Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIka 6E kazán paraméter lista
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 14, 2018 /
 
Keresem az adott kazán beálításához, a paraméter listát. Kezelő felületen keresztüli beállításhoz. Azt tudom, hogy a K1 gombot kell 15másodpercig nyomni, hogy progtamozóiba menjen, és ott a P30 az égőnyomás, aP31 a főnyomást állítja, de mi a többi?
(#) baloghzoli1 válasza bubuszoft hozzászólására (») Szept 14, 2018 / 1
 
Szia
Bővebben: LinkEzt láttad már?
(#) bubuszoft válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Szept 15, 2018 /
 
Köszönöm, es valamiért lemaradt. Igen ebbe benne van amit keresek. Nagyon szépen köszönöm.
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 15, 2018 /
 
A p00-p31 ig tudom a paramétert változtatni, de nekem a rendszernyomást kéne beállítani. Írja a táblázat, hogy mi a gyári beállítás, de nem tudok abba az opcioba belépni. A gond, hogy túl alacsony nyomást ír ki, pedig 3 bárig is felnyomtam. Ez a lehetőség kéne nekem.
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 16, 2018 /
 
Ez az érzékelő. Nyomás érzélelő. A tipusát nem tudom. Alatta lévő kábel miatt biszont kérném a segítségeteket. Szerelő azt mondta, hogy csillagba kel kötni 1K elenállásokat, így lehet kiiktatni a mérőt. Van egy fekete egy zölt és egy kék színű vezetékem. Kérdésem hogyan?
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 19, 2018 /
 
Figyelem!!
Mika kazánoknál a P00 opciót szigorúan Tilos változtatni. Elenkező esetben a memóriájába lévő paramétereket olvassa be (nyomáskapcsolót, nyomásérzékelő helyett). Így hibára fut, bekapcsolás után P31 alacsony víznyomás, és nem indítható a rendszer. Csak a gyártó tudja felprogramozni újra.
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 20, 2018 /
 
Honeywell vezérlő van a Mikába. Egy nagyon jó bevált csúcsmodellbe is ezt a vezérlőt rakták bele.
(#) dtu765 hozzászólása Nov 23, 2018 /
 
MI LETT A MEGOLDÁS
NEKEM F37 VÍZNYOMÁS ALACSONY ÉRTÉKET ÍR KI FOLYAMATOSAN.
(#) kozoli81 hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Sziasztok, nekem az a problémám, hogy eléggé gázszag van odakint... tapasztaltatok már ilyet? MIka parapetes( nem turbós) készülékem van, hibaüzenetet nem ad, fűt rendesen.. érdekes plusz infó: amikor leáll, golyószóró hangot ad ki, azt mondják a gazszelep, s normális, kezdek kételkedni.. Köszi előre is a válaszokat! Üdv.
(#) bubuszoft válasza dtu765 hozzászólására (») Ápr 27, 2019 /
 
Szoftvert újrahúzták
(#) bubuszoft válasza kozoli81 hozzászólására (») Ápr 27, 2019 /
 
Túl van szabályozva, több gázt kap. A hollandikat rendre elfelejtik meghúzni, nézd meg azokat
(#) kovizozi válasza bubuszoft hozzászólására (») Okt 7, 2020 /
 
Szia, ebbe én is beleszaladtam véletlen. Most keresek szerelőt akinek van programja hozzá.
(#) Surda40 hozzászólása Nov 2, 2021 /
 
Folyamatosan F37 hibakódot ír a kazán. Hívtam két szerelőt is és azt mondják nem tudják programozni, mert azt csak Nyíregházán lehet. Úgyhogy teljes vezérlőpanelt kell cserélni 40ezerért. Ezt tényleg nem tudják a sima hivatalos Mika szerelők szoftverfrissíteni vagy mit kell csinálni ilyenkor?
(#) bubuszoft válasza Surda40 hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Nem, nem tudják a szerelőknek nincs meg a gyári software. Az volt a gond, hogy P00 progtamállást átbillentetted, ekkor az alap software-t tölti be. Mika szervíz vezetőjét hívd fel. Csak ők tudják újból a software-t rátenni, senki más. Nekem két éve ingyen megcsinálták.
(#) Surda40 válasza bubuszoft hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Melyik ez a szervíz, tudsz benne segíteni? A hivatásos szerelők közül néztem ki kettőt, de ők nem tudták. Gondolom az egész gépet be kéne vinnem hozzájuk.
(#) bubuszoft válasza Surda40 hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Bővebben: Link

A szervizt keresd. szerviz vezetőt!!! +36 30/408-8383
(#) tothb001 hozzászólása Feb 7, 2023 /
 
Sziasztok! Olvasom itt a témában hogy a P00 értéket szigorúan tilos változtatni. Na most nekem egy Mika 6EU-m van még az első kiadás, sima csak fűtős, nállam a p00 érték viszont kettőn van, ami elvileg a hőtárolós mód. Határoz ez meg bármit?

Válaszokat előre is köszönöm
(#) bubuszoft válasza tothb001 hozzászólására (») Feb 26, 2023 /
 
NE NYÚLJ HOZZÁ!!!!! Én is azt hittem, elállítottam, aztán mehettem újraprogramoztatni. Az úgy jó ahogy van, a többi állítható.
(#) ghabika hozzászólása Jan 21, 2024 / 3
 
Sziasztok!

Nem tudom valakinek hasznos lesz -e, ha más nem, legalább érdekes. Egy kicsit játszottam az Aurora panellel, és megfejtettem az EEPROM-ban tárolt paraméterek címzését.
ATMega649 MCU van rajta, nincs levédve a memóriája, így egy filléres AVR ISP programozóval kiolvasható / módosítható.
Én konkrétan ezt használtam:

Iletve hozzá az AVRDUDE szoftvert.
A panel legyen feszmentes (230V kikapcs!!!), a proszesszort a programozóról 5V-al tápoljuk meg!

A paraméterek hexadecimális "címei" ami a felhasználói útmutatóban találhatóak, azok igazából azonosítók, ezek egy listában találhatóak eltárolva a flash memóriában, a min , max, és default érékekkel együtt.
Egy paraméter 5 byte a listában, sorrendben: {parameter ID LSB, parameter ID MSB, min, max, default}
A táblázatban található azonosítók sorrendje határozza meg az EEPROM-ban tárolt aktuális érték offsetjét. Ezek szabadon átprogramozhatók, a készülék nem fog tőle hibára állni.

A közzétett táblázatom a paraméterlista mellett mutatja a hozzá tartozó címeket az EEPROM-ban, illetve néhány Paraméter ID-t beírtam kézzel, a többi a felhasználói útmutató alapján kikereshető. (Már amelyik szerepel benne!!)

Értelme ennek sok nincs, azon kívül, hogy így a gyári paraméterek közül a hiszteréziseket is tudjuk módosítani, én eredetileg ezért álltam neki szórakozni vele, meg persze a kíváncsiság hajtott. (Nem tudom miért nem tették ezeket elérhetővé a kezelőfelületről is)
A többihez én nem nyúlnék hozzá.

Az EEPROM többi részében a hibalista, illetve a felhasználói hőfokbeállítások vannak, ezeket még nem azonosítottam be.

Mindenki csak saját felelősségre játsszon! Más panelverzióval a címek lehet, hogy máshol vannak, de a logika vsz. ugyanaz lesz.

Csatolom a flash memória és EEPROM működő állapotát is, ha valaki elrontotta a panelt (vonatkozik ez a P00 érték véletlen átállítására is!!!), ezekkel helyre tudja állítani, nem kell szakszervíz, csak valaki, aki tud AVR-t programozni.

Az én kazánom váltószelepes, HMV tárolós (P00 =2), HMV hőérzékelős, turbós! A többi paraméter sem gyári értéken van, de a csatolt program és EEPROM image garantáltan működik nálam.


Üdv.:
ghabika
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2024
(#) bubuszoft válasza ghabika hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Köszönjük. A programozói felületet kéne valahonnan megszerezni, A szervízben betöltötték az eepromot, és mindent tudott álítani, majd visszatöltötte
(#) bubuszoft válasza ghabika hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Jó lenne egy kapcsolási rajz, de ne kérjek lehetetlent
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem