Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
De ha jobban belegondolok,mivel, hogy 12 voltos akksiról működtettem, akkor 8 A ment az aksibó beléje, akkor ezért?Na de még azért 10-ig lett volna...
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Van maximális áram, maximális feszültség. A kettőnek egyszerre a legritkább esetben szabad teljesülnie, ez kb. minden félvezetőnél így van. Lehet hogy bír annyit, mint amennyit szeretnél kisajtolni belőle, masszív hűtéssel.
Nem szeretem ezt a hozzáállást. Akkor gagyizz le egy eszközt, ha érted egyáltalán, hogy hogyan is működik! Az, hogy 250W van odaírva, csak bizonyos feltételek mellett igaz. Meg van határozva több határérték is, amit ha túllépsz, gondba leszel. Egyébként a két párhuzamosan kapcsolt diódát kell lecserélni egy normálisra (schottky, nagy áramú).
Tudom,elhamarkodottan írtam.De azért hidd el, hogy sok kínai dolog elég gagyi,legtöbb esetben nem bírják azt a max áramot, ami az adatlapjukon van.
Neked a legtöbb hozzászólásod is elég "furcsa". Mégis megpróbálunk nem ócsárolni! Te se tedd! Fizettél ezért a step up konverterért kb. 3$-t, az alkatrészek többe kerülnének, ha megvennéd. Ne panaszkodjál kérlek, hanem tanuld meg használni a dolgokat úgy, hogy ne menjenek tönkre! Nekem is van ugyanilyen konverterem, én átalakítottam sepic konverterré, és ha jól emlékszem, 100W-nál is csak minimálisan langyosodott a nyák, azt hiszem 150W-ot is elbírt. Nem ment tönkre! Nem füstölt semmi! 250W csak szélsőséges esetekben lehetséges, de ez szerintem egyértelmű, ha az ember kicsit is érti a kapcsolás működését.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |