Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Tesla akku, a gyorstöltés hatása: Bővebben: Link
Aliexpressen megtalálhatod. A használatához pedig le tudod tölteni a megfelelő függvénykönyvtárakat az Arduino IDE-hez.
Jobb mint az eredeti lehet, 32Mhz ig megy.
Nem rossz, mert gyorsabb, van benne DAC, 3 referencia fesz, belső órajel, stb. Van benne 4-edik timer, de azt nem tudtam eddig életre kelteni.
Csak az a gond vele, hogy amíg atmega328-ként akartam használni, addig igen sokat és cifrákat káromkodtam.
Itt volt az a rész, hogy: "na erre nem számítottam"
Mondjuk 450 utast tuti nem visz el a Hercules, de szép jószág. Bár ha igazán vadat akarok látni akkor általában Mach Loop videókat keresek. Abból is van 130-as: Bővebben: Link
Nekem igazán vad és érdekes az Antonov 225-ös volt. Igaz, csak állt a betonon amikor a közleben dolgoztunk de úgy is tiszteletet parancsoló jószágnak tűnt.
Hát már a Ruszlán se kicsi, de a Mrija valami egészen megdöbbentő. Személyesen még nem volt hozzá szerencsém, remélem hogy lesz. De brutális dög még a Beluga is, bár mostanában már Beluga XL-ről szólnak a hírek, az még nagyobb.
A legnagyobb amit "élőben" láttam az egy leszálló C5-ös volt, épp útba esett neki Ferihegy.
Micsoda költség lehetett ez a gép, ha csak egy készült belőle.
Én nagyvasként a B52-est láttam Duxfordban, igaz, csak a földön, de az is hatalmas. Egy egész kiállítási hangárt építettek köré, és befért mellé egy csomó repülőgép, amik eltörpültek mellette, pl. B17-es, SR71-es...
Láttam le és felszállni C17-est Kecskeméten. Pápán pedig a kollégámmal jártunk a rakterében is. Hát az sem kis jószág
Mármint a T-1000. Kb a 40. másodperctől.
Azt hiszem, aggódni kell az emberiség jövőjéért.
Mi lesz a mankind helyett?
Hát ezért semleges nemű az autó a németben, ők előre látták a problémát.
Szerintem ezzel pont nincs semmi baj, mert a kislány tutira örült ennek, az ottani cég minimál cégből megmutatta hogy ők mennyire jófejek is, a köznép számára a line crew szerintem pont olyan értelmes (vagy értelmetlen) mint a linemen, és még genderisták is örülhetnek. Szóval minden kecske jól lakott és még a káposzta se került sokba.
A mankind-ot nem tudom, de rémlik valami történet régről hogy valahol a nagyontudatosak kikezdték a history (történelem) szót is, hogy ez mennyire nőellenes már, és miért nem herstory.
Illetve rémlik, hogy a gendersemlegesség jegyében bevezették valamelyik usák egyetemen, hogy mindenki saját maga választhatja ki, hogy rá milyen személyes névmást válasszanak (ugye az alap a he a férfiak és she a nők esetén). Erre az egyik diák szépen beírta, hogy "His Majesty", azaz kb. Őfelsége. Ezen mindig felröhögök amikor eszembe jut.
A kislány is semleges nemű: das Mädchen (semleges nem), de ha már nagy lesz, die Frau-vá válik (asszony, nőnem).
A "history" görög eredetű "ἱστορία" szóból származik, ami vizsgálat által nyert tudást jelent.
Egyébként is "hisstory"-nak kéne lennie, hogy "herstory" legyen a nemi párja. His Majestiy az pedig megszólítás, titulus, angolul title. Ez pedig minden formanyomtatványon, kitöltendő űrlapon rajta van, viszont a nem he/she, hanem Mr., Mrs., Miss, Ms. formában. Ezek gendersemleges változata a Mx., ejtése: mix, mixter. Ezen túl ide tartoznak még a nemesi, egyházi, hivatalos stb. címek is, de azzal már tényleg nagyon elkanyarodnánk a gender témától.
Ha Herkules mégis elveszi feleségül Xénát, akkor őt utána majd majd Frau Kules-nek hívjuk?
Nem megszólításokról, hanem személyes névmásokról van szó eredetileg, de idézem:
Idézet: „"'His Majesty’ is not a pronoun, but neither is zir or zi,” His Majesty Grant Strobl added.” Bővebben: Link Bővebben: Link
Mi magyarok már évszázadokkal ezelőtt megoldottuk ezt a problémát...
![]() he, she = ő De szerintem az igazi probléma nem ez, hanem az, hogy ez probléma... A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2018
Erról nem hallottam.
Idézet: „noticing the system lets you choose whatever title you want” Többit magánban. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |