Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CASIO CTK-811EX szintetizátor floppy meghajtó csere
Témaindító: janocsi, idő: Ápr 22, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Elromlot a fent jelzett szintetizátor floppy meghajtója. Sebaj, vettem egy 1.44MB-os 3.5" kislemez meghajtót. Beszereltem szerintem hibátlanul, vigyázva hol az "1"-es láb, de nem müködik rendesen. Régen mind a két fajta floppy lemezt elfogadta (2DD/720KB, 2HD/1.44MB) Most az 1.44MB-s lemezre azt írja ki, "Err Format". Ha 720-KB-s lemezt teszek be, elfogadja, lejátsza a dalokat. Mi történt a kompatibilitással.? Tud formázni a hangszer, de akármilyen a benne lévő lemez, 720KB-osra akarja leformázni. (Igy az 1.44MB-lemezt elrontja, mig a 720KB-os tökéletesen müködik.) Tud valaki segiteni, mi lehet a probléma?
PC- be rakva működik?(Ha nem vissza) Én azt tapasztaltam az új meghajtók inkább a 720 -as lemezt nem szerették.Esetleg valami jumpert nem vertél le vagy nincs rossz helyen? (ha fordítva dugod rá csak abszolute nem működik, de ilyen hibát nem okoz.)
Szia proba!
Nem-nem... nem esett le semmi. Nics is jumper a környékén. Kerestem minden lehetséges megoldást úgy, hogy összeszedtem az összes 1.44-es meghajtót itthon és a környezetemben. (Rövidebb kábellel is kipróbáltam...) Most már 9 db meghajtó van itt, többé-kevésbé mindegyikkel u.a. csinálja amit fentebb leírtam. Nem értem! PC-ben rendesen müködik mindegyik meghajtó. A régi floppy-meghajtó fej hibás lett, azon már nem lehetett segíteni. Igy viszont nem szivesen használnám, mert kinek van kedve 720-as lemezre minden zenéjét átrakni? Azon kívül, ez a lemez már nem beszerezhető azthiszem. Valami hardveres trükk van a dologban úgy gondolom. A gyártótól semilyen infot nem sikerült szereznem, most azon vagyok, találjak mégis valami hardveres leírást. Akinek ilyen hangszere lenne, nincs a környezetemben, mert szivesen átnézném miben különböznek a szabványos meghajtótól.
No, valahol cigányútra ment a logikád:
Azt mondod: Idézet: ...„Elromlot a fent jelzett szintetizátor floppy meghajtója. Sebaj, vettem egy 1.44MB-os 3.5" kislemez meghajtót. Beszereltem szerintem hibátlanul” ÉS ... Idézet: ...„Akinek ilyen hangszere lenne, nincs a környezetemben, mert szivesen átnézném miben különböznek a szabványos meghajtótól.” Nem te vetted ki a szabványos meghajtót? Vagy mire vagy kíváncsi? Esetleg próbálj beszerezni az eredetivel teljesen megegyező típusú meghajtót. Van rajta valamilyen cimke? Egy másik ötlet (próba szerencse): A régi meghajtót szedd szét (lehetőleg úgy, h. össze tudd rakni), a fejek flexibilis NYÁK-kal szoktak kapcsolódni a meghajtó "alaplapjához". Ezeket piszkáld ki és vagy a fejet cseréld le egy új meghajtóból kitermeltből, vagy az "alaplapokat" cseréld meg. (Vigyázz, főleg az eredtei alkatrészek épségére, még kellhetnek.) Esetleg érdemes lenne felraknod képeket a régi és új vezérlő IC-k ről.
A készölékben (szinti) cseréltél kábelt? Ha a kábelben egy két ér nem érintkezik (kicsuszott) akkor produkálhatja ezt a hibát.
Szia Janocsi!Ha az eredeti 720Kb-os volt akkor nemfog ettől nagyobbat felismerni! Nem ismerem ezt a tipust,inkább én is az eredetit próbálnám helyrehozni!Üdv! Sok sikert!
Szia!
Az eredeti floppy meghajtó már nincs a birtokomban! Azt odaadtam hozzáértőnek? javítani! Ezután eltünt onnan is.... Nem tudom, de kár volt másra bizni. Erröl ennyit. Ez a legnagyobb probléma most, hogy nem találok hozzá ahogy mondtam leírást. Ha ebben tudnátok segiteni valamit, nagyon tudnék örülni. Egyébként mind a két tipust 2DD/2HD ismerte eredetileg, amig kölcsön nem adtam a hangszert, és megsérült a floppy fej.
Sziasztok!
- Még egy gondolat hogyan romlott el! A benne lévő lemezröl bent maradt a fém lezáró fedél... Ezután benyomtak egy másik lenezt, és kész. A fejegység teljesen tönkrement, leszakadt.
Vidd szervizbe, ha elrontod aztan nezheted !
Szia!
Nem fogom visszavinni szervizbe, ez már eldötött dolog. Hónapokig ültek rajta, szétszedve, be "dzsuvásodva", egy nedves-hideg raktárba tárolva, majd igy adták vissza. nics hozzá alkatrész. Ez a hangszernek nevezett képződmény vagy igy,vagy úgy megjavul, vagy teljesen szétszedem, esetleg elajándékozom. Van már modernebb hanszerem, még garis, igy nem olyan fontos a dolog. Mindenesetre felizgatott kellőképpen, azért keresem a megoldást. Egy nagyon jó ismerősöm már megigérte, mindenképpen szerez bele egy eredeti floppy egységet. Addig is foglalkoztat a dolog, mert érdekel. Néhány kép az eddigiekröl.
Szia!Ez a nyák ilyen állapotában müködött? Mert vagy elkoból,vagy máshonnan belefolyt valami! Ez a fotón jol látható, főként a 6433042f16 környékén! Ezt árammentes állapotban elöszöris alkoholos fogkefével főként a lábakközt megkellettvolna tisztítani!Volt olyan rolandom ami" megbolondult" ilyen jelenségtől,közel sem volt ennyire oxidos ill.rászáradtelektrolitos!Lehet, hogy csak ennyi volt és mi lett belőle?!Üdv!
Szia barany165!
Megtisztitottam a nyákot, az IC lábainál is, de igy sem változott a helyzet. Felrakok most a nyák állapotáról is egy fotót, de ez talán már nem is olyan lényeges. Viszont kaptam még egy régii floppy meghajtót, amelyen hátul igen sok jumper van! (3db) Addig-addig variáltam, amig aztán, teljesen véletlenül, már csak az 1.44MB-os lemezeket látja. Ez egy Hewlet Packard floppy egység, és működik! Hihetetlen. (Kifényesítem a hangszert ennek örömére úgy, mint amilyen csak újkorában volt!) Innentöl kezdve azt hiszem midenkinek megköszönöm a szives közremüködését, és ideiglenesen ezzel megoldottnak tekintem a témát. Felrakom a floppy fényképét is a jumperek felől. Tisztelettel janocsi.
Szia! Örülöjk,hogy megoldódott a probléma!Csak azért figyeltem mert egyes hangszereknél a védőlakk alá megy a korrózió és nekem vol ilyen problémám.Csak az említett tisztítás segített. Utánna denszeszben feloldott hegedűgyantával beecseteltem és megszünt a probléma, párás környezetben/kerthelyiség/ este is kiválóan müködött.Üdv!
Szia barany165!
Köszönöm az észrevételeidet, én inkább akril szintelen lakkot használnék a nyák védelmére. Elég gyakran akalmaztam már, nemigen volt vele problémám. Egyébként a floppy vezérlő IC-t, 63266F, azt alaposan áttanulmányoztuk bekötését, müködését illetően. Tettük ezt azért egy régi kedves kollégámmal, mert elképzelheő, ha tudunk szerezni hozzá teljes hardveres leírást, akkor megpróbál egy USB portot hozzáilleszteni. Kétségtelen, ez volna jobbik és korszerübb megoldás. Azért felrakom a vezérlő bekötését, leírását, hátha valakit érdekel. Üdv janocsi.
Sziasztok!
szeretném a segitségeteket kérni már több embert kérdeztem de senki sem tudott segiteni ezért hozátok fordulok mert ugylátom ti ügyesebbek vagytok nekem az lenne a gondom hogy, van egy YAMAHA PSR-530 as szintetizátorom melynek betörték a kijelzőjét igy semmit nem látni rajta a kérdésem az lenne hogy tudnám az akkord sort odébbvinni mert elégéé nagy szükségem lenne rá ezt a szintit ugy kaptam de valaki beállitotta hogy játszani is lehettett a számot meg mind a 61 billentyün lehett akkordozni is ehez kérném a segitségeteket kerestem a neten leirást de angol és sajna én nem tudok angolul és a körzetemben sincs olyan emberke aki letudná forditgatni nagyon szépen megkérlek benneteket nézetek már körül és ha esetleg lenne vagy találnátok magyarnyelvü leirást is mert én nem találtam sehol azt nagyon megköszönném és pontal is jutalmaznám ![]() ![]() várom válaszotokat Tisztelettel:Szalkagyuri |
Bejelentkezés
Hirdetés |