Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kapásjelző
Lapozás: OK   18 / 20
(#) mecis válasza Fittboy hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Szia!
Ugyan ez a kis IC - m füstölt le. U3
Esetleg jutottál valamire alkatrészileg?
Vagy tudott valaki segíteni?
Üdv!
(#) cscope válasza mecis hozzászólására (») Szept 2, 2018 /
 
Nem vagyok benne biztos, de a jelölés alapján BSS64 tranzisztor. Nézd meg, hogy mi miatt ment tönkre! Jó lenne kiforrasztva is látni az áramkört.
(#) mecis hozzászólása Szept 7, 2018 /
 
Az a gondom, hogy nem sok mindent látni rajta, de a BSS64 nem jó mert az egy 3 lábú. Ami ebben van az meg 4, egyik oldalon 1 a szembe lévőn 3.
Jó lenne egy kapcsrajz, de sehol sem találni.
(#) zamatőr válasza mecis hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Szerintem ez egy SOT89 tokozású 3.3 vagy 5v stabilizátor ic lesz. Az egész panel ismeretében lehetne értéket mondani. Tranzisztornak túl vastag vezérlő (bázis) vezeték megy oda bármelyiket is nézem.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
(#) webhifi hozzászólása Okt 28, 2018 /
 
Sziasztok. Rádiós elektromos kapásjelzőm hatótávolságát szeretném növelni. Ehhez az antenna kicserélése elég lehet? A kapásjelző típusa E Sential.
(#) blasz válasza webhifi hozzászólására (») Okt 28, 2018 /
 
Mi a baj vele? Ugyan ilyenem van,utálom is de a hatótáv az rendben van.
(#) webhifi válasza blasz hozzászólására (») Okt 28, 2018 /
 
Semmi bajom nincs vele. Nagyon szeretem. Megcsináltam USB betáposnak így powerbank vagy 220 V-ról is üzemel. Évente viszont egyszer szükségem van egy nagyobb 100 méteres hatótávolságra. Persze gyári adatok szerint ezt tudja is ha nincs tereptárgy leárnyékoló drótkerítés stb. stb.
(#) Csaba110 hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
üdv urak olyan kérdésem lenne az én elektromos kapásjelzőm az alján lévő jack dugón keresztül 10V-ot ad ki. ide szeretnék rákötni egy relét vagy valamit ami tud nekem egy záró kontaktot adni . Szeretném megcsinálni a horgászbot tartót úgy hogy ha az elektromos kapásjelző kapást jelez akkor éjszaka világít egy nagy fényerője led sor . arra gondoltam hogy a kapásjelző adna egy jelet ami elindít egy idő kapcsolót /amit persze tudok állítani mennyi ideig világítson a ledsor./
És a ledek megvilágítják a horgász helyet. A ledsor és az idő kapcsoló 12Voltról menne.

Köszönettel :Csaba
(#) Inhouse válasza Csaba110 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Egy pár ellenállás és tranzisztor nem árt a relé és a kapásjelző közé. Keress vissza ebben a topicban! Az új hozzászólás gomb alatt/mellett van egy lefelé mutató nyíl, állj fölé az egérrel, lenyílik, ott vannak a lehetőségek. Proli007 rakott is fel rajzokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2019
(#) Csaba110 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Szia én arra gondoltam hogy egy opto isolator ic vél oldom meg . A kérdés hogy az kibírja e az 1es 2es bemenetek a 10vot.
(#) Inhouse válasza Csaba110 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Az optocsatoló egy fotódióda és egy fotótranzisztor egy fénytől elzárt tokban, egymással optikai kapcsolatban. A fotódiódát kell megfelelő árammal nyitásba vinni. Az adott opto adatlapját megnézve az adott feszültségből és a szükséges áramból számolható az előtét ellenállás. A kimenettel vagy közvetlenül, vagy egy következő tranzisztorral kapcsolható egy relé, azzal meg már szinte bármi.
(#) robo2 hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Sziasztok!
Teljesen analfabéta vagyok a témában,szeretném megkérdezni van egy carp academy sensor wdx 4+1 kapásjelzőm 150-300 méter hatótával sik terepen nekem kb 150 méterre van a házam de van közben ház fa stb meglehet oldani a jel átvitelt valahogy? Köszönettel Róbert
(#) Petibácsi hozzászólása Ápr 30, 2019 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Tavaly vettem egy Carp Expert Piave kapásjelző szettet (2 db-osat) aztán kellett mégy egy adó, amit az eladó össze is hangolt a vevővel. Tavaly, úgy emlékszem működött is, aztán szezonvégén elemek ki, szett eltéve és csak idén néhány napja vettem elő. Azt állítja a készlet leírása, hogy ha nem ismeri fel a jeladókat a vevő bekapcsoláskor automatikusan, össze lehet hangolni. Na ez nekem nem sikerül az egyik jeladóval, sajnos mostmár nem tudom, hogy azt vettem-e utólag, de az biztos, hogy az egyik nem kapcsolódik össze a vevővel, amúgy minden funkciója működik de a leírás szerint nem tudom összehangolni. Van-e valami ötletetek, hogy mi lehet ennek az oka? Köszönöm, ha reagáltok, üdvözlettel - Petibácsi
(#) Petibácsi hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Helló Urak!
Hát nemigen kaptam ötletet, gondolatébresztésül írom, hogy szétkapva a kapásjelzőt, látok benne egy adó egységet! Kérdésem, hogy az hangolható-e - mert a Vevő hangolását nem erőltetném, hiszen akkor a működő másik két adó hangolódna el?!És egy kis UHF/VHF rádióval ki tudom-e keresni a kapásjelző adási frekvenciáját? És hogyan? Üdv!
(#) pucuka válasza Petibácsi hozzászólására (») Máj 11, 2019 /
 
Az adó hangolása műszerek nélkül elég kétesélyes dolog, a vevő hangolása egyszerűbb, ha van működő adó. Ilyen manőverre csak akkor van szükség, ha nem látják egymást. A gyakorlatban azonban nem elhangolódás szokott a probléma lenni, hanem egy fatális hiba, tápprobléma, leszakadt (antenna) vezeték stb.
Nálad valószínűleg az az eset áll fent, hogy elfelejtette az "összehangolás" alatt beállított kódokat. Ezért ezt a műveletet újra el kell végezni, ehhez a leírásában kell információt találnod.
Az adók frekvencia meghatározó eleme egy kristály, vagy rezonátor, ezt hangolni nem nagyon lehet, csak más frekvenciára való kristály, vagy rezonátor cserével. Akkor azonban a többi szelektív elemet műszeresen újra kell hangolni.
Nem világos, erre miért van szükség.
Nem tudni mit értesz a "kis UHF/VHF rádión" ha beleesik a vételi sávjába a kapásjelző adó frekvenciája akkor igen, ha nem, akkor nem. Egy szkennerrel megoldhatod, ha a kis rádiód ilyen jellegű.
(#) Petibácsi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Köszönöm a hsz.-t, a kisrádió egy Baofeng UV5R kétsávos adó-vevő, aminek az akkuja éppen most robbant szét töltés közben, így persze nem tudok szkennelni, de akkor is köszönöm az információkat! P.bácsi
(#) pucuka válasza Petibácsi hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Gondolom megy az külső tápról is.
(#) reinwald hozzászólása Nov 27, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy 9V-os elemmel működő kapásjelzőm, amin jelentkezett egy olyan probléma, hogy viszonylag rövid idő alatt (5-10 perc) eléggé felmelegszik benne az elem, illetve a kapásjelző műanyag háza is az egyik oldalon. Működésében annyi változást vettem észre, hogy bekapcsoláskor van egy kis alapzaj.
Kettő van belőle, a másik teljesen zajmentes, és nem is melegszik. Egyébként minden funkciója működik, de így nem merem használni.

Esetleg valaki tudna segíteni, hogy mi baja lehet, és ezt hogy lehetne megoldani?
(#) Bakman válasza reinwald hozzászólására (») Nov 28, 2019 /
 
Milyen kapásjelző? Fénykép? Típus?
(#) Inhouse válasza reinwald hozzászólására (») Nov 28, 2019 /
 
Szét kellene szedned és megnézni, hogy melyik alkatrész melegszik a panelen. Esetleg elemet cserélni, de nem valószínű, hogy magától okozza a melegedést.
(#) reinwald válasza Bakman hozzászólására (») Nov 28, 2019 /
 
Nem tudom a pontos típusát, gondolom valami kínai cucc. Kép:
(#) Inhouse válasza reinwald hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
Kapd már szét végre! Van egy jó is, mérhetsz felvett áramot és össze tudod hasonlítani.
(#) bbatka válasza reinwald hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
Lehet hogy csak alkohollal ki kell takarítani. Gondot okozhat a párásodás vagy akár egy rovar is.
(#) reinwald válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
A jobb oldalon levő fekete alkatrész melegszik. 4-5 perc alatt tök forró lesz.
(#) bbatka válasza reinwald hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Az egy ferrit magos tekercs. Szerintem ennek nem lehet baja. Mennyit üzemelt a szerkezet? Vadi újnak néz ki.
Más nem melegszik?
(#) Inhouse válasza reinwald hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Az a piezo meghajtó trafója. Ha nem ciripel, akkor is melegszik?
(#) Inhouse válasza reinwald hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Elvileg nem okozhat ilyet, de a képek alapján olyan, mintha egy csomó forrpont repedt lenne a panelen. Ha szabad szemmel is úgy látod, akkor forraszd át őket.
(#) reinwald válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Ha beteszem az elemet, azonnal hallatszik egy halk sistergés, kikapcsolt állapotban is. Miután bekapcsolom, ugyanúgy megmarad az alapzaj, de minden funkció működik, a ledek is, hangok is, hangszin hangerő állitás, minden. A másikon nincs ez az alapzaj, se ki se bekapcsolva.

Holnap megnézem hogy ha teljesen leveszem a hangot, és csak a led jelzi a kapást, akkor ugyanúgy melegszik-e. Mérni sajnos nem tudok, mert semmi ilyesmi eszközöm nincs.
(#) proli007 válasza reinwald hozzászólására (») Dec 3, 2019 / 1
 
Hello! Tekintve hogy ez a tekercs a hangkeltéshez tartozik, várhatóan ezt egy tranyó hajtja meg. Valahol ott lehet a hiba, hogy ez a tranzisztor nyitva van. De az a panel másik oldalán van. Így a másik oldalról is kell egy kép, hogy legalább lehessen tájékozódni.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Gyakorlatilag itt a vége, hiszen semmilyen eszköze nincs, mérni nem tud, amiből következik, hogy egy SMD tranzisztort sem fog tudni otthon kicserélni. Ha egyáltalán külön van, és nem benne a pacában.
Következő: »»   18 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem