Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   378 / 570
(#) zsoika válasza briki hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Igen, igazad van. Megcsináltam a hl21-el....hát ,nem egy szépségdíjas. Remélem jól fog működni a mosógéppel együtt. A kondenzvíz szépen csordogál , de sajnos továbbra is dobálja az F05 hibát. Megnézve a hibakódot ,ugye a differenciál kapcsoló vagy feszültség ingadozást ír. Szétszedtem a dugvillát és a konnektornak megfelelően bal oldalra áttettem a fázist. Szetszedtem a kazán panel részénél is de semmi furcsát nem láttam (pl. púpos kondi). Az égésteret is felnyitottam, ahol a dif.kapcsoló van és megszívtam/fújtam és a csonkot is, de semmi. Víz vagy kosznak nyomát nem látom. Összerakva szépen elindult a fűtés és már jónak hittem ,amikor telefonáltak a bérlők hogy most meg a hmv -nél dobja a hibát. Ma megint szétszedtem ,de semmit nem látok hibának és szerintem a kémény is átjárható ,de ebben biztos nem vagyok ....mitől dugult volna el?
5let?
Ui. Felhívtam a szervizes embert és ő sem tudott mást mondani ...mindent így csinált volna .
(#) ati790731 hozzászólása Márc 7, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy Saunier duval KLZ30-as tárolós kombikazánom.
A probléma az vele, hogy néha letilt F1 hibát ír, majd reset gomb megnyomása után van, hogy egy hónapig is megy rendesen, aztán elkezd megint tiltogatni, két három nap alatt pár alkalommal, majd megint minden rendben hetekig.
Ez a harmadik tele nálunk, első télen csak 1-2 alkalommal csinálta, de most már, kezd idegesítő lenni, főleg, hogy ha hétvégén nem vagyunk itthon, igen csak hideg fogad vasárnap este.
Tudnátok esetleg segíteni, mit nézzek meg rajta?
A gyujtás csatlakozásai rendben vannak, mást nem néztem még rajta.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) pgabor2 válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Szia! Küldök egy gyári doksit és egy visszafejtett kapcsolási rajzot. F1 hibát tud adni a gyári doksiban leírtakon kívül a kéményszenzor, valamint külön gombbal visszaállítható módon a fűtővíz túlmelegedés érzékelő is.
(#) pözsó válasza zeusmaior hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Szia zeusmaior!

Nem vagyok profi, de foszfor savat használtam.
(#) ati790731 válasza pgabor2 hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Köszi!
Hétvégén ránézek.
(#) ipasztoi hozzászólása Márc 9, 2018 /
 
Üdv Mindenki!

Tűztér belsővel, karbantartási tapasztalatokkal rendelkezők véleményét kérném.

A mellékelt fotón látható egy vadonatúj (gondolom gyárban ellenőrzött), még üzembe nem helyezett cirkó tűzterének belső tűzálló szigetelése, amely kormos elszineződésű ( a másik három oldal is hasonló). Mellette egy 1998-as évjáratú, agyonhasznált Ferroli ugyanilyen, de kormos elszineződés nélküli szigetelőlemeze. Szerintetek normális ez az elszineződés?
(#) briki válasza ipasztoi hozzászólására (») Márc 9, 2018 /
 
Biztos hogy nem normális. Égő,fúvókák, lamellák, füstgáz elvezetés, gáznyomás, légellátás. Valamelyik ezek közül nem ideális.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
(#) isthort válasza VIM hozzászólására (») Márc 10, 2018 /
 
Helló! Eddig még vártam, hogy visszategyem a burkolatot mert hideg volt, nem kísérletezem vele. Letisztítottam mégegyszer a hőcserélő (kazán) lamelláit, hogy biztosan kiáramoljon a füstgáz és lassan ráteszem a burkolatot, hát ha szerencsém lesz.
(#) Gafly válasza briki hozzászólására (») Márc 10, 2018 /
 
Én ezen akadtam fel:
Idézet:
„A mellékelt fotón látható egy vadonatúj (gondolom gyárban ellenőrzött), még üzembe nem helyezett cirkó tűzterének belső tűzálló szigetelése, amely kormos elszineződésű”

De nem értek hozzá...
(#) ipasztoi válasza Gafly hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Pontosan ez a problémám:
Valakinek eladták, az visszavitte a kereskedőnek a 15 napos elállási időn belül. A kereskedő mindenféle ellenőrzés nélkül rámsózta (még az előző tulaj számlája is benne maradt nyilván tévedésből, akármit kicserélhettek benne, így például ingyen alkatrészhez lehet jutni, üzembe helyezhette, belenyúlhatott stb.) Honnan tudhatom hogy mikor, ki, hogyan fütölte olyan kormosra, ahogy egy tizenéves kazán tűztér sem néz ki. Vagyis a forgalmazó annyira nem ért hozzá, hogy ellenőrizni sem tudja a visszavitt készüléket. Ha kihívom a gyártó által megadott üzembehelyezőt (ez is később derült ki, hogy nem helyezheti üzembe gázigazolvánnyal rendelkező akárki csak a gyártó embere), az meg azt mondja, ugrott a garancia, mert belenyúltak, meg a forgalmazó reklámjában szereplő +2 év is. Amelyről a kereskedő azt mondta az üzembehelyezőtől kapom, ő semmiféle garanciapapírt nem adott csak számlát, később meg megtaláltam egy ráragasztott tasakban kitöltetlenül, amelyben szó sem volt a +2 év garanciáról.

Ez a 15 napos elállási, visszavételi jogosultság is teljesen átgondolatlan, mert egyáltalán nem a védi a vásárlót, hanem átverésre ad lehetőséget. Itt mindenki, mindenkit átver, egy lelkiismeretlen pénzlenyúló bagázs az egész. Én használni akarom amit jó drágán megvásároltam és nem hosszadalmas perlekedésekbe belemenni, hogy a képembe vigyorogva kioktassanak, nincs időm ilyesmire. Minden vásárlásnál már előre rettegek, hogy fognak átverni.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2018
(#) balaamester válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Ismerős a hiba, nekünk is volt ilyen kazánunk, de már Hajdúra cseréltük. Ettől eltekintve jó készülék, szerintem elég takarékos is. Az alap - konstrukciós probléma az, hogy melege van a vezérlőpanelnek, emiatt évek alatt kiszáradnak az elkók. Van több, nagyobb értékű 470-1000-2200µF, ezeket cseréld ki újakra, (a kisebbeket is cserélheted) 105°C-os kondikra. Hogy hány darab van, arra már nem emlékszem, de nem vészes mennyiség. Nekem ezt követően minden anomália megszünt.
(#) balazsgy válasza isthort hozzászólására (») Márc 12, 2018 /
 
Na és most mi a helyzet? Erre én is kíváncsi vagyok! (Nekem így nem ment sokáig, csak az első begyújtásig. Azután a presszosztáttal kellett ügyeskedni.)
(#) isthort válasza balazsgy hozzászólására (») Márc 12, 2018 /
 
Most még szépen működik, ahogy kell. Most várom, hogy "VIM"-ék mit tanácsolnak. Neked a presszosztáttal mit kellett ügyeskedni? Colibrid van?
(#) balazsgy válasza isthort hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
A szerelő a presszosztát pvc-csöveit rendezte át, most nem tudom hogyan vannak, hová csatlakoznak, mert a burkolatot én le nem veszem, amíg megy a kazán. Tavaly május óta megy. Nekem immergas van, de a presszosztát működése szerintem hasonló, ezért is érdeklődtem, hogy mi a tapasztalatod.
(#) briki válasza balazsgy hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Ha 1 db cső megy a presszosztátra, akkor az a "+" túlnyomás oldalra megy. Megfújod a presszosztátot, ahol fújásra kapcsol az a jó csatlakozása.
Amennyiben 2 cső megy rá: Ahol gyenge szívó hatás érezhető a ventilátor csatlakozójánál, az a "-" vákum oldal. A másik csak a túlnyomás oldal lehet. A légnyomás kapcsolónál ami a szívásra kapcsol az a vákum, ami fújásra kapcsol az a túlnyomás csatlakozó.
Ezt jól, és mérhető módon csak "mbar"-os nyomásmérővel lehet megmérni.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
(#) zsoika válasza zsoika hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
Volt kint a szervizes és a kéményben lévő v.mi torló gyűrűre gyanakszik. Szerinte ki kell venni és jó lesz. Majd meglátjuk.
(#) isthort válasza balazsgy hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
Nekem colibri KK-E kazán van, ebben még ventillátor sincs. A colibri körül nagy a hallgatás az oldalon.
(#) balazsgy válasza isthort hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
Nem tudtam, hogy nincs ventillátor és ezáltal presszosztát sincs a kazánodban. Elnézést kérek a hozzászólásért! (A DÉÉG olyan sokat árul a saját márkanevén, hogy nehéz eligazodni rajtuk.)
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) VIM válasza isthort hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
A működéssel kapcsolatban nem tettél említést, hogy előzőleg volt-e hasonló leállás ebből kifolyólag vagy ez most új, az időjárásra részben fogható eset (hideg szeles idő). A helyiség amiben a kazán működik, ott nyilván gondoskodva van a megfelelő levegő utánpótlásról (ajtó alsó szellőző perforáció, felső fali kerámia szellőzőrács). Ha a szél bele tud fújni a kéménybe és ez okozhat időnként leállást, arra szakember tudna tanácsot adni, hogy mit lehetne alkalmazni a füstcső kimenetén ennek kiküszöbölésére. Ha pedig a klixon fáradt volna el (a füstgáz visszaáramlás hőfok érzékelője) akkor azt talán kii tudod cserélni ha kapsz hozzá valót a szakkereskedésben (hőfok értéket szem előtt tartva, talán 110Cfokos?).
(#) dave500 hozzászólása Márc 15, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy Saunier Duval Isotwin típusú kombikazánom, ami F8-as hibakdód ad(tároló hőérzékelő hiba)
A gépen belül van egy csatlakozó, ami biztosan az érzékelőé lesz, viszont fogalmam sincs, hogy hova kellene dugni!
Valaki esetleg nem tudná?
Előre is köszönöm!
kép 1
kép2
(#) Kicsibandita hozzászólása Márc 15, 2018 /
 
Sziasztok!
Szeretném megköszönni Briki és gyök2 segítségét, amit akkor nyújtottak amikor problémám volt a gázkészülékkel.
A távtanácsadás sikerült, azóta is tökéletesen működik (eldobta gyakran az őrlángot), stabil és megbízható a falikazán.
További jó segítségnyújtást kívánok és legyen mindenkinek szép napja!
(#) JZoli válasza dave500 hozzászólására (») Márc 16, 2018 /
 
Egy-két információra még szükség lenne. Többek között arra, hogy eddig egyáltalán működött-e a kazán, ha igen hogyan, vagy valaki hozzányúlt, vagy egyáltalán mi volt az "előélete" a hibának. Nem szoktak csak úgy kicsúszni a kazánokban a csatlakozók. De egyébként a leírás alapján a tárolótartály oldalán van a hőérzékelő. Ha "lecsúszott" akkor ott kellene keresni a helyét.Sajnos ezt a tipust konkrétan nem ismerem így pontosabb segítséget nem nagyon tudok adni. Még a vezetékhosszból is következhet, hogy csak abban a tartományban lehet a helye ahová elér, de ez gondolom úgy is egyértelmű.
Csatolok egy képet ez valószínűleg az a kazántipus, ezen a 18 és 19 a hőérzékelő. Hátha segít.

Kazán1.jpg
    
(#) zeusmaior hozzászólása Márc 16, 2018 /
 
Tisztelt hozzáértők! Vaillant kombi kondenzációs kazánt szeretnék savazni. - 50 fokos víznél már zuborog a hőcserélő, melegvizet már gyatrán készít
- Sajnos hiába járattam meg foszforsavval, 2-3 órán át, semmi javulás. Létezik, h ez a hőcserélő már kuka? 8 éves a masina. Ötleteket elfogadok. Köszönöm előre is!
(#) VIM válasza zeusmaior hozzászólására (») Márc 16, 2018 /
 
Szia! Nem ismeretes a rendszered felépítése és sok más egyéb sem, hogy mitől alakult ki nálad ez a probléma. Szakértők azt gyanítják ilyenkor, hogy a vízkezeléssel már a kivitelezés elején problémák vannak. Ez persze nem jelent semmit, csak általában a vízkezelés nem megfelelő kialakítása, alkalmazása okozhat hasonló problémákat a hőcserélőben. Bővebben: Link
(#) merciabc hozzászólása Márc 16, 2018 /
 
Sziasztok! Volna egy Viessmann Vitopend 222 azaz belső tárolós turbós kombi kazán, mely érdekeset produkál. Csak folyamatosan megy a belső keringetés, de nem indul el fűtésre.
Hmv hőcserélő,motoros szelep, és a hidroblokkja komplett szétszedve, kitisztítva,szilikonzsírozva szépen összerakva.
Visszacsapó szelepek is kitisztítva.
Talán túl fáradt vagyok, hogy ma már gondolkodjak?!
Valakinek van ötlete, mi lehet?
(#) VIM válasza merciabc hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Szia! Nem sokat konyítok hozzá de nem lehet, hogy a feltöltés/légtelenítési programot csinálja a készülék miután szét volt szedve, vagy azt külön kell aktiválni a programban?
(#) merciabc válasza VIM hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Szia!
Eredetileg szorult benne a váltószelep, azért lett szétszedve.
Összeraktam, rendesen működött-majd lecseréltem a comutherm termosztátot egy rf-re, persze áramtalanítva a készüléket.
Azóta ezt csinálja.
(#) VIM válasza merciabc hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Az rf. termosztát relés kimenete biztosan zár vagy csak hallani, hogy kattan a relé? Talán nem is zár a relé. Nyilván az 1-2 pontok lettek bekötve, mert ott kellene, hogy kapcsoljon, zárjon a kimenete.
(#) merciabc válasza VIM hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Rájöttem!
Ahogy bekötöttem a termosztátot, kimozdult valamelyik csatit.
Azért nem írt hibát a kazán!
(#) dave500 válasza JZoli hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm szépen, végül meglett, bár nem is ezt hiányolta, hanem egy másik kábel nem volt bedugva(amit eszre sem vettünk) előéletéről annyi, hogy bontott..de működik tökéletesen, köszönöm a rajzot!
Következő: »»   378 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem