Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Lapozás: OK   53 / 62
(#) Karesz 50 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 2, 2016 / 2
 
Sziasztok!
Megpróbálok rövid lenni. Küzdöttem a földhurokkal az erősítőmön belül. Négy csatornás végfokról van szó, amelynél hol a 4. csatorna zúgott, hol az első. Miután átkábeleztem az egészet, a zúgás az egyes csatornára összpontosult. Na, addig kerestem a problémát, míg kiderült mi is a gond. Közép megcsapolásos szekunderű trafóm volt - két panelen - független Graetz-el egyenirányítva, 4-szer 10000 µF-al pufferelve. Ez ugye, egy-egy pozitív és egy-egy negatív kivezetés. (A másik végén mindkét puffer panelnek.)
Rájöttem két hét keresgélés után, hogy amint visszakötöm a 3. és a 4. panelt a GND pontra, az erősítő elkezd búgni. Miután átkötöttem a GND-t egy közös pontra (a csillagpontra), a búgás megszűnt minden csatornán. A pozitív és a negatív tápleágazás maradt a helyén, csak a kondik kapják be a GND-t.
Nagyon tanulságos volt ez számomra....

(Vagy valami ilyesmit akarhatott írni, ha jól veszem ki a félmondatokból.)
(#) fufuka válasza Karesz 50 hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
....magyar hangja: Karesz 50
-a szinkron a magyar filmstúdióban készült 2016.

(#) krisz69 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 6, 2016 /
 
Szia . A helyesírási hobákért elnézést kérek legtöbbét mobiltelefonról vagyok. Azeg sajnos néhe mindent ír csak azt nem amit szeretnék.
(#) Kovidivi válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 22, 2016 /
 
Nincs a telefonodon törlés gomb??? Mások is írnak telefonról, mégis oda tudnak figyelni a helyesírásra és az egész mondatokra, mint pl. most én is...
(#) Letiodj hozzászólása Jan 25, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mi lehet annak az oka, hogy zúg az erősítő? Eddig minden rendben volt, tegnap kikapcsoltam ma meg már ez fogadott. Átnéztem, reléket megtisztítottam hátha segít de ugyan az a helyzet. Márka: CAT cs 907. Elnézést kérek ha rossz helyre tettem fel kérdésemet!
(#) Bakman válasza Letiodj hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Ha akkor is zúg, amikor csak a hangszórók vannak csatlakoztatva, akkor valószínűleg a tápegység hibája okozza a dolgot. Ha a zúgás 50 Hz-es, akkor tuti.
(#) Letiodj válasza Bakman hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Nah az a helyzet hogy hajszárítóval melegítettem pár kondenzátort és a zúgás elmúlt. Miután lehűl megint kezd zúgni.
(#) Alkotó válasza Letiodj hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Valószínűtlen a melegítés és a zúgás megszűnése közti szoros kapcsolat.
(#) Letiodj válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Nem tudom miért de működik, gondolom hibásak a kondik, csere után majd megmondom mi történt.
(#) misi93 hozzászólása Jan 26, 2017 /
 
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy van egy számítógép VGA és egy DVI csatlakozóval. A monitor VGA-n csatlakozik, és rá szeretném kötni a tv-t HDMI-vel. Rendeletem ebay-ról DVI-HDMI átalakítót össze is kötöttem mindent, de sajnos mikor a tv is rá van kötve a gépre akkor a monitor képe vibrál. Mikor kihúzom a HDMI csatlakozót akkor egyből "megjavul". Ezzel mit lehet kezdeni? A gép és a tv 2 hosszabbítóval van összekötve (1-es hosszabító: gép plusz monitor és a 2-es hosszabító is ebbe van beledugva, és elvezetve a TV-ig). Gondolom, ha létezik HDMI leválasztó elég borsos ára van...
(#) reloop válasza misi93 hozzászólására (») Jan 26, 2017 /
 
Szia! Nézd meg mi történik, ha a kábel-tv csatlakozóját húzod ki!
(#) misi93 válasza reloop hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
Setop box van rákötve (de gondolom akkor azt huzzam ki). Ezt ki fogom próbálni. Tegyük fel hogy ez így jó lesz akkor mit kell tennem?
(#) reloop válasza misi93 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
(#) misi93 válasza reloop hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Kicsit megkésve, de "leteszteltem" a setop boxbol kihuztam a koax kábelt és tökéletes

Mégy annyi, ha építek/ veszek egy ilyen leválasztót, akkor érdemes a bejövő fő elosztó elé berakni vagy inkább készülékenként ?
(#) reloop válasza misi93 hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
A számítógéphez közvetlenül kapcsolódó rendszer elé iktasd be.
(#) misi93 válasza reloop hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Rendben, köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza misi93 hozzászólására (») Feb 1, 2017 / 1
 
Neked set top boxod van, de mondhatod beltéri egységnek is vagy egyszerűen doboznak.
(#) proba válasza reloop hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Idáig süllyedtem. Egy koax kábelből, meg utána amúgy is szükséges elosztóból készült a leválasztó. Az elosztónál vigyázni kell, ne legyen galvanikus kapcsolat a közepei között. A ház egyben lehet, hiszen már elótte a koax harisnyáját elvágtam.

koax.jpg
    
(#) Aldure hozzászólása Ápr 2, 2017 /
 
Sziasztok! Átépítettem egy gyári Grundig M100-A erősítőt relés bemenetváltóra és a hangerő részét is átterveztem. Csak egy műveleti erősítő van a poti után. És az a problémám hogy ha az előfok rá van kötve akkor búg halkan de ha a bemeneten meghúzatok egy relét sokkal erősebb a búgás. kipróbáltam hogy csak a végfokokat kötöm a bemenet váltóra akkor teljesen csendben van. még halk suhogás sem hallható. Földhurokra gondolok de már mindent át néztem és nem találtam semmit. Gondoltam több szem többet lát alapon írok nektek hátha van ötletetek mi lehat a gond. Az erősítőn minden csillag pontosítva van szóval az előfokra a test a jel kábel árnyékolásán jut el de a kimenet árnyékolása nincs összekötve a végfokkal mert az külön közvetlenül a csillagpontból jön ezzel is elkerülve a hurkot.Csináltam felvételt is a hangjától. Megosztok itt egy linket onnan elérhetőek a nyák tervek és a kapcsolási rajz pdf-ben. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
(#) Cinema válasza Aldure hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Az előfok táp-test pontja hova van kötve?
A relék behúzótekercse príma elektromágnes és sugároz is, tehát onnan is beszűrődhet a brumm, pláne a hosszan vezetett NYÁK-fóliázaton. Át kellene ezt a panelt tervezni, hogy a jelvezetékezés minél rövidebb, a táp-test vezetékezés minél szélesebb legyen, az IC táplábai hidegítve kondenzátorokkal. A jelvezeték (hideg)testpont pedig, mindig a következő áramköri bemenetnél van közösítve a táp-test pontjával.

Üdv!
(#) Aldure válasza Cinema hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Az IC táp lábai hidegítve vannak. Az előfok test pontja a bemenete melletti GND pontról van lekötve a táp test pontjára ott a relék kimenete mellett van egy GND De viszont ha az előfokot lekötöm és a két végfokot rákötöm poti nélkül nyitott bemenettel a jelválasztóra akkor semmi zaj teljesen csendben van. Az IC táp lábai hidegítve vannak C441 , C442 100n Szóval így kizárhatom azt is hogy a relék szórnak akkorát hogy zavar de ebben az esetben semmit nem zavar leszámítva pici pattogást amikor váltanak a bemenetek közt de ez érthető. És csak akkor van ez mikor az előfokot rákötöm.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
(#) CHZ válasza Aldure hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Idézet:
„Szóval így kizárhatom azt is hogy a relék szórnak”

Relék nem szórhatnak, mivel DC ről van táplálva, ez fel sem vetődhet.
Belső felépítését jó lenne látni, könnyebben lehetne tanácsot adni.
(#) Aldure válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Tettem fel képeket Bővebben: Link ebben szerepelnek az eredeti panelek is igazából valamilyen szinten ezek lettek másolva. Ebben a linkben még a gyári illetve a modositott végfokokkal és kondenzátorokkal. Bővebben: Link Még külön árnyékolást is csináltam a trafónak mert egy pici szórása volt de így az is megszűnt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
(#) Aldure válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Végre megoldódott a gond. Az volt a hiba hogy az előfokhoz a jelkábel árnyékolásán vezettem a testet. Ezt kiitattam és a táp csillagpontjáról hoztam egy új vezetéket.
(#) CHZ válasza Aldure hozzászólására (») Ápr 3, 2017 /
 
Megtaláltad a jó megoldást, kábel árnyékolásának csak egyik végét szabad földelni.
Kell mellé egy GND jelvezeték, így az árnyékoláson minimális áram sem folyhat, nem tudja megszórni a jelvezetéket.
(#) Karcsiiik hozzászólása Okt 8, 2017 /
 
Sziasztok.Segítségre szorulok.Van egy TDA2003-as erősítőm.Hiba nélkül működik,viszont,ha a lakásban bárhol felkapcsolok (vagy a szomszéd) egy lámpát,egy hangos pattanást hallani a hangszórókból.Mit tudnák ez ellen tenni?.Ha a kérdésem nem ide illő,kérem a moderátorokat,helyezzék át a megfelelő topikba.
(#) reloop válasza Karcsiiik hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Szia! Az R1 C3 be van építve? Hivatkozás.
(#) Karcsiiik válasza reloop hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Szia.Igen be van építve,igaz csak 33n-es kondim volt. Arra fondoltam,hogy veszek árnyékolt kábelt és azzal csatlakoztatom a tévéhez.
(#) Pafi válasza Karcsiiik hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Az az alap hogy árnyékolt kábel kell. (És az árnyékolást mindkét végén be kell kötni.)
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
(#) Karcsiiik válasza Pafi hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Bővebben: Link Ilyen kábellel van összekötve. Az egyik jack dugót levágtam és beleforrasztottam a panelba. Az egész kb. 1,5 méter.
Következő: »»   53 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem