Fórum témák
» Több friss téma |
2009 dec. 17.-en megszuletett Rita nevu lanyom. Elektronikus stethoscopot mar keszitettem es precizios futes hofokszabalyzo is mukodik a szobaban. Tovbba 0,1 fok pontossagu homerot is epitettem, de nem tudom merni, hogy mennyi tejet iszik az elsonek szuletett lanyom. Na ehhez kene segitseg. Otlet a megoldasra? A mechanika nem gond, otthon vagyok benne. Az elektronika a tanult szakmam, tehat elvileg ez sem jelenthetne problemat, de meres technikaval sosem foglalkoztam. Nem ismerem az alapokat, sem az aramkori elemeket (erzekelok). Na most kellene hatekony segitseg!!!
![]()
Nem akarlak lebeszélni az építés örökéről, de ez nem az a kategótia.
Tömegmérő cellát nem sokan forgalmaznak magyarországon, és azt is horror áron. Innkább kész terméket ajánlok, elég jó, 5g felbontással: Mérleg ui.: és grat Ritához ![]()
Egymás mellé teszel 2 db konyhai mérleget (3 Kg-ig mérő digitális), rájuk teszel egy tálcát (vagy valami hasonlót), nullázod a mérlegeket, és már van is egy 6 Kg-ig mérő mérleged, 1 gramm osztással.
Koszonom a valaszod, nem tudsz lebeszelni. Ma megvettem az osszes kaphato furdoszoba merleget, talan talalok valamelyikben egy hasznalhato
![]()
Ez mar jobb. Ami tud 3 kilot, az tud hatot is, csak at kell meretezni. Holnap konyha merleg vasarlas lesz.
![]()
Ha talász olyan mérleget, amire maximum tálcát kell fabrikálnod, nyert ügyed van. Többnyire 10 grammos hibával mérnek a gyári babamérlegek, ezt hőkompenzált, teljes hidas (nyúlásmérő bélyeges) mérőcellákkal oldják meg. Nem kevés meló olyan mérőerősítőt tervezni és építeni, ami a teljes tartományban hozza ezt a pontosságot automata nullázással, de végül is nem lehetetlen.
Mi inkább kértünk kölcsön, de hozzáteszem (valószínűleg rájöttök Ti is), hogy nincs is túl nagy szükség rá, legfeljebb a szülőt tudja idegesíteni, minden egyéb hasznosság nélkül. A szoptatott baba annyit eszik, amennyi neki éppen kell, és akkor, amikor éppen éhes; bármelyik "joga" sérül, azt addig jelzi, amíg meg nem gondoljátok magatokat ![]()
Ja,rá teszi az ember a gyereket és egyből az árát is meg tudja
![]() ![]()
Először is gratulálok, ugye ugye egy ilyen kis jövevény mit ki nem hoz az emberből pláne ha a sajátja és persze a papája világ éltéteben szeretett barkácsolni.
2006-ban amikor Bence fiam megszületett én is neki álltam,készítettem vezeték nélküli csengőből és egy mikrofonos egységből egy baba sírás jelzőt így az anyja még a kertben is tudta ha fel ébredt . A másik szösszenet a pelus telítettség jelző ami egy egyszerű nedvesség érzékelő egy dallam chip-pel,halk dallamot játszva figyelmeztetett a cserére. Arról már nem is beszélve hogy a házban lévő összes tv- n láthattuk , hogy mit művel a kis ágyban a rá állított CCD kamerán keresztül ami akár hogy is számolom 7 db tv 2 szinten mert én bizony még a budiba is raktam egy 7" kis lcd tv-t mert ugye van akinek az újság meg van akinek a tv. ![]()
Szerintem nem is annyira a pontossag fontos, hanem a felbontas. A baba felrak, megmer, etet, megmer. A kulonbozet a tej mennyisege. A pontatlansaga allando, ha elfogadom, hogy a baba tomege most pl:3,52 kg es kaja utan 3,56, akkor 4 dekat evett. Csak ez a kulonbseg szamit szerintem. Egyebkent gyartani szeretnem es eladni, vagy berbe adni.
Koszi a gratulaciot, a drotok nalunk is szaporodnak. Itt Londonban az alapitvanyok segitsegevel minden eladhato. Ezert gondoltam gyartani merleget. Mar van keszen egy piackepes stethoscope, mellyel hallgathatod a szived es hogy milyen szepen sipol a tudod, ha dohanyzol. Magnora, vagy barmire rogzitheted a hangot. A gyarit megkaphatod 8 fontert, de eladhato 17- ert is, mert tudjak, hogy igy adomanyt adnak egy alapitvanynak.
![]()
Szeva bocs de ezt nem kellett volna írnod hogy ELADHATÓ
mert erre nagyon harapnak ,hogy másoktól kérsz segítséget közben meg megy a biznisz. Legközelebb írd körül, kérdezz, de ne fecsegj.
Ebben teljesen igazad van, de mentsegemre szolgaljon, hogy egy alapitvanynak gyujtok ezzel penzt, tehat aki igazan hasznalhato megoldast ad, O is hozzajarul valamivel a gyerekek tamogatasahoz.
Megszuletett Dani fiam is. Baba merlegem tovabbra sincs, de az alapitvany jol profital a stethoskopombol, melybol egy fontnyi hasznom sincs. Azert koszonok minden hozzaszolast, meg Diziet is
Idézet: Miért nem :cumisüveg megmér -etet- visszamér ? Ezt soha nem értettem miért a mocorgó babát kell mérni ahhoz hogy megtudd mennyit evett .. „A baba felrak, megmer, etet, megmer.”
Az uvegbol kifolyo tej mennyisege nem szuksegszeruen egyezik meg a bababa befolyo mennyiseggel. Ha etettel mar gyereket, emlexel, hogy jocskan van ott butty, amikor az allan, torkan, kiskabaton landol a tej. Ehes babanal ez kevesebb, tehat ott alkalmazhato a modszered.
En meg azt nem ertettem, miert kell egyaltalan tudni, hogy mennyit evett. Hetente megmerni babamerlegen, aztan vagy gyarapodott vagy nem. Ha nem, akkor johet az aggodas ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
Valoszinuleg ez az elsogyermekes, tobbnyire human vegzettsegu anyukak hobbija.
![]()
4 év 9 hónap telt el azóta, gondolom már nem méri sem a gyermeket, sem a cumisüveget.
Egy teljesen egészséges gyerek esetén talán hobbi, de tudod léteznek koraszülött és/vagy egyéb más problémákkal küzdő gyerekek is, akinek akár az életébe is kerülhet ha nem táplálkozik megfelelően.
Ebben a szomoru esetben nem anyuka meri merlegen, hanem egy nover a megfelelo intezmenyben.
Itt elsosorban NEM roluk volt szo - azt hiszem, ez erezheto volt a tobbieknek.
Esetleg kevés az anyuka mellén a ml osztás...ott, hogy nézed meg, hogy mennyit evett?
Meghát a kg, m3 (osztás) nem is számít annyira, mint a bevitt kalória. Ha sír a gyerek, éhes, etetni kell. Ha evés után nem sokkal, sokat sír, ki kell próbálni a tápszert is, mert lehet az anyatejben nincs elég kalória.
(már az unokák is nagyok)
Anyuka áll rá előtte utána a fürdőszoba mérlegre
![]()
És a fürdőszoba mérleg felbontása elegendő néhány tíz gramm megmérésére?
Jó pár ezer éven keresztül is felnőttek a csecsemők a mérleg feltalálása előtt is. Az állatkölyköket nem is említem.
![]()
Hát igen. Oda kell figyelni a gyerekre, nem méregetni, bemikrofonozni, meg egyéb ilyen technikai dolog. A gyerek jelzi, ha valamire szüksége van, de leginkább odafigyelésre, szeretetre.
Sziasztok. 8 eve inditottam ezt a topikot. Annyi tortent, hogy a 3. hozzaszolo, Pako kollega otlete valosult meg, de kb egy het utan minden ment vissza a konyhaba. A lanyom tipikus angol lett. Ma 12 fok volt es O gumicsizmaban rovidgatyaban es egy szal poloban szaladgalt az udvaron. Oka: a "precizios" homerom 2 fokot csalt. Amirol azt hittem 18 fok az csak 16 volt.
A felettem szolo Pucukanak van igaza. A gyerek jelzi, ha valamire szüksége van, de leginkább odafigyelésre, szeretetre.
Sok minden változott. Annak idején 6-8-10 gyereket csináltak egy családba, hogy 2-3 megérje a felnőtt kort. Aztán jött az egészségügyi ellátás javulása (lehet, hogy most mindenki morog, ha oda kell mennie, de ezt nagy- és dédanyáink azért másképp látnák), oltások, sokat segít, hogy nincs háború, stb... De a mai világban is van elég veszély, és valahogy a gyógyíthatatlan betegségekből is akad még.
Egy normális szülőnek a gyereke a legfontosabb az életben, mindenképpen egészségben akarja tudni. Ha valamilyen értelmes módszer létezik ennek segítésére és elérhető, akkor mindenkinek szíve joga ezt használni épeszű keretek között. Kezdő anyukák első szoptatásai gyakran idegbaj közeli állapotokba vezetnek az aggódás és a bizonytalanság miatt (evett egyáltalán, vagy nem, éhes, vagy fáj a pocija?). Az idegesség meg a tejtermelés nem barátok. Ha ezen segít egy mérleg, akkor az jó. További előny, hogy követhető a gyerek súlygyarapodása. Használtan 6000Ft-ért vettem anno a mérleget, ha béreltem volna, akkor a bérleti díj közel elérte volna ezt az összeget. Most meg majd, ha már nem kell, akkor hasonló összegért eladom és még az is jól jár, aki megveszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |