Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   74 / 109
(#) granpa válasza Triger hozzászólására (») Aug 14, 2018 / 2
 
Sajnos kb. az összes moderátort felsoroltad, ennyi van; és ez nagyon kevés. Valamint szó sincs a "mundér becsületéről"; a Fórumról van szó, hogy ne silányodjon csetelős, értelmetlen, veszekedős zagyvasággá, helyesírási hibáktól hemzsegő moslékká. Uff.
(#) Triger válasza granpa hozzászólására (») Aug 14, 2018 / 3
 
Egyszer túl kéne lépni szerintem ezeken a mantrákon, mert jelenleg itt meg is áll a dolog. Az oldal 13 éve működik. Kérdezném, hogy az utóbbi években milyen fejleszések történtek? Az utolsó, talán az volt, hogy a szövegboxok kicsit szürkébb tónusúak lettek. Valljuk be, a kereső kb. használhatatlan, évek óta. Remek tanács a keress a téma képei közt, a közepe táján lesz valahol, csak semmit nem ér.
Nagyon sok ember van, aki tíz éve regisztrált és van tíz hozzászólása. Persze, nem kell minden tagnak, naponta résztvenni mindenben. Nem cél az ő bevonásuk sem, sem a beregisztrálok, kérdezek, eltűnök embereké sem.
Idén nem lesz találkozó. Érdekes, Békéscsabán össze lehetett hozni. Pesten vagy bárhol máshol miért nem? Topi nélkül nem megy? (Nem, köszönöm, nem kívánom megszervezni.)
Mert a törzsközönség jól elvan egymàssal, osztogatják egymásnak az észt meg a lájkokat, kíváló helyesírással. És úgy érzem, itt meg is áll az oldal. Például bbb jó dolgokat említett, mégse volt rá szinte semmiféle reakció. Itt bárki javasol bármit, a tagok részéről a jól van az úgy megy, másrészről meg semmi nem történik. Amikor az emberek tennének valamit az oldalért, vannak ötleteik, az nem kell. Hát ez fura.
(#) Alkotó válasza Triger hozzászólására (») Aug 14, 2018 / 2
 
Véleményem szerint, az utóbbi 1-2 évben drámaian megjavult a moderáció. Nyilvánvalóan mindig okoz sérelmeket egy-egy beavatkozás, de most az egyensúly rendben van.
Az ellaposodásnak nem a fórum szerkezete, hanem a fórumozók mentalitása az oka. És sajnos az élet számos egyéb területén is hasonló a helyzet. A világ kezd eltunyulni, áthelyeződnek a hangsúlyok, és nem éppen a jó irányba mozdul a társadalom.
De mi vagyunk a fórum, mutassunk jó példát, legyünk kreatívak, nyitottak, szorgalmasak, és megértők másokkal (én nem biztos, hogy ezt mind tudom vállalni, de másokat bíztatok).
(#) granpa válasza Triger hozzászólására (») Aug 14, 2018 /
 
Sajnos így van ez, el is hagyom ezt a Fórumot. Vagy mégsem?
(#) Kovidivi válasza Triger hozzászólására (») Aug 14, 2018 / 5
 
Én elégedett vagyok a fórummal, még a hibás keresővel is. Szuper emberek vannak jelen, rengeteget lehet tanulni, nincs/alig van reklám (egyáltalán nem zavaró). Amennyibe nekem ez kerül (0Ft), annál sokkal többet nyújt. Más, hasonló színvonalú fórum nincs szerintem. Sejtem miért nincs oldalfejlesztés: valószínűleg mindent elölről kellene megírni, ami rengeteg idő... Én is ha programot írok, kész lesz végre, rengeteg időt öltem bele, a végén rájövök, hogy ha máshogy kezdem, sokkal jobban működne. De minek öljek bele ismét millió órát, ha a felhasználói élmény csak 10%-ot javul? Felesleges időpazarlás. Szupergyors az oldalbetöltés, a legfontosabb funkciók tökéletesen működnek. És nem fizet érte senki semmit! Legyen félévente új dizánj, csilli-villi flash elemek? Nekem nem kell, csak lassulna az egész, bonyolódna, új hibák keletkeznének.
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Én is azért vetettem fel.
(#) erbe válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 2
 
Idézet:
„ne silányodjon csetelős, értelmetlen, veszekedős zagyvasággá, helyesírási hibáktól hemzsegő moslékká.”

Ha ez szerinted mantra, akkor nem itt a helyed. Egy szakmai jellegű fórumon érthető elvárás, hogy a kérdést és a választ is meg lehessen érteni. A többi meg hozzátartozik a tisztességes kommunikációhoz.
(#) silent15 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Én a féléves feladatomat (egyetem) a beadási határidő előtt néhány nappal újraírtam, csak mert nem tetszett és mindezt úgy, hogy előzetesen 1 hónap volt megcsinálni. Pont ez volt a jó. Tudtam mit lehetett volna másképp, mi az ami megmaradhat és így a régi és az új modulok jó tulajdonságait hoztam ki.

Valaki említette Köbzolit a régi moderátorok között. Több embert tudok aki miatta és a moderátori piszkálódás miatt ment el / lépett át passzívba, pedig nagy koponyák és sokaknak segítettek.
Nem azzal van a baj, hogy moderálnak, ez a dolguk, tegyék, de ne érezze az ember piszkálódásnak. Mintha minden egyes mozzanatba belekötnének. Ki mit épített topicba tettem ki a mostani fejlesztésem, a leírásból kihagytam valamit, ami valakinek szemet is szúrt és rákérdezett, erre kiegészítésként megmagyaráztam neki. Erre már jött a kék buborék, hogy ezt a topicjába kéne kitárgyalni. Ezzel nekem csak az a bajom, hogy ha én ezt alapból nem felejtem el beírni a leírásba, akkor ott nagyon jó helye van, senki nem szól érte. Valaki jogosan kérdezett valamit, de most ezért a 2 hozzászólásért ugorjunk át egy másik topicba, hogy az ottaniakat meg összezavarjuk, akik esetleg nem követik a Ki mit építettet.

A keresőt én annyit szoktam használni, hogy ha kapásból van egy pont olyan topic amit keresek, akkor abba megyek tovább, amúgy nem igazán dob fel hasznosat.

A fórum mostanában (és megjegyezném, hogy ez az én véleményem), inkább arctalan mondatok halmazává kezd változni. Alig ismertem meg új embert az elmúlt évekbe, míg korábban rengeteg ismerősöm lett innen, és sok barát is!
Kimentem börzére mert egy barátomnak segítettem eladni pár dolgot és örültem, hogy ott voltak az ismerős arcok, akiket a kezdetekben ismertem meg. (grandpa )

Tunyulásra meg annyit mondanék, hogy idén 2 cikk született. Tavaly ez a szám 10 volt. Nekem személy szerint is van már írás alatt lévő cikk ESP topicból, fogalmazgatnom kéne, akár pár nap alatt is kész lehetne, csak nincs kedvem. Boldogan jön az ember megmutatni, hogy "Nézd mit építettem, tetszik? ", de kék buborék... Itt szögezném le, hogy nagyon köszönöm az eddig összegyűlt 14 mancsot, főleg, hogy számomra nagy nevek is megtették ezt.
Nem az oviba vagyunk, de jólesne szerintem többeknek is, ha éreznék a törődést és itt a személyes törődésre gondolok. Nem csak nicknevek vannak a hozzászólások között.
Üdv.
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Szerintem hagyd el nyugodtan, itt semmi nincs rendben! Már én is gondolkozok ezen.
(#) Frankye válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 3
 
Azért ezzel:
Idézet:
„Az utolsó, talán az volt, hogy a szövegboxok kicsit szürkébb tónusúak lettek.”

egy kicsit vitatkoznék.
Megújult - példának okáért - az Apróhirdetési rovat is, és még számtalan más, apróbb-nagyobb dolog. A kereső is használható, ha valaki veszi magának a fáradtságot, és jól keres vele. (Nem anyagi értelemben, persze! )
Egyébként a moderátorok kiléte nem titok, jelenleg csak felsorolásszerűen:
Topi, Mircsof, Sebi, és jómagam vagyunk aktív moderátorok. (Ez azért egy ekkora terjedelmű fórumhoz, valljuk meg őszintén, nem sok!)
A találkozó elmaradásának is vannak objektív okai. Első körben talán azt kell megemlítenem, hogy jelentősen megemelkedtek a költségek a tavalyi évhez képest, különösen a teremé. A kaja beszállító sem tudta vállalni az időpontokra a főzést, amivel az elmúlt évben is gond volt (minőség). Rengetegen "hőbörögtek", hogy a börzére ugyan azok, ugyan azokat (vagy épp egyre silányabb minőséget) hoztak ki, egyre drágábban (igen nagy tisztelet a kivételeknek!), és ezek a látogatók nem ezért a "börzéért" jöttek, fizettek. Ezen felül néhány árus (és ingyen elvihető dolgot felajánló) nem vette a fáradtságot rá, hogy a megmaradt dolgokat elvigye, így az iskola "szemetesét" kellett használni, aminek - lévén veszélyes hulladéknak minősülő termékek is voltak közöttük! - érthetően nem örült az iskola (hogy finoman fogalmazzak). Mindezeken túl pedig elég nagy (nem pár száz, vagy ezer Ft-ról beszélek) deficittel zárt a tavalyi találkozó, ami - ugyancsak érthető okokból - senkitől nem várható el, hogy "saját zsebből" megfinanszírozza.
A névtelen moderációra reagálva: A moderátor - mint a rendőr a civil életben - nem saját magát képviseli. Ha én - mint Frankye - hozzászólok, az az én véleményem, azért lehet engem szeretni vagy szidni. Ha mint moderátor tevékenykedem, azt nem a személyemben teszem, hanem egy testület tagjaként, aki a rendre felügyelni hivatott. Így viszont a személyemmel szembeni ellenérzésnek nincs helye, hiszen mint moderátor tettem a dolgomat, az oldal szabályainak betartása-betartatása érdekében. Többen tévesztették össze ezt a kettőt, ezért döntöttünk úgy - Topival és a többi moderátorral közösen - hogy névtelen legyen a moderáció, így nem mondhatja senki azt (sem joggal, sem a nélkül), hogy XY moderátor "pikkel" rá. (Sajnos, mivel a moderátor is ember, így adott esetben tévedhet/hibázhat, ez is benne van a dologban, de természetesen mindannyian arra törekszünk, hogy ez ne forduljon elő.) Az viszont, hogy egy nicknév kit takar, sok esetben viszonylag könnyen kideríthető, annak minden ódiumával egyetemben. Minthogy ebben a fórumban is nagyon sokan megfordulnak, nem szűrhetők ki előzetesen az esetleg radikálisabb gondolkodású tagok, aminek következményei adott esetben beláthatatlanok lennének...
(#) pucuka válasza Frankye hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 2
 
Idézet:
„A moderátor - mint a rendőr a civil életben - nem saját magát képviseli”

Ez így van, a moderátor képviselő, ahogy az ügyintéző is az. Képviseli azt az intézményt, amely megbízta ezzel a tevékenységgel. Munkájának megítélése az intézmény vezetőjének, tulajdonosának dolga, mert Ő felelős az intézmény működéséért.
Az is igaz, hogy sokan nincsenek tisztában ezzel, összekeverik szezont a fazonnal, és személyeskedésbe viszik a dolgokat.
Ezek miatt semmi szükség a moderátorok nevesítésére, mert csak ki lennének téve személyes támadásoknak. (mint láttuk gyakran az elmúlt időkben) Ennek pedig mi értelme lenne?
Ha jól tudom, a moderátorok megbeszélik az intézkedéseiket egymás között, így értelmetlen a nemtetsző intézkedést egy moderátorhoz kötni.
Pl. Ma is nyílt EPROM témában új topik, majd 5 éves regisztrációval, 0 hozzászólással, 11 létező hasonló topik mellé, ami amúgy apróhirdetés. No comment.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) Attila86 válasza Triger hozzászólására (») Aug 15, 2018 1 / 3
 
Sokat mondó, hogy a fejlesztési ötletek topik nem is tudom mikor... már évekkel ezelőtt eltűnt. Meg az is, hogy a fórumba ha fényképet szeretne feltölteni az ember akkor annak a felbontását előbb a saját számítógépén kell manuálisan lecsökkentenie hogy a kép 2MB alatt legyen, mert a fórummotor ilyet nem tud. 2018-ban, amikor a legolcsóbb mobiltelefon is tizen-akárhány megapixeles képeket lő...
(#) sonajkniz válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Idézet:
„legolcsóbb mobiltelefon is tizen-akárhány megapixeles képeket lő...”

No ezt azért nem ártana ellenőrizni.
Több "márkás" készüléken is teszteltük baráti kőrben, hogy a 2-4 megapixeles kép pont annyira részletgazdag, és pont annyira nagyítható mint a 10-12 megapixeles, csak jóval kevesebb helyet foglal. Még ha esetleg a képfelvevő chip volna is annyi pixel, az előtte lévő objektív, valamint a saját mérete miatt nem tud komolyabb képet lőni.
A szoftveres bűvészkedések pedig a szemfényvesztés kategóriába tartoznak.
(#) Alkotó válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Lefordítom neked a lényeget. A fényképek általában nagyobbak mint 2 Mb, amit automatikusan kellene a fórummotornak lebutítani az elvárt méretre. Ennek hiányára hívta fel Attila86 a figyelmet.
Teljesen mindegy mennyivel nagyobb a kép, ha nagyobb nem tudod feltölteni, tehát a felhasználónak kell külön bűvészkedni vele.
A képek mérete összefügg a felbontással. De egy jó kép, az nem csak a mérete miatt jó, hanem már a témaválasztás, a megvilágítottság, és az élesség is alapvetően fontos lenne.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) bbb válasza pucuka hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„Pl. Ma is nyílt EPROM témában új topik, majd 5 éves regisztrációval, 0 hozzászólással, 11 létező hasonló topik mellé, ami amúgy apróhirdetés. No comment.”

S megnyitotta újra, miután egyszer már eltűnt a topik
(#) llax válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
A szenzor manapság már tudja a ráírt felbontást, azok az idők elmúltak, amikor a qVGA (320x240) szenzoros telefon hátulján VGA (640x480) felirat virított, csak azért mert a telefon interpolálta a képet.

A tesztábrák jól megmutatják, mennyi is lenne az "értelmes" felbontás az adott készülék esetén. A telefonomban 20Mpx-es szenzor van (hardveresen tényleg annyi), de alapértelmezésben 8Mpx-re átméretezett készít a telefon (manuálisan elérhető a 20Mpx). Nem is nagyon lőtt mellé a gyártó ezzel a 8Mpx-el, ugyanis tesztábrával 6-7Mpx-nek megfelelő részletességet tudok vele elérni - ideális körülmények között talán picit többet is (csapnivaló mikrokontraszt mellett), problémás fényviszonyok esetén a zajszűrés miatt meredeken zuhan a (kimeneti, jpeg képen mérhető) felbontóképesség. Ha szempont a legapróbb részleteiben is éles kép (feltétel: jó mikrokontraszt), akkor már csak 3-4Mpx-nek felel meg. Az aprócska optika, és a már legjobb fényviszonyoknál is extrém erős zajszűrés miatt ennyire képes (ami amúgy nem rossz egy telefontól).
(#) Gafly válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Mondtátok, hogy nem születnek új cikkek.
- Igen, ez így van.
Hozzászólásból is nagyon kevés.
- Ez is így van.
Ámbár sok oka is lehet ennek

Próbáltam (még egy) cikket írni. Beleuntam. Fene sem fog abba napokat fektetni, hogy milyen formátumokat fogad el a fórummotor, meg mi a "kiskép" (annak mi a formátuma és hasonló nyalánkságok)...

Volt már olyan kolléga, aki privátban leírt egy csomó trükköt (mert neki sikerült kikísérletezni).
Nagyon rendes volt, le a kalappal előtte (mellesleg).
Cikket persze Ő sem írt róla, csak "privátban" megírt egy csomó okosságot...
(#) llax válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Ha eleve a fórumra készül a kép, már készítéskor is lehet kisebb felbontást választani a fényképezőgépen/telefonon. 2-3Mpx legtöbb szituációban elég, ez még legkevésbé részletromboló, 100%-os jpeg minőség mellett is 2MB alatti fájlméretet ad, fényképezőgépen/telefonon beállítható legjobb minőség (96...98%) mellett, képtartalomtól függően 800kB-1,5MB közötti fájlméret várható.
Egyszerűbb képkezelő programokban az átméretezés kb. 3-4 kattintás a felbontás vagy arány megadásán túl. Persze ettől függetlenül átméretezhetné a fórummotor is.
(Én gyakran vágni is szoktam a képet, mielőtt kiadnám a kezemből, majd átméretezni akkora felbontásra, amivel már a részletek is élesek, ha van rajta tuti fehér részlet, akkor fehéregyensúly korrekció, plusz Exif adatoktól megszabadítani, stb...)
(#) llax válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„Mondtátok, hogy nem születnek új cikkek.
- Igen, ez így van.
Hozzászólásból is nagyon kevés.
- Ez is így van.”


"Hagyományos" portálokon máshol is, nem csak itt.
Egyre több embernek: internet=Facebook. Mellette még a (politikai és ál) híroldalak és a "nénis" oldalak látogatottsága pörög nagyon.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) silent15 válasza llax hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 2
 
Azért manapság már elvárhatnánk, hogy ezzel ne nekünk keljen foglalkoznunk. Ha lövök pár képet, nem akarok azzal szórakozni, hogy "jaj most ezt a HE-re csinálom, akkor gyorsan lebutítom". Nem. Lövöm a képet ahogy nekem ízlik (minél nagyobb felbontással), aztán majd ahova publikálom oldal, az megoldja magának.

Cikkekkel kapcsolatban pedig most futottam bele, hogy amit én itt publikálok az az ÁSZF szerint egyből kikerül a tulajdonomból minden módon. Ergó csinálok egy panelt, amit itt publikálok, máris a HE tulajdona. Így azért lehet inkább kétszer meggondolom, hogy mit teszek fel, még ha alapból nem is szeretnék ÉN hasznot húzni belőle.
(#) jucsaba válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
A 2megás képre reagálnék , 1 terás hdd bőven 10 ezer alatt kapható , mennyi akkor egy 10 megás kép ára , ami törölhető , visszanyerhető ...
Ha gyorsan kell képet feltenni -mert volt már ilyen- a feltöltés fül is csinálhatná vagy felajálnhatná a karcsúsítást , telefonnal szoktam olvasni én is , csináltam már kép átméretezést , de nem egyszerű .
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) llax válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Igen elvárhatnánk. Beszélgetésekben (különösen műszaki vagy társadalmi téma esetén) gyakran hangzik el tőlem: "2018-at írunk, tehát" vagy "azért 2018-ban nehogy már", stb.
Ugyanakkor engem abszolút nem zavar, ha kicsit vissza kell nyúlni az "old school" módszerekhez, sőt, számomra gyakran átláthatóbb az. Sokkal több időt töltöttem el PC előtt (még online is) akkor, amikor még magamnak kellett megoldani a képek átméretezését és online elhelyezését is.
A tárolást megoldottam: 10++ éve van bérelt tárhelyem és saját domain nevem. Azóta nem volt szükségem képfeltöltő vagy fájlmegosztó oldalak szolgáltatásaira. A teljes szabadság, a mindenféle jogaim 100%-os megmaradása és a reklámmentesség megér nekem évi párezer forintot - az ingyenességért cserébe ezekről szinte mindig le kell mondani.
(#) kameleon2 válasza llax hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Jó minőségű géppel készített 3Mpixeles képpel csináltam A4 címlapfotót. Van ami több mint értelmetlen felbontás.
(#) Gafly válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„Ergó csinálok egy panelt, amit itt publikálok, máris a HE tulajdona. Így azért lehet inkább kétszer meggondolom, hogy mit teszek fel, még ha alapból nem is szeretnék ÉN hasznot húzni belőle.”

Tisztelet a kivételnek, de amit ide fel szoktak tölteni, abból nem gazdagszik meg senki.
Abból sem, ami minőségi munka (mert van ám ilyen is).
HE meg aztán végképp nem abból zsírosodik (és akkor lenne találkozó is), hogy lenyúlja a cikkek paneltervét...
Fordítva sokkal inkább menne a dolog:
- Fizessen a HE 1.000.000 USD-t, mert feltettem a zenére villogó LED rajzát. Majd utána minden letöltés után 100.000-et.

Mondanám, hogy itt vagy segíteni akar valaki, vagy dicsekedni hogy ő a "szuper lény".
Egyik esetben sem sikeres, sem okos üzletember, ha olyat akar pont itt eladni aprópénzért, amit másutt rettenetes pénzért viszik mint a cukrot, és már milliomos belőle
(#) llax válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Idézet:
„1 terás hdd bőven 10 ezer alatt kapható , mennyi akkor egy 10 megás kép ára”


Azért kíváncsi lennék arra, hol van ilyen ennyiért, számlával garanciával (a legolcsóbbak nettó ára kicsivel 10 alatt van). Hát még olyan, ami alkalmas szerverbe, nagy adatforgalomra, 24/7 üzemre. Ehhez add hozzá a RAID megoldások, a backup és ezek kb. 3 évnyi üzemeltetésének árát is. Ha teljes mértékben saját szervert használsz, akkor az adatforgalom és/vagy sávszélesség is kötött, sok adathoz nagyobb csomagra kell befizetni.
Ha pedig fix összegért bérled a tárhelyet vagy szervert: exkluzív 1TB ott nagyon nem olcsó.
A korlátlannak hirdetett tárhelyek messze nem azok (mielőtt ilyen ajánlatot linkelnél): megszabják, mire használhatod. Már néhány GB után a "kezedre csaphatnak". Exkluzív tárhelynél csak a parlamentben szabhatják meg, mire használhatod (nekem ilyenem van, igaz nem TB-ok, hanem csak 3GB).
(#) silent15 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Példának hoztam a paneltervet, de amit valaki szellemileg megálmodik, de publikálni akarja itt, az lemond róla. Azért mondjuk (csak példa) Attila86 paneljeiből lehetne pénzt csinálni, ott egy komplett fejlesztőpanel. Nem akarok vitába szállni, hogy a HE tulajai nem akarnak ezzel visszaérni és ezt nem is vitatom, de akkor se kellemes, hogy az ember feje felől bármikor kivehetik.
(#) Gafly válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 1
 
Idézet:
„Attila86 paneljeiből lehetne pénzt csinálni.”

Fogjatok össze, és utána mindketten Audival jöttök a következő 2019 találkozóra.
Ha minden jól megy, akkor az apróból kipengetitek, kajával együtt
(#) silent15 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Kár ide a betű, ha csak szarkazmussal lehet válaszolni...
(#) Triger válasza Frankye hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 2
 
Köszönöm válaszod, és hogy mint moderátor is hajlandó vagy párbeszédre.
Egy kicsit en is vitatkoznék.

Fejlesztések:
Apróhirdetés: megújult ugyan, de engedtessék meg, ez sem a felhasználók érdekében történt, hanem az üzemeltetés érdekében.
Lehet értékelni az eladót. Nos vagy 100% (olyan szerintem nincs) vagy semmi nem szerepel az eladók neve mellett. Szerintem szinte semmit nem mutat meg, nem sok valós információt ad.
Lehet feljelenteni az eladót. Iszonyú sok feszültséget generál, itt is, off topikban is sokszor fellángolt a vita.
A hirdetési szabályok változása miatt az ember könnyen téveszt, szintén rossz érzéseket generál.

Kereső: a "jól kereséshez" nem tudom mi kell, szerintem a kereső úgy működik, hogy beírom a kulcsszót és max. hogy melyik területen keressen. Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de bőven lenne rajta mit csiszolni. Nem szeretnék pilótavizsgát letenni, hogy tudjak keresni vagy kitalálni, hogy mégis mit hogyan kell.

A moderátorok kiléte eddig titok volt. Számomra valahogy az jelenti az "egyenességet", ha valamit teszek, akkor ahhoz a nevem adom. Az elöző munkahelyemen például ha valaki csinált egy kötődobozt (21x3-as kábelek, érzékelők besorosítása, stb), beleírta a nevét. Nem kívánok sokat rugózni ezen a témàn, vagy állóháborút indítani, de nekem ez a véleményem. Az általad említett rendőri példa: a neve olvasható a ruháján, úgy jön oda, hogy köszön, XY főcsővezető vagyok, blablabla. Akár elkérhetem az igazolványát és felírhatom az adatait én is.
Természetesen megértem és tiszteletben tartom a névtelenségi igényt, de nekem ez a vélemenyem. A radikálisok említését kicsit túlzónak tartom, fenyegettek már itt ügyvéddel, perrel, veréssel, én a mosolygásig jutottam. Persze semmi sem kizárt.

A találkozó elmaradását nem az oldal üzemeltetőjének róttam fel, hanem pont ellenkezőleg, a tagoknak, hogy akkor tessék itt a lehetőség megmutatni, hogy a közösség tud önszervező(dő) is lenni adott esetben, nem kell keseregni és a sült galambot várni.

Soraimat szerintem sokan félreértik, sohasem támadásnak, köpködésnek szánom, hanem észrevételként, hátha kialakul egyfajta párbeszéd.
(#) Triger válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2018 / 2
 
Nem fura, hogy ha tenni szeretnél az oldalért valamit, akkor még neked kell megoldani a problémákat? Ennek így kell működnie?
De egy picit tovább megyek. Minden hozzászólás egyfajta szellemi termék. Ha ezzel az oldal működését segítik elő, (Még nem is kell anyagiakban gondolkozni, csak annyiban, hogy az oldalt tartalommal a tagok töltik fel. Durva hasonlattal Topi a könyvtárszobát adja, de a könyveket a tagok írják, hozzák be.) akkor furcsa elgondolás az, ha valamit "szeretnénk", akkor az legalább meghallgatásra találjon?
Következő: »»   74 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem