Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   250 / 587
(#) sonajkniz válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 5, 2018 / 1
 
Az öntvényházas bolgár mélynyomóval szerelt ORION HS 500-as is vígan kiadja.
Igaz, arra a hangfalra sem hazudtak több ezer wattos teljesítményt.
Viszont ki merték rá tenni a karakterisztika ábráját.

hs5003.jpg
    
(#) Gafly hozzászólása Szept 5, 2018 /
 
(#) Ge Lee válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 5, 2018 / 3
 
Amiről, ha láttál vagy mértél már hangszóró átvitelt jól látszik hogy nem más mint dísz.
(#) llax válasza pucuka hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Ezzel csak az a baj, hogy a PMPO-t nem valamilyen szabvány szerint határozzák meg, hanem teljesen önkényesen és meg nem fogható definíciók szerint használja mindenki. Ha a "Peak Music Power Output" jellemzőt szó szerinti jelentésében és szigorúan méréssel határoznád meg, akkor még hasznos adat is lehetne, és közel sem akkora számok jönnének ki, mint amit a gyártók a készülékre írnak.

Adott egy gyári sztereó erősítő, 2*50V táppal (üresjárat: 2*55V), ami gyári adat szerint 2*90W-ot képes leadni, 8 Ohm terhelésre. A végtranzisztorok rövidzárvédelme igen magasan van, még 4 Ohm terhelésnél sem nagyon "szólal meg", sokkal inkább a külön áramkörként jelen lévő, nem azonnal beavatkozó túlterhelés védelem. Itt a "normálisan értelmezett" PMPO 2*190W körül van, míg a tartósan leadható rms teljesítmény valahol 2*60W körül lehet, mivel ennyit bír a táp (kb. 200W), vagy egyszer 90W, mert ennyit enged a túlterhelés védelem egy csatornán.
(Ebből is látható, hogy az erősítő "valódi zenére" és nem nem műterhelés folyamatos meghajtására készült. A zenéhez szükséges átlagteljesítményt kényelmesen, nagy tartalékokkal kiszolgálja a táp, a csúcsokra meg ott vannak a puffer elkók. A gyártó is korrektül adta meg a teljesítményeket.)
(#) kameleon2 válasza gyuszo hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Ha előre behuzalozod a kefnit és levakoltad a födémet, hogyan fúrsz fel egy lámpadobozt? Szétroncsolnád a vezetéket. Olyan technológiát kell alkalmazni, ami megfelel minden szempontból. Statikailag, villamos szabványoknak stb. Én megcsináltam és menet közben kellett alakítanom, hogy minden jó legyen. Dobozból indul, dobozba érkezik és folytonos a cső is. Utólag is áthúzható. Kefninél ez nem biztos, hogy sikerülne.
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Fura a leírás. A gyereknek van ilyen, de a Quadom valahogy hangosabb a maga 2x100W-jával. Pedig 80-ra le is lett korlátozva.
(#) Gafly válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Idézet:
„A gyereknek van ilyen”

Megyünk "üzemlátogatásra"
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Beletrafáltál - most tényleg üzemként működök. Előlapok a cnc-n egy 3D nyomtató folyton zörög, a másik épül.
(#) pucuka hozzászólása Szept 5, 2018 / 1
 
(#) lazsi hozzászólása Szept 6, 2018 /
 
Azt hiszem, most értettem meg a PMPO igazi lényegét! Ez gyakorlatilag egy "pimp", csak az egy szleng kifejezés, ezért kicsit tudományosabbá kellett tenni (ami egyébként szintén a pimpelés része...).
Ha valaki nem tudná, a "pimpelés" olyan "tuningolás", ami nem feltétlenül a jobb teljesítményért, hanem sokkal inkább a látványért készül. Itt pontosan erről van szó. Nem lehet belőle nagyobb teljesítményt kihozni, vagy hangosabban hallgatni a zenét, de jól mutat ráírva, hogy a 2 db. ceruzaelemmel működő hangdoboz képes leadni 1.21 GW teljesítményt.
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Szept 6, 2018 /
 
Idézet:
„jól mutat ráírva, hogy a 2 db. ceruzaelemmel működő hangdoboz képes leadni 1.21 GW teljesítményt.”
Ha jól tudom a fizikát, tulajdonképpen lehetséges 2 ceruzaelem energiájával 1.21GW teljesítményt elérni, arányosan rövidebb idő alatt. Tehát pld.: x energia az elemből 1 óra alatt y teljesítményszintet jelent, ugyanez 1s alatt kiadva 3600y teljesítmény, továbbá 1ns alatt még sokkal több. Persze valóságban elem nem adja le ennyi idő alatt, és a s vagy ns működési idő sem lenne hasznűlható.
(#) llax válasza lazsi hozzászólására (») Szept 6, 2018 /
 
Van "igazi lényege" is a PMPO-nak, csak a gyártók nem úgy használják. Ha szabványosítva lenne a mérése (amihez a mai fizika által ismert mennyiségeket használják), akkor persze nem tudnának ilyen mesés számokat írni a készülékekre.

Néhány hozzászólással ezelőtt írtam egy példát, hogyan jön ki a névleg 90W-os erősítőből kb. 190W. Nagyjából azt lehetne PMPO-ként, azaz kivehető csúcsteljesítményként feltüntetni. A "vállalhatóbb" gyári HiFi cuccoknál előfordulnak ilyen "kis" tartalékok és érdekes módon nem írja rá a gyártó tenyérnyi számokkal az erősítőre. (Sőt, adatlapon se szerepel, csak mérésekkel deríthető ki.)
(#) szikorapéter válasza lazsi hozzászólására (») Szept 6, 2018 / 1
 
1.21 Gigawatt.
Az a teljesítmény amit csak egy dmc delorean tulajdonosaként tudsz igazán értékelni.

1.21gW.jpg
    
(#) Gafly hozzászólása Szept 7, 2018 / 1
 
(#) vargham hozzászólása Szept 8, 2018 /
 
(#) Gigapixel válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 11, 2018 / 1
 
Sziasztok,
erről jut eszembe...
Orion retro plakát ajándékba nektek...
(Saját scan, jó minőség)
(Van még egy videoton is Bíró Ica...)
(#) Gigapixel válasza Gigapixel hozzászólására (») Szept 11, 2018 /
 
Ezt bizony lerontotta a rendszer...
Én 1.7Mb-os file-t raktam fel...
(#) Inhouse hozzászólása Szept 11, 2018 /
 
Szóltak, hogy a céges vízhűtő/melegítő kínai csoda nem jó. A hűtéssel nincs gond, de az már nem kell, most a fűtés lenne jó. Bekapcsolva fűt, majd fűt és fűt és nem kapcsol ki, rotyog benne a víz, majd lekapcsol, és nincs tovább. Leszedve a hátulját egy egyszerű szerkezet, a bejövő egyik ága az üzemi, a másik a védelmi hőkioldón megy át, meg van még sorban egy kapcsoló. A túlmelegedés elleni kioldott, de visszanyomható. Zárt a kör, ránézésre minden jó, de miért nem old ki az üzemi hőkioldó? Amikor elkezd rotyogni a víz, kikapcsolom...rotyog tovább...??? A fűtőszálon 60V van ilyenkor is. Nem old rendesen a kapcsolója? Dehát szét is olvadt volna... Megmérve jó, szakít zár. Van még 3 vékony vezeték, ami az üzemi 2 színű LED-hez megy a hőkioldókról, ha ott lenne egy részleges zárlat, esetleg nem olvadna el a vezeték és mehetne? Lehúzom a fűtőszál egyik kivezetését, akkor is fűt! Ilyenkor is 60V körül a fűtőszál két vége között, amiből az egyik a levegőben lóg! Rámérve 1,2A folyik kikapcsolt állapotban, 2,2A bekapcsolva. Ez csak egyféleképpen lehetséges, testzárlat valahol a fűtőszál közepe körül (lakatfogó mutatja is 1,2A a zöld/sárgán). ÉV relé nincs, zárlati áram nincs, működik csak elég veszélyes. Kuka.
(#) GPeti1977 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 11, 2018 /
 
Nekem is volt hogy az új fűtőszál pár nap alatt ion boylerként kezdett funkcionálni mert szétrepedt a fém burkolata, ekkor szereltem fel a boylerre egy fi relét.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 16, 2018 /
 
A "slit scan" nevű speciális képalkotási módszert próbálgatom egy Android app segítségével. A technika egy 2 pixel széles álló egyenes újra és újra rögzítésén alapul, ahol minden járműnek először az eleje / elülső lökhárítója éri el az álló egyenest ezért mindig balra fognak állni.
(A technika eléggé hasonló ahhoz amit versenyek célfotójánál alkalmaznak.)
A kép egy részletet mutat ami ellent mond a technika tulajdonságainak: hogyan sikerülhetett menet közben úgy elkapni egy taxit hogy jobbra álljon?!
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 16, 2018 /
 
Nem ismerem a technikát, de nem hiszem, hogy minden járműnek felismeri az elejét, és onnan kezdi letapogatni. Állhat, haladhat bármilyen irányban jármű. Ha nem jármű, hanem pld.: labda aminek nincs eleje, akkor mit csinál?
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Vegyél egy álló egyenest. Bármely irányból haladsz, ugye mindig a jármű azon "vége" éri el először amerre megy (ami általában az eleje). Így remélem már valamennyire érted...
Általában a képalkotó eszköz áll és a jármű halad el előtte, de jelen esetben a képalkotó eszköz is "mozog" mivel egy buszban van... Nehéz elmagyarázni...
» Bővebben: Wikipedia «
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Ha a képalkotó eszköz mozog, akkor simán lehet hátulról -nem elejétől- pld.: álló, vagy lassabban azonos irányba haladó autóról a felvétel.
(#) kameleon2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Ha 2 pixel a vonal szélessége megfordulhat a kép. A 80-as években készítettünk egy barátommal egy logo forgató programot. Ha a 2 pixeles vonalakat fordítva teszed egymás mellé megfordul a kép is csak kicsit furán pixeles lesz, mert minden második pixel is fordított. Ez szoftverhiba is lehet. Például cache rossz kiolvasása.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
(#) sany hozzászólása Szept 18, 2018 /
 
Nem sajnálja a tojást.

Bővebben: Link
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Mondjuk, én biztos nem ennék belőle. Egyáltalán semmit. Ha nézel más hasonló indiai videókat, láthatod, hogy a földön, a lábai között készítik az ételt. Mondjuk ezesetben éppen nem, de szerintem ez a kivétel.
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Én sem ennék.
(#) lelkes amatőr válasza pucuka hozzászólására (») Szept 19, 2018 /
 
Ezt a képet egy piac melletti *büfé* -ről csináltam. El lehet gondolkodni rajta.

08220027.JPG
    
(#) bbalazs_ hozzászólása Szept 19, 2018 / 3
 
Nem tudom, az emberiség hogyan élte túl eddig, hogy nem gumikesztyűben, steril fazekakban készültek az ételek ISO90000001 szabvány szerint, hanem sokszor - horribile dictu - a csupasz földről felszedett, nyers ételeket tömtünk a szánkba.
(#) lelkes amatőr válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 19, 2018 / 1
 
Tudod, azóta annyit romlott az immunrendszerünk, hála a hiper-szuper steril környezet miatt, hogy szinte belepusztulnánk ha pl. az elöző képen látható büfében kellene ebédelnünk.
Az ottaniak még nem használnak mindenféle csoda mosó-mosogatószereket, ezért bírják.
Következő: »»   250 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem