Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tegnap üzembe helyeztem az új asztali fűrészemet. Bika éle van. 5700-at fordul percenként. A bútorlapot kipattogzás nélkül vágja. A fenyőt nem égeti. Mással még nem próbáltam. Az ujjaim megvannak.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
Sarokcsiszolóba főrészlap igen veszélyes párosítás. Ha a kezembe is vennék ilyesmit biztosan nem kapcsolnám be. Gondolom a védőlemez sem volt rajta. Szerencsés vagy, hogy az ujjaid nem a földről kellett felszedegetni. Bár gondolom ez az eset tanulságos volt.
![]()
Szerencséd volt,hogy ennyivel megúsztad.Ismerek olyat,aki sokkal többel takarta be ugyanezt a módszert.
Én is ismerek, de neki sajnos a mutatóujja bánta. A tüzelőt akarta összevágni, sarokcsiszoló és fűrészlap kombinációjával. A buta ( szépen mondva ).
![]() ![]()
Ilyenkor jön a tipikus kérdés? Ha meggyógyul, tudok majd zongorázni is?
![]()
Van egy rádio frekvencia sávval kapcsolatos kérdésem. Hol tegyem fel?
Szépjónapot!
Kicsi Matiz-unknak garázst szeretnék építeni. Az alapozást mondjuk hogy érdemes elkészíteni? Lehetőleg alacsony költséggel, de persze minden ötletet stívesen fogadok.
Méret meghatároz, kijelöl. Kiás, zsaluz. Javasolt bevasalni, legalább 10x10-es szemméretű hálóval. A falazattól függően vagy sávalap kell (tégla, beton fal esetén), vagy az oszloptartó "papucsokat" be kell állítani előre. Szintezést nem elfelejteni!
Fontos, hogy legalább akkora legyen a szélessége, hogy mindkét oldali ajtók kényelmesen nyithatóak legyenek, és arra sem árt gondolni, hogy nem biztos, hogy mindig "kicsi Matiz"-otok lesz. (Szóval inkább nagyobb legyen, mint kicsi!)
Nekünk a "kisgarázs" lemezgarázs lett. A téglagarázs folytatása,kapott egy 15cm-s beton alapot,majd rákerült egy lemezgarázs.Nyáron meleg,télen hideg mint a román termosz,de az időjárást kizárja az autót amortizáló tényezők közül.Az ajtó zárható,a lemezek színesek,szerintem igényes lett.
Trapézlemez,porfestett,vaslemez.Eurostal termék.
Padlásra fel lehessen menni (hová is pakolnád a sok cuccot), körbe polcok, stb...
Nem!
Ez egy zombi. Ő használta a kézi sarokcsiszolós körfűrészt.
Szerelőaknát akarsz?
Mert akkor előre kell kicsit gondolkodni. Körbe sávalap, zsalukő, vasháló, beton, Ha könnyűszerkezetes, akkor hamar elkészülsz, nem kell száradnia.
Akna nem kell. Após autószereló van villás autóemelője.
A talaj pedig eléggé nedves, közel a talajvíz itt a hanság peremén.
Akkor elég magas alap kell és nem árt a cölöpös 3m-es alapozás. Győrben ártéren 1m fölött kezdődik minden építmény. Vagy olyan alap kell, ami képes felúszni a tetejére és akkor jó a fa is.
Sziasztok! A baj nem jár egyedül,Még mindig küzdök a Windows 10-el Létrehoztam évek alatt rengeteg munkával sok-sok fájlt és szépen le is mentettem őket, ahogy illik. A Windows 10 közli velem, hogy nincs jogom a fájlok megnyitásához. Bármit teszek, bárhogy küszködök, létrehoztam ugyanazokat a felhasználókat és jelszavakat, amivel létrehoztam, mégsem tudom olvasni. Már szétvertem a kezem dühömben az asztalon, mert 25 év munkájáról van szó és határidős munkám van. Remélem van valakinek megoldása erre, mert ha nincs, vissszatérek a papírhoz és ceruzához és az összes számítógépet likvidálom az életemből. Egyre kevésbé segítenek, inkább gátolnak a munkámban. Ha netán valaki mégis tud valami megoldást - ne hallgassa el. Egyszerűen nem térek napirendre, hogy már 3 malware irtót és egy teljes állású vírusirtót kell futtasssak, mert a vírusok és trójaiak ki-be közlekedhetnek a gépemen én meg nem férek hozzá a saját fájljaimhoz. Már komoly fizikai fájdalmat érzek, ha számítógépen kell(ene) dolgozzak.
Ha már fizikai fájdalmat is érzel, akkor valóban jobb lenne áttérni papírra és ceruzára. Kicsit megpihennél, több ihleted is lenne lehet
![]()
Barátom, neked lehet, hogy vicces a helyzet, nekem nem annyira.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Hogy őszinte legyek, én sem értem. Mi a fájltípus, mi az adott program? Mi az hogy nem nyitja meg, illetve hogy nincs jogod hozzá? Csak azért értetlenkedek, mert ilyennel még soha nem találkoztam, szerintem mások sem nagyon. Ez valami több felhasználós rendszer?
Nálam úgy van telepítve hogy a telepítéskor nincs semmilyen jelszó vagy felhasználó sem megadva, ennek ellenére azt csinálok vele amit akarok. Ha a rendszer alapból ismeri az adott fájltípust (nem valami utólag telepített szoftver sajátja) akkor kutya kötelessége megnyitni, de az utóbbit is, már ha az adott szoftver telepítve van.
Szia! Lehet, hogy EFS-t használtál az előző rendszeren? Állítólag ez egész jó eséllyel meg tud birkózni vele: Bővebben: Link próbálni nem próbáltam, de egészen jónak tűnő dolgokat ír(saját magáról)...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |