Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó
 
Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   198 / 199
(#) jani1987 válasza Topi hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
A vidijókat hova tegyem?
(#) Janó bácsi hozzászólása Szept 24, 2017 / 2
 
Tényleg az a baj, hogy nem ismerjük egymást. Már mint vizuálisan. Az meg elég furcsa lenne, hogy csak úgy odamegy az ember valakikhez, és böngészi a kitűzőket. Talán kellene valami ismerkedési összejövetelt is tartani, bemutatkozó, meg kérdezz felelek programmal. Nemtom. Minden esetre én is csak egyedül ücsörögtem a bejáratnál a padon, míg Galfy fel nem fedezett. Persze Őt nem volt nehéz felismerni, felülemelkedett e pórnépen a sisakjával. Hi-Hi.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2017
(#) SALáta hozzászólása Szept 24, 2017 /
 
Idén sajnos halmozottan hátrányos helyzetem miatt nem tudtam lejutni. A hátrányos helyzet oka természetesen hogy nem 48 órából áll egy nap. Talán az sem lett volna elég . Várom a képeket. Bár az csak a jéghegy csúcsa de azért mégis láthatlak benneteket.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 24, 2017 / 1
 
Idézet:
„A vidijókat hova tegyem?”

Volt egy ilyen VHS korból származó klasszikus:
Vidióta lettem (kivonat)
- Nővéremet ismered?
- Melyik kazettán van?
(#) ROBESTON hozzászólása Szept 24, 2017 /
 
Köszönet a szervezőknek!
Most voltam elösször senkit nem ismertem.
Jó hangulat, egy kis műszaki eszmecsere, tapasztalat,
jövőre is eljövök.
Üdvözlet mindenkinek.
(#) sany hozzászólása Szept 24, 2017 /
 
Képeket kérünk!
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Raktam ki én is. Sajnos nem sokat mert a nagy gép lemerült fotózás közben,de volt egy tartalék hogy legalább a versenyt megörökíthessem.
(#) sany válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
De jó lenne részt venni ezen a találkozón. Talán majd jövőre. A képekből is látszik milyen jó a hangulata.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2017
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Én azt sajnálom hogy kicsit hamar véget ért.... na meg jövőre meg kell fenyegetni az időjárást hogy az esőjét máshova rakja el ne pont addigra időzítsen mikor már javában a találkozó lenne... Minden esetre nagyon nagy élmény volt az idei találkozó is,remélem a jövő évi még jobban fog sikerülni.
(#) jani1987 válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Este hétre értem haza.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Mi is akkor futottunk be , a vonatunk szokás szerint még késett is egy kicsit. Jövőre már autóval.
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Tisztelt Janó bácsi én is sajnálom hogy nem ismertem meg személyesen. Szerettem volna gratulálni élőszóval is azokhoz a csodákhoz amit Ön véghez vitt azokkal a régi romos rádiókkal.
(#) szikorapéter válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Ebben egyetértek. Kicsit rosszul is érzem magam mert rengeteg munkád kísértem figyelemmel,és ezért sajnálom is hogy nem beszélgettünk. Igen ez hogy kitűzőről ismerni meg valakit eléggé nehézkes dolog. Tényleg jól jönne valamiféle rendszer ami alapján a névhez (nicknévhez is) arcot tudnánk társítani. Úgy talán néhányan több tisztelettel írnának a fórumba is.
(#) mineral válasza madzagos hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Régen az adatlapon lehetőség volt 1 db fotót feltölteni. Biztosan megvan az oka annak, hogy már nincs ilyen lehetőség. Pedig milyen jó lenne pont az ilyen esetek miatt.
Tudom ott vannak a közösségi oldalak. Azt lehet linkelni az adatlapra. De azt sokan nem használják. Különösen az idősebb generáció.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 26, 2017 2 /
 
Megnéztem a fotókat. Talán csak az irigység mondatja velem -mert nem voltam ott-, de ennyi pocsék, életlen, rossz fényviszonyú képet egy rakáson ritkán látni. Az én több éves telefonom törött lencsével, kimerült akkuval, kikapcsolt állapotban is különbeket csinál.
A képek témaválasztása is drámaian egyhangú. Semmilyen hangulatot, semmilyen érzelmet, sőt szinte semmit sem közvetítenek számomra. Pedig a fotónak az lenne a dolga, hogy gondolatokat, emlékeket közvetítsen.
(#) geri12 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Egyetértek! Én is a képek minőségén csodálkoztam el. Gondolom telefonnal készültek, rossz fényviszonyok mellett... Ahogy te is írod, a fényképnek az lenne a dolga hogy gondolatokat, emlékeket örökítsen meg, és adjon át másoknak. Sajnos ezek tényleg nem olyan képek lettek, bár lehet nem is ez volt a cél. Élőben gondolom vidámság, és jó hangulat volt. Sajnálom hogy sosem tudtam eljutni egyetlen találkozóra sem, pedig az oldalt szinte a kezdetektől követem.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 26, 2017 / 1
 
Ahogy nézem képek 1/30 - 1/40 záridők még ISO400- 1600 között is, igen kevés fény.
(#) Norberto válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 26, 2017 / 1
 
Ezzel azért vitatkoznék! Láttad azokat a képeket is, amin Gafly mester pózol a legújabb, 2018-as Gucci divatsapkájában? Naugye... Szerintem az már nem kispálya.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) Gery78 válasza Norberto hozzászólására (») Szept 26, 2017 1 / 1
 
Igen azzal a sisakkal nagyon kellett vigyázni, mert ha véletlenül rossz gombot nyom meg az ember, akkor törli az emlékeit. Van egy ilyen titkos funkciója is.
(#) jani1987 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Megvannak a verseny videók de nincs hova feltölteni.
(#) mineral válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 27, 2017 / 1
 
Youtube, Google drive, Vimeo, Indavideo, Yahoo video, Dailymotion, Putfile.com Soroljam még?
(#) mineral válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 27, 2017 1 /
 
Hobbielektronika és nem Hobbifotó találkozó volt. Aki FullHD-ban szeretné nézegetni az menjen el személyesen. Ne sopánkodjon, hogy jajj de rosszak a képek...
(#) geri12 válasza mineral hozzászólására (») Szept 28, 2017 / 2
 
Ebben is van igazság, de vannak egyéb találkozók, amik nem Hobbifotó találkozónak minősülnek, és nagyfelbontású, éles képek születnek. Nem sopánkodom, csak furcsáltam. Nem akarok foglalkozni a témával, de azért így a végen megjegyzem, hogy az a meglátásom, hogy a legtöbben a zsebükben lévő telefont használják napjainkban fényképezésre. Sajnos nem csak utcán, hanem rendezvényeken, beleértve az ESKŰVŐKET is, mert nemrég voltam egyen. Szomorú! Az emberek zöme, hacsak nem hobbifotos vagy fényképész, már nem igen vesz fényképezőgépet. Pedig egy 30 ezres géppel is nagyon szép képet lehet csinálni a saját vakujával is, de sokan telefonnal fényképeznek, mivel bele van építve XX megapixeles kamera. Aztán sikerül, ahogy sikerül alapon lődöznek.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) uniman hozzászólása Szept 28, 2017 /
 
Üdv!
Azért a régebbi találkozók fotói sokkal jobb minőségűek voltak, komoly "fotoapparátus" is ott lógott a nyakában jó pár résztvevőnek.
Meg akkor talán volt annyi önismeretünk, hogy a homályos, élvezhetetlen fotókat nem tártuk a nyilvánosság elé. Most meg úgy tűnik, hogy boldog-boldogtalan mindenféle, minőségi fényképezésre alkalmatlan készülékekkel összevissza "lövöldöztek"...(tisztelet a kivételnek).
Mobiltelefonok között is akad elvétve egy-egy típus, amellyel készíthetők elfogadható minőségű képek.
Nekm is van 8 meg 13 Mpx kamerával ellátott telefonom, nos ezek már megközelítik az 5Mpx-es fényképezőgépemmel "lőtt" fotók minőségét...
Meg azt sem értem, hogy ha már valaki felrakott egy portét egy személyről ('bocsi Gafly!), akkor a többiek miért nem veszik észre, hogy az már ott van...nem kell ugyanazt még egytucatszor megmutatni.
https://www.hobbielektronika.hu/talalkozo2012/ ....2015
Mégy egy dolgot sajnálok, hogy a fotókat nem lehet "lapozgatni"...
Köszönöm, üdv.: Uniman
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) BEMcorp hozzászólása Szept 28, 2017 / 1
 
Üdv mindenkinek!

Én két építő jellegű (remélem az...) megjegyzést tennék:
Elsőnek, hogy a helyszínnel semmi bajom, tökéletes ilyen rendezvényre, bár természetesen nincs olyan hangulata mint a szép kertnek, sebaj.
Mégis, a tornateremben legközelebb talán próbáljunk meg ne ennyire szétszóródni, mert távcsővel nézegettem a túloldali fórumtársakat... Beszélgetni is sokkal könnyebb, ha nem kell 50-100m-t gyalogolni a másikhoz.
Másik nagy "hiányom" a csoportfotó elmaradása. Ha már összejöttünk személyesen, igen is legyen egy közös fotó mindenkivel. Ezt a tornateremben bármilyen időjárás esetén megejthetjük, szerencsére.

Leszögezném, én jó éreztem magam (a kaja is jó volt, gondolkoztam egy pofátlan repetán is, de nem akartam hogy valaki miattam 'haljon éhen' ).
Ezek nem panaszkodások akartak lenni, csak a személyes véleményem/tapasztalatom.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Egyébként fotózásnál a kulcs az valóban a fényviszonyok megléte / meg nem léte.

Ha és amennyiben kiváló ragyogó fényeket sikerül kifogni, akkor okostelefonnal is olyan képek készíthetőek, amik megszólalnak (még ha csak szoftveres feljavítással is)... ha viszont nincs megfelelő fény, akkor ott hamar elvéreznek ezek az eszközök, már csak a kis méretű lencse miatt is, amibe nyilvánvalóan fizikai képtelenség, hogy ugyanannyi fény jusson be, mint egy 4-5-8-szor akkora átmérőjű objektívnél.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) Temela válasza geri12 hozzászólására (») Szept 28, 2017 / 2
 
Én speciel nem szívesen szeretnék szerepelni semmilyen fotón! Szóval írtózom a "közösségi" oldalaktól is,nem kell hogy bárki "hülye" rám találjon. A nagy fotó kedvben azért mindenki elfelejtkezik, arról, hogy nem mindenki szeretne más albumában szerepelni. Azt gondolom, hogy a helyszín élménye kellene, hogy számítson, nem pedig nézegetem otthon ki volt még ott. ( - a fotótól még semmilyen személyes kapcsolat, barátság nem fog alakulni, ha a helyszínen az érdeklődés a téma iránt nem hozza össze a résztvevőket-) Ha véletlen valakit megsértenék valamiben, (akkor bocs) csak egyszerűen és őszintén kívántam nyilatkozni a témáról (,mert manapság azt tapasztalom a nagy szabadságban, hogy senkit nem érdekel miben zavarja a másikat).
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) szikorapéter válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Nekem mondod alig bírtam 1-2 jó fotót lőni a nagy fényképező géppel... 30 fotóból 10 kuka lett... aztán lemerült a nagy de telefont akkor sem vettem elő, jött a kicsi fényképezőm.
(#) jani1987 válasza mineral hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Hobbielektronika.hu.
(#) Topi válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Szintúgy. Nagyon rossz fényviszonyok voltak. 75-300-as telével gyakorlatilag nem is tudtam fotózni. 35-55-ös objektívet feltéve is csak párat. Tömegével kuka. Szívem szerint egyetlen képet sem töltöttem volna fel. Aki ismer, tudja, hogy a hideg futkos a hátamon az olyan fotóktól amiket most feltöltöttem.

Gondolkodtam rajta, hogy felkapcsolom a tornaterembe a lámpákat, de akkor meg frankó kis vegyes fehéregyensúlyos képek készültek volna. Ami még rosszabb

Egy szó mint száz, ez ugye a HE találkozó volt, legyen itt vége a fotózás OFF-nak.
Következő: »»   198 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem