Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hibás (néha elmegy a hang) Panasonic TV

Témaindító: Bandeee, idő: Ápr 17, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Bandeee hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Hello!

Adott egy Panasonic TX-21JT1P (mono) televízió. A gond csak annyi, h egyszer gondol egyet és elmegy a hangja. Aztán néha visszajön... Szétszedtem már, magánál a hangszórónál a forrasztások, érintkezések jók. Lehet h szoftveres hiba? Nem vagyok túlságosan jártas elektornikában, de úgyis elsősorban csak a probléma súlyossága érdekelne. És ha olyan, amit meg tudnék csinálni a segítségetekkel, akkor persze nekiállnék...

(#) dbase válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Ha elmegy a hang elemezd ki hogy honnantól van baj.Pl csend van hangosísd fel a távirányítóval, ha sistereg stb akkor a végfok elött szökik meg a jel.Vagy pl kapcsold át AV-ra és dvd-t próbáld ki szól-e rajta, ha szól, de vissza kapcsolásnál tunerral nem akkor is közelebb jutottál a hibához.
(#) tonio válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Szia!Nem valószínű hogy szoftveres hiba(persze kizárni ezt sem szabad).Én így látatlanból kontakt(forrasztási)hibára tippelek.Sajnos nagyon sok, ilyen jellegű hibával találkozom nap , mint nap.
(#) Bandeee válasza dbase hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Amikor nincs hang, akkor full hangerőn sincs hang, AV-n szerintem szintén nincs.(sistergés se! csak a katódsugárcsőnek van az a jellegzetes hangja.) De majd mindjárt keresek egy videót.
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Na megnéztem és nincs hang ott se. Bár lehet rosszul néztem... Scart kábel nélkül, simán csak koaxxal kötöttem össze a két eszközt. Így nem AVn kapta a jelet, hanem az -alapértelmezett- asszem 35ös csatornán.
(#) Bandeee válasza tonio hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

De majdnem 10évig gond nélkül üzemelt.:S És egyik pillanatról a másikra -mindenféle babrálás nélkül- néha volt hang, néha meg nem...:S
(#) tonio válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Igen, ez tipikus kontakt hiba.Ismétlem, ettől függetlenül lehet természetesen más probléma is.
(#) Bandeee válasza tonio hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Hmm:S És ha kontakhiba, akkro lehet átbogarászni az egész nyák seggét?:S
(#) Sebi válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Én legelőször a hangszóróra magára tippelnék (ohmmérővel ellenőrizhető). Ha van rajta fejhallgató kimenet - ami leválasztja a hangszórót - ott is lehet kontakthiba.
(#) Bandeee válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

A fene... Ez h nem jutott eszembe!?:S a kimenetről jön jel, csak sistereg.
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Ohh, sztornó, bocsi. Sistergés a suszter antennám maitt volt. Beállítottam, már jó Akkor marad a hangszóró? Mi lehet a gond? Nekem ez votl ugyan az első tippem és le is ellenőriztem a kábeleit, de nem volt vele gond ránézésre. Ohm mérővel h kellene bemérni?

Azt írtad, a hangszóró teljesen néma...
Most van sistergés, vagy nincs?
Ha van, az bonyolultabb. AV bemenetnek van-e hangja? Ha annak sincs, akkor a hangbemenetet váltó IC is lehet rossz...

Na akkor elkevertelek titeket, látom. Ma felhoztam magamhoz a tv-t és egy drótdarab az antennám Na msot, mivel nem volt hangja alapból, ezért nem tudtam beállítani a hangját rendesen, az automata hangolás meg a képet állítja be az esetek többségében jól. Tehát saját hangszórójával semmi hang, sistergés se!
Ám szóba jött a kimenet... Rádugtam a hangfalam és szól, csak először sistergett a helytelen beállítás miatt. Hirtelen erre nem jöttem rá és ezért írtam be ezt a jelenséget a fórumra. Beállítottam és msot szépen szól.
AV-t meg akkor mindjárt meglesem.

Sajna AVn sincs hangja:S

Valahogy nekem nem tiszta a dolog: azt írod, a kimenetre dugott hangszóróval van hang, akkor vagy a csatlakozó leválasztókapcsolója, vagy a hangszóró szakadt.

Az hogy AV-ról nincs hang - más tészta.

Hmm, akkor holnap estefelé vetek rá még1 pillantást. Mm a hangszóróra illetve a kábalére. Bár ma csatlakozókat megnéztem, kicsit hajlítottam az alaplapi 2rudacskán, h szoruljon rajta a hangszóró kábel végén lévő csati tutira. Szóval marad a kábel(bár nem hinném h magától vmi gondja lenne -legalábbis a szigetelésen nem látszik semmi égés pl.) meg a hangszóró és a membrán közti sodrások.
(#) Bandeee válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Ohmmérővel h lehetne bemérni a hangszórót? Mert msot szeretném szétszedni...
(#) Bandeee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Te megint segítessz Hááát
Na itt van pár kép:
Nem látom h megszakadt volna... Viszont ah. látom a seggén, 8ohmos
Na de hogyan kéne bemérni? Mert nem világos. A hangszóró + és - pólusára téve a multiméter két szálát?

Multiméter 1et ír ki, tehát akkor szakadás lesz, ugye? Na de a membrán és a csatik között nincs gond. Akkor a hangszóró seggében lesz a gond? Csak hogy kéne leszednia seggét, mert nagyon passzosnak tűnik így elsőre!?:S

HSZT?:S Nincs erősítőm:S

Hűűű:S Mennyibe kerülhet egy ilyen? Rákerestem lomexnél, de az a ekreső...:O De asszem amjd sutyiban szétszedem fater tvjét is vmelyik nap, emrt ugyanez, csak sztereo. Csak jó bele idiglenesen. Csak h tuti legyen h ez a gond...
(#) Parázs Gábor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Szia
Egy ceruzaelemet köss rá a hangszoróra ne tól sok ideig csak éphogy értesd hozzá ha búg akkor jó a hangszóró ha nem tuti hogy az a rosz.
(#) Parázs Gábor hozzászólása Ápr 19, 2008 /

Ha már ennél a tv típusnál tartunk akkor én is panaszkodok.Nagymamáméknak is ugyanilyen tv-je van csak sztereo változatban, és az azt müveli hogy bekapcsoláskor elkezd sisteregni(nem egészen ugy mint amikor nincs adás) és kell neki egy 10 perc mire abbahagyja sistergés közben a hangerő szabályozható.Mikor bekapcsolják akkor le szokták venni a hangot a sistergés miatt és egy 10 perc múlva hangositják föl.Ezt valyon milyen hiba okozhatja;kontakt, vagy valami hangvezérlő ic vagy proci?kösz
(#) Parázs Gábor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Renben .Akkor kattan
(#) samil hozzászólása Márc 14, 2010 /

Helló mindenkinek.Egy digilogic ddvc1e tipusú tvdvd kombó,bekapcsolás után kb 10-perc után fokozatossan el némul és megszünik a hangja.Max hangerön lehet valamit hallani.Szerintetek milehet vele,kérlek benneteket segítsetek.Ha netán tudna valai egy rajzot hozzá dobjon meg vele.Addig csak nézzük és ki találjuk hogy mit mondanak.Családi szorakozásnak tökéletes.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem