Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   48 / 82
(#) merlingerin válasza Nagy Lajos K hozzászólására (») Okt 21, 2017 /
 
Szia!

Egy alapvető kérdés... Fázis jó helyre van kötve? Nem fordítva van a fázis/nulla bekötve a cirkóba? A védőföld jó? Eph-ba van kötve? Nem szünetmentes tpról jár, vegyes kazánnal együtt? Lángérzékelő beleér a lángba? Nem szivárog a víz fent, a tlca nem nedves? (mert be tud szivárogni a lángérzékelő tövébe)

Panelt biztosan lehet javítani, de azért ennél több infó kell... Meg persze nem távgyógyítással....
(#) Tomi111 hozzászólása Okt 26, 2017 /
 
Sziasztok! Csatoltam egy képet. Milyen szerkezet ez a bojler aljára felszerelve? Ma láttam, egy cső vezet belőle a lefolyóba. Ill. még egy kérdésem lenne. Egy Westen Boyler 240 FI kombi kazánhoz( kb 10 éves, még ledes kijelzős) beköthető olyan termosztát, ami a teljesítményt is szabályozza, vagy csak egyszerű ki-be kapcsolós?
Üdv! Tomi
(#) zoszka válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Az a szerkezet egy kondenzszifon..
(#) sakrafi válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Csak egyszerű ki-bekapcsolós köthető be.
(#) Tomi111 hozzászólása Okt 28, 2017 /
 
Köszi mindkettőtöknek!
(#) basuza hozzászólása Okt 31, 2017 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék irányotokba, hogy van egy westen 20P kazánom. A melegvízzel van a gondom. Amikor a fűtésem teljesen el van zárva akkor van normálisan meleg víz. De amint megnyitom a fűtés csapokat és átkapcsolom a kazánt, akkor a melegvíz csak nagyon nehezen érkezik meg és olyankor a fűtéscsövek is melegszenek. Lehet , hogy bagatel dolog. De azt sem tudom merre induljak el. Egyáltalán megéri-e javítani. Jó lenne ha lehetne mert a csere elég problémás lenne. A válaszokat előre is köszi.
Üdv: Balázs
(#) Gregorian hozzászólása Nov 2, 2017 /
 
Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy abszolút laikus vagyok. Szóval a Westen Quasar kombikazánom E25-ös hibakódot ad használati melegvíz készítésekor. A szerelő szerint eltömődött a bitermikus hőcserélő. Valszeg Valószínűleg csere, de most nagyon nincs erre kb 70 ezrünk. A kérdésem: meddig lehet ezzel elleni, anélkül, hogy károsodna maga a kazán. Kb hetente adja a hibát, ami nem igazán resetálható, úgyhogy kihúzom a 220-ból, hogy orvosoljam a problémát. Ez utóbbi gondolom nem tesz túl jót a szerkezetnek.
Másik: a teljesítmény csökkentésének (mondjuk melegvíz: 45 C) beállításával lehet-e időleges eredményt elérni, hhogy ne fűtsön túl?
Köszi, és bocs, ha nagyon szakszerűtlen voltam...

A szlenges/MSN-es chat stílus itt nem járja.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) sakrafi válasza Gregorian hozzászólására (») Nov 2, 2017 / 1
 
A csere előtt azért egy savazást meg kellene próbálni.
(#) sanyi50 válasza sakrafi hozzászólására (») Nov 3, 2017 /
 
Helyileg hol laksz? ?_Privibe írj, segiítek.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) imbah hozzászólása Nov 3, 2017 /
 
SEGITSÉGET SZERETNÉK KÉRNI!
Segítséget szeretnék kérni.
W240 fi kazánom van. Csak fűtésre használom._Tágulási tartály ki lett cserélve. Bekapcsolásra elindul,_de ha leáll a fűtés, mert elérte a lakásban a hőfokot, nem indul újra és vízhiányt jelez._Ha kikapcsolom és a szobatermosztátot feljebb teszem ,_újrainditom, tökéletesen működik. Ez ismétlődik._Csak iígy tudok fűteni.

A csupa nagybetűs írás a netikett szerint kiabálás, amit viszont senki nem szeret...
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) tzolee71 hozzászólása Nov 3, 2017 /
 
Tisztelt Szakik!
W240 FI kazánom van, szeretném megtudni, hogy szükséges e a kazán után szivattyút rakni, padlófűtéshez. A padlófűtésbe simán egy keverőszelep beiktatásával megy ki a víz. 1 szintes ház, a padlófűtés kb 60-70m2.
Köszönöm.
(#) zoszka válasza tzolee71 hozzászólására (») Nov 4, 2017 / 1
 
A kazán után nem kell, de a keverőszelep után igen, szükséges.
(#) tzolee71 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Köszönöm.
Valaki azt mondta, hogy a kazán szivattyúja elég, és nem szükséges utána másikat tenni.
Azért kérdezem, mert van bent egy a szelep után de tönkrement. De ezek szerint vásárolnom kell egy másikat, mert szükség van rá.
(#) gb27 hozzászólása Nov 10, 2017 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Westen Boyler 280 Fi gázkazán, kb. 11 éves. A melegvíz előállításánál a következő hibát produkálja: elkezdi melegíteni a vizet, a Led-ek szerint felmelegíti 70-80 fokra, majd megáll, a második és a harmadik Led egyszerre kezd el villogni (a hőmérséklet és a ventillátor szimbólumok vannak alattuk). Kikapcsolás, majd hoszabb idő, kb. min. 30 perc múlva történő visszakapcsolás után újra dolgozik. Fűtésnél nincs ilyen hiba.
Kitisztításra került a boyler, kb. 25 liternyi vízkő volt benne. Néhány éve a gázláng fölötti hőcserélő savazva volt, valamint a panel is ki lett cserélve benne. A szerelő szerint túlfűt, a boyler alatti cső jelentősen melegszik. Amit tudott, kimért, egy másik ventillátort is próbált, azzal is ugyanezt csinálta. A kazán alján lévő szűrőt is ellenőrizte, nem volt benne semmi.
További megfigyelésem, hogy a tisztítás után rövid ideig a fűtésnél is előfordult, hogy a láng elaludt, a ventillátoros led villogott néhányat, majd újra begyújtott, de a kazán közben nem állt le. Úgy tűnik, ez a jelenség megszűnt, most már csak a melegvíznél áll le.
Van valami ötletetek, mi okozhatja a hibát?
(#) Sztanki hozzászólása Nov 16, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy Westen Pulsar 240 FI kombi kazánom, ami olyat csinál, hogy felfűti a vizet a beállított hőfokra + 2-3 fok, majd lekapcsolja a fűtést. Mikor a víz visszahül 30 fokra, akkor megint elkezdi fűteni a vizet. Már egy párszor reseteltem, de semmi valtozás. Úgy gondolom, hogy ez nem normális, hogy ennyire engedi a vizet visszahűlni. Találkoztatok már ilyen problémával?

Sziasztok!
(#) Skatafr hozzászólása Nov 16, 2017 /
 
Sziasztok!

Úgy láttam, sokan értetek itt a Westen kazánokhoz, sok hibával találkoztatok már. Lehetséges, hogy a fórumon előjött már az én gondom is, próbáltam visszaolvasni, de elveszek a műszaki párbeszédekben.

Egy Westen Quasar D 24fi típusú kazánom van, most négy éves. Idén először találkoztunk azzal a problémával, hogy eleinte csak egyszer-egyszer állt le melegvíz folyatása és fűtés közben a működése (elalszik a láng), majd ezt egyre többször csinálta, és az E01-es hibakódot is egyre sűrűbben írta ki. Most ott tartunk, hogy napi 5-6 alkalommal van E01, amikor nincs, akkor is hol melegít, hol nem (ha megnyitjuk a melegvíz csapot, egy darabig melegít, aztán elalszik a láng, újra begyújt, újra elalszik).
Hívtunk szerelőt, többet is. A legutolsó szerelő panelhibára gyanakodott, amire számítottam, mert próbáltam utánaolvasni a jelenségnek. Viszont mivel nem vagyok kicsit sem hozzáértő, ezért úgy döntöttem, tőletek kérek segítséget, találkoztatok-e már ezzel a hibával, mi lett akkor a megoldása?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2017
(#) gyarmati1980 hozzászólása Nov 20, 2017 /
 
Sziasztok
Segìtsèget szeretnèk kèrni.
A beteg egy Western pulsar D 24 kombikazàn.
Hiba eltünik a nyomàs E 10 hiba készülèk letilt.
Viz feltöltés utàn ismèt rendessen működik.
Kiegyenlitötartàly leellenörizve igaz kicsit nagy volt benne a nyomàs (2,5 b). Visszaàllìt 1.2 re persze ez mind leengedett rendszer mellet.
Hiba jelensègkènt mikor kiirja a E10 hibàt feltöltöm kb 1.2 bar ra a rendszert elindul a fűtès közbe katog valami mintha valami kapcsolgatna akkor mindig kicsit ugràl a nyomàsjelző, és kb 2-5 perc alatt felhugrik 3 bar ra. Ahogy ez kell bisztonsàgi szelep kinyit kicsorog a viz.
Eközbe kijelzön a hőmèrsèklet ingadozik. De rendessen fűt. Kb 10 perc utàn normalizàlodik a helyzet mikor elengedett annyi nyomàst a rendszer. Ez megy kb 3-4 óràig azt megint leesik a nyomàs szèp fokozatossan 0 ra. Ès indul ismèt a kör.
Kazànon èszrevètel: Vilo szivatyú van rajt annak a belső rèszèn egy müanyag alkatrèsz papirja szerint légszerparàtor kicsapott rá a vizkő. Lehet ez a hiba?
Màs rendelenesèget nem làttam rajt. De már unom hogy minden reggel ezzel kezdem a napom a hidegbe.
Volt kint 2 szerelő eg aki beüzemelte azt mondta semmi baja rendszerbe a hiba. Màsik azt mondta a endszerbe nincs hiba a kazànba van csak nem tudja mi öt nem bàntom fiatal most vègzett semmi rutin.
Előre is köszönöm a segitsèget.
Tiszt. Gábor
(#) lali hozzászólása Nov 20, 2017 /
 
Szevasztok:volna egy Western 240 FI gázkazánom a mai nappal kezdtük volna a fütést,elöször nem akart beindulni ,resettel beindult majd pár perc mulva megált ujra inditottam,de már nem indult a fütés csak a piros lámpa villog,régem kattant egy nagyot amikor elkezdett füteni de mostmár semmi,ezeött 2honappal még müködött,most meg mintha indulna de a gáz nem gyujt be ,kb 2perc mülva megint ég a vilogó piros lámpa,én elég buta vagyok a kazánokhoz,segitsetek ha tudtok segitséget nagyon köszönöm lali
(#) Sztanki válasza Sztanki hozzászólására (») Nov 25, 2017 /
 
Senkinek semmi ötlete?
(#) VIM válasza gyarmati1980 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Szia! ITT már volt róla szó. A gépkönyv szerint a 12. ábraszámmal jelzett csapot kell használni a leeresztéshez. Ha a szerelők nem akarják bevállalni ezt a procedúrát, arról nem tehetsz.
(#) sanyi50 hozzászólása Nov 27, 2017 /
 
Sziasztok Western Enegy kombi gázkazán edig Szépen működik, tegnap óta nem moduláll nagy lángon kapcsolgat ki- be.
Kazánon a radiátor hőfok állitóra nem reagált hiába
veszem kissebre nagylángon fűti a vizet??
(#) seagateh válasza Sztanki hozzászólására (») Nov 28, 2017 /
 
Ugyanez a jelenség nálam is csak a következő képpen történik: Elindul a fűtés az előremenő vízhőfok 47C°. Teljesen véletlenszerűen fogja és ujraindul a kazán, mint ha lenne egy pillanatnyi áramkimaradás pedig nincs. (ez valamikor 4 üzemóra után, valamikor napokig semmi. nem tudom ez miért van) Visszamegy a vízhőfok egy kicsit, begyullad a láng felfűti 56-58C°-ra amikor vissza kellene vegye a lángot "kicsire" hogy moduláljon le már túl magas a kazánban a hőmérséklet így elveszi tőle az egészet, mert a szivattyú nem tud annyi hőt elvinni hogy víz jobban lehüljön ilyen rövid idő alatt. Ez a folyamat addig tart, amíg el nem veszem a szobatermosztátot 2-3 percig és vissza. Nem értem hogy ez miért van tanácstalan vagyok..... Így pusztítja el magát a kazán hogy növeli a startok számát.....

Westen StarCondens 24 (4 hónapos és csak fűtésre van használva)

Aki tud kérem segítsen.
Köszönöm előre is
(#) Megazord válasza Gregorian hozzászólására (») Nov 28, 2017 /
 
Nekem is ugyanez volt a gondom két éve.
Megkeményedett a membránja, cseréltetni kell. Akkor kb 10 000Ft volt a javítás.
Azóta semmi gond.
Üdv
(#) csucsio hozzászólása Nov 29, 2017 /
 
Sziasztok,
Igyekeztem átolvasni a fórumot, de nem igazán találtam az én esetemre illő megoldást.
Westen quasar 24 a készülékem típusa. A probléma az, hogy amikor lekapcsol a fűtés, akkor előjön az 5-ös hiba, azaz a vízhiány jelzése, tehát a 60 fokos led el kezd villogni. Néha sikerül újraindítani, áramtalanítással, de gyakran amikor áramtalanítom és újraindítom, akkor csak egyből ugyanez a hiba jön elő és el kezd villogni.
Tavaly már sikerült elkölteni a kazánra 80ezer forintot, ugyanilyen jelenség miatt, egy elég gyanús "szakembernek" köszönhetően.
A nyomás elég alacsonynak tűnik a kazánban, 0,5 bar és 1 bar között ingadozik.
Tudnátok valami tanácsot adni? Ha mást nem akkor, hogy a 6. kerületben milyen szakemberhez érdemes fordulni.
Köszönöm.
(#) VIM válasza csucsio hozzászólására (») Nov 30, 2017 /
 
Szia! A tágulási tartály feltöltési folyamata ITT található ha úgy döntenél, hogy magad hajtod végre. Csak a leeresztő csapot használd!
(#) Sztanki hozzászólása Dec 2, 2017 /
 
Sziasztok!
Westen pulsar 240 fi kombi kazánban, hogy tudom csökkenteni az utókeringetési időt?
(#) tibibalogh520 válasza Sztanki hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Szia!
Tudtommal sehogy. De miért nem felel meg neked a gyárilag megadott 3 perc?
(#) Sztanki válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Ez a hiba

Más fórumon kaptam olyan tanácsot, hogy csökkentsem az utókeringetési időt.
(#) tibibalogh520 válasza Sztanki hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Korábban jó volt?
(#) Sztanki válasza Sztanki hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Vagy csökkentsem a kazán szivattyújának fordulatát, de nem tudom, hogy hogy kellene.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2017
Következő: »»   48 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem