Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   217 / 291
(#) iamrob válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Néhány hete tetttem fel ide kérdést egy bosch fagyasztóról és annak működéséről. Akkor még nem kezdtem hozzá a vezérlés módosításának, csak az infót gyűjtöttem róla. Ehhez képest kiderült, hogy a PIC firmware simán kiolvasható belőle, tehát vagy elfelejtették bekapcsolni a kódvédelmet vagy nem kezelték különösebb titokként. Csak arra akarok kulyukadni, hogy van arra példa, hogy kinyerhető a program a vezérlésből.
Az más kérdés, hogy módosításra nem igazán alkalmas, újraégetésre (reprodukálásra) viszont tökéletes.
(#) rockersrac hozzászólása Szept 27, 2017 /
 
Sziasztok! Ez milyen foglalat lehet? Szeretném kiváltani leddel, mert 1: kevésbé melegszik, 2: kevesebbet fogyaszt, 3: a két izzóból az egyik kiégett, 4: az izzók hőjétől a burkolat is deformálódott minimálisan. Remélem tud segíteni ebben valaki! Egy kb 10 éves Whirlpool 6th sense total no frost hűtőgép belső világítása ez, meg a másik kiégett izzó.
(#) kaqkk válasza iamrob hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Hogyan derült ki ?
(#) Joe_001 válasza iamrob hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Igazad van, meg kell nézni. Az esetek többségében viszont lezárják az égetés beírásakor, ezért nem is nézik, meg a hűtőgépes szakmában nem gyakori szerszám az epromégető, (még). A gyakorlat a panel rendelése, kevesen foglalkoznak a program újratöltésével, sőt még a progi újraírásával.
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Idézet:
„sőt még a progi újraírásával.”
Szerinted megérné a fáradtságot ? Évente 2 elektronika hibás gép jön be a szervizünkbe (jó mi nem az LG- samsung márkaszervize vagyunk) de természetesen minden típusnak más szolgáltatásai mindezt figyelembe véve nem lenne olcsóbb újraírni egy programot mint kicserélni az elektronikát ..
(#) iamrob válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Úgy derült ki, hogy mielőtt töröltem volna a tartalmat - hogy beégessem a saját verziót -, megpróbálkoztam egy olvasással. Én lepődtem meg legjobban, hogy nem csupa nullát kaptam eredményül.
Nálam nem az volt a helyzet, hogy tönkrement a vezérlés, hanem hogy már harmadik alkalommal fűtötte túl magát "gyárilag". Az első két alkalom a pár forintos hőbiztosíték cseréjével megoldható volt, de a harmadik vitte magával drága a fűtőbetétet. Ezt a fűtőciklus rövidítésével és a fűtőbetét szakaszos üzemével alakítottam át. Néhány hete működik így, de eddig teljesen rendben van. Még egy paramétert meg fogok rajta változtatni, illetve a két leolvasztás közötti időt is hosszabbra állítom, szerintem fölöslegesen sűrűn olvaszt. Ha mégis kiderül, hogy sok, visszaveszek belőle.
És igen, mindkettőtöknek igaza van abban, hogy a program újraírása nem egy életszerű javítási módszer. Más hűtőjével én se foglalkoznék ennyit már csak azért sem, mert a nyák visszarajzolásával kellett kezdeni, bár maga a kapcsolás egyáltalán nem bonyolult. Ha esetleg valakit érdekel, van róla egy kézzel rajzolt verzióm. A legnehezebb része az volt, hogy kiderítsem, hogy az M2TM jelű SOT23-5 alkatrész mi lehet benne.
(#) kaqkk válasza iamrob hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Ma hazahoztam egy hibásnak minősített cserélt elektronikát , ha lesz időm a hétvégén megpróbálom kiolvasni a picet ...
(#) zolika60 hozzászólása Szept 28, 2017 /
 
Sziasztok! Szeretnék egy új hűtőt venni. 300l körüli, fagyaszó nélkül, vagy kicsike fagyasztóval A+ vagy jobb olyan 100 000Ft környékén. Van valakinek tippje?
(#) antikzsolt válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Tessék
2
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Az előttem szóló linkje teljesen jó , én ezek közül a zanussi-típust javasolnám
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek. Keresni én is tudok, inkább a gyártó miatt kérdeztem. Tehát akkor Zanussi?
(#) gyuszo válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Cseréld ki foglalatot is E14 típusra. Ehhez könnyebben találsz LED-et is.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Igen ! "Hazai " gyártmány ha véletlenül javítani kell minden alkatrész kapható emberi áron ...
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Köszönöm, akkor ez lesz.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Ha ezt veszed meg arra figyelj hogy szobahőmérsékletre van tervezve , ha télen hideg helyen lesz nem fog működni .
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
A konyhában lesz ott ez nem gond. De végül ez lett.
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
De miért? Ez van odaírva, Klímaosztály : SN-N-ST-T. Mégis melyiket kell nézni? Mindig az utolsót, vagy hogy van ez?
(#) kaqkk válasza Ronin hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Teljesen mindegy melyiket nézed a klímaosztály azt mutatja hogy milyen melegben dolgozik még kielégítően, a belső hőmérséklet 2-5 fok ha ez kívül is megvan akkor nem indul el , a mélyhűtő nélküli és az egy kompresszoros kombinált hűtők leolvadnak hideg környezetben és ezen nincs mit csodálkozni ha 5 fok kell belül és kívül 0 van akkor miért hűtene ? A két kompresszoros kombik nál is csak a fagyasztó működik mert a -18 at ritkán éri el a hőmérséklet még egy fűtetlen kamrában is .
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Persze én ezzel tisztában vagyok. Azért kérdeztem hogy melyiket kell nézni, mert ha például spájzba van téve télen, akkor ott mondjuk van pl 12 fok, a T jelölésű meg 18 fokig működik jól. Tehát melyik jelölést kell nézni? Bár gondolom mind érvényes rá amit odaírtak.
(#) kaqkk válasza Ronin hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Idézet:
„mind érvényes rá amit odaírtak.”
(#) rockersrac válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 1, 2017 /
 
Hogy? Nem férek hozzá a foglalat tartó panelhez. Plusz a fölső égő körül van egy szilikongyűrű is, ami erre passzol, de az E14-eshez már nem biztos hogy jó lenne.
(#) gyuszo válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 1, 2017 /
 
Milyen foglalatú LED-et tennél bele ?
( E14 helyett )
A hibás izzót használd fel átalakítás céljára, ki tudod vezetni a vezetékeket egy beszerelt E14 foglalathoz. Így a szilikon gyűrűd is passzol, maradhat.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2017
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 1, 2017 /
 
Tökéletesen igazad van, vannak gazdaságossági szempontok is. Márkaszervizeknél is panelcsere. Más gépeknél is ez a divat.
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 1, 2017 /
 
Idézet:
„Márkaszervizeknél is panelcsere. Más gépeknél is ez a divat.”
Igen sajnos nincs más lehetőség , ha fellelhető lenne minden típus programja senki nem cserélné le a 3 éves hűtőjét ... A szervizeknek is meg kell élni valamiből a program újraírásáért nem jutna pénz a gyártóhoz , de az elektronika csere egészen jó bevétel ...
(#) Joe_001 válasza iamrob hozzászólására (») Okt 2, 2017 /
 
Ezt egy Bunny Girl játékgéppel játszottam el a 80-as években. Rég volt. 2 hónap volt a visszarajzolása, 64k epromban 1,5k valós program.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2017
(#) PiperR hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Lehel HF260/75K típusú hűtőgép, alul fagyasztó, felül hűtő. A felső része úgy tűnik fagyaszt. A belső hűtő lap jeges, bár pl. bent van egy pohár víz az nem fagyott meg. A kompresszor kb 10 percig megy majd 10 percig áll, ez ismétlődő. A hőmérséklet szabályzó, a belső tekerentyű, hiába tekergetem nem kattan. De valahogy mégis szabályoz mert a kompresszor ki kapcsolgat. Próbáltam hogy mikor megállt a kompresszor, kinyitottam az ajtót hogy hátha hamarabb kapcsol be, de nem kb 10 perc kellett neki. Termosztát gond lehet?
(#) cooling hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy Samsung RL33-as hűtőnk van, de sajnos van vele valami bibi. Elkezd kattogni, morogni, majd ezt követően bedobja felül a villogást a ledeknél. A felhasználói kézikönyv szerint ez hiba, kapcsoljuk ki és szóljunk a szerelőnek. Igen ám, de leolvasztás után hónapokig hibátlanul üzemel. Már sajnos nem első alkalommal csinálja. Egy hirtelen ötlettől vezérelve körülnéztem a neten. Találtam egy remek leírást Kondor Attilától és nagyon megörültem, hogy ilyesmi lesz a baj nálam is:
https://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-rl33sbsw-nofrost-hut...vitasa
Csakhogy nálam nem szakadt a leolvasztó fűtőbetét, hanem 200 ohm-os. Viszont a leírás alapján vele párhuzamosan lévő segédfűtés 6 Kohm. Jó ez így? Vajon mi lehet a baj? Tudnátok segíteni?
(#) beers hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Sziasztok!
Whirlpool tropicalhoz van esély emberi áron ventillátort szerezni?
A paramétereit esetleg cikkszámot tud valaki?
Köszönöm!
(#) zeusmaior hozzászólása Okt 4, 2017 /
 
Tisztelt hozzáértők! Samsung No-frost hűtő problémám. Alul fagyós, felül hűtő. Sajnos észrevettem, h, a fagyó ill fhűtő rész nem funkcionál. elkezdett leolvadni, -fent, és lent is használok hűtő hőmérőt, vendéglátás- hűtő kikapcs-bekapcs megy a kompr. melegszik az oldala. Majd Minden oké lent -17 fent +7 aztán kikapcsol magától. De aztán vissza már nem. Most lent -10 fent + 9 és nem indúl magától a hűtés. Ha ki- be kapcs. akkor azonnal kezdi a munkát. Mi a gond? Köszönöm előre is a megoldást.
(#) kaqkk válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Próbáltad leolvasztani ? Kihúzod és naponta kitörlöd a csepptálcát (amikor már nem találsz benne vizet akkor vagy készen) kb 2-3 nap ...
Következő: »»   217 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem