Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vidd el a géped egy szakértőhöz, mentsen le minden fájlt, kerül amibe kerül. Ha átrakod a hdd-t másik gépbe, szerintem fogod tudni olvasni a fájlokat, de ha nem, akkor is meg kell kérdeznie a fájlkezelőnek, hogy milyen felhasználónévvel és jelszóvad használtad. Máskülönben nem lenne értelme ennek az elzárom a fájljaidat, de vissza nem adom dolognak. Én még sosem találkoztam ilyen dologgal... De azt mondd meg nekem, miért nincs 2-3 biztonsági mentésed? Ha ennyire utálod a Windows 10-et, miért kínzod magad? Menj vissza az XP-re, Linuxra, vagy a saját oprendszeredre, amit fejlesztesz. Én vennék a helyedben egy régi hardvert, XP-vel, és öröm, boldogság. Annyira egyértelműek számomra a problémáidra a megoldások, csak nem tudom, hogy Te nem látod ezeket, vagy csak szeretsz panaszkodni?
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Miért kell azt a Win10 et erőltetni?? Szerintem ha ennyire kínod van tőle tegyél fel a gépre xp-t vagy win7 et.......
Akkor még egyszer leírom.
Saját tulajdonba vétel. Nézd meg jelenleg ki a fájlok tulajdonosa, s ott átválthatod, hogy a jelenlegi felhasználó legyen az. ACL lista a kulcsszó, ha neten rákeresnél. Ez egyébként az XP-ben is benne volt...
Sziasztok! Külső harddiskről van szó. Most ott tartok, hogy Linux alól elkezdtem vírusirtókat keresni, mert már tele a hócipőm. Elkeseredve olvastam itt, mi vár mindenkire: a Windows világában - 250 millió vírus helyett Linux és OS X alatt ...étezik Ez még gombócból is sok. Elérték nálam a számítógép hardver és szoftvergyártók, hogy megutáljam az egyik kedvenc hobbimat, hála ennek a tetves bandának. Ez még csak a kezdet. Majd ha a járműveknél is ezek a problémák ütik fel a fejüket.... A skynet öntudatra ébredt, csak még nem vettük észre. A gépek uralnak minket.
Kedves Petya! 2010 óta gond nélkül ment az XP-m egészen a legutolsó MS frissítésig. Onnan lehalt minden támogatás. Nem megy a java - ami kellett a szimulátorokhoz. Nem tudom megnézni a youtube tutorialokat, nincs frissítés a webes vásárlásaim védelmére - magyarul ..hatom. Csak abban reménykedem, hogy egyszer egy kellően elkötelezett MS mérnök jön velem szembe a nyílt utcán, hogy visszaadhassam neki azt az érzést és azt a felhasználói élményt, amit most érzek. Nem én erőltetem a windows 10-et, hanem azok a szoftverek, amiket használni vagyok kénytelen. Nem magam miatt, hanem az ügyfelek miatt, akiket ki kell szolgálni. Majd ha neked is 70-80MFt-os tétjeid lesznek számítógépre bízva, talán bele tudod élni magad. Addig meddő fingdarálás az egész.
Idézet: „Amúgy informatikus vagyok” A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Emiatt írtam le már nagyon sokszor (de minek), hogy kell egy normális tűzfal. Nem az ami az oprendszerben van, mert az egy vicc. Érdekes, sosem volt vírusom, pedig 3 gépem van napi használatban, abból kettő a hálózatra is csatlakozik.
Idézet: Erre amit most írtam volna, azt azonnal törölné a moderátor, joggal. Ne haragudj meg hogy ezt írom, de amiket írsz abból nekem az jön le hogy vagy az egyik fele nem igaz, vagy a másik, vagy mindkettő. A harmadik amit el tudok képzelni az az, hogy egy tízéves gyerek csodálkozik rá napi szinten a világra, amit kicsit sem ért, és nem is tetszik neki. Jössz itt napi szinten mindenféle anyagi meg egyéb gondokkal, utána meg a 80 millióval. De én vagyok a marha, hogy elolvasom, meg hogy reagálok rá... „Majd ha neked is 70-80MFt-os tétjeid lesznek számítógépre bízva” ![]()
Én meg nem értek a számítógéphez, semmi gondom vele, talán ezért működik.
Ennyi pénzből én felfogadnék egy bandát, hogy írjon egy operációs rendszert, amit utána egy másik banda használna, "legyünk Win10 függetlenek" szlogennel, hogy azért legyen bejövő is, én meg a kanári szigeteken süttetném a hasam. Fizetnék továbbá még pár mérnöknek, hogy a soha el nem készült terveimet/projektjeimet befejezzék, a gyorsan összedobott szerkezeteimhez készítsenek gyönyörű nyákot, CNC mart házzal, a programot is írják teljesen át, hogy átlátható legyen, mert én csak gyorsan összedobtam, hogy működjön. Értsék is meg helyettem az Arduino lib-eket, amiket használtam. Én meg strandolnék eközben. 3-4 hét után mindenkit kirúgnék, és magam csinálnám tovább ezeket a feladatokat, mert ennyi idő alatt szétuntam magam
![]() Ja, egy dolgot elfelejtettem: fizetnék valakinek, hogy kommenteljen a nevemben HE-ra, nekem még azzal se kelljen foglakozni ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Mondtam, hogy a legveszélyesebb a hamis biztonságérzet... A tűzfal kapcsolatot teremt a külső és belső hálód között, szabályzod, melyik porton mi mehet át, milyen protokoll. De honnan tudod, azon a protokollon milyen tartalom folyhat át? Például egy böngésző , vagy egy levelező portján? Esetleg éppen az oprendszer frissítéseknek nyitott portokon. Javaslom, a neten kívül olvass bele majd pár szaklapba is. Például Árgus. Vállalatbiztonságról információbiztonságról is írnak. Kockázatokról stb. Soha nem az a veszélyes, ha veszélyben tudod a rendszered, hanem ha biztonságban és hiba esetén tagadsz a cselekvés helyett. Használhatsz tartalomszűrőket, de azok nagyon lelassítanak minden folyamatot. Igen, vannak megoldások és rendszerek, de nem egy háztartás, vagy egy kis iroda zsebére szabva. Amúgy köszi a segítséget.
Attól nem félsz, hogy egy meteor csapódik a házadba? Vagy tornádó jön? Beléd csap a villám, esetleg olyan beteg leszel, amire nincs gyógymód? Esetleg autóval mész 120-szal, és valami hiba folytán baleseted lesz? Felesleges ilyeneken agyalni. Adatbiztonság, meg adatlopás? Mikor holnap elüthet egy autó, vagy kiderül, hogy az ember rákos, esetleg más betegsége van? Én itt inkább csak túl sok szabadidőt érzek, meg elkeseredettséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Köszönöm az érdemi hozzászólásod és a segítőkészséged ismét. Sokat segítettél. Gondolom elolvastad, mi a probléma.
A lakásépítés problémája hamarosan "megoldódik"
![]() ![]() Adatlopás: próbálják meg a hálózaton keresztül ellopni, ha olyan gépen vannak az adatok amik sosem csatlakoznak a hálózatra. De vannak egyszerű fájlkódoló programok is, bármilyen fájltípushoz, azt mondjuk nem tudom hogy ezek egy hekkernek mekkora fejtörést okoznak.
Srácok, komolyan köszönöm, ez jobb mint a vicces topik, még a könnyem is csorog.
![]()
Szerintem sok minden elfér itt az OFF-ba, de ennek is van topikja. Nekem sem mindig esett jól egy-egy Windows trükk, de ennyit szapulni a Windowst, azért már túlzás. Tudom, hogy sok frusztráció éri az embert - nem itt kell levezetni. Javaslom a küzdősportokat, vagy az utcai tüntetést. Esetleg egy jó pohár homoki bort, vagy a női társaságot.
Én többször nem fogom leírni neked, hogyan oldhatod meg a gondot. Eddig kétszer elolvashattad volna a megoldást, de még egyszer se reagáltál rá, hogy sikerült-e.
Ha jól megnézed, látod, hogy az ütőről pattan a földre és onnan telibe. Amúgy meg úgy be vannak öltözve, mint Darth Vader. Nem hinném, hogy pont a töküket nem védik.
A legelső hozzászólásban ott volt a megoldás. Hiába hozol létre egy ugyanolyan nevű és jelszavú felhasználót, az nem ugyanaz a felhasználó. Át kell venni a tulajdonosi jogokat. Ezt rendszergazdaként megteheted (a rendszergazdának van jelszava).
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni? Hogyan tudom megnézni a hozzászólásaimat? Valami *user: felhasználónév*-re emlékszem, de az nem jó.
Szóköz nélkül. Csillag sem kell.
Sajnos a nevedben szóköz van. Így nem működik. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Úgy nem igazán akar találatot adni.
![]()
Sajnos a nevedben szóköz van. Így nem működik.
Ez működik * topic:4595 user:pjg A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Próbáltam szóköz nélküli felhasználóval (természetesen) csillag nélkül, semmi eredmény.
Nagy vagy mint a Gellérthegy!
![]() Kössz!
Jó lenne ezeket a kis apróságokat ( pl: Ωµβ∅✔° -mikró, Ohm, béta, fok- jel beadása, topic és egyéb keresés szintaxisa) összegyűjtve kitenni a felső menüsorra egy ?-jel alá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |