Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3274 / 3940
(#) pedro7 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Pioneer vsx405 asztali tunerben milyen alkatrész biztosítja a rádióállomások memorizálását ? Mert elfelejti a beprogramozott állomásokat.Valami pici akkut keressek ? Vagy más alkatrész ?
(#) Gafly válasza tbarath hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Kezdetnek lehet, szerintem...
(#) reloop válasza pedro7 hozzászólására (») Jan 11, 2019 / 1
 
Üdv! A kérdésedhez válassz valami javítós témát, ha nem a C828 kondi lenne az.
(#) pedro7 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat.Mielőtt szétszedném,keresnék hiba lehetőségeket.A C828 milyen értékű kondi és merre keressem ?
(#) Kovidivi válasza reloop hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Ez korrekt válasz. Neked meg van minden dolog kapcsolási rajza, gépre lementve, vagy a google segít mindig megtalálni? Ámulok-bámulok.
(#) reloop válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Köszi! Némi rutinnal a rajz guglizása csak pár másodpercet vesz igénybe. Az igazi érdem az Elektrotanya portálé.
(#) reloop válasza pedro7 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Egy rádiós erősítő javítását ugyan kezdők is végezhetik, de nem ebbe a topicba való a kérdésed.
Mivel a rádió résszel van gondod, menjünk a Rádió javítás témába! Pár dolog egyeztetésére minden bizonnyal szükség lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) Olits hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Segítsetek! Mi az ami 0,6 v-ról müködik és még hasznát is lehet venni.Akarok venni egy hidrogén üzemanyag cellát, ami csak 0,6v és 0,5 A-t tud szolgáltatni.Csak kisérletezés képen venném,érdekelnek az ilyen extrém dolgok.Ami ennél nagyobb az már nagyon drága...
(#) Epu2 válasza Olits hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Üdv! Szerintem semmi. Legalább kettő kellene. 1,2V-tal már sok mindent tehetsz. LED-es világítás. Step-Up átalakítóval sok minden működik.
(#) Olits válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Köszi.Akkor nagyobb feszültségűt kell keressek.A legjobb az lenne amely a hidrogént elő is tudja állítani majd a folyamatot vissza is tudja fordítani, mint üzemanyagcella.
Ezen az oldalon vannak, csak túl drágák.A kínaiaknál kellene körülnézzek,hátha van ott is.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) Takibaki válasza Olits hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Hidrogént víz bontásával elő tudsz állítani . Perpetum mobilét szeretnél ?
(#) Olits válasza Takibaki hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Szerintem te is szeretnél, csak tudjuk, hogy a tudomány mai állása szerint ezt még nem lehet
(#) Epu2 válasza Olits hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Pontosabban nem egyszerű.
(#) tbarath válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Pontosabban lehetetlen. Egy rendszerből nem tudsz több energiát kivenni, mint amit beletettél. Szóval ha a rendszerben van bármilyen kicsi veszteség is, akkor ez nem lesz perpetuum mobile.
Márpedig minden rendszerben van valamennyi veszteség.
(#) ktamas66 válasza Olits hozzászólására (») Jan 13, 2019 / 1
 
Vannak üzemanyag cellához való konverterek, pl.: TPS61200
(#) Epu2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ezen vitatkoznom kell. Volt egy működő Franciaországban ami valami súlyokkal működött.
Csatározások során megsérült, de nem sikerült elindítani. Van egy-két olaj Sejknél üzemelő darab. Még volt egy filmecske is róla. A karbantartójával beszélgettek, kevés videóval. Szupertitok. Nem csak folyamatosan forog, de energiát is termel megállás nélkül. Olyan drága, hogy akárki nem engedheti meg magának. Nem véletlenül nem találni róluk semmit a neten.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2019
(#) pucuka válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Nem gyanús, hogy mindíg van valami magyarázat, hogy éppen most miért nem működik?
(#) Epu2 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
De van amelyik igen.
(#) Bakman válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 13, 2019 / 1
 
Idézet:
„energiát is termel megállás nélkül”
El tudod képzelni, hogy a világ legnagyobb találmányával az energiaéhhség közepén mekkorát lehetne durrantani egy ilyennel?
Idézet:
„Van egy-két olaj Sejknél üzemelő darab.”
A szerkezet(ek) holléte attól függ, hogy adott helyről mi érhető el a legnehezebben. Lehet, hogy a sejkeknek az USA-t jelölik meg, miszerint ott van egy-két működő ingyen erőmű.
(#) tbarath válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 13, 2019 / 3
 
No offense, de ezek csak mesék. Ha valóban létezne ilyen, akkor nem titkolnák, hanem letarolnák vele a piacot. Az egy hatalmas kamu, hogy van ingyenenergia, de titkolják, mert... öööö, hát mert háttérhatalom, világösszeesküvés, szupertitok, stb. És persze egy olajsejknél _működik_, akinek aztán hatalmas szüksége van erre, hiszen arrafelé kb. elég egy csákánnyal belevágni a földbe, aztán máris jön fel vagy az olaj, vagy a gáz, amit már csak el kell égetni.
És ugyan szupertitkos, de annyira azért persze nem, hogy a karbantartójával történt beszélgetésről ne legyen valami rövidke, semmitmondó videó. Hát persze.

A másik ilyen kategória pedig a "vót, valamikor" típusú, hogy volt ugyan, évszázadokon át működött, de aztán megsérült, aztán azóta se tudja az emberiség beindítani. Pedig azóta atombombát építettünk, jártunk a holdon, a Naprendszert elhagyó űrszondát lőttünk fel, gént szerkesztünk, gravitációs hullámokat mérünk, de egy súlyokkal működő örökmozgót nem tudunk újra beindítani. Ezt azért elég nehéz elhinni...
(#) ITI47 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Én úgy gondolom, külön kell választani az "ingyenes energiát", az "örökmozgótól". Ugyanis ingyenes energia létezik, pl: geotermikus energia, napenergia, szélenergia, ár-apály energia. A mi földi léptékünkben ezek létező dolgok. Az örökmozgó az más kategória. Külső energia bevitele nélkül, mai tudásunk szerint, nem létezik. De nincs kizárva hogy valaha ezt is megtalálja valaki. Csak egy egyszerű példát hoznák fel erre: A háromszög szögeinek összege 180 fok, de lehet több is.
(#) szs válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ez számomra újdonság. Hogyan?
(#) tbarath válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Onnan indultunk, hogy "perpetuum mobile", amiből van elsőfajú és másodfajú, és a fizika általunk ismert törvényszerűségei mindkettő létezését kizárják.

Aztán lehet a definíciókat csavargatni, hogy "ingyen" energia, ebbe pl. egy (szigetüzemű) napelem+akksitelep kombó is belefér, és szakaszosan igaz is, ha az "ingyen" időszakba szigorúan nem veszem bele a kiépítés és a karbantartások idejét, nos, akkor valóban ingyenes
De annyira mégse nagy buli...

És a háromszöges téma engem is érdekel.
(#) ITI47 válasza szs hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Nálam sokkal okosabb emberek állapították meg. Ha a földet felűlröl nézed és kijelölsz 3 távoli pontot, a föld görbülete miatt mindegyik szög nagyobb lesz, így az összegük is. Természetesen ez 3 dimenzióban igaz. A tanulmányainkat 2 dimenzióban tanuljuk, ezért nehéz elszakadni tőle, pedig a valóság más.
(#) tbarath válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ismét a definíción bukik el a dolog, ugyanis a háromszög _sík_idom.

Ettől persze lehet olyan térbeli alakzatot alkotni, ami messziről háromszögnek néz ki, és közelről nem igazak rá a háromszög tulajdonságai, csak ugye az nem is háromszög.
(#) szs válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Na ja. (közben utána is néztem, tehát értelek) Csakhát akkor már nem síkidom...
Ez is szinte nézeti kérdés, mint a Möbius-szalag. Állítólag kétdimenziós, pedighát láthatólag van a szalag minden milliméterének széle-hossza-vastagsága.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2019
(#) ITI47 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ha el tudsz szakadni a 2 dimenziótól, a 4 dimenziót is el tudod képzelni. Egy tudatlan gyereket 2 dimenzióban kell tanítani, hogy felfogja a fizika, geometria törvényeit. A valóság nem 2 dimenziós. Ezt úgy-e elhiszed nekem.
(#) szs válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 13, 2019 / 1
 
Én, a Síkföldi elhiszem a Gömbnek, hogy ő nem egy változó nagyságú Kör, de attól még ő Síkföldön -kör. Az ő létének csak a háromdimenziós világban van meghatározható értelme, síkban csak síkidomként értelmezhető.
(#) pipi válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ja, ha az egyenes oldalakat is szögnek számoljuk ami darabonként 180 fok
(#) tbarath válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
De ne akarjunk már elszakadni a definícióktól, mert ha azoktól elszakadunk akkor teljesen fölösleges bármit is mondanunk, annak nem lesz értelmes jelentése.

A háromszög definíció szerint egy síkidom, nincs térbeli kiterjedése, egy adott sík 3 pontja a háromszög 3 csúcsa. És minden csúcsából a másik két csúcsába húzott egyenesek bezárnak egy bizonyos szöget, és ezen három szög összege 180 fok.
Szóval ha te itt n>2 (3, 4, stb.) dimenziókban gondolkodsz, akkor max azok egy síkjában tudsz háromszöget értelmezni, és azon síkban érvényesek lesznek rá a háromszögre jellemző dolgok. Más esetben nincs értelme a háromszög tulajdonságait vizsgálni, mert _nem_ háromszögről beszélünk.
Következő: »»   3274 / 3940
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem