Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   757 / 966
(#) YT7PA hozzászólása Nov 20, 2017 / 4
 
Na hogy ne csak az én agyam menjen galyra
Terepes munkás lévén, minap egy bejelntés nyomán volt jelenésem egy előfizetőnél. A bejelentés arról szólt, hogy "nem elég gyors a net". Na álljunk elébe.
Csengetés a negyedik emeleti lakás ajtaján, megjelent egy ijedt női arc, de miután bemutatkoztam beengedett. Azonnal elkezdte a mondókát, vagyis hogy ne is róbáljam én tanitani a net-re ugyanis ő két éve befejezett egy kurzust a NET használatáról és azóta kezeli a netet minden gond nélkül. Na gondoltam ez is jól indul. A válaszom az volt hogy nézze én 30 éve vagyok a páyán de én még csak használom a netet és nem kezelem.
20 perc bólogatás után próbálok a témára térni, vagyis próbálom a sok szalmázásból megfejteni mi lehet a gond. Még mindig nem sikerült. Végre szóhoz jutok és megkérdezem, hogy akkor próbáljuk megmérni a sebességet, mire nagy jajj, és rohan valahová a fürdőszoba irányába. Értetlen arcot vághattam, mert visszafordul és magyarázza hogy mindjárt bekapcsolja a modemot, guyanis csak ott van neki szabad konnektor és csak oda tudja bedugni az adaptert. Homály! Rákérdezek hogy esetleg nincs egy áramhosszabitója, mire kerek szemekkel válaszol, hogy ez neki eszébe se jutott.
Ekkor megyarázza el hogy most vette ezt a gyorsabb netet, de nagyon mellé fogott mert ez sokkal nehezebben indul be mint a régi pedig menyivel többe kerül. Ekkor én nyitotam kerekre a szememet, maga szerint a gyorsabb net gyorsabban indul, mire a válasz: természetesen. Agyrém, igy még senki sem mérte a net sebességét. HI ma is tanultam valamit.
Na végre konektál a modem, közben előkapja a laptopot és mutogatja hogy még mindig nem megy. Nem tudtam eldönteni, merjem-e megkérdezni hogy hogyan szokott kacsolódni a modemhez, de muszáj. Hát csak vár hogy megjlejen a Skype, mert amikor az megjelenik akkor biztosan van már net. Támadt egy ötletem, rákérdeztem: szokta kábelen is használni a netet. A válasz megleően természetes volt, hogy igen, és közben kapargat valami után, mindjárt megmutatja. Mikor elővette a laptop töltőjét, már nagyon kerülgetett a röhögés, de még sikerült urrá lenni magamon. Sajnálom hogy nem kérdeztem meg hogy vajon mekkora az elérhető átviteli sebesség az ilyen kábelen
Mit mondjak, kemény 45 perc volt. Végül kiderül hogy semmilyen gond nincs, minden a legszebben dolgozik és meg van a sebesség amit aláirt.
Hát szédelegve jöttem le a lécsőn és alig vártam hogy eljussak a szolgálati kocsiig, szétnéztem és amikor nem láttam semmit, hagytam kitörni magamból a röhögőgörcsöt.

Legyen szép napotok!
(#) zsoltee0001 válasza YT7PA hozzászólására (») Nov 20, 2017 /
 
Miért nem mondtad neki, hogy írja ki DVD-re az egész NET-et úgy ahogy van (a hasznos info el is férne rajta) és akkor nem kell hosszabbító
(#) mateatek hozzászólása Nov 20, 2017 / 3
 
Mifelénk is volt a NET-tel érdekes dolog. A Sanyiékhoz is bekötésre került. Amolyan kis szolgáltató szolgáltat erre, WIFI-vel és parabola antennás mágiával. A Sanyi már másnap telefonált a központba, hogy lassú a NET. Merthogy a szerelő nem jó helyre rakta az antennát és az Ottó bazi fenyője leárnyékolja. A központban hümmögött az ember, hogy hát ezt a szerelő nem látta? De a Sanyi bevédte a szerelőt, mondván, hogy az nem is láthatta, mert délután szerelte a NET-et, a fenyő meg csak 10 és dél között árnyékolja.
(#) YT7PA hozzászólása Nov 20, 2017 / 3
 
Na még egy mokás helyzet:

Pár hete a kolégával akit Attilának hivnak és a druszám, egy földszintes házban volt jelenésünk ahol ujj vonalat kellett bekötni. Egy aranyos idős néni várt szivélyesen. Csakhamar kellemes beszélgetés alakult ki és egy kutyus is ugrándozva fejezti ki az örömét a látogatóknak.
Fel kell menni a padlása. Vezet a néni a hátsó udvarba, közben a kutyus is törtet, nem is figyel a néni korholására. Kolléga már a létra felénél tart én meg lemaratam hogy segitsek a néninek visszaterelni a kutyust az első udvarba. Hát nem fogad szót és a néni kezdi elvesziteni a türelmét, rászól erélyese a kutyára: Attila ne harapj, fogadj szót.....Kicsit ledöbentem, de biztosan roszul értettem Na fel a padlásra, megvan a kötő doboz, félhomály, kolléga segit és világit a mobiljával, hogy könyeben menjen. Csavarozom le a doboz tetejét és közben azon kattog az agyam amit a néni mondott. Támadt egy ötletem és halkan elismétlem: "Attila ne harapj", mire a kolléga felkiált: te is igy hallottad, akkor nem értettem félre, mégis csak jól hallok! Na ami ez után volt nem tudom szavakban leirni, a legmegközelitőbb: könnyes röhögés
Kelletek hosszú percek hogy végre sikerüljön bejutatni két szál drótot a csavar alá. Közben sikerült anyira megnyugodni hogy végre le merjünk jönni a padlásról. Egymás mellett ballagunk, de nem ám hogy véletlenül is egymásra nézzünk, mert baj lesz. Közben a kutyus vidáman fut felénk és amikor karnyujtásnyira ér, vigan üdvözöltem: Szia druszám!!!
Szegény kolléga azonnal kirobbant, elfordult és két léésből benn volt a konyhában. Amikor utolérem háttal áll és reszket mindkét válla, nem birja visszatartani a röhögést. A néni is lassan beér a konyhába, én a konnektornál matatok a kolléga pedig babrál a telefonkábellel. Végül nem birja és könyesen, röhögéstől fojtogatva elnézést kér a nénitől, mentegtőzik, hogy nem rajta nevetünk és megtoldja egy kérdésel, hogy tényleg jól hallotta a kutyáját Attilának hivják? Folytatni már nem igen birja, erre én hozzáteszen valami eltorzult hangon: "ugyanis mi mindketten Attilák vagyunk".
Hát ujjra kellet ár perc mig végre levegőt tudtunk venni. Alig vártuk hogy eliszkolhasunk már, végre abbahagyhatnánk a kacagást.
Kimegyünk a kocsihoz, a néni kikisér mint rendes háziaszony és megvárja a kapuban hogy elinduljunk. Erre a kolléga fogvicsorgatva kezdi kérlelni a nénit, hogy menjen már be az ég áldja meg, hogy szabadjára engedhessük a röhögörcsöt, de kitartó én meg birok inditózni...hááát.
Utána még több mint tiz kilóméteren át szakadtunk a röhögéstől.

Legyen szép napotok
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2017
(#) nagym6 hozzászólása Nov 21, 2017 /
 
Spórolásőrület. Ismerősnél vezetékes telefon vezeték kijött a lakásban a dobozból, vissza kellett kötni, este sötét volt már. Egyszerű dolog gondoltam, de a 25W csillár égő fényénél nem láttam. Volt még két 60W-os is a csillárban, de kicsit kicsavarva, ne fogyasszák az áramot. Mondom a nőnek nagyobb fény kell, becsavarom a többi égőt. Erre pánikba esett, az sok áramot fogyaszt, nem lehet. Mondtam kifizetem, de akkor sem lehet. Haza kellett mennem kézi lámpámért, és annak fényénél megcsinálni az öt perces munkát, mert nem lehet a csillár másik felét bekapcsolni a hülyeség miatt. Az idős nő egyébként híres őrület szintű spórolás betegségéről, pedig nincs rászorulva.
(#) sonajkniz válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2017 / 2
 
Az ilyet könnyű kezelni.
Ügyfél sokallta a kiszállási díjat.
Mondtam, semmi gond. Hívjon teherautót, szállíttassa be a cégünkhöz a gépet, ott megjavítom, majd szállíttassa vissza. Osztott szorzott, végül nem volt sok a kiszállási díj.
Ha te is közölted volna vele, hogy 1 havi villanyszámlájával lesz egyenértékű, ha neked még egyszer oda kell menni, biztos becsavarta volna az izzókat.
(#) nagym6 válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 21, 2017 /
 
Ráadásul ez ismerősi ingyenmunka volt. Az nagy pofátlanság, hogy rendes fényt sem ad ilyenkor sem.
Hasonló. Szintén ismerős, szintén koros nő, néha segítségből vettem neki boltban valamit kérésére. Beviszem lakásba, ha este sötét van nem lehet lámpát gyújtani, pénzzel elszámolni. Ő este nyolcig sötétben ül, utána tévét bekapcsol. Ide mindig vittem kézi lámpámat, annak fényénél rendeztük a fizetést, különben mehettem volna másnap világossal vissza, pedig csak egy mozdulat a lámpa felkapcsolás. De az pénzbe kerül.
(#) sonajkniz válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2017 /
 
Na ezzel is ki tudnék szúrni.
Van egy bitang erős fejlámpám. Azt venném fel, és mivel tisztelettudó vagyok, folyamatosan a szemébe néznék, miközben beszélgetek vele.
(#) wbt hozzászólása Nov 21, 2017 /
 
1. Elindult a karácsonyi világításszerelés. Persze semmivel sem kompatibilis csatlakozások, nem gond, fiókból marék sorkapocs, tápegység ráforraszt, pont beleillenek a fények tüskéi. Létrára fel/le/el stb. Bekapcs. Semmi sem működik. Rámér, 0V. Tápegység szétszed, vonyítás (3x) mert a pufferben ott a 310V. Táp jó, felrakva semmi feszültség. Fejvakarás (sokszor). Sorkapocs nézegetés...hát sikerült olyan 2-es sorkapcsokat kikapni, amelyek kivezetései gyárilag össze vannak zárva. nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi...Ha kellett volna ilyen, még a nevét sem tudnám. Tényleg, mi a neve?
2. Jó tanács: soha ne tegyétek a tablet tollát az ugyan olyan színű-formájú forrasztópáka mellé!
(#) pjg hozzászólása Nov 22, 2017 /
 
(#) antikzsolt válasza wbt hozzászólására (») Nov 22, 2017 /
 
Kiváncsi vagyok hogy mi történt a tablet tollal
(#) zsoltee0001 válasza pjg hozzászólására (») Nov 22, 2017 /
 
Erre te hogy találtál rá?
(#) zsoltee0001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 22, 2017 /
 
Vagy inkább a tablettel
(#) antikzsolt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 22, 2017 /
 
Csak nem megolvad egy picit?
(#) tamas9702 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 23, 2017 / 1
 
Vagy sikerült ráfogni a páka hűhahúháhó részére
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 23, 2017 1 /
 
Gondolom rákeresett a migráns népszokások címszóra.
(#) pjg hozzászólása Nov 24, 2017 /
 
(#) pjg válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 24, 2017 /
 
(#) Orbán József hozzászólása Nov 26, 2017 / 1
 
Fa@zt Hítör
Múltkorában, nővéremmel beszélgetve megtudom, hogy megrendelték a csudamelegítőt és csak 10ezerbe fáj és beüt a havaj a fürcsiszobába.
Mondja, ilyen kis aranyos, be kell dugni a konnektorba és máris...
Előszörre úgy tűnt, hogy megmentek nekik 10ezret a kidobástól, de aztán csak megvették és tán elégedettek is.
Csakhogy:
Eddig nem volt hideg és eléggé spártaivá aszalták magukat évtizedek alatt - télen gyakran felszökik a szobába 17 Celsiusra is a hőfok.
A 400W-os csudamelegítő simán jól dolgozik, a reklám szerint 20 nm-re is elég lehet és annyi csak a feltétel - szerintem - hogy az ígért 15-31 Celsius úgy garantálható, ha egyébként is annyi a hőmérséklet, már bekapcsolás előtt...
Ja és a 20 nm-hez 30 cm magasság lehet max - szerintem.

Azok a szavaim, hogy kapcsolják be a hajszárítót, ha így akarnak melegíteni, nem hullott termékeny talajra. Haboghattam én, hogy nincsen ingyen ebéd, nincs olcsóbban energia, meg villanyoskodom ca. 45 éve...hiába.
Megvárom, mikor mínuszok lesznek kint, akkor hogyan csodálkoznak a csodára...
(#) konyak6 hozzászólása Nov 26, 2017 /
 
Tőlem egyszer azt kérdezték, hogy van ilyen vízfogyasztás csökkentő, és az jó-e. Próbáltam meggyőzni Őket hogy bármit rak a vízóra után, a literes lábas 1 liter vizzel fog megtelni.
(#) Remci válasza konyak6 hozzászólására (») Nov 26, 2017 / 4
 
Pedig tényleg van vízfogyasztás csökkentő és jól is működik. Úgy hívják hogy "vízcsap"
(#) bbb válasza Orbán József hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Ez az a bigyó, amit a teleshop, vagy mi a csuda árul? Csak dugd be és máris meleg lesz bármekkora szobában, s közben nemhogy fogyasztja az áramot, de még vissza is termel? Az a fekete minihősugárzó?

Ennyire vacak, ahogy leírod? Azért én azt gondoltam volna, hogy legalább úgy működik, mint a hasonló méretű 1-2000Ft-os hősugárzók...
(#) bbb válasza konyak6 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Egyébként meg röviden összefoglalva: jó is meg nem is. Kézmosásnál, fogmosásnál, zuhanyozáskor, ami a napi rutin része, valóban érezhető (látható a számlán) a vízfogyasztás csökkenése. Az egyéb esetekben viszont sokkal lassabban telik meg az edény...
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 26, 2017 /
 
Ma valamiért ez a népdalocska járt az eszembe, gondoltam, megetetem a google fordítóval, tök profi módon sikerült neki:
Idézet:
„My mother, get in love,
be good kend,
good water brought in
the sette '.
You have to take another time,
Otherwise,
thirteen hundred times
to the setet '!


My dear daughter, who was here,
who went out here,
who has left his hat here
the setet '?
A wandering lad, the 'walked here,
the 'walked here,
his 'hat' left here
the sette '.”
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Nov 26, 2017 / 1
 
Ezen kívül még vízfogyasztás csökkentő a borocska, söröcske, hasonlók.
(#) Orbán József válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Erről a Hétfejű tündérből jutott ez eszembe, talán spanyolul a legfrappánsabb:
Si tres son gyábokorsz, kálán a pie pugra usted no puede ir.
(#) 7DU válasza Orbán József hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Szervusz Józsi!
A spanyolodban érezhető némi cervantico,vagy talán a castellano keveredik a Bolívia-i Alti-
plano aymara-quechua del pueblo nyelvi fordulataival.Gyenge vagyok spanyol nyelvből.
?Esto aplica a todos?
Üdv :Laci
(#) Orbán József válasza 7DU hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Nagyon is igazad van!
Erre már utaltak dicső eleink egy kuruc versben például:
Idézet:
„Huj kuszmabég,
Huj vereki!
Vatykos csuhászok,
Dengelegi...
(#) Secret válasza Orbán József hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Helyesen:

Doborza

Huj, koszmabég, huj, kereki!
Vatykos csuhástok vereki!
Dengelegi!...
(#) Orbán József válasza Secret hozzászólására (») Nov 26, 2017 / 1
 
Most szólj hozzá...
Kb. 42 éve olvastam az Így irtok ti-ben és alig tévedtem.

Tudom, nem mentség, hiszen alapjában megváltoztattam a vers gyújtó hatását.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Következő: »»   757 / 966
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem