Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   375 / 441
(#) (Felhasználó 122012) válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
(#) elektrocad válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Köszi, ezt én is megtaláltam, de ez nem magyar, ill. magyar nyelven nem nyújtanak terméktámogatást, ez az amerikai Autodesk magyar nyelvű oldala.
Azonkívül csak bankkártyával lehet fizetni. Nem mindenki, főleg a nagyobb cégek nem tudnak vagy nem akarnak bankkártyával fizetni + egyéb adminisztrációs ügyek miatt.
A lényeg, hogy a telepítő sok nyelvű környezetet tartalmaz, de a hivatalos terméktámogatást ezeken a nyelveken nem találom. Elvileg az árnak tartalmaznia kell a terméktámogatást az adott nyelven, legalább 1-2 évig.
Igen, vannak hivatalos forgalmazói az Autodesknek különböző országokban, de nem minden termékükre, pl. erre sem. Legalábbis nem tudni róla.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
(#) Lucifer válasza tcs52 hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Idézet:
„Azt még meg tudod-e mondani, hogy átválthatunk-e ennek a tükörképére (és akkor hogyan),”


Tools -> Mirror board (7.valahány felett).
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Megoldottam. Ki-be kapcsolható.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Szia!

Nekem ugyan még nem volt erre szükségem, így nem is keresgéltem ezt a pontot, de hogyan oldottad meg? Milyen verziót használsz?
(#) Alkotó válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Ez nem egy választható parancs, vagy pipa valamelyik megjelenítő menüben.
Egyszerűen létrehoztam a saját rácsomat. Nálam ez 14x14 db 2,54 mm-es kockát jelent, aminek az oldalain fél négyzetet kiállnak a vonalak. Így egy halmozható rácsfelület kaptam.
Nekem ez a brd-ön kellett, ezért új tokozásként hoztam létre. Illetve a kikapcsolhatóság miatt a 48-as rétegre tettem, ami nálam nem üközik semmi mással, így szabadon tudom ki-be kapcsolgatni.

háló.jpg
    
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Mit szólsz ehhez ?

raster.avi
    
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Sokkal elegánsabb mint az én megoldásom.
Annyi mentségem legyen, hogy egyszer kell megcsinálni (azért én is copy-ztam a vonalcsoportokat). Az enyém szélén azért állnak ki a félvonalkák, hogy egymás mellé tudjam takarás mentesen tenni, de a takarás itt valójában semmilyen hátrányt nem jelent.
(#) elektrocad válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Van erre funkció! Lásd az ábrát.

Pontracs.jpg
    
(#) Alkotó válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Nem érted a feladatot. Nem a képernyőre (az könnyű), hanem a nyomtatott tartalomra kellett rácsot tenni.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Én is így csináltam volna, de azt hittem erre is volt valami beépített dolog
(#) niedziela válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Idézet:
„de azt hittem erre is volt valami beépített dolog”

Akkor mutatom neked is

raster_2.avi
    
(#) elektrocad válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
OK, ezt nem értettem.
Idézet:
„Van egyszerű lehetőség a brd-öt úgy nyomtatni, hogy a nyomaton a raszter rácsozata is látszódjon? Esetenként ez hasznos lenne nekem”

Mondjuk, ezt sem értem, minek a panelre a rács?
(#) brumbrus hozzászólása Szept 25, 2017 /
 
Terveztem egy NYÁK-ot az alább csatolt schematic diagramm alapján. Ezen az oldalon találtam. Kérdésem az lenne, hogy a honlapon feltüntetett C1 kondenzátor kerámia-e?
Továbba csatolom a megtervezett nyákot, s szeretnék a hibáiról visszajelzést kapni. A triak egy BT137-es lenne. 7 amper induktív/ohmos terheléssel szeretném terhelni. Megfelő szélességűek-e a vezető sávok?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2017
(#) Lucifer hozzászólása Szept 25, 2017 /
 
Ahoi!
Nem tud véletlenül valaki olyan ULP-ről amivel a kijelölt alkatrészeket lehet egy assembly variantba be/vagy ból kivenni?
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2017
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Mivel nem találtam ilyet kokeszoltam gyorsan össze egyet:
https://github.com/martonmiklos/ulps_for_eagle/blob/master/selectio...nt.ulp
(#) bbb válasza niedziela hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Nekem hiába mutatod meg még egyszer, elsőre is láttam, hogy polygon-t használtál hozzá Az meg majdnem olyan, mintha alkatrészt raktál volna le... Én arra gondoltam a beépített alatt, mint ahogy a grid-ben lehet kapcsolni a láthatóságot, úgy a nyomtatásnál is van ilyen lehetőség, de az nincs, mindenképp a panelre kell elhelyezni olyan elemet (alkatrészt, vagy polygont), ami látszódik nyomtatásban.
(#) elektrocad válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Nem tudom, pontosan mire van szükséged, de itt van egy leírás az assembly variant használatához (a doksi második oldalán), nem kell hozzá ULP. A különböző assembly variant kiválasztásával tudod meghatározni, az adott alkatrészek legyenek-e beültetve, vagy sem. Ez még a 6-os verzióhoz készült.
Lehet, hogy korábban is be volt már ide szúrva.
(#) Lucifer válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Igen ismerem azt, hogy hogyan kell az Assembly variantokat kezelni, azonban sok alkatrész esetén a program által nyújtott táblázatos megoldás nem hatékony.

Az ULP segítségével csak kijelölöm a kapcsolási rajzban azokat az alkatrészeket amiket hozzá/kivenni akarok egy beültetési verzióból majd lefuttatom az ULP-t (kiválasztva az Assy variantot és a műveletet (hozzáadás/kivétel))és kész.

Mindenesetre köszönöm a doksit. Jó látni, hogy régen volt még magyarul is changelog major releaseknél...
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) elektrocad válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Idézet:
„Jó látni, hogy régen volt még magyarul is changelog major releaseknél...”

Nem csak major realeseknél volt.
Lett volna továbbra is, ha az Autodesk nem kavar be a régi bevált koncepcióba .
Sok kritika itt olvasható (angolul): Bővebben: Link
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Csak jó történt ezzel a programmal azóta hogy az Autodesk foglalkozik vele.
Talán egy nagativum van, nincs x86 támogatás.
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Egy dolog a szoftver fejlesztése, ami egyébként már régóta követte az Autodesk fejlesztéseit, és más dolog az üzleti "modell". Én az utóbbira gondoltam. Nem mindenkinek felel meg online rendelni Amerikából és nem mindenkinek felel meg a kártyás fizetés, nem beszélve az amerikai számláról. De szerintem ez már súrolja a szabályzat határait, így nem is feszegetem.
(#) Alkotó válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Nem jártam most utána, de korábban már beszéltem magyar AutoDesk forgalmazókkal, akik maximálisan konstruktívak voltak az egyedi felvetésem kapcsán.
Meg lennék lepve, ha bármelyikhez bemennél Eagle vásárlási szándékkal, és azt mondanák nem tudnak neked segíteni. Ez egy üzlet, amit jó esetben a kínálat és kereslet együtt formálnak. Ha ma még nincs erre kitaposott út, akkor majd lesz.
(#) elektrocad válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Idézet:
„Meg lennék lepve, ha bármelyikhez bemennél Eagle vásárlási szándékkal, és azt mondanák nem tudnak neked segíteni. Ez egy üzlet, amit jó esetben a kínálat és kereslet együtt formálnak. Ha ma még nincs erre kitaposott út, akkor majd lesz.”

Az egyikük honlapján sincs a kínálatukban, ha valaki keresi így nem találja meg. Sőt hivatalosan az amerikai Autodesk azt az infót adta, hogy csak náluk online, ill. egy brit partnerüknél vásárolható meg - alább egy idézet a válaszukból. Egy dolog a segítség a vásárláshoz, a másik pedig a terméktámogatás. A támogatást csak központilag, angolul nyújtanak Amerikából. A helyi forgalmazók csak a kínálatukban lévő termékekhez adnak támogatást. Valószínűleg neked is a kínálatukban lévő termékekkel kapcsolatban voltak konstruktívak.
A másik dolog, hogy a megvásárolt licenc max. 3 évre szól (az érvényességtől függ az ára), utána újból fizetni kell. Korábban, ha egyszer megvásároltad, azt legálisan "örökké" használhattad.
Idézet:
„Worldwide Reseller Farnell element14 is our Partner for Autodesk EAGLE and operates in several Central European countries...
You can also subscribe to Autodesk EAGLE directly on our Online Store, or contact our Direct Sales team at: eaglesales@autodesk.com”
(#) szendru hozzászólása Szept 28, 2017 /
 
Várom segítségetek az alábbi probléma megoldásában:
Bővíteni szeretnék egy meglévő projectet. Eddig úgy csináltam, hogy az .sch-t és a .brd-t átmásoltam egy új könyvtárba, így konzisztensek maradtak és így megmaradt az eredeti NYÁK is, az új könyvtárban meg tudtam rajzolatot és ezzel boardot is bővíteni. Most viszont az a gondom, hogy a meglévő project A4-es sch-ja kicsi a rajzbővítéshez és A3-ra a freme-t nem engedi cserélni. Gondoltam, csinálok egy üres A3-as scheet-et és ebbe bemásolom a rajzot, illetve valahogy a kapcsolódó brd-t, de ez nem sikerült, ez már meghaladja az eddigi ismereteim. Gondoltam, van erre ULP, de csak meglévő sch-et tudtam reprodukálni, azt meg ahogy írtam egyszerűen j könyvtárba másolással egyszerűbben már meg tudtam tenni.
A feladat tehát az lenne, hogy egy új A3-as scheet-be bemásolni a meglévő rajzolatot és vele együtt importálni a hozzátartozó új boardba a nyákrajzolatot is úgy, hogy konzisztensek maradjanak, tehát gond nélkül tudjak bővíteni.
Várom ötleteiteket, üdv. Szendru
(#) elektrocad válasza szendru hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Ha már van másolatod a projektből, abban töröld ki a framet. Nyiss egy új projektet, abba szúrd be a nagyobb framet, majd az import paranccsal töltsd be a frame nélküli kapcsolási rajzot majd a panelt is a panelszerkesztőbe.
(#) Lucifer válasza szendru hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Idézet:
„Most viszont az a gondom, hogy a meglévő project A4-es sch-ja kicsi a rajzbővítéshez és A3-ra a freme-t nem engedi cserélni.”

A framek footprint nélküli alkatrészek. Töröld ki az A4-es framet tedd le az A3-ast, ne replaceld.
(#) (Felhasználó 122012) válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Valószínű azért nem engedi - véleményem szerint - mert nem legális a program ...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2017
(#) Lucifer válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Hát az öreg hiba...
AFAIK a free verzióban csak lap számra van korlát a schematic-ban, lapméretre nincs.
(#) niedziela válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Ezek városi legándák minden esetben.
Következő: »»   375 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem