Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   236 / 584
(#) bbatka válasza _BiG_ hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Elektrosztatikus olajzó berendezés
(#) Skori válasza llax hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Ha felviszed a téglát attól nem lesz nehezebb, de ha sikerül a fénysebesség közelébe gyorsítanod, akkor sokkal nehezebb lesz
(#) _BiG_ válasza Skori hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
És a gyorsítással nem csak a tégla lesz nehezebb, hanem a gyorsítás is...
(#) kistee válasza _BiG_ hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Viszont több időd lesz rá, mert az idő a fénysebesség közelében lelassul. Tudom, hogy tudományosan ez így nem pontos, de jól hangzik!
(#) sany hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
(#) lazsi hozzászólása Jún 5, 2018 / 1
 
Egy kollégám a Dell laptopját itt, a munkahelyén is és otthon is használja (nem ez az érdekesség...). Mivel csak egy eredeti töltője van, és azt nem akarja hurcolni, ezért a másik helyre vásárolt egy "kompatibilis" töltőt. Amikor az a töltő van rákapcsolva, akkor a laptop közli, hogy nem saját töltőről üzemel, ezért nem tölti az akkukat, csak működteti a gépet. Ez sem egészen korrekt, de még elnézi, hiszen legalább addig sem merül az akku. De most jön az igazi csavar: Nem értette, hogy miért lassabb a gépe itt a munkahelyén, mint otthon. Már mindenre gondoltunk (Wifi vs. vezetékes net, fix IP cím vs. dinamikusan kiosztott, rendszerfrissítés, stb...). Ma behozta a gépet és mindkét töltőt és csináltunk egy tesztet. Egy adott program (szövegfeldolgozás, vagyis nem grafika és nem winchi) futtatás.
Gyári eredeti töltővel: kb. 10 másodperc
Másik töltővel: 1'15 másodperc
Első tippem, hogy a nem eredeti töltővel kíméli az akkut, ezért visszább veszi a proci teljesítményét. Ezért csináltunk egy harmadik tesztet is, amikor egyik töltő sincs rajta, vagyis csak akkuról megy. Ekkor a gép sebessége pontosan olyan, mint a saját töltővel.
Vagyis amikor az idegen töltő van rajta, akkor nem az akkut kíméli, hanem a tulajdonost bünteti!!!

Na, ezért ne vegyen senki Dell laptopot! Vagy ha mégis, akkor a tönkrement töltő helyett vegye meg a méregdrága eredeti töltőt...
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Ez a hasmenés már évek ota benne van a DELLben, annyira, hogy az utánnagyártott akkukat sem tölti, mert nem ismeri fel az akku sorozatszámát. 3x-ra sikerült az akkuszállitonak olyan FW-t rakni a különben jo akkuba, amit a gép fel is ismert. Ez az ügy kb 2008 ota folyik, akkor vettem az egyik laptopba utánnagyártott akkut, az még szo nélkül ment. Azota valamennyi ujjal ugyanez a gond.
A tápokban is van egy kommunikácios vezeték, azon keresztül kommunikál a PC a táppal. Nyilvánvalo az utánnagyártottal nem, viszont a kommunikácios program a háttérben fut, amire nem kap választ és szerintem ez lassitja le. De ugyanez a helyzet a Lenovoval is. 20 év után tértem át arra (6 DELL után), hát nem fönyeremény az sem. Persze ilyesmit semilyen prospektusbol vagy marketingestöl nem hallhatsz.
Mindenáron az a céljuk, hogy a laptopod dobd ki, ha 5-6 év használat után tönkre megy az akku.
Valoszinüleg valamilyen törvények diktálják ezt, mert már máshol is láttam, hogy a szerkezet (nem PC) felismeri a berakott akku sorszámát, a gyártási idejét, meg azt is, hogy még gariban van vagy nincs!!!!

A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Igen, tudtam a 3. vezetékről a tápban, és azt is, hogy nem tölti az akkut, de nem gondoltam volna, hogy ezzel együtt a gépet is lelassítják kb. használhatatlan szintre, és ez a legújabbakban is ugyanúgy benne van. (Kb 7x olyan hosszú ideig tartott ugyanannak a fordításnak a lefuttatása!)
És ezt szó nélkül hagyják a fogyasztóvédelmisek világszerte?
És a "konkurencia" még nem kezdett olyan reklámba, hogy "A mi laptopunk bármilyen töltővel ugyanolyan gyors!" ?
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Látod, hogy még a tápcsatik sem egyformák. Volt egy idö, amikor egy táp a csatlakozoval 4-5 különbözö laptopba passzolt, ma meg ugy vagy, hogy még egy márkán belül sem biztos, hogy minden táp minden gépbe jo.
Amikor költözött a cég az informatikusok minden régi DELL tápot meg docking stationt ki akartak dobálni, mert már régiek. Én elkértem tölük vagy 10-t. Mind remekül megy ugy a laptopba, mint a docking stationba, igy minden helységben ahol kell, van eredeti DELL táp. Söt egy az autoba is jutott, mert az 12V-rol is megy!!!!
Erre az uj lenovo sokkal könnyebb mint az azonos méretü DELL, gondoltam kiprobálom - sokat utazok laptoppal. Valoszinü, nem lesz folytatása...
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
(#) tbarath válasza lazsi hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Én a Dell notimat a cégnél egy "utángyártott" töltővel használom, és semmi baj nincs vele, olyan mint a gyárival. Az előző Dell notimmal is pont ez volt a helyzet.

Szóval bárki vehet nyugodtan Dell laptopot, semmi baj nincs vele, ez csak FUD. A tipikus FUD, semmi konkrétum nincs benne, csak fikázás.
(#) Zeusz1212 válasza tbarath hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Mi az a FUD?
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Pontosan! Nálam pedig egy eredeti ~19V Lenovo töltő prímán üzemeltetett egy NEC meg egy Fujitsu laptopot is, úgyhogy nem feltétlenül lehet ez probléma!
(#) kistee válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Nagyjából ez.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Igen csak az uj lenovokon egy meglehetösen ütödött csatlakozo van, ami nem passzol semilyen más gépbe. Igy ma már ez sajnos nem általános az idegen töltök használata. Még a Toshibákon látni mezei 2 polusu DC csatlakozokat.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
A thinkpad-eken elég sokféle előfordult: Bővebben: Link
A 2 pólust pedig azért hagyták el sok helyen, mert valahogy jelezni akarják a noti felé, hogy a töltő milyen teljesítményt képes leadni. Pl. azonos csatlakozóval létezik 45 Wattos és 135 Wattos töltő is, az első pl. egy U procis ultrabookra pont elég, de egy sokkal magasabb TDP osztályú i7-essel, 32G RAM-mal, 2 HDD-vel, 17"-es kijelzővel és külön VGA-val meggyűlik a baja.
(#) Komjak válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Formalinos Utóhőkezelt Drazsé
(#) kameleon2 válasza lazsi hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Nem értem a problémát. Generált a kollégád magának egy bajt és utána a gyártót szidja. Nyolcadik éve használom a Dell 5010-es gépem (i5), gond nélkül. Eredeti töltő és akku. Ma már fillérekért lehet venni akár használt Dell tápot is. Én csak olyan alkatrészeket cseréltem, ami elkopott, vagy több teljesítményt nyújt, de nem romlott el semmi. Az akksit tavaly év végén cseréltem 7 év után. A teljesítménye szépen beállítható.
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Nekem kínai akkum van a Dellhez - köszöni szépen 4,5 órát bír a 9 cellájával. Az eredeti 6 cellás volt.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Nekem is már mindegyikben utánnagyártott akkujaim vannak. Mind müködik, de az utolso kettöt kétszer vissza kellett vinnem, mert a laptop nem ismerte fel. Amiota sikerült nekik a jo FW-t beiirni azota müködnek. ( soha nem a teljesitménnyel volt a gond, hanem a kommunikácioval.) Jelenleg 4 DELL laptop van üzemben, a legöregebb már vagy 10-12 éves.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Persze, hogy nem érted, mert nem kell mindent közbeszerzéssel megvenned... Ilyenkor nem működik a "megveszem olcsón a használtat".
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
(#) lazsi válasza tbarath hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Mond csak, milyen konkrétum hiányzik?
Ezt írtam az előbbi levelemben:
Idézet:
„Gyári eredeti töltővel: kb. 10 másodperc
Másik töltővel: 1'15 másodperc
Akkuval, töltő nélkül: ugyanannyi, mint az eredeti töltővel, vagyis kb. 10 másodperc

Rendben akkor még azt is leírom, hogy TeX-ben írt szöveget generált vele. (És senki se jöjjön azzal, hogy miért használja ezt a programot, mert ez lényegtelen!!!)

Csak a pontosítás kedvéért, a mérés a következőképpen zajlott le:
1. Gép bekapcsolva, program elindítva, file betöltve, net elérés leállítva (hogy egy esetleges frissítés, külső elérés beleszóljon a mérésbe).
2. Eredeti töltő a gépen.
3. Adott billentyűkombinációval fordítás indítása, stopper indítva (mindketten mértük, egyikünk kicsivel 9 másodperc alatt mért, másikunk majdnem 10 másodpercet mért, ez a különbség a reakcióidőnkből adódik, ezért írtam kb. 10 másodpercet)
4. Eredeti töltő lehúzva, utángyártott töltő rátéve. A gép kiírja, hogy nem eredeti töltő, ezért az akkut nem fogja tölteni
5. Adott billentyűkombinációval fordítás indítása, stopper indítva (mindketten mértük, nagyjából 1 perc, 15 másodpercet mértünk mindketten, vagyis 75 másodpercet). Szemmel láthatóan sokkal lassabban működik a program!
6. Utángyártott töltő lehúzva, akkumulátoros üzem, képernyőn látszik, hogy a gép visszább vette a fényerőt, az akku kímélése érdekében
7. Adott billentyűkombinációval fordítás indítása, stopper indítva (mindketten mértük, nagyjából 9-10 másodpercet mértünk mindketten, szinte pontosan annyit, mint az eredeti töltővel)
8. Visszatettük az eredeti töltőjét, képernyő fényereje ismét normális értéken
9. Adott billentyűkombinációval fordítás indítása, stopper indítva (mindketten mértük, nagyjából 9-10 másodpercet mértünk mindketten, szinte pontosan annyit, mint a legelején)

Az egyes lépések között semmi egyebet nem csináltunk a géppel, mint amit leírtam!
Ezeket a méréseket otthon egyedül is megcsinálta, ezután mutatta nekem és mértük meg ismét együtt is.

Az egyes mérések között a gép sebességét tekintve 7.5 szeres a különbség!!! Nem csak egy kicsit lassabb, ami lehet szubjektív is, hanem látványosan és megmérve is!

Természetesen örömmel veszek minden tippet, hogy mi más lehet a sebesség különbség oka!

Egyúttal, ha van valakinek szintén Dell laptopja és van hozzá eredeti és utángyártott (amit a laptop megkritizál) töltője is, kérem tegyen egy kísérletet arra, hogy indítson el valami olyan programot, ami beavatkozás nélkül 10-20 másodpercig dolgozik (nem internetes program, és nem file másolás, mert azok sebessége nem annyira a gép egészétől vagy a procitól függenek, hanem a hálózattól/winchitől).

Ez nem fikázás, hanem mérési eredmények!
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Ütődött csatlakozó? Szabvány vastag kerek tápcsatlakozó van rajta, semmi faxni, pedig modern Win8 laptop töltőjéről van ám szó...
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
(#) Komjak hozzászólása Jún 6, 2018 /
 
Az ilyen eseteket miért vizsgálják hónapokig, évekig? Miért nem lehet gyorsított eljárással azonnal börtönbe vágni vagy 25 évre? Halált okozó vétség....Mit kell ezen vizsgálni eddig?

bővebben link

Miért nem lehet megregulázni az ilyen hülye full ostoba buta bmw-s vezetőket? Jó.... van audisból és mercisből is ilyen, de e bmw-s hülye gyerekekből tucat szám van.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 6, 2018 /
 
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
A kolléga már berakta a lenovo elképesztö csatlakozo katalogusát. ( csináltak egyáltalán két géptipust azonos tápcsatlakozoval? )
A legujabbakban ilyen van ( sajnos az enyémben is)
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018

IMG_3335.JPG
    
(#) tbarath válasza Komjak hozzászólására (») Jún 6, 2018 / 1
 
A vége az lesz, hogy pár év múlva kap majd pár hónap felfüggesztettet, és az indoklásnál a bíró azt is az enyhítő körülmények között sorolja majd, hogy mennyi idő eltelt már az eset óta.
Én is támogatnám hasonló esetben (gyorshajtva halálos baleset okozása) az automatikus 10-20 év sittet, lehet hogy a többi hülye meggondolná legközelebb...
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Ne hidd, hogy ez bekövetkezik, ahhoz a fél világ társadalmi szemléletének kellene változnia, arra meg nincs sem esély sem messiás.
Az ilyen dolgokat csak kemény rendörségi terrorral lehetne rendbe tenni, de arra meg megszolalna még a fél halott liberális jogvédö is, hogy hogy meri az állam terrorizálni a szerencsétlen polgárt.
(#) Komjak válasza tbarath hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Szomorú hogy ilyen gyér az igazságszolgáltatás
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
(#) Komjak válasza Massawa hozzászólására (») Jún 6, 2018 / 1
 
Még több civil autó kellene amiből mérik a sebességet menet közben, és nem csak új audik, hanem régebbi opel astrákból stb stb, és büntetni rendesen autó elkobzással is.
Következő: »»   236 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem