Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   16 / 317
(#) demonskater hozzászólása Ápr 22, 2008 /

kértem LM741-es IC és ha jól néztem azt írta rajta hogy UA741 ez ugyan az vagy a csávesz átkurta a fejemet mert ez is 8 lábas.
(#) witti válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Mifelénk csak UA741-et lehet kapni, de ugyanazt tudja. Nekem is ilyen kellett egy cuccomba 2 hónapja.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 24, 2008 /

na mindegy összeraktam újra az egészet, mert a másikban nem szólt. Most már addig eljutottam hogy csak a sima gitár hangot (clean) megy nem bírom állítani a potikkal csak az egyik csinál vmit azzal a hangerőt bírom állítani. a másik nem csinál semmit. annak összekötöttem a három lábéát akkor sem torzított. kipróbáltam az UA741-es Ic azzal sem torzított és LF351-es Ic-vel sem. mitől függ hogy torzít milyen alkatrésztől? csak az ellenállások a régiek benne.

Ui: vki eltudja játszani gitáron az Iron Maiden- aces high-ot mert nekem kellene hozzá segítség.
(#) witti válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Jelen esetben a diódák felelősek a torzításért, más kapcsolásokban a tranyók.
Nemtom mi lehet vele...
(#) _Peti_ válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Helló! A poti mind3 lábának összekötése nagy hülyeség... ilyenkor duplarövidzár keletkezik mindhárom pontja között. A torzítók működése a következő: gitár jelét felerősíti a műv erősítő jó nagy szintűre(közel tápfesz, vagy több Voltosra), és a kimeneten lévő 2 dióda a nyitófeszültsége miatt levágja a jeled tetejét 0,6-0,7V körül, így egy "négyszöges" jel keletkezik, amit mi gitárosok "szépnek" hallunk. Ha kicsi az erősítés, akkor nem lesz torzítás, mert a műv erősítő kimenetén nem lesz akkora fesz, hogy elérje a diódák nyitófeszültségét.
Lehet h tudok segíteni Aces High ügyben is
(#) demonskater hozzászólása Ápr 25, 2008 /

akkor most mi lehet a torzítoval? a diodákat kicseréljem? vagy akkor mért kicsi a erősítés mit csináljak vele?

az aces highban meg aza bajom hogy mindig kjiesek a ritmusból és nem tudom olyan ritmusban eljátszani. ehhez keresek videót hogy megtudjam figyelni az ujjak mozgását. a youtuben már néztem de nem nagyon jött be mert nekem lassan kellene és tagoltan. meg hogy megfigyeljem hogy mikor kell hammerozni meg ilyesmi. mert gitározni is most kezdtem el nemrég de csak egyedül otthon meg a neten tanulok.
(#) _Peti_ válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Tuti nem a diódákkal van a baj. Végezd el megint azokat az ellenőrző lépéseket amiket korábban leírtam. Mérjél feszültségeket, meg azt nézd meg, hogy nagyobb jel jön-e ki a műv erősítő kimenetén, mint a bemenetén.
Az Aces High tabját meg töltsd le netről, meg a guitar pro-t és az alapján meg lehet tanulni. Én is így csinálom
(#) demonskater hozzászólása Ápr 26, 2008 /

én nem nagyon bírom megmérni mert nincs mégműszerem.

megvan már a tab meg a guitar pro de úgyis nehéz nekem ezért kellene a videó. főlegg az a rész ahol az meg hogy 5-7--7-7-7 egyhúrral lejebb 5-7--7-7-7... és az ezt követő 5-----------------
-9-7-5-9-7-5-0 ezt nem tudom ez nem akar nagyon össze jönni meg a legeleje.
(#) csisy válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Nem akarom letörni a lelkesedésedet, de mióta kezdtél el gitározni? írtad, h: ,,mert gitározni is most kezdtem el nemrég de csak egyedül otthon meg a neten tanulok.''
Most én már ezt csinálom 2 éve, és egy Steve Vai solo-t leküldök.
Most itt ne értsetek félre semmi rossz szándékot, meg, h én vagyok itt a májer, csak megkérdeztem. Tényleg bocsi, ha ebből baj lenne.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 29, 2008 /

semmi baj 6 hónapja én azért nem küldök olyat inkább ilyen egyszerűbbeket még de most megpróbálkoztam az iron maidenel.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 29, 2008 /

ez nem ide tartozik de nagyon szükséges lenne nekem ezeke az információk. ezeknek a tranzisztoroknak az ára érdekelne ha tudtok segíteni: (SK) B1659 37p, (SK) D2589 37P, (SK) b1659 41P, C4137. ezek az adatok vannak a tranzisztorokra írva.
(#) witti válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Hello! Itt találtam a hqvideo.hu -n 2SC4137 -est 155 forint!
Ezek milyen cucchoz kellenek? Vagy valami kész dologban vannak? A 2SB1659 (az mindkettő ugyanaz, a végén azokkal nem kell foglalkozni... amolyan gyártási idő kódban kifejezve.)
De szerintem nagyon kicsi az esély, hogy kapsz ilyeneket, mert a 2SD2589 -et csak ugyanaz az egy cég csinált!
itt szoktam alkatrészeket böngészni! Helyettesítőt nem tudok mondani, de talán a többiek! Inkább tedd be másik topic-ba a kérdésed!

És mi van a pedáloddal? Megszólalt?
(#) demonskater hozzászólása Ápr 30, 2008 /

ezek a tranzisztorok egy hifi erősítőben voltak. Az erősítőtt elvittük megjavítan és azt mondta a csávesz hogy ezeke cserélte ki benne összesen 11 tranzisztort amiért elkért 13.000 Ft+ szerelési költség 4500Ft amit kicsit sokalom főleg most hogy megláttam az egyik tranzisztor árrát amiből 4-et cserélt ki (155). De lehet hogy úgy hozatta és azért került annyiba de azért még keresgélek hátha találok árakat. meg a mikor leszedtem az erősítő oldalát nem láttam semmit hogy csinált volna vmit rajta mert tiszta por volt és a tranzisztorokat ahogy elnéztem elég bénán szedte ki levolt törve a láb össze vissza volt görbítve az ón még rajta volt elég nagydarab stb.

kössz hogy érdeklődsz a pedál irárnt, de még nem szólalt meg normálisan (csak a sima gitár hangot adja) mondjuk nem is volt sok időm most nézegetni majd most akarom megnézni egy kicsit jobban. de ha most se fog menni akkor szerintem hagyom ezt a pedált és keresek egy másikat.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 30, 2008 /

ja. még csak tervezgetek egy 100watt-os gitár erősítőt hogy építek és ehhez is kellene egy kis segítség nem tudtok ajánlani vmi kapcsolási rajz+pcb+beültetési tervet? egy 100watt körüli erősítőhöz.
(#) witti válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Hello! Hát nagyon sokallom.... Milyen erősítő? Megérte?
Ezután méresd fel a helyzetet előre. Ne csináltass, ha nem érné meg.
asszem 4.95 dollár darabja az egyiknek.
(#) demonskater hozzászólása Máj 1, 2008 /

hát ja én is sajnálom rá a pénzt de az elején még aztmondta hogy a végerősítő ment el. azután azt mondta mégsem és azt mondta hogy 10-es körül lesz de utána 19 azthhittem össze szarom magam. de ott hagyni sajnáltam volna mert többe került és digitális mondjuk nem vmi erős de nagyon jó.

amúgy nem tudsz vmi 100watt körüli gitár erősítő kapcsolási rajz+pcb+beültetési tervet?
(#) witti válasza demonskater hozzászólására (») Máj 2, 2008 /

Hello!
Van itt a fórumon néhány gitárerősítős topic! Használd az oldal keresőjét.
Végülis a NET-en rengeteg gitárerősítő rajz van bár több a csöves, de a nyák és beültetési rajz az nagyon ritka, nemtom miért...
(#) petitrial hozzászólása Jún 8, 2008 /

Hello!
Építettem egy gitártorzítót, azonban jelenleg nincs itthon gitár hogy kipróbálhassam, ezért egy mikrofonnal próbáltam ki. Amíg a torzító ki van kapcsolva a mikrofon megy egész jól, viszont amikor már bekapcsolom a torzítót, csak nagyon halk búgás hallatszik, de a mikrofonból semmi.
Lehet hogy a mikrofonnak túl kicsi a jele a gitáréhoz képest, és ezért már át sem megy a torzítón? Vagy mi okozhatja a problémát?
Ezt a kapcsolást készítettem el:
(#) kisanderz válasza petitrial hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

dinamikus mikrofonnal próbáltad?
(#) witti válasza petitrial hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Hello!
A legelső kérdésem az lenne, hogy kapcsoló nélkül próbáltad vagy benne van, mint a rajzodon? /Már többször is leírtam itt, hogy torzítót elsőre csak kapcsoló nélkül érdemes építeni, mert kizár néhány hibaforrást - esetleges rossz láb-bekötés, éritkezési hiba.../
Ahogy nézem a rajzot, működnie kéne.
Viszont, ha ilyen picike "számítógép mikrofonról" beszélsz, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy nem veszi a hangot (bár, ha simán szól, akkor ott mégis a pedállal lesz a bibi), mivel ilyeneket próbálgattam előfokokkal, de inkább csak a nagyobb méretű dinamikus mikrofonok szóltak. És mivel a torzítók felépítése között is sok különbség van, lehet hogy ennek kisebb a jele...
Ja, bocsi a lényeg! A segítség nagyon egyszerű a számodra: a torzító elé kötsz egy (zenét) magnót, cd-ét, mp3-at vagy bármit ami jelet ad! Így szoktam...
(#) petitrial válasza witti hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Kipróbáltam hogy zenét kötök rá, és így is semmi, szal valószínűleg a torzítóval van valami, mondjuk elképzelésem sincs, hogy mi lehet
1N4148-as diódák megfelelők ehez a kapcsoláshoz szerintetek?
(#) witti válasza petitrial hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Hello! Ezen a rajzon is 1N4148-as diódák vannak!
Fogadj szót! Adj rá zenét és keresd a jelet, már itt leírtam egy srácnak miként! /Ahol elveszik a hang, ott lesz valahol a bűnös alkatrész. De, ha tudod akkor OK./
Ha visszaolvasol, ott is egy konkrét pedálról volt szó. Aztán végül kiderült, hogy kézzel rajzolt nyák és tükörképe lett az eredetinek. (Ez bárkivel megeshet). De ilyen esetben az IC lábak rossz helyre kerülnek. Nálad nemtom mi a hiba, de sajnos bármi lehet.
(#) petitrial válasza witti hozzászólására (») Jún 13, 2008 /

Már megleltem a hibát, összeért a nyákon két forrasztás (szemmel nem látszott a gyanta miatt). Úgy jöttem rá, hogy elkezdtem mérni sorba az ellenállásokat, és a 470k helyén 0 ohmot mértem A lényeg hogy már megy, köszönöm a segítségeteket
(#) witti válasza petitrial hozzászólására (») Jún 13, 2008 /

Örülök neki! Kíváncsi lennék majd, hogy mennyire vagy megelégedve a hangjával?!
(#) petitrial válasza witti hozzászólására (») Jún 14, 2008 /

Hát majd ha lesz itthon girátom amivel kipróbáljam, leírom Ha kell még demot is veszek fel
(#) Peti_85 válasza petitrial hozzászólására (») Jún 15, 2008 /

Az is príma lenne... Én is kíváncsi vagyok
(#) punkkazy hozzászólása Júl 21, 2008 /

Üdv!
Nagyon kéne nekem egy reverb. Miután utánanéztem 3 eset lehetséges szerintem:
1. Veszek boltban effektpadot, de drága nekem.
2. Rugós zengető, ami még házilag is drága.
3. Építek magamnak egyet egy zsák IC-vel.
A kérdés az, hogy megérné-e építeni itthon. És hogy mennyire beszerezhetőek ezek az IC-k. És sajna nem nagyon találok kapcsolást se.
(#) petitrial hozzászólása Aug 3, 2008 /

Na végre megjött a gitárom, igaz basszus gitár, de legalább ki tudtam próbálni a torzítót. Nagyon szépen torzít, különösen szép hangot kapott tőle a gitár. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
(#) _Peti_ hozzászólása Aug 3, 2008 /

Sziasztok! Szeretnék építeni gitárhoz (effekt utáni) hangerőpedált. Van valakinek kapcsolási rajza? Vagy valaki épített már???
(#) witti válasza _Peti_ hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Szia! Nemtom mennyire gondolsz komoly dologra. Effektek után zajzárat szoktak esetleg. De szerintem, ha egyszerű hangerő pedál kellene akkor összerakhatnál mondjuk egy sima TL072-es IC -t 1-2 alkatrésszel meg egy hangerőpotit és kész is. (De inkább gitár után egyszerre szokták a hangerő pedált...) Mert ez elvileg nem változtatná a hangszínt se, szóval jó lenne...
Következő: »»   16 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem