Fórum témák
» Több friss téma |
Minden más működik tökéletsen,csak a km óra nem mindig.
Sziasztok!
Thaila 1.4 16V 2002-es Az a problémám hogy előfordul hogy nem indul az autó,hiába indítózom.Egyáltalán meg sem tekeri az önindítót.Amikor megmozgatom a motortében a reléket,akkor beindul. Tud valaki segíteni ebbe a kérdésben. Heti egy két alkalom,de elég idegesítő, Ugyanis egy ember matat a motortérben,egy meg indítózik. Köszönöm!
Keresd meg azt a relét aminek a mozgatása segít. Vedd ki a helyéről takaríts meg a lábait és a csatlakozóját és tedd vissza. Nagyjából ennyi. Ha ettől nem javulna meg cseréld ki egy új darabra.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Üdv!
Ha van benne inditás gátló (és ha kb ugyan az mint a 2003-as Clio II), akkor az utastéri központi egységnél kell a kábeleket megigazítani (Clio-nál ez a kormány alatt balra található, a biztosítéktáblánál). Én is ezzel küzdök, illetve nálam már rosszabb a helyzet. Készülj fel arra, hogy előbb-utóbb cserélni kell a csatlakozókat. Ha nem foglalkozol vele, akkor az idő előre haladtával egyere több hülyeséget fog csinálni.
Imre vagyok !
Ezen túl estem ! Szembe állsz az autóddal nyitott motorfedéllel és a motor jobb oldalán keresel egy patkó alakú jeladót ( 2db 10-es anya fogja, kissé nehéz hozzáférni ) ! Ez egy mágnes jeladó ami elromlani gyakorlatilag nem tud viszont hamar kontakt hibás lesz. Takarítsd le és fújd be kontakt sp..-vel. Az általános szerelő nem ismeri ezt a dolgot bezzeg a márkaszervizesek ! Ezen lehet akasztani ...
Már beléd futottam többször ( ezen a fórumon ) úgy látszik aggaszt a kocsid sorsa ! De hogy a fenébe ne, hát Én is az interneten találtam meg a választ , nem a sima autószerelőnél !
Imre vagyok !
Leírtam a 99 %-os tanácsomat bisztos látod ! Mágnese jeladó!
Azért mert Cliót keressél hiszen a Thália annak az alvázára van építve és így máshogy kezelik !
Szia!
Rossz a javaslatod. A leírt konkrét hibajelenség, az -önindító nem forgatja meg a motort-. Lehetséges megoldások: relé csere- motortérben vezetékek, csatlakozások ellenőrzése, tisztítása rögzítése legvégül az önindító motor javítása/ perselyezés, behúzómágnes cseréje stb/ ImreAmbrus Az általad leírt "Mágnese jeladó" pontosan Felső holtponti jeladó meghibásodása, koszolódása esetén, fordulhat elő, hogy az önindító pörgeti a motort, de az köszörül, de nem indul be.
Sziasztok! 2002-es 1,4 8v Thalia az utóbbi időben hogy bejött a hideg indítás után ahogy beindult rögtön le is állt. kb10. indításra indult itthon amit tudtam megnéztem... Maradt a szervíz ott innyektor tisztító folyadékot tettek bele és azt mondták hogy nálunk mocskosabb a benzin ezért 4 évente kell bele. Ez csak nekem új? Vagy tényleg így van?
Sziasztok
2007-es thalia gyári autórádiójához keresek használati utasítást. Vissza szeretném kódolni. A kód megvan csak a folyamathoz kellene egy kis segítség.
Itt a 001.jpg-n le van írva. De ha az autód használati utasítása megvan, abban is le van írva.
Sziasztok.
Lenne egy nagy gondom. Bal első tompítottat kellene kicserélnem. Nincs az az isten amiért a helyére tudnám rakni az égőt és a foglalatot. 2003 a gyártási év 1,4 benzines.
Szia!Szedd le a kupakot a jobb oldalirol,kukkancs bele milyen pozicioban van az égő-kiindulási alapnak jó lesz.Az enyémben (2004-es 1,4 benzin) kettő fém "pálcika" szorítja oda az égőt a helyére,melyeket külön-külön kell bejátszani a helyükre.Nehéz elmagyarázni,úgy képzeld el mint a régi kitűzőket,ha a hegyes felét nyomod a kitűző tűje kinyílik.Ennek a fém pálcikának is ilyen a működése,azzal a különbséggel hogy odaszorítja a fényszóró szoknyáját.Lenyomva és oldalra elmozditva kinyilik és kivehető az izzó.
Ez elforgatós volt. De sikerült beerőszakolnom. De azért egy vaslapáttal elbeszélgetnék a tervezőjével.
Sziasztok!
2001-es 1.4RN thalia a következőt produkálja. A két gyári kulcs közül az egyik tudja csak nyitni a központi zárat, a másikat megtanítani se tudom. A tanítás menete: nyomom a központi zár gombját, míg vissza nem jelez az autó a zárak zárásával, majd ismételt kinyitásával, ezután a gombot megnyomom a kulcson, amit egy zárással konstatál. SDR# segítségével felfedeztem, hogy amelyiket nem tudom neki megtanítani, az egy hangyányit odébb sugároz és kevésbé erőteljesen (433.535 helyett 433.59 körül, a pontos értékekre két nap távlatából már nem emlékszem ![]() Másik problémám, hogy bár mindkét kulcs indítja az autót, gyakorlatilag majd minden indítás előtt be kell rá tanítani, hogy induljon a kulccsal. Ennek menete: kulcs betesz a gyújtáskapcsolóba, majd a gombot nyomva tartva elfordítom, míg az immo piros kis lámpája ki nem alszik, ekkor vissza alaphelyzetbe és mehet az indítás. E két problémára vajon mi lehet a megoldás? Merre keresgéljek a probléma forrása után (mondjuk évek óta ez már a helyzet, de az, hogy a kulcsot már meg se tudom tanítani az új)? És vajon mi lehetett az a szekvencia, amit véletlenül eljátszva tanítás helyett az autón bekapcsoltuk a sebességfüggő ajtózárást? (Vagyis indulás után egy adott sebességet elérve bezáródnak az ajtók.) Ezt apa csinálta, amikor véletlenül elfütyülte a tanítást, de azóta se jöttünk rá hogyan sikerült ![]()
Üdv!
Pedig az elforgatós egyszerűbb, ilyen van a Clio-mban is. Beilleszted a helyére és egy negyed fordulattal rögzíted. A helyzetjelző trükkösebb, azt ne csavargasd, azt csak ki kell húzni. Én csavargattam egy órát mire rájöttem. ![]()
AZ nem is gond. Arra én is rájöttem. Na de hogy a kezemet le kell csiszolni hogy beférjen. na az vicces. A suzukiba elég 3 perc hogy kicseréljem mind a 2 égőt. Mert ott van hely. Egy pont a suzuki javára
![]()
Üdv!
Ha a kulcs nem jó frekin működik, akkor szerintem rossz, de lehet bele fér még ennyi eltérés. Hogy mindig elfelejti a betanítottat, az lehet az UCH hibája (sajnos minden ilyet ez tárol és vezérel), illetve lehet ezért nem is nyitja az ajtót a másik kulcs. Az ajtózárást nyitott vezető oldali ajtó mellett a központizár gombjának hosszan nyomva tartásával lehet ki-be kapcsolni. Pittyenéssel nyugtázza. Arra már nem emlékszem, hogy kell e gyújtás, vagy nem.
No, de nem is arról volt szó, hogy a kezed nem fér be.
![]()
A boltos keze kb az enyém fele volt. De ő is csak szidta a kitalálóját. Csak nehéz a helyére illeszteni pontosan.
Van ennél rosszabb is. Egy másik gyártónál ki kell szedni az egész lámpatestet. Na annál nem kell az út szélére félreállva izzót cserélni.
Nekem (Hyundai i30) a kézikönyvem úgy kezdi fogj egy 10-es kulcsot és tekerd ki a három csavart, ami fogja a fényszórót. Na ez a könnyebbik fele, mert utána még tekergetni kell a komplett lámpatestet mindenfele, hogy kijöjjön a helyéről. Fiat punto mk2 - lökhárító le, hogy hozzáférj a fényszóró csavarjához. És még lehetne sorolni
![]() Na de, hogy ontopik is legyek kicsit. Köszi a választ a kulcskérdésemre. A freki nagyon közel van egymáshoz, csak a pontos értékre nem emlékszem, hogy mennyire és persze egy héttel ezelőtt nyitotta a kocsit mindkettő, csak folyamatosan volt ez az elfelejtős tanítós "móka". Ez az UCH mennyire javítható alkatrész? Vagy csak simán cserélendő dolog és a kulcsok újra tanítása kell neki? Vagy kicsit komolyabb a csere művelete?
Javítható, ha találsz a környéken olyat aki ilyennel foglalkozik. Nekem panel probléma volt, mert ha meghajlítottam a nyákot, rendbejött minden hülyesége. Szóval én vettem egyet bontottan és átforrasztottam az EEPROM-ot a régiről az újra. Így legalább a kulcsot nem kellet újraprogramozni. De mivel neked lehet tanítani (sajnos nekem csak CLIP szoftverrel lehet OBD-n keresztül), ezért nem hiszem, hogy kellene forrasztanod. Ha cseréled az UCH-t akkor a verzióra figyelj, én újabbat kaptam és most távirányítóval csak bezárni tudom. Gondolom 2 gombos távirányítóra volt már programozva, de lusta vagyok átprogramoztatni, meg sajnálom rá a pénzt.
![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Szia!
Nagyságrendileg kb. milyen összeg volt a bontott? A fórumra beregisztráltam, köszi, körül fogok rajta nézni...
Ha az UCH egyszer megtanulta a kulcsot, tobbet nem felejti el. A kulccsal lehet valami, pl. az antennaja nem erintkezik vagy hasonlo.
Nekem 25eFt volt, a tiédbe kisebb tudású van szerintem, az talán olcsóbb valamivel.
Idézet: „Másik problémám, hogy bár mindkét kulcs indítja az autót, gyakorlatilag majd minden indítás előtt be kell rá tanítani, hogy induljon a kulccsal.” Ha időről időre elfelejti mind a két kulcsot, akkor nem azokkal van a gond.
Sziasztok, Kérlek bennetek aki tud valamit a problémámra, megkérem szóljon hozzá . Van egy 1,4-es Renault Tháliám. 2005-ös évjárat. A gond az, hogy van mikor ha kis gázt adok neki, közben a kuplungot kinyomom, mivel váltani szeretnék, elkezd a motor magától felpörögni, akkor gyorsan sebességbe kell tennem, mert nem hagyja abba. A probléma akkor nagy mikor lámpánál állok, és a motor egyre hangosabb pedig üresbe van mintha a túráztatnám az autót. Aki hozzá tud szólni hogy mi lehet a hiba, kérem írja meg. Előre is köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |