Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   773 / 962
(#) icserny válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Idézet:
„Komoly bűnöző volt aki beszerelte a számítógépet az autóba.”
Én már a postán is meg akartam kérdezni, hogy "Tessék mondani, meddig tart még a munkalassító sztrájk?". Mert amióta megjelentek a postahivatalokban a számítógépek, azóta sokkal lassabban haladnak a sorok..
(#) david10 válasza icserny hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Nálunk a postán a régi jól bevált DOS rendszer van matrix nyomtatókkal, itt igazi sebességek vannak.
(#) zolika60 válasza david10 hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Dízel Passat B32.
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Idézet:
„Komoly bűnöző volt aki beszerelte a számítógépet az autóba.”
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.
Egyébként nem az a baj, hogy berakták a számítógépet, hanem az hogy képességeihez és lehetőségeihez képest túl nagy hatalmat kapott. A legnagyobb baj, hogy a haladás sebességével az ember nem képes lépést tartani. A fejlődés ütemének fenntartása is komoly kihívás, de a növekedést is elvárják pénzügyi befolyásolók.
A szoftveresek elhárították a felelősséget azzal, hogy "hibátlan programot nem lehet írni". Ezután már csak egy lépés hiányzott, hogy egy program, operációs rendszer élete véget érjen a hibák kijavítása előtt, mert piacra dobták a következő, félkész verziót. Egyre kisebb jelentőséget kap a funkcionális előrelépés, a különböző csicsák, lényegtelen menüátszervezések, szabadalmazott megjelenési formák egyre inkább abba az irányba mutatnak, hogy minél jobban lekössék a semmit nem értő felhasználót, aki így azt hiszi, hogy nagyon ért a géphez (telefonhoz) mert "annyi mindent be tud állítani". A dokumentumokba építhető vírusok sem éppen a jobbulás irányába mutatnak. A legelterjedtebb szoftverek funkcióiból az átlag felhasználó csak egy töredéket igényel, használ.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2018
(#) elektrorudi válasza pjg hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Jó helyre kell vinni vizsgára!
Két hónapja vettem egy neppertől egy 10 éves autót. Két év friss vizsgával. Miután hazavittem, a szokásos szervizen (olajcsere, bordás szíj csere, hűtőcsere, trapéz csere, hibakód kiütés) kívül, még a következőket kellett csinálni: két gumicsere, mert a mélyedés nem érte el az 1mm-t (!), és 5db (!) izzó csere, a külső világításhoz.
Ide írjam a kereskedő KFT, és a vizsgáztató cég nevét, címét?
Moderátorok?
(#) Moderátor hozzászólása elektrorudi hozzászólására (») Júl 3, 2018
 
Idézet:
„Ide írjam a kereskedő KFT, és a vizsgáztató cég nevét, címét?
Moderátorok?”

Nem gondolnám, hogy erre szükség volna, és hogy helyes lenne.
(#) zolika60 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 3, 2018 / 1
 
Neppertől nem veszünk autót (sem).
(#) pucuka válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
És nehogy véletlenül Ausztria felé vedd az útirányt, mert taxival jöhetsz haza, pár ezer euróval könnyebben.
(#) FIGIRI válasza pjg hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
A Trabant nem autó, hanem életstílus
(#) SALáta válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Kértek választ egy free sw letöltése után. Átláthatatlan. Éppen az átlag kellő könyvtárak nincsennek csak meg. De szép. Jött a papír és a toll...
(#) jocko hozzászólása Júl 6, 2018 /
 
A mai nap eseményei röviden. Itt a jó idő, lehet kirándulni az erdőben. Vagyis otthonról kerékpárral
elindulva eszembe jutott, hogy még sokat kell majd mennem, és nem volt kedvem visszafordulni, tehát az erdő felé vettem az irányt, és kerestem egy bokros részt, és hát , dobtam egy sárgát (érthető?) . Aztán irány még egy kis bevásárlás itt Üllőn , majd ki az állomásra , gyors kézmosás, kerékpár maradt velem, vártam a vonatot. Meg is érkezett késve a vonat, de leszálltam hamarabb mint szoktam, mert nem ismerem még elég jól Vecsést, és gondoltam körbe nézek mi merre hány lépés, és különben is egész nyugodt hely, időm most mint a tenger , tehát róttam az utcákat. A szemem rögtön a fő utcán megakadt egy munkavédelmi ,és szerszám bolton, ahol lehet kapni munkavédelmi napszemüvegeket is, nálam ez már eleve elrendeli, hogy muszáj bemennem egy ilyen helyre, ahol napszemüvegek vannak, ráadásul munkavédelmi. Na körbe néztem, találtam még kerékpár alkatrészeket is, még zsugorcső készletet is, meg nagyon sok hasznos dolgot. A szemem azonban azon a multi grease spray-en akadt meg, ami egy ipari csapágyak kenésére alkalmas spray, amit én kerékpár lánc kenésre gondoltam használni. Pénzem nem sok volt, de muszáj volt megvennem. (A történet végére értelmet fog nyerni ez a mozzanat). Szóval tovább mentem kerékpárral, szerintem nagyszerűen lehet onnan bringázni, egészen Pestszentlőrinc vasútállomásig jutottam cikk-cakkban haladva, meg-meg állva. Meglátogattam még valakit , beugrottam a lidl-be ,hogy képben legyek mi kapható ott. Aztán tűz ki az állomásra a kis kemping kerékpárral, ami egyszerűen nem akar elromlani. Hazaérve érzem, hogy viszket a derekam, de elég kellemetlenül. Megnézem, ez nem szúnyogcsípés, ez egy kullancs éppen , aki úgy gondolta , hogy belőlem nyeri majd ki az energiát. Én azonban kezdtem fáradni. És mit tesz Isten, támadt egy gondolatom. Múltkor lakkbenzinnel kísérleteztem, azt nagyon bírják , a krémeket is. Tekergetni én meg nem fogom óra mutató járásával semmilyen irányban sem a kullancsot. Bumm neki a -multi zsír spray- amit vettem még napközben. Nem mértem az időt, de talán 5 mp-et bírt ,és az ujjammal kentem le a spray-vel együtt. Hiába, az orvostudomány még nem elég fejlett,és nem tudja, hogy nem tekerni kell a kullancsot, hanem fújni ? És ne járjatok bokorba pisilni nyáron. És mossatok kezet utána!
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) Bakman válasza jocko hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ahhoz képest, hogy minden ehhez értő azt írja/mondja, hogy nem kenegetni, tekergetni, nyomkodni kell, hanem a megfelelő szerszámmal kiszedni...
(#) nagym6 válasza jocko hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Idézet:
„Tekergetni én meg nem fogom óra mutató járásával semmilyen irányban sem a kullancsot”
Szóval menetes a kullancs. Nem tudtam.
(#) kaqkk válasza jocko hozzászólására (») Júl 6, 2018 / 1
 
Az volt a szerencséd hogy még nem tekerte be elég mélyre az orrát , ha később veszed észre és befújod ,igaz hogy megdöglik de olyan cuccot tolt volna beléd a haláltusája közben hogy egy egész generáció medikus kitanulja rajtad a szakmát . és igen menetes az orra méghozzá bal menetes ... Ismerősöm gyermek kora óta remeg (keze-feje) éppen egy kullancs miatt ,és ő még jól járt hogy ennyivel megúszta
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) elektroncso válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Mondjak egy érdekességet?
A "legjobb" megoldás a kullancsok ellen maga az őáltaluk terjesztett lime-kór. Akinek ez bekerült a vérébe abba többet nem mennek bele a kullancsok (illetve belemennek, de gyorsan távoznak is). Ezzel a legnagyobb gond az, hogy nehéz túlélni a lime-kórt. Akinek viszont sikerül az örök életére mentességet szeret a kullancsoktól.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Nem menetes.
Kitanultam a kullancsot. Tavaly 12 db volt bennem 6 hét alatt.
Idén már 3.
A kullancs szívója szigony formájú. Ezzel nem volna baj, de mikor beszúrja olyan anyagot köp mellé amitől a szövetek megkeményednek. rögzítve a dögöt kipottyanás ellen. Ezért nem lehet könnyedén kihúzni.

T I L O S

... kullancs kiszedése közben bármiféle kenőcsöt, krémet, olajat, folyadékot a kullancsra vagy a kullancs köré kenni, önteni.
... kullancs kiszedése közben a kullancs testét nyomkodni, tekergetni, csavarni, piszkálni.
... kullancs kiszedése közben a kullancs testét szétroncsolni, durván rángatni, mert visszaöklendezheti az esetlegesen fertőzött béltartalmát vagy a kullancs sérülésével a külvilágra és a sebbe kerülhetnek a veszélyes kórokozók!
... kullancs kiszedése közben forró eszközzel, cigarettával piszkálni a kullancs testét.
... kullancs kiszedése helyett megvárni, amíg a kullancs kiesik magától a sebből.
... kullancs kiszedése során a sebbe "beletört" kullancs feji részt piszkálni, böködni, tűvel szurkálni.
Bővebben: Link
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ez hülyeség.
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Elképzelhető, nekem annó ezt úgy mesélték egy táborban. Ami viszont igaz az igaz, hogy találkoztam olyan emberrel aki óriási nehézségekkel túlélte a lime-kórt. A fertőzés igazoltan a vérében maradt és azután többet nem volt benne kullancs pedig fél életét az erdőben éli.
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Nem irigyellek. Szerethetnek téged rendesen. Bennem szerencsére kerek 10 éve nem volt egy sem. Nem tudom miért. Egy alkalommal volt bennem, 9 évesen természetiskolában ment belém. Akkor a nővérke kiszedte, azóta soha nem volt bennem. Pedig évekig cserkészkedtem, táboroztam minden nyáron. Haveromból volt, hogy egy óra alatt 3-at vettek ki a táborban, belőlem egyet sem. Pedig ugyanott mászkáltunk.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 6, 2018 / 1
 
Szerintem menj el egy tenyésztéses vírus vizsgálatra, mert lehet, hogy hordozod, de nem betegített meg. Létezik ilyen!
(#) peti333 válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Amikor még aktívan tájékozódási futottam (értsd: évi 30-40 verseny, heti két edzés + edzőtáborok), akkor eléggé összebarátkoztam velük. Előfordult hogy több mint egy évig egy darab sem talált meg, aztán pedig Gánton 2 nap alatt több mint 20-at szedtünk ki egymásból napi szinten. Agyhártyagyulladás ellen akkoriban voltam oltva, de lyme-kór ellen nem.
Nagy szerencsém lehetett mert eddig semmi bajom nem lett tőlük, pedig éves szinten átlag legalább 50-80-at szedtem ki magamból.
(#) Szárnyas válasza granpa hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
A gyógyszertárban kapható kullancsbeküldő készlet, amellyel egy a fertőzést kimutatni képes intézményhez lehet beküldeni a kullancsot. Persze ehhez kell a kiszedett kullancs is.

De újabban kaphatók már a patikákban kullancs gyorstesztek is: Bővebben: Link

Egyébként én az SMD alkatrészek beültetéséhez használt tűhegyes csipesszel szoktam eltávolítani a kullancsokat, többnyire a kutyából, de volt hogy saját magamból is.
(#) granpa válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Egyet mellé, kettőt szorosan közel. Elektroncső a delikvens.
(#) jocko válasza pjg hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Szerintem ez a link azt demonstrálja, hogy az éppen bekerült, és még alig a bőrbe belefúródott kullancsot hogyan lehet csipesszel eltávolítani. Ami már jó pár órája bent van, az nem adja meg ilyen könnyen magát. Egyébként este sajnos még egyet észrevettem a lábamon, már régóta bent lehetett, és szerintem irreleváns, hogy valójában "beleköpi-e a béltartalmát az emberi szervezetbe" , hiszen azzal, hogy belefúrja magát a bőr alá, és szívni kezdi a vérét az embernek , már eleve okot ad a fertőzésre. Szóval a második kullancs szó szerint leesett a megfelelően pontos célzás után , amit ezzel a spray-el felé intéztem. Kiesett azonnal. Nem másodperc , hanem az idő tört része alatt. Ha elkezdem húzkodni, akkor kínjában nem ugyanúgy beleköpi az esetlegesen fertőzött anyagot az emberbe? Egyébként azt hiszem elmegyek egy Lyme-tesztre, ha módomban áll, volt annak idején egy incidensem kullanccsal, és utána körkörösen egy tenyérnyi helyen bepirosodott a bőröm, akkor azt mondták, hogy a kiszedés után használt jód okozta, tehát jód-érzékeny vagyok, de egyébként ez a tünet (ha valaki utána olvas ) egyértelműen jelzi a lyme-kór kezdetét, mármint a "kokárdás" piros folt. Nekem nem volt "kokárdás", csak egyszerűen halvány pirosas lett a bőröm.
(#) _barby_ hozzászólása Júl 7, 2018 / 2
 
Mostanában sokat derülök, frappáns viccek!
(#) game4812 válasza jocko hozzászólására (») Júl 7, 2018 / 1
 
Eléggé orvosi és nem vicces-mókás téma. Erythema migrans esetén a beteget kezelni kell Lyme Borelliosis diagnózissal. Erythema migrans definíciója egyszerűsítve: ismert kullancscsípés helyén, 24 óra lappangási idő eltelte után kialakuló, legalább 3 napig növekvő, legalább 5 centis ovális (hetek múlva céltáblaszerű) erythema. Nem ismert csípés esetén 8 centis. Ha ezek közül valamelyik feltétel hiányzik, az nem EM. A rögtön kialakuló piros bőrfoltok lehetnek a fertőtlenítéstől, az eltávolítás során fellépő erőhatásoktól, stb. A kullancs-tesztnek nem sok értelmét látom, mert ha van is benne baktérium, lehet, hogy átadta, lehet hogy nem. Emellett pedig más betegségeket is terjeszthet egy kullancs. De a Lyme-ot az erythema megmutatná amúgyis, az orvos pedig, amíg az nincs, úgysem indít kezelést.
Emellett a vértesztekre vonatkozóan: "Hangsúlyozni kell, hogy a Lyme tesztek szűrővizsgálati alkalmazása több bajt okoz, mint amennyi haszna van. Még a legjobb minőségű tesztek esetén is, amennyiben a vizsgálat próba, szerencse alapon történik, a pozitív eredmény csupán 9%-ban utal valóban Lyme betegségre, a pozitív leletek 91 %-a téves."

82. oldaltól kezdődik az irányelv.
(#) Bakman hozzászólása Júl 14, 2018 /
 
- Nem működik a műhelyben lévő autóba való rádióm, rá tudnál nézni?
- Igen, tereld át minden tartozékával.
...
...
(#) sonajkniz válasza Bakman hozzászólására (») Júl 14, 2018 /
 
Mi a gond ezzel?
Ennél bonyolultabb nyákokat is gyártottam már gravírozó géppel.
(#) varttina hozzászólása Júl 18, 2018 /
 
Kicsit utána akartam nézni a lítium akkumulátor felépítésének, működésének. Ezt találtam.
Bővebben: Link
(#) Frankye válasza varttina hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Ezzel csak az a baj, hogy néhány "magasan kvalifikált" képes, és elhiszi...
Következő: »»   773 / 962
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem