Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   189 / 645
(#) ftirius válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 26, 2017 /

(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Okt 26, 2017 /

27 évvel ezelőtt készíttettek velem tirisztoros lámpavillogtatót (230V) akkor kapható villogó LED-del. 60.-Ft-ba került/db. Ahhoz képest ez a 85.-Ft borzalmas áremelkedés. A LED-es mécsesre már nem is tudom, mit írjak.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
(#) Petyaa válasza erbe hozzászólására (») Okt 26, 2017 / 2

Pl lehetne zenélő ledes mécses
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Okt 26, 2017 /

40 éve meg volt egy ( lehet, hogy nem sikerült) NPN tranzisztor amit ha forditva kötöttél be magátol elkezdett rezegni ( lavina effektus keletkezett, fürészjelet adva). Ilyen tranzisztorokkal oldottuk meg az akkori szinpadi reflektorok tirisztoros vezérlését - ( lusták voltunk szabadalmaztatni, pedig több 100 vezérlés készült). Szinte lineáris volt a vezérlö feszültség és a fürészjel viszonya, igy a fényeröt nagyon pontosan tudtuk kezelni ( akkor még nagyon fontos volt ha TV kamerák is jelen voltak ( még mind csöves).
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2017 /

Igenis van ingyen energia! ... ha növény vagy...
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

A mai tranzisztorok is, a C-E lába között fordított irányban zenerként viselkednek, aminek van egy kis negatív differenciális ellenállású szakasz a jelleggörbéjén. Tehát ma is menne az a fűrészgenerátor.
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 27, 2017 / 2

Közben rájöttem hogy ingyen ebéd is van, az önkormányzatnál a rászorulóknak.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

Meg ingyen tankönyv az iskolásoknak!
(#) gernerakos válasza sany hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

Az ingyen tankönyv gyakran annyit is ér...
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

Lehet, de akkor (40 éve) nagyon jol jött ez a tulajdonság, mert nemcsak mint zener müködött, hanem valoban szép fürészjelet adott néhány alkatrész.
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

Az akkor volt, mikor én jártam suliba. (A múlt század közepén.)
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

Már ingyen van, ha jól tudom középiskola 1 osztályig.
(#) Massawa hozzászólása Okt 27, 2017 /

Egy modern monstrum Linz utcáin. 24 m hosszu troli:

Bővebben: Link

Link javítva!
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) wbt válasza Skori hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

Nekem rémlik csak az, hogy a Japán Deck-ek tele voltak ilyen megoldásokkal és az AIWA-nál, ha akartál
elektronikus számlálót, arra az RT-ben is voltak kapcsrajzok? Talán nekem még van is ilyen panelem és azt írták anno, hogy 6.8V-os Zennernek fele meg a forditott tranyó... Biutos tévedek, 30 éve volt...
(#) erbe válasza wbt hozzászólására (») Okt 27, 2017 /

6,8 V-os (körüli) Zener az E-B dióda.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /

Nagyon nincs ingyen.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /

Bővebben: Link Nálunk ingyen kapja mindenki, ismerősöktől tudom.
Most ezt hogy értjük? Más szemszögből nézve ingyen semmi nincs, csak akkor mások dolgoztak érte.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /

Idézet:
„A kormány közlése szerint ...”
Így kezdődik a cikk. Az én közlésem szerint nem. Olvasd el majd a többi kommentet is a cikkhez . Azok közelebb állnak a valósághoz, nem szerkesztett módon.
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Okt 28, 2017 /

Erre már nem emlékszem, csak arra, hogy az akkori kinálatbol csak egy közepes teljesitményü (1-2W) NPN tranyo vált be sorozatban ( azaz minden tranzisztor jol ment). Mások nem, vagy nem jol produkáltak az adott kapcsolásban. Azota nem is foglalkoztam ilyesmivel.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /

Egyben nagy a magyar társadalom - mások kritizálásában. Hol voltak ezek az okostojások akkor, amikor mindent venni kellett????
(#) Moderátor hozzászólása Okt 28, 2017

Kérem, hogy a politikai vonulatot ne itt elemezzétek ki! Ez az oldal kifejezetten politikamentes.
(#) Ge Lee hozzászólása Okt 29, 2017 /

(#) david10 hozzászólása Okt 29, 2017 /

Ha már az autóknál tartunk...
(#) sany hozzászólása Nov 3, 2017 /

Nem sokára lesz végtelen energiánk. Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza david10 hozzászólására (») Nov 3, 2017 /

Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek a cikk olvasásakor. Mert egyrészről szuper, hogy megoldották. Másrészről sírnivaló, ha mérnököktől ennyi telik. Nem egyszer kerültem hasonló kutyaszorítóba, de pár forintos javítással mindig meg tudtam úszni. Vagy csak szerencsém volt?
(#) Gafly válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2017 / 2

Vagy nem akarsz bulvár cikket írni róla...
(#) Petyaa hozzászólása Nov 4, 2017 /

Ha már a jövőnél tartunk.

(#) david10 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Nálad mi(k) romlott(ak) el idáig?

Amugy nevetséges, hogy hogyan kérhet el a márkaképviselet 3000 eurót egy generátor cseréért.
Értem én, hogy online összeköttetéssel a Volvo szerveréről kell letölteni a motorvezérlő egység szoftverét a generátor sorozatszámával, de akkor is sok 3000 euró...
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
(#) jlazar válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Néhány éves Volvo mellé valószínűleg nagy érvágás és a család havi kosztpénzének felborítása lett volna megkötni egy olyan biztosítást ami az autó bedöglésénél még a hazaszállítást is fedezi. Nekem csak Suzukim van, lehet ezért nem vág földhöz egy túrán a talán 1000 forint plusz az 1000 forintos életbiztosítás mellé.
(#) Gafly válasza jlazar hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Ha már a kosztpénzt emlegetted, ez nagyon aranyos.
Következő: »»   189 / 645
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem