Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LG LCD TV képernyő panel hiba
Lapozás: OK   5 / 8
(#) Silverline1991 hozzászólása Máj 8, 2018 /
 
Hello mindenki!
Adott egy LG 42lb656V készülék PCB:EAX65423701 (táppal).
A hiba hogy bekapcsolás után világít a piros led és nincs se kép se hang.
A táp résznél kimértem a csatlakozónál a feszültséget ( Képeken jelöltem pontosan hol) és a két 3.5V rész megy a bekapcsoló gomb megnyomásával de a 12V és a 24V részen nem mérek semmit. Kicsit utána olvastam és elvileg ez Táp hiba de nem találok hozzá sehol kapcsolási rajzot vagy valami leírást esetleg ha valaki tudna küldeni nekem kapcsolási rajzot vagy valaki találkozott már hasonló problémával vagy valakinek van ötlete hogy hol kezdjem azt megköszönném.
Remélem érthetően fogalmaztam és a képek is jók.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) doberman hozzászólása Jún 10, 2018 /
 
Szervusztok.
kb 6-8 éves Hyundai lcd TV nyűggel fordulok hozzátok, pontos típust még nem tudok mondani mert a falra van szerelve, annyit tudtam leolvasni, hogy AK-051447 (lehet, hogy nem is típus jelöl..). (A TV-t a Tesco akciózta anno mikor kiderült, hogy nem MPEG2 lesz itthon - ez meg MPEG2 tunerrel szerelt.. )
Készítettem néhány képet. Látható, hogy sávosan a színek hiányoznak, néha inverzek, viszont ha eltelik 10-15 perc és üres csatornára kapcsolok és vissza akkor "szinte" jó.
kuka vagy még menthető? (rádióamatőr lévén egy kis forrasztástól csak jobban érzem magam... )
(#) csibu955 hozzászólása Jún 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Lg 50LN575S tv-m hibáját szeretném megosztani veletek.
A kép normális kb. 3 másodpercig kivéve, hogy a kijelző legfelső részén 5-6 db szürke vízszintes csík látható. Majd hirtelen a kép életlen lesz. Mintha 5-6 képet egymáson elcsúsztatnék függőleges irányban és mindet láthatnám egymás mögött. Ismét 3 másodperc múlva ismét éles a kép... és így tovább. Ha bekapcsolom a tv-t már az LG felirat is ilyen. Youtubról ha lejátszók vmit akkor is. Tud vki segíteni? Köszönöm
(#) jegerj hozzászólása Jún 25, 2018 /
 
Üdv. samsung tv ezt produkálja valaki megoldást tud rá mondani ,ill meg tudná javítani
(#) Gabó válasza jegerj hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Nagy eséllyel kijelző csere. Ha nincs a polcon cseredarab, több lesz a csere, mint ha veszel egy új készüléket.
(#) jegerj válasza Gabó hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
kÓszi - akkor ha valakit érdekel alkatrésznek szívesen eladom
(#) jegerj hozzászólása Jún 25, 2018 /
 
pusztán még egy kérdés ....esetleg más lcd tv lcd kijelző kompatibilis lehet hozzá ?pl thosiba ua. a külső burkolata mint a teckwodban a sams,az lg egy házban koperál
(#) misike válasza Geza64 hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Szia!
A táp paneled meg hibásod.
ki kel méregetni hogy melyik alkatrész ment ki.
Szia
(#) BLacko hozzászólása Aug 30, 2018 /
 
Sziasztok, Van egy LG 32LN536B-ZB típusú tévém. A képernyő teljesen sötét, gondolom mert meghalt a háttérvilágítása. Hang van tehát valószínűleg a TV része működne. A hátlap levétele után a Tápegység panelen van egy csatlakozó, amiről két szál a háttér világítás LED-ekhez megy. Ezen a csatlakozón, ha bekapcsolom nem tudok semmilyen feszültséget mérni. Próbáltam úgy is, hogy kihúztam a csatlakozást, hátha az esetleg rossz LED(ek) miatt nem mérhető, de hiába így sem volt mérhető feszültség.
Hogyan lehetne a LED-eket le tesztelni úgy, hogy nem szedem szét a kijelzőt? Van erre valakinek ötlete, csak simán nem mertem rá kötni tápot, mert nem is tudom mekkora feszültséggel mennek vajon a 12 V jó lehet ide. Esetleg valakinek van rajza a Tápegység panelhez, ami alapján ki lehet mérni, hogy jó-e?
Csatolok egy képet, amin a LED csatlakozót megjelöltem.
Minden építő választ előre is nagyon köszönök.
(#) hg6dab válasza BLacko hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
A LED-csatlakozó közelében lévő álló hűtőbordán valószínűleg az ő táp IC-je lesz. Azt mérd ki, ill. adatlap alapján tudni fogod hány volttal tesztelheted a LED-eket.
(#) BLacko válasza hg6dab hozzászólására (») Szept 4, 2018 /
 
Szia,
Végül szét szedtem a kijelzőt, 3 sorban 19 LED van benne ebből az alsó sorban egy nem működik, ezért letiltott a teljes táp rész.

A műszer szerint minden működő LED 2,5 V al már működött és 3,37mA volt az áram felvétele. Ez mindegyiknél pontosan egyforma volt.

Szóval ezt az egy ledet kellene cserélnem, és ehhez keresel LED-et. Típusa LG InnotekPOLA2.0 32" A type re00

Ha esetleg van eladó valakinek érdekelne.
(#) ferci válasza BLacko hozzászólására (») Szept 4, 2018 /
 
Szia!
Átmenetileg táplálj meg egy ledet 5-10 voltról akkor ellenállással, hogy 2,8 volt essen rajta, akkor mérj mA-t és ebből számolj vissza, mekkora ellenállást köthetsz HELYETTE addig, ameddig legalább látod, működik-e az egész.
Esetleg meg is mérhetsz utána többet a másik sorokból összehasonlítás képpen, ha a 3 sor párhuzamba van kötve.
(#) BLacko válasza ferci hozzászólására (») Szept 4, 2018 /
 
Szia,

Előkotortam egy régebbi LED szalag darabot, és rá mértem ezzel az új teszterrel.
Le ágtam belőle egy 3db LED-et tartalmazó darabot. Ha a teljes 3 db ra mérek rá akkor 10,1 V és 35.7 mA volt.
És itt javítanám is az előző hsz-ben nem 3,37mA hanem 35,7 mA volt ott is az áramfelvétel.

Ezt a LED szalagot a teszterrel a képen jelzett pontokon ha megtáplálom akkor a teszter Pontosan azt az értéket mutatja amit a TV ben lévő ledek 2,5V és 35,7 mA és a kékkel jelzett egy LED világítot.

Ha a pozitív érintkezőt át raktam a kis fekete ellenálás másik oldalára akkor erősebben világított a LED és 4,5V és 35,7 mA mutatott a teszter.

Kérdés ezt a Ledet esetleg így egy az egyben át rakhatnám a TV-be ?
(#) BLacko válasza ferci hozzászólására (») Szept 4, 2018 /
 
Végül nem bírtam ki össze raktam a dolgot és be forrasztottam a ledet két kis drót segítségével a TV-be. Össze kötöttem a panellal és adtam neki a 220-at és bekapcsolás után elkezdett működni. Annyi a baj, hogy ez az utolag be szerkesztett LED sárga a fénye a többi fehér, szóval így nem maradhat, de tesztelésre jó volt a dolog.
(#) zsa hozzászólása Szept 5, 2018 /
 
Sziasztok. Segitség kellene samsung ue32c5000 led tv kilyelző hibában..
Alaphiba egymás allat dupla kép , vagy lefelé arnykép. Fóliafelválas nincs.
A hibát nagyából behatároltam szallagkábelen kizártam a hibás lábakat , igy most a kép már nincs duplázva . Kérdésem az lenne szallagkábelen 3db érinkezöt kellene végigkövetnem a hibás alkatrészig , de merre keresem inkább a kijelzö alján lévő cof szalagos panelon vagy az alaplapfele ?
(#) jocpoc hozzászólása Szept 7, 2018 /
 
Sziasztok szép estét az uraknak. Segítséget szeretnék kérni tőletek 1 Philips 42PFL4307H/12 tipusu led tv javításában. Az a go dom vele hogy 1ik napról a másikra meg fehéredett benne a kép, és fehér apró csíkok lettek benne. Én a T-Con panelra gondolok hibára, mivel ahogy utánna olvastam, ez volt a legalapvetőbb hiba. Feltöltök pár fotót, hát ha ez segít be azonosítani a hibát. Akinek van ötlete azt szívesen meghalgatom. Köszönöm szépen a segítséget előre is.
(#) kalmi.kalmi válasza BLacko hozzászólására (») Szept 7, 2018 /
 
Szerintem cseréld le az összes ledet azonos típusra, ki fog menni az az egy akár mit csinálsz. Olyan ez mint egy régi karácsonyfaizzó-sor. Ha nem azonos a lecserélt led vagy gyengébben világít vagy hamarosan kiég. Hideg-fehér a színtónus ami neked kell. (Én is próbáltam egyesével ledet pótolni de nem jött össze.)
(#) gabesz2011 hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Sziasztok!
Volna egy philips 32phh4101 lcd tv, bekapcsolni belehet de se kép se hang. A tápok megvannak, a háttérvilágításban van minden sorban hibás led ez a kissebik probléma. Viszont a kijelző sem indul el, a mainbordon a proci langyosodik. a T-con panel 12V helyett 13.7 voltot kap. Menthető még?
A segítő jellegű embereknek előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
(#) kalmi.kalmi válasza gabesz2011 hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Nekem is van egy ilyen Tv-m, ugyan ez a baja. Eddig nem bírtam el vele.
(#) gabesz2011 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Engem valójában csak a kijelző érdekelt volna belőle,egy sonyba kerülne át lvds átalakítóval,mert a sonyn a jobboldalán van az lvds táp,a philips (lg) pedig a baloldalon. De amíg nemtudom biztosra hogy él a kijelző nem foglalkozom az átalakítással.
(#) feri971 hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy 37LG5000 tip. LCD készülék. Azt veszem észre rajta, hogy a képélesség / vagy inkább a fény?? / nem az igazi.
Az a fura, hogy a fehér nem fehér, hanem inkább szürkés,nem éles a képe. Olyan, mintha valami szemkímélő módban volna, de nem!
Beállítottam hideg megjelenítésre, de úgysem az igazi.
Mintha valami régi 1000× lejátszott filmet néznék...
Ennyi infó után esetleg valaki tud segíteni?
(#) kalmi.kalmi válasza feri971 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
T-con hibás ? Tegyél fel egy képet.
(#) feri971 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Használjuk a TV-t, de hiányolom azt az igazi "ragyogó" képet, inkább ilyen szürkés árnyalatban jön a fehér szín. Nem tudom, hogy a képekből mennyire jön elő amire gondolok.
(#) kalmi.kalmi válasza feri971 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Szerintem T-con hibás lesz. Mozgasd át a csatikat, ha nem segít, melegítsd meg egy hajszárítóval a t-con panelt. Ha változik akkor ott a hiba. Nekem egy samsung produkált hasonló hibát, 500.-ft ba került bele az ic kínából. Persze ritkán javítható a modul.
(#) feri971 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Holnap megpróbálom a melegítést..
A táp panelt átforrasztottam, volt 1-2 kh-snak tűnő forrasztás, plusz cseréltem néhány elkót, de nem változott. Köszi a segítséget!
(#) Kisbalta hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Sziasztok,
Továbbra is küzdök a 10 éves Samsung LE40B750 típusú CCFL kérenyő világítású LCD tévém hibájával. A képernyő világítása a bekapcsolástól számított kb. fél perc után lekapcsol, hang és egyéb funkciók változatlanul működnek tovább. Érdekesség, hogy bemeneti jel nélkül - amikor a képernyő világítás csak fél fényerővel működik - a probléma nem jelentkezik. De amint megkapja a bemeneti jelet és a képernyő világítás felfényesedik, fél perc és le is kapcsol. A lekapcsolást megelőző utolsó pár másodpercben a 4 inverter trafó egyike - amelyik csak 1 csövet hajt meg - nagyon halk sziszegő hangot hallat. Ez a cső, vagy az inverter/trafó hibája? A táppanelen az összes elkót - köztük néhány felpüffedtet is - kicseréltem. Bármilyen ötletnek örülnék...
(#) cloud9 hozzászólása Nov 18, 2019 /
 
A Samsung tvben tönkrement az alaplapi panel. Ebayen találtam a tv típusához megfelelő panelt csak a képernyő méret nem egyezik. Ebben az esetben számít-e a képernyő méret vagy az teljesen mindegy?
(#) kadarist válasza cloud9 hozzászólására (») Nov 18, 2019 /
 
Szia!
Számít. a alaplap programja tartalmazza a méretadatokat a korrekt megjelenítéshez.
(#) cloud9 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2019 /
 
Ok, köszi a választ.
(#) pappmo hozzászólása Dec 28, 2019 /
 
Sziasztok!LG tévé kijelzőn szabályos fénypontok vannak.Mi lehet a hiba?Csatoltam a fotót.
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem