Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dansk 3f-T3535, és minden, ami vele kapcsolatos
Lapozás: OK   5 / 15
(#) fecameca válasza oil hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Talán egy csatoló elkó kiszáradt valahol. Ha egyébként tisztán szól, csak halkabb. Azt azért kideríteném, hogy hol kezdődik a halkulás, a végfoknál, vagy már előtte?
(#) ltomi80 válasza fecameca hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Szia! A műtét megtörtént kicseréltem a meghajtó tranzisztorokat és a közöttük lévő kicsi tranzisztort ,és a két végfokot azt meg kell hagyni a panel az tényleg silány egy két helyen van némi szépség hibája (fel szakad). De most a próba után a biztosíték megint világított és ahogy mértem az meghajtok elvileg jók de az egyik végfok kuka . Mi lehet a gond?
(#) fecameca válasza ltomi80 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Nálad nem tudom, mi lehet, ezért felsorolom az általam elkövetetteket: Felcseréltem egymás közt a meghajtó tranzisztorokat, rossz lábkiosztással, fordítva tettem be őket, nem vettem észre, hogy szakadt egy ellenállás. A szervizkönyv tükörkép beültetési rajza kavart meg ennyire.
(#) Nagy G. Tibor hozzászólása Feb 10, 2017 /
 
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Danks rádióerősítő teljes hangerőn is alig hallható, nagyon halk, mind a tuner, mind a tape bemenetnél (ez egy kicsit hangosabb). A hangszín szabályzás a magas hangnál működik. Merre érdemes keresgélni szerintetek? Köszönöm.
(#) fecameca válasza Nagy G. Tibor hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Ha a végfokok hibája 100% kizárható, márpedig, ha mindkét oldalon fennáll a probléma, valószínűtlen, hogy mind a 2 oldal egyszerre elszállt, akkor a némító, vagy a diódás átkapcsoló áramkörök körül érdemes keresgélni. Elgondolkodtató, ha valóban így van, hogy egy sztereo erősítőnél mindkét oldalon mi okozhat ugyanolyan mértékű hangerő csökkenést?
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
(#) bekeipeter válasza fecameca hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Nézd meg a tápfeszeket, hogy mindegyik megvan? Mert, ha gond van, akkor állandóan megy a nélmítás.
(#) fecameca válasza bekeipeter hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Természetesen Nagy G. Tibor-hoz szóltál, de már én is jártam így sokszor.
(#) Nagy G. Tibor hozzászólása Feb 10, 2017 /
 
Köszönöm az iránymutatást, egy szép eredeti állapotban lévő készülékről van szó.
(#) Thorwald hozzászólása Júl 13, 2017 /
 
Sziasztok!
Végig olvastam ezt a fórumot, mert nagyon gondolkodom egy ilyen készülék vásárlásán. Aukciós oldalról venném, sajnos először kell leütni és utána tudom csak megnézni, de az eladó megígérte, hogy minden funkcióját leellenőrzi. Ha lesz módom kipróbálni, mire figyeljek, vannak olyan betegségei, amik nem szembeötlőek, de figyelmezteőek?
Nagy vágyam volt régen ez a készülék, de sosem hallottam élőben. Természetesen azt meg tudom nézni, hogy szól mindkét csatorna, működnek a gombok, a rádió, de ami nem ennyire kézenfekvő hiba vagy jel lehet, ezek érdekelnének.
A módosított nyákot valamelyikőtök gyártotta eladásra is, esetleg rendelhető is?
Milyen hangfal való hozzá, vagy melyikkel szól szépen? Retró is lehet.

"Sajnos" megzakkantam, amióta lett egy Orion mini HiFi-m HS 280 hangfalakkal. Már készül a módosított hangváltója, amit szintén itt, a HBE-n találtam. )
(#) bekeipeter válasza Thorwald hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Érdemes belenézni, mivel a nyákok nagyon gyatra minőségűek és a forrasztásnál könnyen felpöndörödik a fólia. Ami könnyen meghibásodik, az a végfok és ennyi idő után a pufferek.
(#) fapafej hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Szevasztok!
Kissé meghajtva az erősítőt,mindkét oldal elnémult.
A végfokokra gondoltam,és az egyik oldalon ki is cseréltem már őket ,de továbbra is néma.
Gyanús is volt mert ugyanazt az ellenállás értéket mértem az új és a kiszerelt tranyón is.
Most hogyan tudnám a meghajtókat kimérni..??
Illetve olvasom hogy nem árt őket nagyobbra cserélni.
segítene valaki?!
(#) bekeipeter válasza fapafej hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Kérdezz, és segítek PRIVÁTBAN! Ha elnémult, a negatív oldal biztosítékait nézd meg! Ha azok elszálltak, akkor a PNP végtranyó+meghajtó, valamint a diff. erősítő szokott kapitulálni.
(#) fecameca válasza fapafej hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Egyszerűen: A C-B és E-B az egyik irányban vezet, ellenkező irányban nem vezet, az NPN akkor vezet,ha a bázisra adod a+ pozitívot, a PNP fordítva. Multimétertől függően 6-800 ohm vagy milliVolt van vezető irányban, 20 ohm alatti érték már tuti rövidzárlat. C-E között nem vezetnek semerre sem, ha jók. A biztosíték kiégés nem mindig jelent tranzisztor zárlatot! Végtranzisztorok zárlata esetén viszont gyakran kiégnek a 0,47, és a 100 ohmok a végfokban.
(#) fapafej hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Hasonló problémám van a jelenlegi szerzeményemmel,mint Nagy .G Tibor -nak a sajátjával.
Hol kéne mérnem a tápfeszt?
Köszi
(#) zolika60 válasza fapafej hozzászólására (») Dec 14, 2017 / 1
 
A tápegységnél. Innen letöltheted a szerviz dokumentációt. Ha alul a processing felirat átváltott get manualra. Beletelhet egy kis idő.
(#) fapafej hozzászólása Jan 2, 2018 /
 
a biztosítékok mögött 31,2v-ot tudok mérni,és a végfok elején szintén.
(#) atiber hozzászólása Jan 2, 2018 /
 
BUÉK Mindenkinek! Sikerült szert tennem egy Dansk 3F-T3535 erősítő 'legósított', kissé hiányos példányára... A legnagyobb érvágás, hogy a tápegység része - leginkább a transzformátor - hiányzik. A greatz + pufferek + biztosíték pótlása nem okoz problémát, de az a fránya transzformátor... Aki esetleg ebben tudna segíteni az ne kíméljen, illetve az sem aki, a mellékelt képek szerinti állapot megszüntetésében is tud egy-két jó tippet adni, vagy fotót egy ép készülék belsejéről feltenni. Egy darabig biztos itt fogok 'lógni' ezen a fórumon. Előre is köszi minden segítségért!
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
(#) mrbini válasza atiber hozzászólására (») Jan 2, 2018 /
 
Szia!
Keress meg privátban van pár alkatrészem tudok segíteni.
Üdv: Gergő
(#) bekeipeter válasza atiber hozzászólására (») Jan 2, 2018 /
 
Szóval te vitted el előlem!
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
(#) atiber válasza bekeipeter hozzászólására (») Jan 2, 2018 /
 
Szóval te toldat fel a licitet... El is kapott engem meg az 'azért se hagyom'...Nagyon azért ne bánkódj, a postázásnál volt egy kis pity-putty, elég érdekes figura volt az eladó.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
(#) fecameca válasza atiber hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
B.Ú.É.K.
Idézet:
„vagy fotót egy ép készülék belsejéről feltenni.”
Azzal éppen szolgálhatok. Eredeti felbontásuk 4000x3000 pixel, de úgy ide nem lehet feltenni. Kérdés, hogy mire vagy kíváncsi? A sajátomat nem szívesen bontogatnám szét, a képek még régebben készültek, A Sokol ferrit a középhullámú részben az én művem, de nem tudom, minek, mert sohasem hallgatom középhullámon. De így legalább nem kell bele antennát dugni. A huzalozáshoz segítség: Kókai-Varsányi: Sztereó rádiók szervizkönyve II. Nekem megvan, és be is tudom esetleg szkennelni, vagy letöltöd a "service manual"-t az elektrotanya nevű weboldalról. Van a hangszóró kimenetekkel sorban 1-1 1 ohm is benne az még nem gyári, és a jobboldalban a vég-tranzisztorokat ha megnézed, talán észreveszed benne a 2N3055 - öt. Már babonából sem kerül bele soha többé TIP3055, mert már sok éve így működik, és nem volt vele többé gond.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
(#) atiber válasza fecameca hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Viszont BUÉK! Köszönöm a képeket! Leginkább azért van szükségem egy-két jobb fotóra, hogy fizikailag hogyan voltak összerakva / összehuzalozva a különböző panelek. Sajnos úgy nézem azok az egyedi kis távtartók, távtartó drótok is 'hibádzanak' az én 'DIY' Dansk-omból...
(#) fecameca válasza atiber hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Igen,a szenzor egység és a LED-skála panel ilyen érdekes módon lett rögzítve. Legalább most már látod, hogy mi tartotta őket ott a furatokban. A távtartókat akármiből ki lehet esztergálni, vagy fűrészelni. A huzal, az egy acél rugó, ami az előlaphoz szorítja az egészet.
(#) Mate78 válasza atiber hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Szia,

Sok sok éve bontottam egy ilyen készüléket, és megvan a hálózati transzformátora.
A táp panel volt még meg, de már nem találom.
A többit privátban.Küldök egy képet róla.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
(#) fapafej hozzászólása Jan 8, 2018 /
 
Elakadtam.
Nincs valakinek elfekvőben SAS560s?
(#) atiber hozzászólása Jan 8, 2018 /
 
Amíg várom a gyári transzformátor megérkezését, 'toldozgatom-foltozgatom' a meglévő egységeket. Kiforrasztgatom a régi elkókat és cserélem is őket, mert teszterrel mérve egyik-másik esetében elég érdekes dolgokat mutat a műszer.
A végfok panelokon, a végtranzisztorokat jónak mérem, ezért megkísérlem a 'bekeipeter' fórum társ által leírt módosításokat elvégezni és úgy éleszteni. Itt lenne két kérdésem:
A C2 (47uF) kondenzátornál írva van egy polaritás fordítás, nekem meg van egy csomó 47µF bipoláris kondenzátorom...esetleg az mehet be a helyére?
C5 (100µF/63V) helyett, ha úgy adódik, hogy cserélni kéne, 47µF/63V mehet-e helyette, mert nekem ebből van készletem?
(#) fecameca válasza atiber hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Ha a végtranzisztorok jók, akkor el nem tudom képzelni, miért került bontásra. A meghajtókat azért talán nem árt BD 139-140 - re cserélni, bár az enyémben is a bal oldalon eredetiek vannak, mert még nem mentek tönkre. Azokat a narancssárga neve nincs csoda elkókat én is kidobáltam, mert borzasztó nagyok a mostaniakhoz képest, és még arra sem voltak képesek, hogy ráírják, ki gyártotta, és mikor? Azon a 47 µF - on, amit írsz, nincsen semmilyen feszültség, miután beállt. (0 V van ott mértem, de nem értékelhető, milli Volt nagyságrendű és időnként megfordul !) Állítólag a bekapcsolási tranziens ideje alatt lehet rajta fordított, azon én nem gondolkodtam, és nem mértem. A bipoláris az mindig jobb, hacsak nem akkora, mint egy söröshordó. Akkor én nem tenném oda, ha nem fér el. Annyit nem ér az, hogy máshonnan huzalozgasd oda, mert akkora nagy. A 100 µF helyére miért nem teszel 2 db 47 µF - ot, párhuzamosan, ha annyi van belőle? Akkor az értéke ugyanannyi lesz. Ha csökkented az értékét, akkor kevesebb lesz a mély hang, de ha neked elég az alsó határfrekvencia duplája, semmi akadálya, hogy azt csökkentsd.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
(#) atiber válasza fecameca hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
C5 100 µF /63V -os kondenzátor az nem csak valamilyen szűrést valósít meg a +- táp ágak között? Szerintem az átviteli frekvenciára nem sok hatása van...A 47 µF bipolárist azt 'benéztem' a készletemben...4,7 µF az inkább...
Az egyik oldali végfok az biztos, hogy nem szolt mert volt rajta egy jó kis rejtett fólia szakadás, TR10 bázisa és az R20 között.
Az eladó nekem azt mondta, hogy iszonyat halkan szólt és mély átvitel szinte zéró, a hangszín szabályozó rész mint ha nem is lett volna...Na ezt a hibát is megleltem az elkók cseréje közben: a hangszín utáni illesztő?, szűrő? fokozat bemenetén lévő C1 és C2 2,2 µF-s kondik kiforrasztás utáni méréskor 100 pF-s értéket produkáltak... Nem sok jel jutott el a végfokozatra. Na mondjuk ezért sok értelme is volt, hogy így 'szétkaszabolják' ezt a Dansk-ot...
(#) fecameca válasza atiber hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Az lehet, majd utána nézek. Régen volt már a kapcsolási rajza a kezemben. Valóban a tápot szűri. Akkor meg fulladni fog nagy hangerőn, ha az kevés. Nyugodtan berakhatsz kettőt párhuzamosan, ha elfér.
(#) fecameca hozzászólása Jan 14, 2018 /
 
Sziasztok! Rejtély A fiam azzal hozta ide a rádiót, hogy elszállt a bal oldal. Csak ezt a két 0,47 ohmot találtam benne elégve. Az összes tranzisztorok jók. Amikor vette, a jobb oldalon volt az egyik 0,47 ohm és a 100 ohmok voltak szakadtak. Kicseréltem őket, a 0,47 ohmot 10 Wattosra. Most már az összes fél ohmos 10 Wattos. A nyugalmi áramokat 10 mA alá állítottam be. A jobb oldala azóta is jó még mindig. Most balról lett vele ugyanaz. A végtranzisztorok valószínűleg már nem eredetiek, de szemlátomást tönkretehetetlenek. A meghajtókat most cseréltem le, az összeset BD-re. ( De a BC 639-640-ek is jók, amiket kivettem belőle.) Ezek az ellenálások a kép alapján hány Wattosak lehetnek? Gyanítom, hogy gyárilag voltak benne, mert mind egyforma, és nem látszott a forrasztásokon sem a csere, de lehet, hogy tévedek? A rádió most megint szól, a hálózati trafó és a graetz között úgy nézett ki, az egyik biztosíték mintha nem érintkezett volna rendesen. Okozhatta talán az a hibát? Mire számíthatok? Talán nem lesz vele többet gond?

SAM_3410.JPG
    
Következő: »»   5 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem