Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2013 / 2484
(#) Karesz 50 válasza Naszrai hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Az AB osztályú végfokoknak van egy jól meghatározott nyugalmi árama. amelynél a torzításminimum van (30-100 mA között, melyet a kapcsolás egyéb tulajdonságai is megszabnak). Ha az optimumnál kisebb a nyugalmi áram, keresztezési torzítás jelentkezik, ha nagyobb, meredekség változás. A meredekség változás, a kimeneti ellenállás változásában jelentkezik és ez a terhelésváltozás visszahat a nagyjelű fokozat, illetve a komplett végfok viselkedésére is.

"Extrém nagy" nyugalmi áramnál szintén kialakul ez a meredekség változás amikor lezár a félhíd alsó, vagy felső végtranzisztora. Ilyenkor néhány wattig A osztályban üzemel természetesen.
(#) Naszrai válasza Karesz 50 hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Koszi! Valahol van errol szakirodalom? Estleg jelalakok alacsony, idealis, es magas nyugalmi aram eseten?
(#) Ge Lee válasza Naszrai hozzászólására (») Júl 14, 2017 / 1
 
Csak akkor van gond ha kevesebb, több meg felesleges. Lőttem néhány mentést, mindegyikre ráírtam a nyugalmi áram értékét.

Iny.jpg
    
(#) Naszrai válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Koszonom!
(#) Naszrai válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Jol latom hogy ha van keresztezesi torzitas akkor a kimeno jel is "annyival" kissebb mint amennyivel meg ki kene nyitni a tranzisztort a nyugalmi aram segitsegevel?
(#) Karesz 50 válasza Naszrai hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
A legtöbb végfoknál a visszacsatolás "kiszedi" a keresztezési torzítást, ha elég nagy a visszacsatolási tényező és megfelelően gyors a meghajtás, de ilyenkor "grízes", "érces" hangja lesz, ami főleg kis hangerőnél lehet zavaró. A túlzott nyugalmi áramnak általában nincs hallható hatása.
Bőséges szakirodalma van az erősítőknek, de tanulmányozhatod a működését valamilyen szimulátor programon is.
(#) Ge Lee válasza Naszrai hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
Nagyjából. Az sem mindegy ahogy Karesz is kitért rá, hogy milyen visszacsatolás van az adott végfokban. Amiről a képet csináltam abban éppen nincsen globális visszacsatolás a kimenetről (illetve lesz majd de máshogy), hanem csak helyi, a feszültségerősítő fokozatból. Meg differenciálerősítő sincs benne, mert szerintem nem tesz jót a hangnak. Most összerajzoltam egy végfokot a szimulátorban, azt hiszem ez lesz az utolsó végfok amit én még életemben a "szép hangzást hajkurászva" megépítek, és ha kész lesz, összehallgatom majd a HTA-mmal.
Az A osztályú üzemmóddal (jóval nagyobb nyugalmi áram) lehet kísérletezni, van amikor bejön, de általában nem. Nekem pl. a Quad405 hangja volt olyan, hogy az csak addig tetszett, amíg csak az A osztályú fokozat ment benne, tehát még nem nyitottak rá a B osztályban működő végtranyók.
(#) bereczk.jans hozzászólása Júl 15, 2017 /
 
Sziasztok! Szeretnélek megkérni benneteket, hogy az LM1875 kevésbé látogatott fórumába nézzetek át.
Egy munkapont beállító problémát szeretnék veletek megbeszélni.
(#) zotya1983 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 16, 2017 /
 
Dehogy lesz az utolsó.. Ezt már sokan mondták.. Aztán mégsem úgy lett
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2017
(#) Ge Lee válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 16, 2017 /
 
Pedig nagy valószínűséggel de. Nem titok, egy szimmetrikussá alakított HTA-ról van szó, ami kísértetiesen hasonlít egy canopusra, vagy egy B5-re, de mégsem az. Illetve mivel néhány ellenállás be - kiemelésén vagy arrébb rakásán múlik az egész, ezért egy olyan univerzális panelt készítek, amin az adott végfok a visszacsatolás módjától függően négyféleképpen elkészíthető, és előtte lesz még a Karesz (remélem nem sértődik meg érte ) műveleti erősítős torzításcsökkentő akármije is, tehát összesen 6 féle változatban hallgatható meg a végfok, amihez csupán néhány átkötést kell kivenni vagy betenni. Aztán a 6 féléből vagy lesz olyan ami tetszeni fog, vagy nem.
És lehetne még ezt fokozni, hogy a kompozit darlington kimenet helyett feteket teszek a végére tranyós meghajtással (jelenleg fetekkel működik mert így élesztettem fel), de arról már hallatlanban sem gondolom hogy szebben szólna mint a tranyók, így ezt a vonalat hanyagolom.
(#) csota hozzászólása Júl 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy hibás pioneer vsx-920 receiver. Már kerestem hibakódokat, de mindenhol csak a villogó mcacc led-et találom, ami a védelem aktív állapotát jelzi. Nekem folyamatosan világít az mcacc led. Valakinek valami ötlet? Tápokat megmértem.
(#) szikorapéter hozzászólása Júl 17, 2017 /
 
Sziasztok. Hozzám került egy Twin Line 300-as erősítő javítási célzattal. Az volna a kérdésem hogy esetleg valaki kapcsolás/nyákrajzát nem-e ismeri-e az adott gépnek?
Láttam régebben hogy valaki mintha foglalkozott volna vele hogy visszafejtse a nyákrajzot, de nem találom az eredményét sajnos. Hátha valakinek megvolna a kapcsolási rajza ( a nyákrajz nem is fontos mert azt ha kell visszarajzolom a másik panelról). A gépben az egyik oldal sérült ezért volna szükség a nyákrajzra is.
Még két kérdés: Elvileg ez átalakítható Twin Line 600 -asra igaz? Emlékeim szerint annyi a kettő között a különbség hogy a 600-ban nagyobb a tápfeszültség és 2x annyi végfok tranzisztor van bent.
A másik kérdésem az volna hogy a végfokba beszerelhető a BD249-BD250 helyett TIP35-TIP36C?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Ge Lee válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 17, 2017 /
 
Ilyen van.
(#) szikorapéter válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 17, 2017 /
 
Köszönöm,egyenlőre ez is sokkal több mint ami nekem volt infóm róla. Ha jól látom ami a 150-es rajzon ki van húzva alkatrészek,ha azokat pótolom és a tápfeszültséget emelem akkor elvileg már 2x 300W-os lesz az erősítő 4ohm-ra igaz? (8-ra pedig 2x150W)
(#) Szabi1 válasza csota hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Szia! Megvan-e a szimmetrikus tápfesz? Mérj egyenfeszültséget a GND és a csatorna kimenetek (a hangszóróvédő relé előtti pontban) között külön-külön.
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 19, 2017 /
 
Sziasztok! TDA 7293-mas IC-re hogyan lehet kötni Clip led-et a clip kimenetre, van valakinek kapcsolása?
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 19, 2017 / 1
 
Szia! Van a témájában Bővebben: Link és a Gugli is ad kapcsolást.
(#) csota válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 20, 2017 /
 
Amire rájöttem:van benne egy lc87f5nc8a, ami vezérli a bekapcsolást. Ennek van egy reset lába, ami kb 10-15-dik próbálkozásra kiveszi belőle az mcaccled tápot (csak ez a panel van rádugva a tápra) , ez vezérelne egy relét ami kapcsolná a trafót. Azon a lábon ahol indítaná a relét nem mérek semmit (ha egyáltalán mérhető) , szerintem ennek annyi.
(#) csota válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 20, 2017 /
 
45V mindenhol, relék nem húznak.
(#) Szabi1 válasza csota hozzászólására (») Júl 20, 2017 /
 
Fogj egy 80-100W os izzót, kötsd sorba a trafóval (biztosíték helyére). Ha jól értettem van egy relé ami 230V os tápot kapcsol a nagyobbik trafóra. Azt a relét kötsd rövizárba hogy adja át az áramot, ugyanígy a kimenő relét is. Ha valami rövidzár, vagy egyébb nagy probélma van akkor bekapcsoláskor az izzó folyamatosan égve marad, és nem füstöl el semmi. Ha minden rendeben van, mérj a hangszóró kimeneten egyenfeszültséget (+ és - között). Ha közel 0V az egyenfeszültség akkor köss rá egy hangszórót amit nem sajnálsz. Jöhet a hallgatásos hangpróba ( kis hangerőn ráköthetsz akármilyen kicsi hangszórót, amúgy is az izzó majd közbelép és kivillan ha nem bír több kakaót a kis hangszóró). Ha minden rendeben van akkor ki lehet iktatni az izzót, és a nagy trafó relét, és esetleg lehet másik koppanásgátlót készíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2017
(#) Imi18 hozzászólása Júl 21, 2017 /
 
Sziasztok! Megépítettem életem első erősítőjét. Az erősítő része széppen zajmentesen szól, viszont eléggé keveslem a basszust.
A nagyobb gondom az, hogy a hangszoró védelem valamiért ne úgy müködik ahogy kellene. A zöld és a sárga led folyamatosan világít, és a relé egyáltalán nem húz meg.
Esetleg valami ötlett miért van ez? Az alkatrészeket átnéztem, minden a helyén van.
(#) latyakosa válasza Imi18 hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Mérj DC feszültséget az erősítő kimeneti pontokon (test és erősítő kimenet), illetve a D2-s alkatrész nem látszódik a fótón a C2 kondenzátor takarja. T3 Bázis - Emitter DC feszültsége mekkora ?
(#) Imi18 válasza latyakosa hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
A kimeneteken 100-200mv között ugrál a műszer. A D2-s dióda z R6-s ellenállásfelé mutatt. A T3 tranzisztoron 600mV a fesz.
(#) Imi18 válasza Imi18 hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Viszont a T2 és a T3 igen csak melegszik.
(#) latyakosa válasza Imi18 hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
A trafó szekunderről jövő AC feszültségnek zárnia kellene a T3-t. D2-t dióda vizsgálóval érdemes lenne ellenőrizni. R6 értékét is érdemes ellenőrizni.
Rajzold rá kérlek a kapcsolásra a test ponthoz képest milyen feszültségeket mérsz T1-4 EBC lábain.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2017
(#) Imi18 hozzászólása Júl 21, 2017 /
 
Ha a T1 B-C lábait rövidre zárom akkor kapcsol a relé, és a sárga led is elalszik.
(#) latyakosa válasza Imi18 hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Annak úgy is kell működnie, csak a T1 vezérlésébe a T3 és a T4 is beleszól.
(#) Imi18 hozzászólása Júl 22, 2017 /
 
Kicseréltem a tranyókat, megmértem minden ellenállást és diódát, de még mindig nem hajlandó a relé meghúzni, csak ha T1-et rövidre zárom.
(#) Imi18 válasza Imi18 hozzászólására (») Júl 22, 2017 /
 
Ha a T3 tranyót kiveszem akkor meghúz a relé. Hát tovább már nem tudom mi legyen.
(#) CIROKL válasza Imi18 hozzászólására (») Júl 22, 2017 / 1
 
U Ac bevan kötve?
Következő: »»   2013 / 2484
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem