Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HP nyomtató hibák
 
Témaindító: lujdzsi, idő: Okt 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 8
(#) ktamas66 válasza granpa hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Ezekben a patronokban van egy csip, amit felismer a nyomtató és onnan tudja becsülni mennyi tinta van még benne. Amikor a nyomtatód látja, hogy egy 300 oldalas partonnal 1000 oldalt nyomtattál, hibát jelez, mert ez szerinte nem lehetséges .
(#) abcdabcd válasza ktamas66 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Na igen, lehet ez is a helyzet, hogyha tényleg chipes az adott tinta (mert nem mind az, azok közül se, amelyik ilyen "egybefejes" )
Bár amúgy amit hallottam, hogy bizonyos nyomtatók tényleg nyomtatott oldalak alapján "számolják" a tintát, és így van, hogy akár egész sok tinta is bennemaradhat a patronban...
Bár pl amik chipesek azok meg sokszor egyetlen újratöltést se engednek meg, mert "megjelöli" olyankor a nyomtató a chipet, ha már ő egyszer kifogyottnak értékelte... Szóval, ha ezt meg újra tudták tölteni már többször is, akkor nem biztos egyáltalán, hogy ez a helyzet...

granpa:
Amúgy még amit kihagytam az előzőből, hogy magát a fejet is lehet "áztatni"/megmosni etil-alkoholban, tehát a patron alját, lehet tényleg beszáradt...
Vagy ha a nyomtató felismeri és nem nyomtat, akkor viszont tisztítási program futtatása helyett a nyomtatás nekem már volt, hogy célravezetőbb volt, amikor sok-sok tisztítás után még mindig nem akart jól nyomtatni a nyomtatóm, ráindítottam egy olyat, hogy szövegszekesztőben teleírtam 'a' betűkkel egy egész oldalt, és azt mondtam, hogy ebből nyomtasson 5-öt az adott színnel... és kb a 3. oldal már jó is lett... és ilyenkor ráadásul tényleg csak az adott szín fogy (persze, ha a nyomtató keveri a... színeket akkor lehet a feketét is sok színből állítja elő, így persze fogy akkor is minden patron... de ez végülis részletkérdés, a tisztításnál meg lehet eleve nem engedi kiválasztani, hogy csak egyet, vagy mindet "tisztítsd", és így fogyaszd feleslegesen a festéket)
(#) granpa válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Köszönöm!
Ez a fiamnak lesz feladat (ő ért hozzé).
(#) fecameca hozzászólása Jan 17, 2016 /
 
Sziasztok! Van két HP nyomtatóm, egy HP5100 deskjet, és egy HP2175 all in one. Még szerencse, hogy kettő nyomtatóm van, mert a HP5100 elkezdett kicsit csíkozni, töltöttem bele tintát. Onnantól kezdve az a patron rossz, a HP 5100 nem fogadja többé el. A Hp2175 viszont kiválóan nyomtat vele. Azt addig, amíg WindowsXP volt fenn, nem lehetett telepíteni,de már Linuxnál tudom használni gond nélkül. Patronom se volt hozzá, mert amivel most tud nyomtatni, az a Hp5100 ban volt, az összes többit rossznak titulálta, és nem volt hajlandó elfogadni egyiket sem. ( 4 garnitúra patronom van, ezekből 1 színes sérült, 1 fekete beszáradt, a többit nem lehet tudni mire jók.) A Hp5100 viszont elfogadott egy olyan tintapatront, ami már teljesen ki volt fogyva, és talán már kidobásra volt ítélve, csak azért őrizgetem őket, mert soha nem lehet tudni. Töltöttem bele tintát, és az is kifogástalanul nyomtat. A fene se érti ezeket a Hp nyomtatókat, ezek szerint igazuk lehet azoknak, akik egymás közt cserélgetik az újratöltött patronokat. Ezek szerint minden töltés után a másik nyomtatóban kell megkíísérelni használni őket, mert akkor talán már elhiszi, hogy egy újat kapott? Gondoltam én arra, hogy valamivel talán resetelni kellene őket, de ezekről a típusokról nem írnak az újratöltős oldalakon.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2016
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Sziasztok! Azóta utánaolvastam a dolgoknak, azt is láttam, hogy van itt nyomtatópatronos téma is nyitva, csak abba 2012 óta nem írtak, és az addigi hozzászólások sem adnak választ semmire. Eddig én azt hittem, hogy amikor a gép patron hibát jelez, akkor az a patron sérült, vagy nem érintkezik, de nem az a baja. Egyszerűen csak lejárt az ideje, akármennyi tinta van benne nem dolgozik többet, resetelni kell. A fő kérdés tehát ez:
Idézet:
„HP patront újra lehet házilag tölteni?”
De a helyes válasz nem ez rá:
Idézet:
„Újra lehet tölteni persze,max a nyomatód azt jelzi,hogy üresek,de nyomtatni fognak!”
Mert a nyomtató elmegy hibába, a Hp5100 deskjet-en minden villog, a Hp2175 multifunkciós gép pedig azt írja ki: Ellenőrizd a nyomtatópatront! A helyes válasz a kérdésre itt található:him900ac_reset.htm Nem tudom, mi az a HIM900, de itt írja a HP56, ás a HP57 patronokat is, amik nekem vannak. A 3. módszerhez lenne egy hozzászólásom: Nem szükséges hozzá két kiürült patron, ha a nyomtatónkba egy olyan patront teszünk, ami egy másik gépben fogyott ki, és a mienk azt még nem regisztrálta. Itt a magyarázat arra, hogy a nyomtatóim megjavultak, amikor a másik régi patronjait tettem bele, tehát a két nyomtató kifogyott, és utántöltött patronjait egymás közt megcseréltem. Remélem segítettem ezzel valakinek, habár látom, itt sem sok a mozgás.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 26, 2016 /
 
Sziasztok
Van itt egy photosmart C4280 ami E hibát ír.
Sajnos, hogy merre induljak el, gőzöm sincs, bekapcsolás után a szkenner mozgató motorját elindítja 1 másodpercre és ezután írja a hibát (villogó kijelző, "E" hiba) a garfikus kijelzőre pedig "kapcsolja ki/be a készüléket)
Nekem, az első tippem az volt, hogy szkenner mozgató motor jeladója nem érzékeli, de ha kitakarom, akkor felpörög a motor, tehát más fordulaton megy, nem lassan, ergo látja, ha pl, lehúzom a nyomtatófej kábelét akkro el se jut eddig a stádiumig, ott is E hiba.
Biztos van valami billentyűkombináció amivel a pontos hibakódot ki lehet szedni.
Tudtok esetleg segíteni ebben?
Üdv
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Márc 16, 2016 /
 
Kedves kollégák segitségre , tanácsra szorulok.
HP3920 nyomtatóm (21 és 22 ) patron, rövid időn belül 3 szines patront cseréltem , 2 feketét , mi lehet az oka ? az új szines patronnal talán 10-szer nyomtattam és a fekete is elég új (mindkettő utángyártott.), eddig csak a szineseket nem látta egy kis idő után , de most egyszerre mindkét patront nem látja (nincs a patronorol info ) azt írja ki, villog a power lámpa ,semmi más kezelőgomb nincs. Most nem utántöltött patron van benne , hanem bolti mindkettő. 2-3 hétig hibátlanúl nyomott , most egyszerre nem látja a patronokat a progi.Előre is köszönöm ha segitetek gondolkodni .
(#) Pacso válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Szia! Egyszer már nekem is volt hasonló gondom! Próbáld meg az usb kábelt kihúzni a nyomtatóból és a tápot, kis idő múlva indítsd újra! Hátha!
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Már sokszor próbáltam ezt is ....
(#) fecameca válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Szia! Nálam, amikor töltöttem őket, akkor volt vele gond, amíg ott is tinta volt rajta, ahol nem kéne. Egész addig, amíg a fúvókák is egészen tiszták nem lettek, kellett papírzsepivel szárazra törölgetni. Nálad azt mondod új a patron, de valami bekoszolhatta az érintkezőket? (Tinta, vagy lebegő tollpihe, amit nem vettél észre.) A fiam mondta, hogy amikor patront tisztít a gép, olyankor leszív egy kis tintát mindig egy tartályba. Akkor lesz gond,ha az megtelik, akkor is hibát jelez. Állítólag valami eldugott helyen van, és van olyan is, amelyiknél kipucolni sem lehet, el kell dobni a nyomtatót? Van olyan gép, amelyik nem írja ki, melyik patronja nem tetszik neki, elég ha az egyik hibás szerinte, a másikat se lehet használni amíg mindkettő nem jó. Nálam a multifunkciós kiírja, hogy ellenőrizd a bal patront, a sima nyomtatón csak villog minden, és esetleg csak a számítógépen lehet megnézni, mi a gondja? HP Printer Doctor, vagy Device manager programod van feltelepítve? Esetleg keresgélj abban, mi lehet a baja?
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza fecameca hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Köszi , előszőr megnézem a tintagyüjtőt, aztán felrakom a doktort is , Proba szerecsen. Nálam külön külön mutatja a patronok állapotát , régebben csak a szines pusztult le , és helyesen mutatta. Az érintkezők abszulut tiszták . Nem is fojt ki a tinta rájuk. Ezekben van-e valamilyen chip ?? ( 21 _ 22.) Na holnap nekiesek. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza fecameca hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Azt hiszem jó tanácsot adtál , szét dúrtam a HP-t . és besürüsödött tintahegyek magasodtak benne , nagynehezen kikapartam és alkoholos tamponokkal leszedtem a törlőgumikrol , és a hozzáférhető helyekröl, megjavult újra . örülök , köszönöm , sokat segitettél.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) botesz hozzászólása Ápr 16, 2016 /
 
Sziasztok!Hozzám került egy HP OFFICEJET 4620 típusú szkenneres nyomtató.Minden jó rajta egy dolgot kivéve a nyomtatást.A mellèkelt képen látható hogyan nyomtat(gyakorlatilag sehogy) erősen csíkoz illetve sok szín hiányzik.elvileg az összes patron tele van.Mi lehet a hiba mit tudok vele tenni?Előre is köszönöm!

image.jpg
    
(#) fecameca válasza botesz hozzászólására (») Máj 13, 2016 /
 
Szia! Elvileg ha sokáig nem nyomtattak vele, lehet, hogy beszáradtak a fúvókák. Hígítód van? Bele kellene állítani a patront, és áztatni legalább fél napig. Ha utántöltött, megpróbálhatsz bele tölteni még tintát. Ha szárazon nyomtatsz vele, be is éghet, akkor kuka. Utána papírzsebkendővel lehet törölgetni az alját, hogy megvan-e mindhárom szín? Ha nincs, még megpróbálhatod légteleníteni, vagy ha nincs olyan szívókád, belefújsz a betöltőnyílásba, hogy egy kis túlnyomást produkálj. Ha nagyon ömlik, akkor addig törölgeted, amíg a fúvókák környéke teljesen száraz nem lesz. Sok sikert!
(#) fecameca hozzászólása Máj 13, 2016 /
 
Sziasztok! Azt nem tudná megmondani valaki, mit jelent az: A nyomtatás állapota visszatartott? Ha elindítom, akkor kiírja, feldolgozás... és utána visszajön a visszatartott állapot? Csak a szkennelős nyomtatóm csinálja, a másik nem csinál ilyet.
(#) botesz válasza fecameca hozzászólására (») Máj 14, 2016 /
 
Köszi!Időközben kiáztattam vizes papírral az a rész ahová a patronok mennek.Megjavult!Eltűnt a csíkozás és elkezedtt szépen nyomtatni.Van egy másik na az aztán a 3 szinen kívül semmit nem nyomtat a teszt oldalra hiába áztattam ki.
(#) crazybob hozzászólása Máj 14, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
Csak pár tapasztalatot szeretnék megosztani egy HP Officejet 8600-as gépről. A nyomtatófejben a piros festék beszáradt napi nyomtatás mellett. Egye fene, kitakarítom. 1,5 nap áztatás után el is indult. Utána lecseréltem a patronokat után gyártottra (magyar termékre). Ezzel elment olyan 20-30 lap nyomtatásig, majd hibaüzenettel elzavarta a teli fekete patront. Ilyen ciklusokban szépen kikerült az összes patron belőle. Persze közben be is száradt szinte majdnem mind. Azóta áthidaltam a tintaszint érzékelést, de ezeknél a chippes patronoknál idővel hibával kidob minden kazettát. Az után gyártottat elég gyorsan. Végül a nyomtatófej totálisan beszáradt és már ultrahangos tisztítóval sem lehetett kitakarítani. Persze ez esetben a nyomtatófej bele van építve a gépbe és az új ára 20-30 ezer forint körül van Így elhatároztam, hogy simán szétverem és veszek 15-20 ezerért egy lézer nyomtatót.
(#) zsoltee0001 válasza crazybob hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Én élből állítom bele a csákányt az összes tintás nyomtatóba amit hozzám hoznak "biztos csak egy kicsit meg kell takarítani" címszóval
Kevés olyan munkaóra gyilkos létezik a világon mint a tintás nyomtató.
(#) ha6qt hozzászólása Okt 19, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy HP Laserjet 1015 javításában szeretnék tanácsot kérni.

A készülék azt csinálja, hogy nyomtatás közben a fixáló fólia és a Pressure Roller között megakad a papír, illetve azon a részen elkezdi félrefordítani a papírt. Eközben a papír maradék része a toner mögött felgyűrődik.

Szétszedtem, a fixáló fólia és a Pressure Roller sértetlen. A megfelelő helyeken megtisztítottam, szilikonzsírral megkentem a forgó tengelyeket.

Sajnos ezután is megmaradt a hiba, viszont egy érdekes dologra rábukkantam. Amennyiben a nyomtató külső burkolata teljesen le van szedve (oldalak, fedél, felső borítás), és kézzel benyomom a fedélnyitást érzékelő mikrokapcsolót, akkor szépen továbbítja magán keresztül a nyomtató a lapot. Igaz, hogy ilyenkor nyomat nincs, mert tuti van még valami mikrokapcsoló, ami külső házborítás nélkül elveszi a nagyfeszültséget a dobról.

Meg tudnátok mondani, hogy hol van ez a mikrokapcsoló, ami a külső burkolat eltávolítását érzékeli, de nem azonos a fedélnyitás érzékelővel?

Valami tipp esetleg a megoldásra? Fixáló fólia lehet, csak olyan üzemben nem bukik ki a hiba, amikor a hiányzó burkolat miatt nincs festék a dobon és a papíron?

Köszi!
(#) Pacso hozzászólása Dec 5, 2017 /
 
Sziasztok! Egy HP 2280 nyomtató keseríti az életem, le lassult minden tekintetben, van valami gyógymód rá vagy kuka ?? Esetleg patron hiba okozhat ilyet ?
Előre is köszönöm !
(#) abcdabcd válasza Pacso hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Szia! A konkrét típust én nem ismerem, viszont szerintem próbáld ki azt, hogy feltelepíted egy másik gépre, amire eddig még nem volt, aztán, ha ott működik, akkor kiderült, hogy valami driver gond van a gépeden, ha meg ott se jó, akkor lehet tovább kutakodni...
Esetleg ugyanígy próbáld ki másik usb kábellel, vagy másik usb aljtzathoz csatlakoztatva is...
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
(#) Pacso válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Köszi! Már csak holnap próbálkozom vele, ma megbontottam de számomra semmi "értékelhetőt" nem láttam ! Majd jelzek hogy mire jutottam ! További szép estét és Mikulás várást !
(#) Pacso válasza Pacso hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Szia! Jelentem megoldódott a hiba ! A színes patron hibája okozta a hibajelenséget !
További szép estét kívánok !
(#) Szasza9668 hozzászólása Máj 11, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy hp laserjet 1100 nyomim. Van valami megoldás arra, hogy miként csatlakoztassam olyan notebookra amin nincs párhuzamos port? Usb db25 átalakító nem jó. Print server sem működik. Másik gépen tudom használni de nincs kedvem előrángatni ha nyomtatni szeretnék.

Köszönöm!
(#) Massawa válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Valoszinü sehogyan, mert mégha lenne is LPT csati nincs már a W7-töl felfelé driver hozzá. Nálam is azért van a hajdani W XP, hogy nyomtatni tudjak a HP1100-n.
(#) Szasza9668 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Xp fut nálam is. Le kel cserélnem a notebookot régebbire.
(#) micimacko válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Szia!
Tölts le hozzá HP UNI drivert pl. innen...
(Létezik olyan USB-Printerport átalakító, amivel ez is megy: nem mindegyikkel működik)

Szép estét!
(#) Szasza9668 válasza micimacko hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Szia!

Szerintem nem driver probléma. Nem is ismeri fel. Másik gépen csak bedugom és már írja is, hogy látja, telepíti.


Előszedtem egy régi asztalit. Nyomtató szerver lesz belőle.

Szép estét!
(#) Massawa válasza micimacko hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Ezt már évekkel ezelött végig zongoráztuk. 12 vadonatuj nyomtato volt a cégnél amikor átálltak W7-re. Végül is szétosztották az alkalmazottak között, mert nincs megoldás azonkivül, hogy marad az XP. Semilyen driver nem ismeri fel a W7 (32/64) alatt és a HP sem tudott többet kiötleni. A cégünkön belül világvisoinylatban talán 100 darab HP1100 is ilyen sorsra jutott.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
(#) Massawa válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Ha XP-be dugod az USB/LPT kábelt az szo nélkül felismeri és hajtja is.
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem