Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kaptam egy Mercury P4VM800M alaplapot, 2400Mhz-es Celeron D -vel. A procival nincs is gond, a lappal annál inkább. Elindul, de csak hibaüzenetet kapok, hosszú síp, rövid szünet, amíg ki nem kapcsolom. Arra rájöttem hogy ram gond, mert ram nélkül is ugyan ezt sípolja. Valószínűleg a baját is megtaláltam, a képen látható FET ki van lyukadva, valószínűleg le van égve. Érdemes e a cseréjével próbálkozni, vagy kérjek egyből valami hasonló lapot? (Nem garis, de szükségem lenne most erre, vagy hasonlóra...) Szerk: a FET egy NIKOS P3055LD, adatlapja.
Ha a "lyukadásnál" tartunk... Amit bekarikáztam pirossal, azon az alkatrészen a "feketeség" az mi lenne?
Na most aztán süllyedek, mert ilyet még nem láttam, de akkor is!Grrrrrrr!
![]()
Valószínűleg az a FET valami miatt durrant el. Én tápfesz megfutásra gondolok. Ha ez így van, akkor nem érdemes vele foglalkozni, mert a többi rész is károsodhatott. Ha magátol durrant el a FET, akkor is valószínű, hogy sérült más része is az alaplapnak. Következésképp nem érdemes vele foglalkozni. (de attól függetlenül próbálkozhatsz vele, csodák mindíg is voltak, és lesznek is)
Talált ez a FET tényleg a memóriákat vezérli.
Én már nem egyszer cseréltem kilukadt feteket, legalább annyiszor bejött mint ahányszor nem. Érdemes utánna "üresen" bekapcsolni, ha nem füstöl mehet bele a többi cucc (legföljebb azok is elégnek ![]() Nem ártana tényleg megnézni a tápt hogy minden OK-e? Ez részben szemrevételezéssel megy (felpuffadt kondi, égésnyom, stb.), részben multiméterrel/szkóppal megnézni mennyire tiszta a kimenet. A 3055 direk logikai áramkörökbe tervezték kapcsolónak (5V gate) és szinte az összes alplapban ez a típus van, ha van másik elfekevő alaplap ki lehet operálni belőle. Gondold át érdemes-e kockáztatni, a mercury továbbra is mercury marad. Ja ha cseréled, akkor rögtön nézd át az ELKÓkat, sőt én mérés nélkül kidobálnám őket.
szvsz megér 160 forintot(hákúvideóban annyi egy hasonló adatokkal rendelkező fet).. még ha megkuri is.
Odaadtam a lapot ismerősnek, aki többet tud hozzá szólni mint én. Ha ő sem tud semmit kezdeni vele, akkor megpróbálom itthon kicserélni a FETet.
Tápot nem tudom megmérni, mert csak a lapot és a procit kaptam meg, a próbálkozások az én tápommal voltak, ami viszont stabil. Elkók szépek, de lehet csere lesz ha működik a lap (bár ezzel a pákával nem biztos...) Valószínűleg hétfőn kapom vissza a lapot, majd még jelentkezek.
Rászántam magam hogy házilag cseréljem a FET-et, szereztem is rossz alaplapot, amiről le lehet bontani, de a NYÁK-on kialakított "hűtő" felületről hogy tudnám leboncolni ezeket az apróságokat?
Hát ha a FET-ről van szó még mindig akkor ha jól emlékszem ennek a háta hozzá van forrasztva a laphoz, én ezt úgy csinálnám jó szerszám híjján, hogy óvatosan kicsit betámasztanák egy késsel a fet hátlapjának, majd a pákával melegíteném amig el nem engedi, innen már csak a három láb marad, ami nem nehéz.
Sziasztok
lenne egy olyan problémám, hogy van egy Mercury P4VM800M alaplapom s nincs hozzá driverem nem tudtok nekem ebben segíteni?
Szia a Google-ban az első találat.
Sziasztok!
Van egy Asus P4GE-MX alaplapom nem csinál semmit ha bekapcsolom csak felpörögnek a ventik. Azt akarom kérdezni még hogy a feteknek hány voltnak kell lennie ? Mert az egyik fet a táp melleti csatinál csak 8 volt körüli feszültséget ad le és egy a proci közelébe 10 voltot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |