Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mercury P4VM800M FET hiba?

Témaindító: Solfrutta, idő: Máj 7, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Solfrutta hozzászólása Máj 7, 2008 /

Sziasztok!
Kaptam egy Mercury P4VM800M alaplapot, 2400Mhz-es Celeron D -vel. A procival nincs is gond, a lappal annál inkább. Elindul, de csak hibaüzenetet kapok, hosszú síp, rövid szünet, amíg ki nem kapcsolom. Arra rájöttem hogy ram gond, mert ram nélkül is ugyan ezt sípolja.
Valószínűleg a baját is megtaláltam, a képen látható FET ki van lyukadva, valószínűleg le van égve.
Érdemes e a cseréjével próbálkozni, vagy kérjek egyből valami hasonló lapot? (Nem garis, de szükségem lenne most erre, vagy hasonlóra...)

Szerk: a FET egy NIKOS P3055LD, adatlapja.
(#) zolee1209 válasza Solfrutta hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

Ha a "lyukadásnál" tartunk... Amit bekarikáztam pirossal, azon az alkatrészen a "feketeség" az mi lenne?
(#) source2 válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

hi

szerintem a VIA felirat

üdv
(#) hhkfk válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

az egy VIA logó
(#) zolee1209 válasza hhkfk hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

Na most aztán süllyedek, mert ilyet még nem láttam, de akkor is!Grrrrrrr!
(#) Tomi20 válasza Solfrutta hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

Valószínűleg az a FET valami miatt durrant el. Én tápfesz megfutásra gondolok. Ha ez így van, akkor nem érdemes vele foglalkozni, mert a többi rész is károsodhatott. Ha magátol durrant el a FET, akkor is valószínű, hogy sérült más része is az alaplapnak. Következésképp nem érdemes vele foglalkozni. (de attól függetlenül próbálkozhatsz vele, csodák mindíg is voltak, és lesznek is)
(#) idlob válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

Talált ez a FET tényleg a memóriákat vezérli.
Én már nem egyszer cseréltem kilukadt feteket, legalább annyiszor bejött mint ahányszor nem. Érdemes utánna "üresen" bekapcsolni, ha nem füstöl mehet bele a többi cucc (legföljebb azok is elégnek )
Nem ártana tényleg megnézni a tápt hogy minden OK-e? Ez részben szemrevételezéssel megy (felpuffadt kondi, égésnyom, stb.), részben multiméterrel/szkóppal megnézni mennyire tiszta a kimenet.
A 3055 direk logikai áramkörökbe tervezték kapcsolónak (5V gate) és szinte az összes alplapban ez a típus van, ha van másik elfekevő alaplap ki lehet operálni belőle.
Gondold át érdemes-e kockáztatni, a mercury továbbra is mercury marad. Ja ha cseréled, akkor rögtön nézd át az ELKÓkat, sőt én mérés nélkül kidobálnám őket.
(#) petemazi válasza Solfrutta hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

szvsz megér 160 forintot(hákúvideóban annyi egy hasonló adatokkal rendelkező fet).. még ha megkuri is.
(#) Solfrutta válasza idlob hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

Odaadtam a lapot ismerősnek, aki többet tud hozzá szólni mint én. Ha ő sem tud semmit kezdeni vele, akkor megpróbálom itthon kicserélni a FETet.

Tápot nem tudom megmérni, mert csak a lapot és a procit kaptam meg, a próbálkozások az én tápommal voltak, ami viszont stabil.
Elkók szépek, de lehet csere lesz ha működik a lap (bár ezzel a pákával nem biztos...)

Valószínűleg hétfőn kapom vissza a lapot, majd még jelentkezek.
(#) Solfrutta válasza Solfrutta hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Rászántam magam hogy házilag cseréljem a FET-et, szereztem is rossz alaplapot, amiről le lehet bontani, de a NYÁK-on kialakított "hűtő" felületről hogy tudnám leboncolni ezeket az apróságokat?
(#) Doncso válasza Solfrutta hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Hát ha a FET-ről van szó még mindig akkor ha jól emlékszem ennek a háta hozzá van forrasztva a laphoz, én ezt úgy csinálnám jó szerszám híjján, hogy óvatosan kicsit betámasztanák egy késsel a fet hátlapjának, majd a pákával melegíteném amig el nem engedi, innen már csak a három láb marad, ami nem nehéz.
(#) ricsi1985 hozzászólása Feb 14, 2009 /

Sziasztok

lenne egy olyan problémám, hogy van egy Mercury P4VM800M alaplapom s nincs hozzá driverem
nem tudtok nekem ebben segíteni?
(#) atiotezer válasza ricsi1985 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Szia a Google-ban az első találat.
(#) kraissadam hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Asus P4GE-MX alaplapom nem csinál semmit ha bekapcsolom csak felpörögnek a ventik.
Azt akarom kérdezni még hogy a feteknek hány voltnak kell lennie ? Mert az egyik fet a táp melleti csatinál csak 8 volt körüli feszültséget ad le és egy a proci közelébe 10 voltot.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem