Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Relé kontaktusoknál leginkább nem a zárás okoz problémát, hanem a bontás. Bontáskor keletkezik ív, a bontás pillanatától, és az induktív terhelés nagyságától függően. Az ekkor keletkező ívet kell korlátozni.
Ha jól értem, az induktív terhelésnek az a legjobb, ha a szinusz csúcsán van kapcsolva. Az elektromos hálózatra (amire kötve van) is igaz ez? Mivel ilyenkor kevés áram folyik rajta, emiatt "szakad be" a szinusz teteje néhány V-tal a terhelés hatására?
Nem, a kevés áram hatására nem szakad be. Kis áram - kis beszakadás, nagy áram - nagy beszakadás. Ha beszakad, akkor ott (abban az időtartományban) nem induktív a terhelés.
Kimaradt a "nem" a szövegből, így gondoltam én is, ha kicsi az áram, akkor nem jelent nagy felvett teljesítményt, tehát nem zavarja meg a hálózatot. Köszönöm!
sziasztok
Szerintetek IDE kábelt lehet valahol kapni méterre? 2 méteres darab kellene, egybefüggő. Üdv
Melyikre gondolsz? A sima, nem árnyékolt, hagyományos verzió kapható pl. a HeStore -ben és a Lomex -ben is.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
És akkor erre a célra megfelel a varisztor?
Sziasztok!
Van egy kb 50W-os trafóm egy erősítőé volt 3 kivezetése van a primer oldalának barna piros és kék. Melyik lehet a 230V-os tekercs? Ha jol emlékszem 110V-os a másik 230V-os tekercs. Barna-piros:32Ohm, barna-kék:110Ohm , kék-piros:79Ohm
Sziasztok ha szűröm(220uf) tápot a stabicé utánni résznél akkor 1-2 láb között el hanyagolható a kondenzátor??
A 6.lábnál ha csak testre huzom kondinélkül és a pf farádot kihagyok akkor nem lesz baj belöle akkor is rendesen müködik majd az ic??
Baaaaa kihagytam a linket
![]() link A táp után rakok egy stab ict 7805 és 220uf kondikkal megszűröm akkor gondolom az 1.-2. lábnál lévő kondi elhanyagolható? Másik kérdésem 33pf és 6. lábnál lévö kondenzátort elhagyhtom hogy a nyák aprób legyen nem fog az ic helytelenül "dolgozni"??
78xx kimenetére nem jó nagy kondenzátorokat rakni, gerjedhet tőle. 10 - 20 µF-nál több ne legyen. A bemenetét szűrd erősen, azt meghálálja. A bemenethez 330 nF, a kimenethet 100 nF dukál, a lehető legközelebb a lábakhoz. Ne hagyd el azokat a kondenzátorokat, valószínűleg nem véletlen vannak ott. Ha kevés a hely, használj SMD alkatrészeket.
Sokkal "apróbb" lenne az áramkör, ha minden alkatrészt elhagynál! Miből gondolod azt, hogy az a kondenzátor elhagyható?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
A (mi a neve?) IC eleve stabil tápot igényel, az alacsony kapacitású kondenzátorok, a nagyfrekvenciás gerjedést hivatottak meggátolni. Lehet más szerepük is, az az adatlap alapján kideríthető (ha tudjuk a nevét).
A kapcsoláson lévö kondenzátorok ha nagyobak az nem baj pl 10nfnál 100nf lenne??Sajnos smd be csak az van itthon....
Nem az a kérdés, hanem a nyolc lábú IC.
Amiket találtam itthon SMD: 200k--->220k, 33pf-->pf18,(10nf 100nf)--->220nf
Éppen azok a fontos alkatrészek, az IC órajelét állítják be.
Az általad írt értékeket nézve a barna-kék:110 ohm lehet a 230V tekercs kivezetése.
Szuper
Most nincs előttem, ezek szerint 40 eres. Nem kell, hogy árnyékolt legyen, nem PC-be lesz Még egy kérdés, mivel a csatlakozókat valószínűleg nem tudom leszedni a régi sérült kábelról, ezt az újat Bővebben: Link Szerinted rá tudom nyomni vagy valami spec szerszám kell hozzá? Üdv
Nem kell hozzá szerszám, kézzel rá tudod tenni a csatit. Sőt ha ügyes vagy, akkor a régi csatit is le tudod venni, ha az oldalán lévő két pöcköt kipattintod pici csavarhúzóval. Utánna szét tudod húzni a csatit...
Lehet, hogy egy lapos léccel egy asztalon is menni fog, de egy pici satuval szépen rá lehet nyomni.
Köszi, befogom gumibetétes satuba és összehúzatom.
26ft az új csatlakozó ![]() Üdv
Nagyon gondosan igazítsd el a csatlakozót, ha nem derékszögben nyomod rá, könnyen zárlatos lehet. A gumibetét feleleges, fogókon sincs.
MSGEQ7 kapcsolásába 200kohm helyet 220k tudok csak belerakni az nagyprobléma???
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2017
Sziasztok!
Egy 3,2V-os lítium akkus napelemes kerti lámpában találtam egy ilyen IC-t. Adatlapot nem találok hozzá. Lehet, hogy nincs is? Ki lehet a gyártója? Érdekes a kapcsolása, szeretném tudni, hogy melyik láb mire jó. Pl. dupla GND, 8-as láb. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |