Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Adott egy Panasonic TX-21JT1P (mono) televízió. A gond csak annyi, h egyszer gondol egyet és elmegy a hangja. Aztán néha visszajön... Szétszedtem már, magánál a hangszórónál a forrasztások, érintkezések jók. Lehet h szoftveres hiba? Nem vagyok túlságosan jártas elektornikában, de úgyis elsősorban csak a probléma súlyossága érdekelne. És ha olyan, amit meg tudnék csinálni a segítségetekkel, akkor persze nekiállnék... ![]()
Ha elmegy a hang elemezd ki hogy honnantól van baj.Pl csend van hangosísd fel a távirányítóval, ha sistereg stb akkor a végfok elött szökik meg a jel.Vagy pl kapcsold át AV-ra és dvd-t próbáld ki szól-e rajta, ha szól, de vissza kapcsolásnál tunerral nem akkor is közelebb jutottál a hibához.
Szia!Nem valószínű hogy szoftveres hiba(persze kizárni ezt sem szabad).Én így látatlanból kontakt(forrasztási)hibára tippelek.Sajnos nagyon sok, ilyen jellegű hibával találkozom nap , mint nap.
Amikor nincs hang, akkor full hangerőn sincs hang, AV-n szerintem szintén nincs.(sistergés se! csak a katódsugárcsőnek van az a jellegzetes hangja.) De majd mindjárt keresek egy videót.
Na megnéztem és nincs hang ott se. Bár lehet rosszul néztem... Scart kábel nélkül, simán csak koaxxal kötöttem össze a két eszközt. Így nem AVn kapta a jelet, hanem az -alapértelmezett- asszem 35ös csatornán.
De majdnem 10évig gond nélkül üzemelt.:S És egyik pillanatról a másikra -mindenféle babrálás nélkül- néha volt hang, néha meg nem...:S
Igen, ez tipikus kontakt hiba.Ismétlem, ettől függetlenül lehet természetesen más probléma is.
Hmm:S És ha kontakhiba, akkro lehet átbogarászni az egész nyák seggét?:S
Én legelőször a hangszóróra magára tippelnék (ohmmérővel ellenőrizhető). Ha van rajta fejhallgató kimenet - ami leválasztja a hangszórót - ott is lehet kontakthiba.
A fene... Ez h nem jutott eszembe!?:S
![]() ![]() ![]()
Ohh, sztornó, bocsi. Sistergés a suszter antennám maitt volt. Beállítottam, már jó
![]() ![]() ![]()
Azt írtad, a hangszóró teljesen néma...
Most van sistergés, vagy nincs? Ha van, az bonyolultabb. AV bemenetnek van-e hangja? Ha annak sincs, akkor a hangbemenetet váltó IC is lehet rossz...
Na akkor elkevertelek titeket, látom. Ma felhoztam magamhoz a tv-t és egy drótdarab az antennám
![]() Ám szóba jött a kimenet... Rádugtam a hangfalam és szól, csak először sistergett a helytelen beállítás miatt. Hirtelen erre nem jöttem rá és ezért írtam be ezt a jelenséget a fórumra. Beállítottam és msot szépen szól. ![]() AV-t meg akkor mindjárt meglesem. ![]()
Valahogy nekem nem tiszta a dolog: azt írod, a kimenetre dugott hangszóróval van hang, akkor vagy a csatlakozó leválasztókapcsolója, vagy a hangszóró szakadt.
Az hogy AV-ról nincs hang - más tészta.
Hmm, akkor holnap estefelé vetek rá még1 pillantást.
![]()
Ohmmérővel h lehetne bemérni a hangszórót? Mert msot szeretném szétszedni...
Te megint segítessz
![]() ![]() Na itt van pár kép: Nem látom h megszakadt volna... Viszont ah. látom a seggén, 8ohmos ![]() Na de hogyan kéne bemérni? ![]()
Multiméter 1et ír ki, tehát akkor szakadás lesz, ugye? Na de a membrán és a csatik között nincs gond. Akkor a hangszóró seggében lesz a gond? Csak hogy kéne leszednia seggét, mert nagyon passzosnak tűnik így elsőre!?:S
![]()
Hűűű:S
![]() ![]() ![]()
Szia
Egy ceruzaelemet köss rá a hangszoróra ne tól sok ideig csak éphogy értesd hozzá ha búg akkor jó a hangszóró ha nem tuti hogy az a rosz.
Ha már ennél a tv típusnál tartunk akkor én is panaszkodok.Nagymamáméknak is ugyanilyen tv-je van csak sztereo változatban, és az azt müveli hogy bekapcsoláskor elkezd sisteregni(nem egészen ugy mint amikor nincs adás) és kell neki egy 10 perc mire abbahagyja sistergés közben a hangerő szabályozható.Mikor bekapcsolják akkor le szokták venni a hangot a sistergés miatt és egy 10 perc múlva hangositják föl.Ezt valyon milyen hiba okozhatja;kontakt, vagy valami hangvezérlő ic vagy proci?kösz
Renben
![]() ![]()
Helló mindenkinek.Egy digilogic ddvc1e tipusú tvdvd kombó,bekapcsolás után kb 10-perc után fokozatossan el némul és megszünik a hangja.Max hangerön lehet valamit hallani.Szerintetek milehet vele,kérlek benneteket segítsetek.Ha netán tudna valai egy rajzot hozzá dobjon meg vele.Addig csak nézzük és ki találjuk hogy mit mondanak.Családi szorakozásnak tökéletes.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |