Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem már nem tagja az oldalnak.Kilépett a pártból.
![]()
Használtam előfizetéssel, de nem sok előnnyel járt a nemfizetőshöz képest.
Tabasco, nekem is van vagy 8 bokor, és már érik.
Elég OT a dolog, de honnan lehet beszerezni rizzelt, de normálisan körbevágott QCPASSED kis kör matricákat? Nem kell hologrammos meg tolótetős/lendkerekes, csak egy szakadó cetli. Felőlem macskafej is lehet rajta, nem az a lényeg, csak hogy matricalevételnél egybe, máskor meg szakadjon. (lehet, volt már, de azóta is küzdök, mert ehhez valami dupla-stanc kell????)
Na,ez engem is érdekelne. Pár napja gondolkodtam,hogy én is felteszem ezt a kérdést,de elmaradt. Jól jönne pár db,de engem az sem érdekel hogy kör alakú,vagy hosszúkás,stb.
Köszi
![]()
Találkoztam már sérülékenyebb matricával is, de használható. Pengét alatta végigtolva, sík felületről szépen eltávolítható, bár azt nem figyeltem, mennyire lehet visszaragasztani. Viszonylag könnyen eltörik.
Köszi!
Hogy én mekkora balfék vagyok, hogy nem akadtam rá...hát igen, a varázsszavak keresése ![]() Nagyon köszönöm, ma is tanultam valamit!
Sziasztok!
Érdeklődnék egy, a privát üzenetekkel kapcsolatos dologról, akár "illetékestől", akár felhasználótól. Lehetséges-e, hogy régebbi üzeneteim eltűntek? Úgy emlékszem, hogy adott felhasználóval már volt üzenetváltásunk. Most írtam neki megint, de üres volt az ablak, nincsenek előzmények. Vagy ha másik fél törli az üzenetváltást, akkor az nálam is törlődik?
Nincs mit! De ne aggódj, én is vakartam már a fejem, hogy amit kerestem, milyen névvel találom meg.
![]()
Sziasztok!
Tudtok javasolni 2 kimenetes videokártyát? Lehetőleg nem ugy gondolom hogy egy VGA és egy HDMI ![]() Lenne két elég "normális monitorom de csak VGA van rajtuk! Köszönöm!
Régebbiek (1-2 év) PL 2 DVI kimenettel rendelkeznek ami adapterrel átalakítható. Vagy van olyan, ami 1 DVI 1 VGA. Az hogy milyen kell és mire használnád, azt te tudod... az alapján válogathatsz
Az üzenetsor tetején lévő "Korábbi üzenetek megjelenítése" gombbal hozható elő. Ha a partner nem látszik a listában, akkor az üzenetváltás törölve lett Általad.
Nincs meg az a gomb, mint máshol hosszabb beszélgetés esetén. Hogy a partnerlistában benne volt-e, nem tudom, az apróból küldtem privát üzenetet. Azt tudom, hogy vele már történt üzenetváltás. Arra nem emlékszem, hogy én töröltem volna, nem szokásom. Igazándiból nincs részemről jelentősége, csak kíváncsi voltam, az oldallal történt valamikor valami, vagy ha a partner törli a beszélgetést, akkor nálam is eltűnik-e.
Ha a felhasználót törlik, az üzenetei is törlődnek. Köbzolival és Simpivel is így jártam.
Sziasztok.
Van itt valaki aki koksszal fűt, vagy fűtött valamikor? 1 tonna koksz kb. meddig tart ki egy két szintes házban (kicsit túlozva 10x10 méter alapterület, de természetesen nincs az egész fűtve)? Ahonnan eddig a széldeszkát vásároltuk az a forrás elapadt (becsukott a fafeldolgozó telep) ezért más tüzelőanyag beszerzés után kell néznünk. A koksz abból a szempontból volna előnyös a fával szemben (itt fenyő széldeszkát illetve rönkfát kell érteni, mert ezt tudnánk venni), hogy nem kell még időt és pénz szánni az aprításra. Előre is köszönöm!
Üdv!
A szárított fa fűtőértéke nagyjából 15MJ/Kg, míg a kokszé 29MJ/Kg környékén mozog. Mondjuk fával legyen naponta kb 30kg ami kell. Tehát elméletileg koksszal egy tonna elég lenne 2 hónapra. De ha kemény telek lesznek mint idén is volt, akkor ettől csak kevesebb. De ez csak elmélet. Függ hogy milyen a szigetelés, az ablakok.
A fenyő széldeszka fűtőértéke jóval kevesebb, amit írtál, azt a keményfák adják.
Eddig akác széldeszkával fűtöttünk, de mióta új kazánunk van, azóta mindig hideg van a házban. Előtte egy felülnyitós vas szénkazánunk volt, azzal jó meleget tudtunk csinálni (ugyan azzal az akác széldeszkával fűtöttünk benne). Mióta egy elöl nyitós ATTACK öntvény kazánunk van, azóta mindig hideg van. Nem tudjuk miért, de hihetetlenül kormosodik az egész így aztán 50-60 fokos az elmenő víz. Azt reméljük, hogy a koksztól nem fog kormosodni a kazán, melegebb lesz. Árban 3,5 tonna koksz ott volna mint két évnyi tüzelő volt, de azzal rengeteg idő és energia elment az aprításra és akkor meleg sem volt.
Pontosabban úgy gondoljuk, hogy keverni fenyővel tüzeléskor. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
Nálunk a vizes fenyőtől -és a gyantásságától- kormosodik erősen, száraz fával már nincs ilyen gond. Régen volt egy ráégett korom szűkület amire sokára jöttem rá, emiatt mindig kormosodott, nehezen tudtam kiégetni, de azóta jó.
Régi kazánunkba kellett 7 vödör szén egy hideg téli napon reggeltől estig, mostani kazánunknál ennél kevesebb térfogatú keményfával van annyi meleg. Igen jó hatásfokú lehet, kézmeleg a füstcsöve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |