Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Lapozás: OK   29 / 34
(#) Bakman válasza BI-AMP hozzászólására (») Dec 31, 2016 / 1
 
Bármelyik vektoros rajzolóprogram.
(#) Laslie hozzászólása Máj 11, 2017 / 4
 
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a forrasztóállomásom újra gondolt előlapját.
Mivel lecseréltem a forrasztópáka csatlakozóját a forrasztóállomásomon, ezért az előlapot is újraterveztem. (Kicsit csúnya volt, hogy ott maradtak a lyukak az előző csatlakozótól.)
Egyúttal a hálózati kapcsolót áthelyeztem az előlapra (nagyon kényelmetlen volt, hogy hátra kellett nyúlnom, mivel az állomás egy polc alá van behelyezve), a beállított hőmérséklet kapcsolót pedig a jobb oldalra tettem, az üzemben jelző LED helyére. A LED teljesen feleslegessé vált, mivel a hőmérséklet kijelző úgy is jelzi, ha be van kapcsolva. Nagyon zavart az is, hogy a hőmérséklet kijelző a natúr valóságában látszik, ezért elé tettem egy sötétített fóliát.
Ilyen volt
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2017

előlap.jpg
    
(#) cua válasza Laslie hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Sokkal kiforrottabb, 'erettebb' ... es pontosabb
(#) rockersrac hozzászólása Szept 24, 2017 /
 
Bp-n vajon hol nyomtatnak emberi áron A/4 méretben műnyomópapírra, színesben lézernyomtatóval? Előlaptervet szeretnèk kinyomtatni, majd azt rávasalni az előlapra(1,5mm alulemez) majd lakkozni a végén. És van a feliratok között színes is, nem csak fekete. Előre is köszi a segítséget!
(#) qvasz2 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Egyetemek környékén jól felszerelt "fénymásoló" szalonok laknak, én ott érdeklődnék. Műnyomót nem feltétlen tartanak, azt neked kéne vinni. Sima papírra és foto papírra szoktak dolgozni.
(Az egyik ilyen a Corvinus mellett a Közraktár u. 2 talán)
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2017
(#) zenebolond hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Végre sikerült szereznem "dörzsölős" betűkészletet. Már csak idő kell hozzá hogy elkészítsem az előlapot, majd ha jutottam valamire felteszem.
(#) Primary hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Tervezgetem a hifi komponenseim dobozait, viszont elakadtam a feliratozásnál. Még nem dőlt el, hogy natúr fa lesz-e (nyír), vagy pedig feketére festem. Milyen módszerrel lehet szépen felvinni a feliratokat?
A natúr fánál még működhet a lézer gravírozás, de jobban szeretném a feliratokat is saját kezűleg elkészíteni. A feketéhez kicsit jobban húz a szívem, mert a festés során a felületi hibákat könnyebb elfedni, viszont erre még nehezebb fehér feliratot elhelyezni.
(#) Gafly válasza Primary hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Natúr fára, feketén felvasalva és lakkozva?
(#) Primary válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
A vasalás annyira nem adott szép eredményt, bár fenyőre próbáltam csak. Simán műnyomólap/lézer fotópapír és átvasalom, vagy kell valami egyéb trükk is?
Szoktam fényképet átvinni fára a gel mediumos technikával, de ott mindenképpen lesz egy ragasztó réteg a fán, ami már lakkozva nem olyan szép.

Az előlapra szeretnék nyomógombokat is fából. Ott arra gondoltam, hogy szimplán csinálok hátul egy vállat, hogy ne essen ki előre, majd egy furatba illesztek egy magas gombos TACT nyomógombot. Csak kérdés, hogy van-e elég rugóereje ahhoz, hogy megbízhatóan visszanyomja a gombot.
(#) Firefighter1 válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Sziasztok!
Készülget a forrasztóállomásom, és tervezgetem az előlapját is!
Amit kérdeznék, ezzel a fotópapiros/műnyomópapiros vasalásos technikával "szines" rajzolatot is át lehet vinni? Vagy csak fekete fehéret?
Illetve tintasugarassal működhet az eljárás vagy csak lézerrel?
(#) nagym6 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Vasalással csak a lézernyomtató nyomata vihető át, az műanyagféle anyag, jórészt a papír felületén marad. Tintasugarasé nem, az híg lé, ami beivódik, és beszárad a papírba.
(#) rockersrac válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Hol, mennyiért vesztegetik ezt?
(#) rockersrac válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Ha sikerül olyan helyen nyomtattatni ahol színes lézernyomtató is van, akkor simán működhet.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Van tintasugarashoz való írásvető fólia is. Soha nem próbáltam...
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Arra is rászárad a tintasugaras anyaga, nem rugalmas átragadó anyag, tapadóképessége nincs száradás után, nem olvad meg. És nagyon vékony réteg. A lézeres tintája teljes mennyiségben a hordozón marad, a tintasugaras tintájának egy része elpárolog, kevés marad a hordozón
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Tintasugarassal is megoldható , csak akkor nem vasalod hanem ragasztod
(#) rockersrac hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Sziasztok! Kérdés: sprint6-ban tervezgetem meg egyik előlapomat(eredetileg cetina front panel design-el készítettem volna, de sok apró nyűg volt vele-pl nem volt hajlandó fekvő nyomtatásra, stb) és a panel méret A4 méretnél nagyobb, és így marad az A3 méret. Sok gondolkodás után, úgy döntöttem, hogy öntapadós fólia lesz az ,,áldozat" amire nyomtatnám a terveket. A kérdés az, hogy hol kapok Budapesten öntapadós A/3 méretű fóliát, ami lézernyomtatóhoz megfelelő, és hol hajlandóak nekem hozott hordozóra nyomtatni? Plusz hogy tudok sprint6-ból úgy menteni, hogy ezen programmal nem rendelkező gépről is helyes méretben és pozícióval tudjam kinyomtatni? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Frankye válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Hogy hol kapsz ilyen anyagot, és hol nyomtatnak, nem tudom, de a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha a SL-ból előbb egy virtuális, pdf nyomtatóval nyomtatod pdf fájlba (pl.: PDF Creator - ingyenes és magyar), és a pdf fájlt viszed kinyomtatni.
(#) kameleon2 hozzászólása Feb 24, 2018 /
 
Sziasztok! Belefutottam egy problémába, hátha találkozott valaki ezzel. Inkscape-ben készítettem vektroros előlapot mm-ben. SVG natív formátumban lett elmentve és Illustratorba beolvasva az svg. Gyönyörűen átjött a rajzolat a layerek, a layerek nevei, de a méret kisebb lett. Mi okozhatja ezt a nem kis hibát? 155mm-en 2mm volt a differencia. Tud valaki választ, megoldást? Eddig csak az Illustratorral volt ilyen gondom.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2018
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Ezer és egy oka lehet ennek. Általában a papírméret helytelen megadása okozza. Viszont, lévén vektoros rajz, annyit nagyítasz rajta, amennyit akarsz.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Megpróbálom a papírméretet. Hátha. Ok, hogy nagyíthatok, de elég bonyolult az előlap sok mindennek kell stimmelnie rajta, ráadásul mutációja is lesz.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Object menü -> Transform -> Scale

Az ablakban legyen bekapcsolva a "Scale Srokes & Effects" opció. Így univerzális nagyítást lehet vele elvégezni, mindent nagyít.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Szia! Ez melyik szoftverben? Az Inkscape-ben nekem ilyenem van:
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2018

transform.png
    
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Azt hittem, az Illustrator-ról van szó. Félreértettem valamit?
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Nemtudom, hogy félreértetted-e . Inkscape-ből vittem az svg fájlt Ilustratorba, de nekem már évek óta nincs Illustratorom, csak a nyomdának.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 / 1
 
Konkrétan nem tudom, hogy hogyan is működik a nyomdában a dolog. Amit én csinálnék: megadnék két pont közötti távolságot, mint referencia távolság. Ha ahhoz igazítanak, a többi is helyreáll. Elvileg, már ha lehet ilyet.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Ha előre tudom akkor én is, de ilyen még nem fordult elő eddig velem.
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Esetenként magam is járok nyomdákba, ezért tapasztalat birtokában mondom, hogy ha csak lehet PDF állományokat generálj (erre van egy csomó virtuális pdf-nyomtató, mint pl. a PDF Creator). Ez mindent tud, garantálja a pontosságot, kicsi és biztonságos, és nem lehet belőle visszafejteni az eredeti forráskódot.
Ebből garantáltan minden nyomda tud akármilyen produktumot előállítani.
Ettől függetlenül, az sosem árt ha van valamilyen ellenőrizhető skála a rajzolaton, és az se baj ha kétirányú. A nyomdák viszonylag pontosan kalibrálják a saját nyomtatóikat, ezért ebben ritkán tévednek, de maga a nyomat simán zsugorodhat, nyúlhat, vagy torzulhat néhány tizedet.
(#) kameleon2 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Szia! Köszönöm - Éppen emiatt választottam az Inkscape-t mert két natív formátuma van, az svg és a pdf. Mindkettőt sajátjaként kezeli. Azaz még exportálni sem kell, pdf is lehet a kimenő fájl alapértelmezettként. Ezért volt fura, de feldobom a skálát. Dxf-nél volt ilyen gondom egyedül eddig - emiatt nem is használom, ha lehet.
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Csupán feltételezés a részemről a te esetedre, de azt gondolom az okozta a méretcsökkenést, hogy be volt a nyomdában állítva valahol egy "lapmérethez igazít" pipa (én mindig odaírom rendeléskor, hogy kapcsolják ki ha van ilyen). Ez általában összenyom a rajzolaton. És az a bosszantó benne, hogy nem érdekli mi van a papíron, hanem az egészre érvényesíti. Tehát pl. a lap bal felső sarkában van egy 100x100 mm-es valami, ami ugye kényelmesen elférne az A4-en, de mégis csak mondjuk 98x98 mm az eredmény ha illesztjük a papírhoz (az eltérő margók miatt van egyébként).
Következő: »»   29 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem