Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Szerver gépem, amit ha szükséges mobiltelefonnal is ujralehessen indítani egy telefon hívással. Én arra gondoltam hogy mivel a Reset a gépben csak 2 érintkező zárása ezért pl a telefon rezgését szolgáló villanymotor is alakalmas lenne de ezen a vonalon áram +fesz van, ezt nemszereti a számítógép ![]() Ezt mivel lehetne kiküszöbölni? Várom az ötleteiteket és kapcsolásaitokat! Üdv. Dani ![]()
Motor helyére egy 2-3 V jelfogó,vagy egy optocsatoló egy soros ellenállással 10-15 mA ra beállítva a led áramot, annak a tranzisztora meg a resettel párhuzamosan.
Amire vigyázz ,lehet a számítógép nem szereti a nagy térerőt ,tehát ha lehet kicsit távolabb a géptől.
igen ezen énis gondolkoztam már de ez a közelben lévő telefontól is beindul. :no:
Plusz a telefonok szoktak csinálni ún ujracsatlakozást amikor ugyantojan jelet érzékel mintha hívnának. Am köszi szépen a válaszod!
proba!
ezt nemtudnád nekem egyszerűbbre lefordítani egy kezdőnek? ![]()
Üdv.
Ezt a feladatot igényesen valamilyen mikrokontrollerrel (PIC, AVR) tudod megcsinálni. Kell egy régebbi siemens vagy ericsson telefon ami tudja az AT parancsokat. Amikor megcsörren a telefon még a számot is le tudod kérdezni, és ezzel kizárható téves újraindítás lehetősége. Nézz körül neten, lehet, hogy találsz vmi hasonló megoldást...
Szia!
Mikrofonnal nem lehetne megcsinálni? Vagyis egy mikrofont raksz a reset gombhoz (persze relével vagy tranyóval) és raksz mellé egy kondit, is hogy csak hosszabb ideig tartó csörgésnél kapcsoljon. Ja és a telcsi hangszóróját mellérakod.
Szerintem az előző linket nem nézted át rendesen ,az csak akkor kapcsol ha a mobil kijelzője kigyullad,nem térerőre.
Ennek a kapcsolásak az a hátránya hogy minden rezgőmotor ütemre resetel (azaz egy hívás alatt többször is) A jelfogót szintén így kell bekötni.A tekercs a motor helyére az érintő meg a reset gombra.
Pontosan ilyen célra készült anno az a kapcsolás, amit alább linkelt be kocsgab002 kolléga. Ennek épp az a lényege, hogy teljesen "zavarálló", azaz egyáltalán nem érzékeny se a hálózatkeresésre, se egyébre, nem kell hozzá programozni, stabilan működik, mert egyszerű, mint a faszeg, és nincs semmi elektromos (galvanikus) kapcsolat a számítógép és a telefon között. Sőt, akár "kilométerekre" is lehet a telefon a számítógéptől (kis túlzással, persze).
Ha kell, nekem van otthon készre szerelten is ebből, de tudok küldeni "kit"-ben is. Keress meg privátban, ha érdekel a dolog!
Engem olyan érdekelne, de az eléggé komoly szerkezet, hogy olyat, hogyan lehetne megoldani, hogy a gép össze van kötve a telefonnal, és sms-ben kapná a parancsot. Lenne benne 10 parancs, amit ismer és az alapján.
Pl sms szövege: reset, ekkor újraindul, vagy kikapcsol shut down, power bekapcsol, vagy run:winamp és akkor elindítja a winampot... Ilyet hogy lehetne megoldani?
Komoly programozói ismeretekkel meg néhány alkatrésszel.
PL a szükséges sms szövegeket letárolod a picben, a vett SMS-eket AT parancsok segítségével kiolvasod ,összehasonlítod a letároltakkal,és a kapott eredménynek megfelelően intézkedik a pic. Vagy rákötöd a gépre a telefont idönként kiolvasod az SMS tárolót és a kapott szöveg alapján a számítógépet rábeszéled arra ,hogy azt csinálja amit te akarsz.
Ehhez ismerni kell az adott telefonkészüléket töviről-hegyire, és kellenek hozzá az AT parancsok is. (Meg persze az is, hogy a készülék ismerje ezeket. A modernebb készülékek ismerik, de a régebbiek között sok olyan van, amely nem.)
Egyszerűbben (?) megoldható ha pl. a csengetés-számot figyeled, és adott számú csengetéshez rendelsz hozzá adott parancsot, pl.: 1 csengetés = reset 2 csengetés = shut down 3 csengetés = run:winamp, stb. (Hogy a Te példádnál maradjak.) Ilyenkor az első csengetéssel együtt elindítasz egy időzítőt és egy számlálót. A számláló számolni kezdi a csengetések számát, az időzítő pedig a leghosszabb bejövő csengetések számáig tartja a számlálást. (Ha 10 csengetés ez, akkor addig.) Amikor az időzítés lejárt, akkor a számlálóból kiolvasod a csengetések számát, és a megfelelő műveletet végrehajtatod. Ehhez azonban a számítógépet is fel kell készíteni, hogy valamely porton keresztül érkező parancsokat hajtson végre. (De ez már túlmutat ennek a topicnak a határain, véleményem szerint...)
Köszi a választ, igen ez már eléggé összetett és bonyolult folymat
![]()
Szívesen!
Idézet: :yes: „ez már eléggé összetett és bonyolult folymat” Én megmondtam... ![]()
Érdekelne a megoldásod Frankye a problémámra
![]()
CSak a csengetésszám NEM azonos a csengetési visszhang számával .(szerintem.).Egyet téved és Winamp helyett lehet malmozni míg újraindul a gép.
Ha ilyet akarnék akkor biztosan megtanulnék windows alatt programozni valami egyszerűbb nyelven ,és a gépen futó programokat indítgatnám valahogyan és ezeknek a kimeneteit használnám.(ebből lehet az látszik, hogy halvány gőzöm sincs a feladat bonyolultságáról) Ha csak vezérelni kell valamit ˛/ nem a számítógépet / akkor pic + at parancs. Amúgy elég luxusnak / kényelmetlennek tartanék bármilyen sz.gépes progit SMS-sel vezérelni.(max infra).
Ha valaki szerver gépet üzemeltet és nem lehet a gép közelében, sőt sokat utazik, akkor szerintem elengedhetetlen, hogy valahogy tudjon feladatokat végrehajtani a szerveren, és legegyszerűbben szerintem így mobillal lehet...
Meg azt bárhonnan bármelyikről bármikor tudsz, ha pl sörgősen le kell kapcsolni, vagy hasonlók.
pörgött az agyam és rájöttem végre!
Hát ennél 1szerűbbet! ![]() Ha a 2 kis érintkező közé rakok egy fényérzékeny ellenállást akkor ugye csöngetéskor a teló világít lecsökken az ellenállása, vezetővé válik ekkor zárja az áramkört BUMM: reset ![]() ![]() (ez így működik nem? ![]()
Pontosan
![]() Ez a kapcsolás ott van a "Kapcsolások" menüpont alatt is, de ha jól emlékszem akkor már valaki belinkelte ide ![]()
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Most sokat tanultam! ![]()
Csak jó ellenállást kell keresni ami alapban nem resetel, rávilágítva mobillal viszont igen . (szerintem ezt lesz nehéz, azért ajánlják azt a kapcsolást,meg mellékesen van hozzá töltő is a további oldalakon.) Azt nem tudom a szolgáltatói SMS ekre mit lép.
hát igen azis ugyanaz...sajnos reset akkoris
bár ritkán szokott szolgáltatói SMS jönii. köszi! ![]() Idézet: „Csak jó ellenállást kell keresni ami alapban nem resetel, rávilágítva mobillal viszont igen . (szerintem ezt lesz nehéz, azért ajánlják azt a kapcsolást,meg mellékesen van hozzá töltő is a további oldalakon.)” Általános fotoellenállás tökéletesen megfelel a célnak. Az áramkör úgy készült, hogy a telefon kijelzőjének fényéhez, ill. a fotoellenállás érzékenységéhez lehessen igazítani a potival. A fotoellenállást nem kell "rákötni" sehova, egyszerűen (pl. pillanatragasztóval, FBS-sel, stb.) a kijelző "üvegére" kell ragasztani, és már kész is. A "töltő" pedig azért készült hozzá, mert a "megrendelő" kívánsága anno az volt, hogy a telefon akkumulátora helyére lehessen tenni fix táplálást, ne kelljen gondozni, vagyis hogy ne kelljen töltögetni az akkumulátort. A szolgáltatói SMS-ek kivédhetetlenek, sajnos.
Ezzel a megoldással a K1ll3rghost ötlete is megvalósítható csak kell hozzá egy pár telefon
![]() Idézet: „reset, ekkor újraindul, vagy kikapcsol shut down, power bekapcsol, vagy run:winamp és akkor elindítja a winampot...” A parancsokat telefonszámokkal lehetne irányítani Telefon1:resset Telefon2:power off Telefon3:power on A számítógépen belüli szoftver elindításához már magasabb programozói ismeret kellene |
Bejelentkezés
Hirdetés |