Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   50 / 82
(#) fabian_kinga hozzászólása Márc 14, 2018 /
 
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. A gázkazán panelján ki kellene cserélnem egy Relét, de sajnos nem találom az interneten.
A tipusa : 161SE D048UHB-T.
Azt írják a legtöbb helyen, hogy nem forgalmazzák..
Tudnátok segíteni,hogy hol lehet ilyet szerezni vagy milyen tipussal lehetne helyettesíteni?

Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) Tomi111 válasza fabian_kinga hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
Szia! Jó helyette pl. ez: JS1-48V-FT
48V DC legyen, méretre passzoljon és öt kivezetéses legyen( váltó érintkezős)
(#) fabian_kinga válasza Tomi111 hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Kedves Tamás,

Nagyon szépen köszönöm...
Nagyon sokat segített..rengeteget kerestem..de már sajnos mindenhol az volt hogy nem gyártják..
Meg is rendelem majd

Köszönöm még1x!
(#) Poligon hozzászólása Ápr 16, 2018 /
 
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni! Van egy Westen 240i kazánom, ami 13 év működés után elkezdte az alábbi hibajelenséget: nyári állásban, amikor megnyitom a meleg vizet, elkezdi felfűteni a radiátorokat. Amióta ezt csinálja, már négyszer járt nálunk szakszervizes. 1. szűrő és váltószelep tisztítás, 2. váltószelep betét csere – ez nem segített, vissza az eredeti, 3. komplett váltószelep csere – ez sem segített, vissza az eredeti, 4. váltószelep motor és teljes váltószelep csere - nem segített, vissza az eredeti. Ezek után közölte, hogy nem tud már mit kicserélni, sajnálja, és elment.
Van bármi ötletetek, hogy mit lehetne még megpróbálni, illetve hova lehetne fordulni?
(#) VIM válasza Poligon hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Szia! Keresd meg a kazánon ezt a kapcsolót és nézd meg, hogy kapcsol-e "rendesen", avagy mozgatja-e azt a kis tolórúd a tömszelencében, mert ha nem akkor azzal van a probléma.
(#) sakrafi válasza VIM hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Szia!
Azt a kapcsolót hiába keresi mert ilyen abban a készülékben nincs.Amit belinkeltél az egy Baxi nuvola vagy westen bojler áramláskapcsolója.Ebben a készülékben is van csak az egybe van építve a váltószelep blokkal és nem így néz ki. Annak egyébként semmi köze ehhez a hibához,mivel ha az nem ad jelet be sem gyújt a kazán.Az is furcsa,hogy hogyan cseréltek motort amikor a váltószelep mechanizmus nem motoros.Szerintem szét kellene bontani a teljes váltószelepet ( nemcsak a HMV részét) és megnézni,hogy nincs -e kopás szennyeződés.Olvass vissza:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2018

Westen.jpg
    
(#) Poligon válasza VIM hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Köszönöm a segítséget! Pontosítani szeretnék, mert "sakrafi" válasza alapján nem voltam elég pontos a típus megjelöléssel. Szóval egy Westen Boyler 240i (kép) kazánom van. Amiben valóban van "VIM" képén látható kapcsoló. Ki fogom szedni és megnézem, hogy működik-e. Ezt az alkatrészt a szerelő még nem próbálta javítani-cserélni.
(#) sakrafi válasza Poligon hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Az az alkatrész csak a szivattyú működését hivatott érzékelni a meleg víz ellátáshoz nincs köze.Mint írtam fent is,ha az a mikrókapcsoló nem zár akkor a láng be sem gyújt és a 60-as led villog.A rajzon ez az egység 18-al van jelölve.Még mindig azt mondom a váltószelepnél kell alaposan körül nézni (17) esetleg az automatikus by-pass hiba(20). Azt egyébként nem írtad,hogy ha nincs HMV elvétel a tartályt fűti-e.Esetleg még lehet HMV oldali NTC is(37)

Westen.JPG
    
(#) Poligon válasza sakrafi hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Téli állásban, a fűtés termosztát jele nélkül felfűti a tartályt és kikapcsolja magát - a radiátorokig nem jut el meleg víz. Nyári állásban a meleg víz kinyitásakor elindul a tartály felfűtés, illetve a radiátorok elkezdenek forrósodni. Amikor megszűnik a meleg víz kivét és a tartály eléri a kívánt hőfokot, a kazán kikapcsol. Jelenleg téli állásban használom a kazánt, a nyári állásban tapasztalható csak a hiba. Téli állásban is van átszivárgás a fűtés ágba, de a radiátorokig nem jut el a meleg víz. Nyári állásban viszont úgy felfűti, mintha a termosztát be lenne kapcsolva, és fűtést kérnék.
(#) sakrafi válasza Poligon hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Esetleg még vezérlőpanel hiba is lehet.Nem tudom azt nézte e a szerelő?
(#) Poligon hozzászólása Ápr 17, 2018 /
 
Nem nyúlt hozza, mert pár próbálkozás után kizárta. Mivel minden más üzemszerűen működik, és nem fut hibára a készülék. Hetente járt hozzánk másfél hónapig, majd azt mondta, hogy ezt józan ésszel ő nem érti és elköszönt. Sajnos egy panel csere számomra a gazdaságos javítás határát feszegeti.
(#) VIM válasza Poligon hozzászólására (») Ápr 19, 2018 /
 
Keress már rá légyszíves a belevaló panelra, hogy milyen van benne, mert ha a panelen lévő bipoláris relével lennének mégis problémák azt ki lehetne cserélni. Amit javasoltam az a megfelelő vízáramlás ellenőrzésére szolgáló nyomáskapcsoló, de annak nincs köze a fennálló hibához.
(#) granpa hozzászólása Máj 2, 2018 /
 
Van egy Westen kombikazán, ami egész télen jól működött. Most nyári üzemre állítva, fürdéskor elkezd fűteni. Miért csinálhatja ezt? Egy keveset visszaolvastam, de nem lettem okosabb. Pontos típus később, nem vagyok a közelében.
(#) marostagos hozzászólása Máj 12, 2018 /
 
Üdv.

Van egy westend enegy 240fi kombi gazkazanom, ha ht melegvizet engedünk megy a futesbe is a meleg víz mi lehet a baj? Valami szelep nem működik?
(#) VIM válasza marostagos hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Szia! A hidraulikus differenciál presszosztát belseje nem áll át megfelelően. Bővebben: Link Talán javító készletben kaphatóak a háromutú szelep betétjei. A gumi gyűrűk felkeményednek, berágódnak és nem zárnak jól. Manual
(#) marostagos válasza VIM hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Köszönöm szépen.
(#) marostagos válasza VIM hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Szét szedhető? Lehet hogy csak a tengelyt kellene megmozgatni mert két hétig viz nélkül alt a kazán és lehet azért állt be a tengely a valtoszelepben. Mert állás után csinalja, előtte semmi baja nem volt.
(#) VIM válasza marostagos hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Micsoda csontvázak esnek ki a szekrényből .... derülnek ki dolgok amiről eddig hallgattál. Szét lehet szedni, ott a hozzászólásban is erről beszélgetnek és visszafelé olvasva is erről szól az eszmecsere. Ha sikerül kitisztítani és az "O" gyűrűk sem sérültek akkor bizonyára a továbbiakban jól fogja majd működtetni a víznyomás kapcsoló membránja a rudazatot ami abban a kerek impulzuscsövekkel, mikrokapcsolóval szerelt házban van.
(#) marostagos válasza VIM hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
A"szetszedhetot"ugy értettem hogy én itthon vagy csak szerelonek érdemes nekiallni.sokmindenhez értek de ilyent még nem csinaltam de nekiallok simán. Csak előbb beszerzem a jav. Készletet. És köszönöm a tippet, amúgy mikor indul a víz látom mind a két tüsket szépen mozdulnak ahol a mikrokapcsolok vannak.na de majd meg értem ha szetkapom.
(#) marostagos hozzászólása Máj 13, 2018 /
 
Valahogy úgy működik, hogy ami elő van nagyobb kerek rész abban van a membrán, víz megnyitasakor ez tolja el a rudazatot ami zárja a futeskort és nyitja a ht víz irányt. Azt viszont nem tudom, hogy mikor csak a fűtés kapcsol mi vezérli a rudazatot.akkor meg a szivattyú toló hatása?
(#) VIM válasza marostagos hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Alapból fűtésen van az egész rudazat és a membrán. A membrán külön mozdít egy kis rudat ami a fűtés és HMV közti üzemállapotot váltja át (mikrokapcsolót), az van a tetejére szerelve. Tehát HMV vételezéskor csak a nagy membrán dolgozik az impulzus csövekkel kiváltott nyomásesés irányába és az alul lévő fő rugó felnyomja a szeleptányérokat a felső helyzetükbe, elzárva a fűtési, kinyitva a HMV oldalt. A szivattyú ezen a kis körön keringeti az oda "bezárt" vizet a primer oldalon. A teljesítmény átadás a másodlagos hőcserélőben megy végbe. Ha elzárják a HMV-t akkor a víz nyomása lenyomja a fő rugó által működtetett rudazatot a membrán segítségével és visszaáll alapra, fűtési módba. A másik mikrokapcsoló az a fűtési rendszerben lévő nyomást hivatott ellenőrizni egy nyomáskapcsolóval, piros vezetékek csatlakoznak rá. Röviden ennyi.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
(#) marostagos válasza VIM hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Nagyon szépen köszönöm a részletes magyarázatot.Most ha meg nyitom a meleg vizet, mind a két rudazat (vagy hogyan mondjam) föl jön ahol a kapcsolok vannak.jo ez így? Ha igen akkor ilyen hirtelen tönkre ment a tömítés? Vagy attól hogy a membrán működik a rudazat nem biztos?
(#) VIM válasza marostagos hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Külön vannak egymástól, három tagból áll. A nagy membrán és a két szelep tányér.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Majdnem. De azért jó így is .
(#) Poligon válasza VIM hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Alleluja! Sikerült megcsinálni a kazánomat. A kapcsolóval kezdtem amit “VIM” javasolt, de a mikrokapcsoló jó volt. Majd szétszedtem darabokra újra a váltószelepet és a motorját is. Méregettem a reléket az alaplapon de ott sem találtam semmit. Itt fel is adtam. Utolsó próbaként áthívtam ma az apósomat, hogy nézzen rá, hátha van ötlete. Elmondtam minden előzményt, minden visszajelzést. Kiszedtük a presszosztát kapcsolót megint de most ki is bontottuk az alaplapból. És láss csodát nem működött. A kapcsoló megint kiszedtük de az működik. A megoldás rendkívül triviális volt. A kapcsoló és az alaplapi bekötés közötti kábeldarabok egy csokival voltak összerakva. Ezt húzta-tolta meg a szerelő mikor karbantartott és fel sem tűnt neki… Azaz a kapcsoló működésének hiánya okozta azt, hogy nyári állásba is nyomta a kazán a fűtés ágba is a meleg vizet. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
(#) Inhouse válasza Poligon hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Lehet, hogy ez lesz faternál is, jó ötletet adtál, megnézem nála is a sorkapcsot, hátha nála is van...a szerelő már cserélné a váltószelepet, pedig csak 3-4 éves a kazán. Ugyanezt csinálja, amikor fürdik megy a fűtés is, egyszer már néztük, aztán egy darabig jó volt.
Ha jól értem, akkor maradhat a nem tökéletes érintkezés miatt olyan állásban a szelep, hogy mindkét irányban nyitva van?
(#) lacoklon hozzászólása Jún 20, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérek 240 fi-vel kapcsolatban.
A tünet:
Nyári üzemmód.
Meleg víz vételezése után a kazán nem kapcsol ki. beledolgozik a fűtésbe és ki be kapcsolgat. A váltószelep belső kapcsolója le-fel járkál.. A helyi szerelő először átmosta a rendszert, de most tanácstalan. Váltószelep, vagy panel hibára gondol. Szerintetek?
(#) VIM válasza lacoklon hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Szia! Olvass vissza ide, talán segít megoldani a problémát.
(#) lacoklon válasza VIM hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Megoldódott a probléma. A váltószelep elejénél lévő kapcsoló adta meg magát. Na nem egyszerre... A rudazattal simán bekapcsolt, csak alaphelyzetbe álláskor a kapcsoló beragadva lassan és bizonytalanul kapcsolt ki. Így tudott beledolgozni a fűtésbe.
A kapcsoló cseréje megoldott minden problémát. Nem, nem én jöttem rá, hanem egy másik szerelő, aki nem csak próbálkozgatott, hanem kapásból mondta a frankót. Ennyi a különbség szerelő és szerelő között...
(#) Fancsi007 hozzászólása Júl 8, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Westen Quasar 24F kazánnal kapcsolatban.
Tegnap óta nem működik a meleg vizes oldal. Pontosabban ha elindul a fűtés akkor is csak kéz meleg vizet csinál. A fűtő oldal rendesen működik. A leírásban találtam egy háztartási meleg víz szondát és ha jól gondolom akkor ez is okozhatja a problémát. A kezelőn a csap jelnél világít a visszajelző.Előre is köszönöm a segítséget!!
Következő: »»   50 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem