Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerezned kell egy olyan trafót, ami tartósan tud 5A-t, esetleg egy PC tápot, annak meg se kottyan 5A
Ne érts félre, ekkora akku nem kell ehhez, csak személyautókban ekkora van sok más fogyasztók, főleg önindító miatt is.
Az nem opció, hogy beszerzel hozzá egy megfelelő tápegységet is?
Pontosan!
![]() ![]() Már csak vissza kell raknom az égő rögzítését a foncsorra, utána letisztázni a kapcsolatot az égő és a táp között!! ![]()
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy tenisz adogatógép amiben van egy nyáklap. Ez a nyáklap vezérli a két villanymotort ami kilövi a labdákat. Sajnos egy beragadt labda miatt egy kapcsoló tönkrement a gépben. A csere alatt a nyáklapból kiszakadt egy csúszósaru, el is tört. Rendeltem gyorsan hozzá egyet és egy céghez elvittem ami javításokkal foglalkozik, mert én sajnos nem értek annyira hozzá, hogy magabiztosan hozzá merjek nyúlni. forrasztás után vissza is kaptam a lapot, de az egyik motor lassabban forog mint ahogy kéne. lehet az az ok, hogy a csúszósaru amit vettem nem megfelelő? Esetleg más az ellenállása. lehet butaságot kérdezek. Az alaplapot nem vizsgálták be. Tesztelésre nincsenek berendezkedve, de azt mondták, hogy ránézésre semelyik alkatrész nem ment tönkre, de az a tuti ha be lenne vizsgálva.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
Lehet, hogy a beragadt labda a motort és/vagy egyéb mechanikus részt is károsított. Mérések nélkül csak találgatni lehet, illetve kb. eddig lehet eljutni.
A motrok kábelét megcseréltem. Akkor a másik motor forgott lassabban. Így szerintem tuti hogy a lappal van a gond. Azért köszi!
Sziasztok tudnatok olyan relet ajanlani ami 6 ampert 10-14 v ig mukodik (kapcsolas fesz)? Autoba kell hogy az ules futest kikapcsolja ha leveszem a gyujtast .
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Próbáltál rákeresni arra a kifejezésre, hogy autós relé 12V?
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Szia
Attól tartok h az olyan egyszer szerelős kivitel
Egy lépéssel előrébb, most jönnének a mérések.
Sziasztok!
Adott 2db távirányítós autó, viszont itt kezdődik a probléma. Az egyiknek a távirányítója működik, a másiknak csak az autó. Kérdésem a következő lenne: Amelyik autó rossz (maga a vezérlése működik csak kereke tört ki) annak a vezérlését, a jó autóba bele lehetne faragni?! Így legalább a 2 autóból 1db működő képes lenne. Mind a 2 autó megy előre/hátra-jobbra/balra. Tehát maga az irányok is ugyan azok. Előre is köszönöm a segítségeket.
Rakjál fel képet a két autóról. Elvileg igen, ha az egyik motorja nem sokkal erősebb, mint amit a másik vezérlése elbír. A kanyarodás megoldása néha autónként eltérő, ez okozhat gondot! Valószínűleg nem szabványos modellautóról, hanem játékautóról van szó, de ez csak feltételezés részemről.
Belsejéről kellenek a képek?!
Amelyik autóból (RC Hot Wheels Micro Buggy távirányítós autó) át lenne rakva a vezérlés az: 2x1,5VDC-vel üzemel. Amelyik a jó autó (Buddy Toys BRC 12.511 Buggy) az 4,8VDC-vel üzemel. Igen játék autóról van szó!
Nézd meg a kanyarodás hogy van megoldva. Lehet emiatt nem fog menni. Nem kell kép, mivel leírtad a típusát. A tápfeszültséggel vigyázz, ne adj magasabbat, mint eredetileg is volt.
Nincs vele gond átpakoltam a vezérlést és működik.
Köszönöm a segítséget. ![]()
Adott a képen látható IC működésű AM/FM rádiópanel ami egy fekete-fehér tévéből lett bontva. A kérdés az hogy 3.7V DC adapterrel próbáltam, már minden lehetséges kombinációt kipróbáltam a panelről jövő 6 vezeték között, de nem szólal meg!
![]() ![]()
Bontásnál kellett volna megfigyelni. De ha minden kombinációt kipróbáltál, akkor már javításra szorul. Mert közelsem biztos, hogy túlélte.
Vagy dobhatod a kukába is, ha nem akarod fárasztani magad.
Az IC 11-es lábát kövesd tovább, onnan megy ki a hangfreki.
A tápja pedig a 6. láb, ezt is kövesd visszafelé a csatlakozóhoz. Ide 3 volt is elég. Egy teszt hozzá: CD2003 A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Idézet: „ha nem akarod fárasztani magad” És feleslegesen a fórum tagjait. Ez is arra a sorsra jut mint a többi kísérleted.
Az, hogy mindenhova odaraktad a tápfeszt, nem biztos, hogy használt neki.
Bontásnál? Eleve a TV-vel osztozott a sávváltó kapcsolón és a hangerőszabályozón. Amúgy pedig már nem lehet bekapcsolni ahonnan bontottam így nem tudok már mérni...
Talán ha megírnád miből bontottad könnyebb lenne segíteni, ne kelljen már mindent apránként megtudni erről a szerkezetről. Gondolom egy 12 cm-es fekete-fehér tv-ből való.
5 colos fekete-fehér tévéből, pontosan. Ja.
De a típust most sem írtad le, hogy tudjunk rajzot keresni! Ha segítséget vársz tegyél érte valamit, írj típust, tegyél fel jó felbontású képet a környezetből is ahonnan bontottad. De ezt már 4 éve kérjük, tanuld már meg végre!
Teljesen mindegy, miből bontottad... ott van a ferritantenna, ami AM-re való, tehát ha visszakeresd a tápot, már többre jutsz.
Kötsz utána egy kis erősítőt ( detektor kimenet ), aztán vagy lesz zaj vagy sem legalább... Azonosítsd logikusan, mi van és mi nincs a panelen funkcionálisan.. Nem viccből csatoltam azt a kapcsrajzot. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Szabvány kínai fekete-fehér tévé.
Idézet: Ez van a hátulján feltűntetve...„5.5" BLACK AND WHITE TV WITH RADIO MODEL: TK-502R TV CHANNELS: VHF2-12CH UHF 21-69CH RADIO FREQ: AM 540-1600KHz FM 88-108 MHz POWER SUPPLY: 13V DC 1000MA (AC ADAPTOR CAR CORD CE” Azt a kapcs rajzot közben már én is megtaláltam... A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Az ég áldjon meg. ferci megmondta mit kell csinálnod. Ha erre sem vagy képes, akkor el kéne gondolkoznod.
Dehogynem! Sok mindent kezdhetsz vele! Vegyél hozzá egy autót, szállj be, ment el egy könyvesboltig, szerezz be pár elektronikával foglalkozó könyvet, ülj be a hátsó ülésre, és állj neki megtanulni az alapokat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |