Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   256 / 282
(#) ramon94 hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok! Szeretnénk vásárolni egy DSC Alexor rendszert. Szeretnénk SMS értésítést kapni a riasztásról és egy válasz SMS el kikapcsolni a riasztást. Kivitelezhető ez a dolog egyáltalán?
(#) (Felhasználó 122012) válasza ramon94 hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Miért nem a forgalmazót kérdezed meg?
Bővebben: Link
(#) HA5AWS hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok!
Csak egy kis agymenés. Nagyon kíváncsi vagyok a távolból sms-el okostelefonnal ki-be kapcsolható riasztók használatára. Ha a tulajdonos kap egy sms-t, hogy riaszt a rendszer gyorsan kikapcsolja, hogy ne zavarja a szomszédokat? Kiváló célpont a körülnézőknek. Vagy távolról úgy kapcsoljuk be, hogy fogalmunk sincs annak állapotáról? Tudom, hogy fejlődni kell de nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezek a kiegészítők mindig végiggondolva kerülnek felszerelésre. A technika már tudja ezeket a lehetőségeket, de a felhasználók megértik, hogy nem egy újabb technikai kütyüről szól a felszerelt riasztó, hanem biztonságtechnika aminek jogi következményei is lehetnek.
Bocsánat ha bárkit is zavartam: Gábor
(#) Kovabe válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Teljesen egyet értek veled.
Véleményem szerint be kéne vezetni hogy a biztosítók is milyen rendszereket fogadnak el és persze ezt felül is vizsgálná valami hozzáértő. Sok esetben az egyszerü használat oly mértékben gyengíti meg a rendszert hogy egyszeerübb kinyitni az ajtót és egy villogó felirattal kiírni hogy ide gyere.
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 5, 2018 / 1
 
Sziasztok!
Elkészült az első próbapaneles protóm a riasztó kiegészítéséhez . PC 1616-ot vezérelek, egy minimális 1kb os html lappal, hogy lejárt modbilnettel is hamar betöltsön. Egyelőre hibátlanul működik, így tervezek hozzá egy normáls panelt.
Bővebben: Link
Bővebben: Link

Lesz a későbbiekben a lapon egy visszajelzés is, ami mutatja, hogy ki\beaktviált-e a rendszer, hibakijelzést sm árt, illetve akkuőrt is tervezek rá.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
(#) triniti hozzászólása Jan 7, 2018 /
 
Sziasztok
Vettem egy MOS-2 beltéri szirénát,, de elakadtam a bekötésnél.A leirás szerint
L/S2: villogó bemenet
S1: hang (sziréna) bemenet
GND: föld
Szabotázs bemenetek
A GND-t a DSC PC3000 GND-jébe kötöttem, szabotázst a szabotázs körbe. S2 és S1-et a bell--ba kötve semmi, bell+-ba meg folyamatosan villog. Hol a hiba.
(#) triniti hozzászólása Jan 7, 2018 /
 
A másik problémám ,hogy a pgm out-nál van egy olyan opció hogy élesítésnél a tesre kapcsol és csak akkor nyit ha az élesítést kikapcsolom. Hogyan lehetne ezt egy LED-del "szemléltetni". ( Ha a riasztót bekapcsolom ég a led , ha kikapcsolom elalszik.
Köszönöm.
(#) Gránátalma válasza triniti hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Hát..legegyszerűbben pl ha rákötöd a LED-et a pgm-re!??? Értelem szerűen anódot a tápra, katódot meg a PGM-re ha testre kapcsol.
(#) Gránátalma válasza triniti hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Gondolom pozitívat kér indításnak, ezéárt világít a BELL+ ban folyamatosan. Relézd meg a BELL '-' -t és adj onnan neki tápot.
(#) Kovabe válasza triniti hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Ha ledet teszel rá akkor javallom hogy egy ellenállást tegyél még a led elé.
(#) triniti válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Köszönöm a választ, de azt hiszem negativ inditású (DSC). Ilyenkor, hogy kellene megoldani.
(Egyszerűen, mivel csak "hobbikertész" vagyok.
(#) Gránátalma válasza triniti hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
A relé meghúzó lábait rákötöd az AUX plusz(vagy BELL+ ra) a másik meghúzó tekercs lábat meg a BELL- ra így riasztáskor meghúz a relé. PGMeknél ugyan ez játszható. A relé többi lábát meg szabadon tudod hazsnálni táp, vagy kontaktus kapcsolására.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Jan 8, 2018 /
 
Sziasztok. Miért villog élesítés nélkül a kültéri egység ? A sárga lámpa megállás nélkül villog, korábban nem villogott. Egy félévig áramtalanítva volt, most helyeztem üzembe, és ez az állapot állt elő. Az aksi lenne hibás ?
(#) triniti válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Szia mekkora ellenállást kéne berakni., valamint a leirás szerint a pgm kimenet aktiváláskor a földhöz kapcsol, valamint egy 100 ohm-s áramkorlátozó ellenállás van sorba kötve a kimeneti kapoccsal, így zümmer vagy más dc táplálástigénylő külső eszköz kapcsolható az "AUX" (12Vdc) és a pgm out kapcsok közé.
Tehát, ha jól gondolom a leirás alapján led egyik végét az aux+-ba , a másik végét a pgm out-ba kötöm (ellenállást közbeiktatva). Ha nem világit a led két lábát felcserélem.

Köszönöm.
(#) triniti válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Esetleg, ha a belső sziréna GND-jé nem a központ GND-ébe, hanem a bell--ba kötöm, az s1 és s2 -t, pedig a bell+-ba és így talán nincs szükség relére?
(#) Kovabe válasza triniti hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Én azt mondom az ellenállás 500-600 ohm legyen. A bekötés jó lesz úgy ahogy leírtad. Ha nem jó időben világit akkor meg lehet fordítani programban.
(#) triniti válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Az ellenállást mindegy, hogy melyik oldali lábra forrasztom (pgm out, vagy aux+)
(#) gooombaa hozzászólása Jan 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne hogy adott egy DSC1616-os központ kb 3-4 éve telepítettem, és mostanság az a híba jelenség hogy folyamatosan villágit a sárga hiba lámpa és rendszer élesítése után random időközönként /van hogy egy éjjel gond nélkül eltelik de van hogy hajnal 2kor meg szólal a kültéri/ és a kezelő egységen annyi van hogy rendszer riasztásban, deaktiválás útán meg semmi riasztot zóna vagy híba kód nincs csak annyi hogy szerviz szükséges és ott meg 2es hiba kód /ha jól tudom ez akku vagy táp hiba.

Kicseréltem minden hol az akkukat /központ, kültéri, segéd táp/ és másfél-nap után megint megszólalt /tegnap előtt cseréltem és ma éjjel szólalt meg, csak éjjelre van bekapcsolva/, de megkértem hogy kapcsolják be ma reggel és 3-4 óra elteltével megint megszólalt/.

Grafikus kijelzőn csak a sárga hiba ikon világít folyamat, esemény naplóban meg semmi nincs hogy mire riasztót volna be, annyit tudtam elérni hogy szervíz szükséges és 2es kód ha jól emléxek.

Kinek van valami ötlete? Én most már tápegység hibára gondolok. A lecserélt akkuk saruin 12.6V mérhető.

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) bivalyod válasza gooombaa hozzászólására (») Jan 10, 2018 /
 
*2 re jön a szerviz szükséges, utána nyomsz egy *ot akkor szépen kiirja mi a baja, de a sima 2 az betáp hiba nincs ac 220v, 1ben a 2 pedig sziréna kör hiba, de mivel LCD kezelő van ki kell írja szépen
(#) gooombaa hozzászólása Jan 10, 2018 /
 
okés köszönöm. Sajnos ez nem ír ki semmit de ha legközelebb megyek megnézem....De ha nincs 220V akkor hogyan tölti az akkut? :S
(#) bivalyod válasza gooombaa hozzászólására (») Jan 11, 2018 /
 
Azért írtam a 2 lehetséges opciót. Ezt még kell nézni és utána tovább menni a hibakeresesben
(#) triniti válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Köszönöm sikerült, most már tökéletesen működik.
(#) triniti válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Sikerült, de mivel 2 ledet kötöttem párhuzamosan ezért 300 ohmos ellenállást használtam.
Köszönöm a segítséget.
(#) dc001 válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
"Nagyon kíváncsi vagyok a távolból sms-el okostelefonnal ki-be kapcsolható riasztók használatára. Ha a tulajdonos kap egy sms-t, hogy riaszt a rendszer gyorsan kikapcsolja, hogy ne zavarja a szomszédokat?"

A DSC-hez lehet kapni envisa link4 nevű modult. Nincs aranyárban, de nem "filléres" tétel.
Ehhez használható okos telefonon applikáció és web-es felület is (ami külön előny, hogy vagy IP interface is, amellyel saját megoldást is lehet használni). Ennél a típusnál ki/be kapcsolható a riasztó (kóddal mint egy kezelő). Előnye az sms-es rendszerhez képest, megnézhető a zónák állapota (nem csak élesített rendszernél).

Ha kapsz egy riasztást, akkor látod azt is épp melyik zóna jelzett.

Ilyen esetekben, ezen felül hasznos lehet, ha valamilyen kamera rendszer is telepítve van. A jobbak támogatják, hogy okos telefonon keresztül is megnézni a kamerák képeit.

Riasztás esetén a megsértett zóna + kamera képeivel együtt már el lehet dönteni, hogy kikapcsolja az ember a riasztót vagy épp hívja a rend éber őreit.

Ezek élő internet kapcsolatot igényelnek. Ha fontos a folyamatos elérés, akkor lehet pl. olyan router-t használni, ami át tud állni hiba esetén egy GSM stick-es mobil internetre, ha valami gond van a vezetékessel.
(#) Syn7h37ic válasza dc001 hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
Ez így igaz. És vannak már olyan riasztók is, amik közvetlen 3g hálózaton is elérhetők, és az állapotuk is ellenőrizhető. A kamera sem rossz, de az igazi a távfelügyelet, aminek van kivonuló szolgálata is. Mert elég nehéz egy nyaralás közepén gyorsan intézkedni, ha épp kipakolják a házat. Az Envisa egy jó cucc. Kár, hogy drága.
(#) peterkolto hozzászólása Jan 29, 2018 /
 
Űdv,
egy kis szaktanácsadásra lenne szükségem.
Megszólalt a sziréna, de a riasztó nem volt beaktiválva, csak online volt. 3 évig nem volt gond vele.
Követő, késleltett és azonnali zónáim vannak, deolba. A szabotázsvédelem nincs aktiválva a kürtbe.
Mi lehet az ok? 1.Áramszünet+ központba lemerült akksi? 2.döglődik az alaplap
köszi!
(#) Kovabe hozzászólása Jan 29, 2018 /
 
Sziasztok

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy minimum 128 zónás központra és olyan kellene amihez rs-232 kommunikátort tudok kötni hogy beszélgetni tudjon az inteligens rendszerrel.
Csak DSC jöhet szóba ezért vagyok egy kicsit megakadva. Most ott tartok hogy 4020 és hozzá egy t-link modul de nem tudom hogy ezzel tudom e helyettesíteni az rs 232-t. Valakinek tipp, ötlet???
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Próbáld meg a 4401 modult, az soros kommunikációs modul. De kicsi az esély, hogy egy 4020-at illessz egy intelligens rendszerhez, túl régiek. Mármint a fejlesztésük, az több, mint 15 éves. Ha lehetőség van más riasztóközpontra, akkor azt választanám. DSC vonalon a HS128NEO is pont 128 zónás. Vagy Paradox Digiplex EVO192. Vagy Galaxy Dimension 256. Vagy UTC-ATS3000, vagy UTC-Advanced.
De úgy rémlik, hogy a Texecom Elite panelek is integrálhatóak sok rendszerhez.
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Köszönöm
Amennyit értek a riasztókhoz az csak a DSC-ben merül ki.
Texecom-hoz volt szerencsém 4 darabhoz de csak rossz emlékek fűzödnek hozzá (dec. 23. egy postán töltöttem az éjszakát)
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
A Premierek pedig stabil, megbízható riasztók. De notebook nélkül neki sem állnék egyiknek sem. Van valós idejű zóna ellenőrzése, ahol egyből látni, hogy szakadt, zárlat, nyitott vagy zárt az állapot, illetve minden egyéb hiba kijelzésre kerül. És magyar nyelvű a szoftvere.Csak kezelőről elég nehéz boldogulni vele. Nagyságrendekkel többet tudnak a nagytesók, az Elite széria. Az is igaz, hogy kell hozzá rendszer ismeret, mert nélküle jó nehéz. (pilótavizsga ) A postákat csináltam közel 10 évig, bőven van ott is tapasztalatom a Windsorokkal, és társaikkal (finoman fogalmazva is elavult ősrégi rendszerek, a Premier egy ultramodern riasztónak számít náluk pedig a 3.xx verziós panelek amik a postákon vannak már bőven tíz év felettiek, a 18.xx verziónál tartanak)
Következő: »»   256 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem