Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Set-top-box
Lapozás: OK   4 / 6
(#) biela88 válasza user1914 hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Ha szénné lenne égve a belseje, akkor vinném csak be.
(#) pucuka válasza biela88 hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Ahhoz képest, hogy nem is a Tied. Elvileg a szolgáltatóé, és másra nem is tudod használni, mert ezek a boxok regisztrálva vannak a hálózaton, és csak ezzel tudod a szolgáltatást igénybe venni.
Ezért nem találsz semmi kapcsolást róla.
(#) biela88 hozzászólása Jún 25, 2018 /
 
Nem új STB-re van szükségem (a mostani több mint tökéletes az én igényeimnek), hanem az U2501 jelű IC típusára.

Van-e esetleg ilyen STB-a valakinek, aki meg is tudná nézni?

U.I: Alább láthatóak a tápegységről és a megsemmisült IC-ről készült képek.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2018
(#) Inhouse válasza biela88 hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Na, akkor még egyszer: itt egy általános megoldás...
(#) david10 válasza biela88 hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Ezt írja rajta:
DH321
VG29

Van egy ugyanilyen Pace beltérim, ha egyébre is kiváncsi vagy, akkor kérdezz nyugodtan!
(#) kadarist válasza david10 hozzászólására (») Jún 25, 2018 / 1
 
Lefordítva: FSDH321. Bielának: úgy látom több forrasztás repedezett, ezeket át kellene forrasztani.
(#) biela88 válasza david10 hozzászólására (») Jún 25, 2018 / 1
 
Úúúúúúú NAGYON köszi szépen!

Na, ez a fajta segítség amire szükségem volt!
(#) biela88 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Direkt megnéztem őket közelebbről is, nincsenek megrepedve, csak a felszínük egy kicsit durva, emiatt másképp verik vissza a fényt, nem annyira sima és fényes a felületük. Ólommentes forrasztóón esetén gyakran előfordul.
(#) Cinema hozzászólása Júl 14, 2018 /
 
Öt év üzem után megadta magát a STBoxunk, Strong SRT8106 tipus.
Csendesen elhunyt, mondván valamelyik alkatrészem már nem bírta a strapát.
Ez a C67-es pozíciószámú SMD kondenzátor, ami vezetőképessé válva, megadta magát.
Minden egyéb mérve és szemrevételezés után jó.
A jelzett kondenzátort kiforrasztottam, megmértem, stimmel, vezet, mindkét irányba, tehát rossz.
Mire cseréljem? Kapacitása a vezetése miatt nem meghatározható.
Nem foglalkozom SMD állatokkal, viszont a pozíciója alapján hidegítési céllal van ott, ahol, így beforrasztottam helyette egy 470nF/50V-os "Multilayer" kerámia kondenzátort.
A készülék feléledt és megfelelően működik.
Azért örülnék, ha valakinek volna ehhez rajza és küldene nekem belőle, vagy elérhetőségét, mert sehol nem találtam a neten róla érdemleges információt.

Üdv!
(#) Maller Attila hozzászólása Szept 2, 2018 1 /
 
Sziasztok! Egy Alma c2200-as-t frissítettem, rosszul. Nem állítottam át Main Code-ról All Code-ra. Azóta ON módból on módig és az 51-7 hibakód kiírásáig eljut, majd újra kezdi. A hibakód kiírásáig HDMI-n megjelenik az Alma felirat. Erősen szoftverhibás lett! Neten bolyongtam, kerestem infót, Kínából rendeltem RS232/USB átalakítót, de egyiknek sem vettem eddig hasznát! Megadtam a +5V-ot az USB-nek a tápegységről közvetlenül, de ezzel még nem tud semmit kezdeni, mert a menüjében ügye nincs megadva, hogy frissítés következik. Ötlet? Ha mást nem cím, ahol rutinos szakemberekhez vihetném?! Előre is Köszönöm szépen a segítséget!
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Miért akartál egy kábeles vevőt frissíteni.Magát nem frissítette ? Vagy nincs is szolgáltatás előfizetésed ? Szóval sok minden nem tiszta itt. Akkor hogy is van ez a dolog?
(#) gyuszo válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Ha nem sikerül, próbáld meg itt, ők most jelenleg forgalmazzák :
Bővebben: Link
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Szept 3, 2018 /
 
Szia eyess. DIGI kábelem van (előfizető vagyok!), a szolgáltató nem tud ide még optikát húzni ezért a netet a T-től egy külön ketyével intézem. A netről szedtem le frissítő progit és most másodszor frissítettem USB-n keresztül, de mint írtam, nem állítottam át a menüben azt a kapcsolót. Remélem kielégítő válaszokat kaptál! Én is kérdezek, Te tudsz segíteni?
(#) Maller Attila válasza gyuszo hozzászólására (») Szept 3, 2018 /
 
Szia gyuszo. Köszönöm szépen. Nézem.
(#) spartacoos hozzászólása Szept 7, 2018 /
 
sziasztok
Egy Amiko HD8240 digitális vevő javításához kérnék segítséget.Ha hálózatba dugom azt írja ki,hogy "ASH" ez "javítható"?A segítséget megköszönném.
(#) Inhouse válasza spartacoos hozzászólására (») Szept 7, 2018 /
 
(#) spartacoos válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 7, 2018 /
 
Köszönöm a gyors választ ,de a betöltő program nem ismeri fel a boxot nem látja.
a soros kábel 2-3 3-2 5-5 bekötésű.
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 7, 2018 /
 
Próbáld meg a beltérit gyári alap beállításra vissza állítani.Viszont ha úgy sem megy , akkor már csak a Jtag programozás jöhet szóba.
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Szept 13, 2018 /
 
Szia eyess. Köszönöm szépen a választ. Azon vagyok, mármint a gyári alapok vissza állításában. A tápfeszültségek a főpanelen meg vannak, +12V, +5V, +3,3V, azt a tranyót is megtaláltam amit a proci lekapcsol, arról kap az erom (24C16E) is tápot. Átkötöttem a tranyót, hogy a proci ne szólhasson bele az erom futtatásában. Bekapcs után a power gombra sem reagált, hogy bekapcsoljam. Leforrasztottam az átkötés, jelenleg ott tartok mint az elején, kijelzőn ON majd on, majd hiba kód amíg azt kijelzi a HDMI kimeneten jön az ALMA tm felírat. És kezdődik az egész előröl a végtelenségig.
Jtag programozással még nem próbálkoztam. Arra gondolsz amikor speciális csipesszel a beforrasztott erom-ra rá lehet csatlakozni a másik végpont egy USB-ben végződik átalakító panelon? Ilyen video is előkerült a net-ről amikor a hiba megoldását kerestem.
Még egyszer köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2018
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 14, 2018 /
 
Nem a J tag programozás egy olyan 6,10,20 csatlakozójú programozó kábel , ami a box panelján lévő tüskékre dugva programozható.Ezek a tüskék valahol megtalálhatók a box paneljén , illetve olyan is van , amikor ezek a tüskék nincsenek beépítve viszont a helye ott van. Ilyenkor vagy a programozó kábel vezetékeit , vagy egy tüskesort kell beforrasztani , hogy programozni lehessen.
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Szept 16, 2018 /
 
Szia eyess. Válaszodat köszönöm szépen. Mint korábban írtam jelenleg RS232-es porton keresztül szeretném alap helyzetbe-re hozni a boxot. Ez egy gyárilag kialakított port. Mellékelek pár fotót az alaplapról. Valóban, vann itt egy csatikkal nem ellátott kivezetés közvetlenül a processzortól, JM01 jelzéssel. Lehet, hogy ez az amire Te gondolsz. Mivel tapasztalatlan vagyok e témában, ennek szerintem nem fogok nekifutni. De utána nézek, mert tanulni, soha nem késő. Van itt egy JF01-es jelzésű 2pines tüske, ezen 3,329~3,119 egyen feszt mérek. Ahogy a 24C16E pdf leírását néztem (többet is ) lehet, hogy ez a eeprom programozási portja?, Reset-nek nem mertem használni. Bár egy vastag vonalú kört ábrázol. (Hard Reset?) Szerinted?
Minden esetre köszönöm, hogy időt szakítottál rám. Üdv.
Mégsem küldök fotót, mert nem tudom átméretezni, illetve akkor már lehet, hogy nagyításkor kivehetetlen lenne az egész.
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 16, 2018 / 1
 
A képek valahogy lemaradtak. Igy nem tudok reagálni , hogy mik lehettek a box paneljén.Az RS232 - es soros portos programozás az addig életképes , amíg valami oknál fogva meg nem szakad a programozás. De mihelyt ez a hiba előfordul, mert sosem alszik az ördög , vagy áram szünet , vagy akármi miatt megszakad a történet .Utána a box olyan állapotba kerül ahonnan már csak a J tag kábellel való programozás jöhet szóba.Sajnos ez a helyzet nálad is ,mivel a box a boot folyamatnál sérült , így nem tud tovább lépni.Ezen a helyzeten csak a J tag dolog tud segíteni. Persze ehhez meg kell , hogy legyen a boxhoz tartozó firmware , amit fel kell tölteni rá.A programozási felület ahol megnyitod a feltöltendő programot , ás amivel be is írod a boxba. Maga a J tag kábel , ilyet lehet csinálni is nem kell mindjárt rohanni sehová nem nagy dolog.És persze a boxot a boxhoz tartozó nyomó gombokkal programozási helyzetbe kell állítani , és utána mehet rá a program, és kész ennyi lenne az egész.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2018
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Köszönöm szépen a választ.
(#) Maller Attila válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Szia eyess. Előző levelednek után járva, megnéztem a panelen a kiépített lehetőségeket. JM01 a panelon (valóban csatlakozó nélkül) a csatlakozási port, 6nines. J, gondolom a jtag-os programozás lehetőségére utal. A fotókat sikerült átméreteznem, van egy pdf is amin kirajzoltam UM01 proci (hűtő felület takarása miatt, nem olvasható) ide vonatkozó kapcsolási pontjait. Amiből persze még mindig nem lehet tudni, hogy melyik-melyik MOSI-MOSO-RESET és egyéb pontok. Van valami szabvány jtag 6-pines kialakítására, pin kiosztására? A neten utánanézve, a jtag-os programozás TTL szintű. ? És ahány rajzot néztem annyi változatot is találtam kiosztásra, J tag kábel építésére is. WIN10 opr. USB-RS232-es csatlakozóval neki állhatok ennek a programozásnak, vagy más oprendszer és csati, kell hozzá? Van WIN7 és XP-s gépem. A boxhoz tartozó firmware, rendelkezésemre áll. Több mcas.abs-t és emu-t is letöltöttem. Progot is kerestem a telepítéshez, de tanácstalan vagyok. Tudnál ezekben segíteni?
Előre is köszönöm!
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Igen jó nyomon haladsz.Közbe találtam egy ilyet nem ártana megnézni , mert lehet , hogy lehet valamit vele kezdeni , ha nem , akkor tényleg marad a Jtag.

A távirányítóról kell bevinni az 5 db számot , akár egyesek , vagy ötösök , és akkor lehet azokat a beállításokat elvégezni.Ez a box rejtett menüje , illetve szerviz menüje. Próbál meg hát ha.

5x1 -> 1 1 1 1 1 (Factory Test)
5x5 -> 5 5 5 5 5 (OTP Configuration)
5x6 -> 6 6 6 6 6 (HDMI Factory Test Menu)
5x7 -> 7 7 7 7 7 (Debug / Log Server!??)
5x9 -> 9 9 9 9 9 (Device Informations - Integrated Software / CAMs)
-------------------------------------------------- -----------
3 6 3 6 3 -> Erase Eeprom
5 7 5 7 5 -> YES / NO? -> Informations about the used SDK
9 8 7 6 0 -> Diagnosis App
-------------------------------------------------- --------
menu => tools => LAN settings, code 8888
IP ===> 192,168,009,191
start
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Szia eyess. Köszönöm szépen. Nagyon jó fej vagy, hogy utána néztél.
Honnan tudtad ezeket megszerezni? Én bármilyen kulcsszó beírása után sem kaptam használható infót a Google-tól. Pld., alma c2200 51-7 error code, vagy bármi más. A gyártó oldalát hiába kerestem, már nem létezik.
Most délelőt, oszcilloszkóppal méregettem a Jtag-os pineket, de semmi használhatót nem szűrtem le belőle.
Még egyszer, köszönöm szépen. Rögtön neki is állok.
(#) Maller Attila válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Kipróbáltam a számsorokat. Sajnos nem jutottam be a box menüjébe. Annyi változás történt, hogy az alma szimbólum 3mp-ről csak 1mp-ig látható.
Tudnál majd tanácsot adni a Jtag-os programozásban, vagy, hogy az alaplapi kivezetések leosztását, hol találhatnám meg. Az alaplapon található számok alapján sehol sem találtam kapcsolási rajzot, vagy, hogy milyen procival van szerelve (4x62 láb, ennyi). A proci hűtését meg nem merem leforrasztani, mert ha több rétegű a panel, vagy azt, vagy a procit vágom haza, szerintem. Azt meg nem akarom.
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Vannak keresési trükkök , de az nem ide való téma. Tudok majd segíteni valószínű a Jtag ban is , de egyet még ki kellene próbálni .Még egy kört fussunk mielőtt menne a Jtag.

Szóval az ethernet kábelt bele kellene csatlakoztatni a box hátuljába , és a másik vége pedig legyen a routerbe csatlakoztatva.Utána be kell lépni a router menüjébe , és megnézni a csatlakozott box kiosztott ip címét.Ezt az ip címet be kellene írni egy kereső fejlécébe mondjuk Firefox , vagy chrome .Nem tudom mit használsz.Ezzel a kiosztott ip címmel be tudsz lépni a box menüjébe , és talán vissza tudod állítani gyári állapotra.De az is lehet , hogy meg van neked a box ip címe , akkor nem is kell belépni a router menüjébe , hogy ezt megtudd.Remélhetőleg , ha be tudsz jutni etherneten keresztül a box menüjébe , akkor helyre tudod majd hozni.Ha nem , akkor tényleg a Jtag marad már csak.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Ha jól nézem , akkor box ip cime : 192.168.009.038.

Ezen az ip címen tudsz szoftvert is frissíteni.
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Csak lefeszítettem!, a proci hűtését. Ezt találtam alatta. ALI M3606. Ez alapján a kereső, már könnyebben segített. Kiadta azt az oldalt is ahonnan az 5x-ös tippet adtad (köszönöm szépen). Bár vírust jelez a gépem az oldalt behívva, de ez az ő dolga, oldja + ! Minden esetre elmentettem a LINK-jét, bár egy mukkot sem értek spanyolul, vagy, hogy!? A láb kiosztás sem stimmel nálam, valószínű, hogy én matekoztam el magam, de max. újra számolom. A következő fogalmak számomra még ismeretlenek (annyira azért nem, néhány 74-es sorozatú cuccot össze szereltem), TRST, TDI (gondolom, nem turbó-disel-injektor ), TDO, TCM, TCK. Logikámat követve, T= TTL, TRST=reset, TDI=digital input (írás?), TDO=digital kimenet (olvasás?), TCM= ????, TCK= clok ???
Tudnál segíteni, hogy XP, WIN7, vagy 10-eshez milyen átalakítót keressek, építsek, a számítógépes alaplapjaimat majd még átnézem, már rég nem forgattam át őket.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem