Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Madárriasztó
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Dempsey válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Közben én is találtam egy oldalt. Innen lehet tölteni is.
(#) kozso31 hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Sziasztok:Ha gondoljátok nekem van egy pár rövidke madárhangom de van egy progi az a neve,hogy AUDACITY.Ezzel össze lehet váni,rakni egymás után,én ezzel raktam össze a hangokat.Nem tudom,hogy ezek segítenek e nektek nekem ezek vannak.
(#) Dempsey válasza kozso31 hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Köszi szépen! Neked ezek elűzik a nem kívánt madarakat? Én szőlőt és kukoricát akarok vele védeni.
(#) kozso31 válasza Dempsey hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Hali:Én csak a tippet adtam a hangok végett,szerintem van erre más kapcsolás mint ez a bonyolult megoldás amit a zamatőr megcsinált nem rossz csak túl bonyolult sok alkatrész meg sok felesleges dolog semmiféle gyümölcsösöm,szölőm nincs én gyártok más félét,hat hangú szirénával ellátva és időzítővel,fényérzékelővel ellátva és dícséretes mert éles a hangja.többet privátban tudok adni ha érdekel.
(#) Dempsey válasza kozso31 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Szia! Én is csináltam magamnak elektronikát azzal nem lesz gond. A hangok is nagyon jó élesek a piezó hangszóróba, még nem próbáltam ki élesbe, mert be kell még dobozolni. Összevágtam a te hangjaidból meg a saját hangjaimból egy 1 perces hangot, kíváncsi leszek hogy milyen lesz élesbe. Köszi hogy megosztottad a hangokat.
(#) molnarp hozzászólása Ápr 25, 2018 /
 
Sziasztok!
Ultrahangos riasztót kakasra próbálta valaki?
(#) lacitati hozzászólása Jan 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Ki tud segíteni verébriasztó ügyben? Gyárt e egyáltalán ilyet valaki? Már sok mindent kipróbáltam, de csak "vihognak"!
(#) Bakman válasza lacitati hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Minden olyan riasztó eszköz ami tanulható és/vagy megszokható, idővel hatástalan lesz. Az alkalmazkodási képesség az élőlények alapvető feladata, ha túl szeretnék élni a napot. Ennek eredménye a "vihogásuk".

Voltam olyan féltető alatt, ahol a madárriasztó hangszórójától kb. 20 cm-re raktak fészket.

Mi a konrét panasz? Hátha előrébb tudunk lépni.
(#) lacitati válasza Bakman hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Köszönöm a segítséget!
A konkrét panaszom írnám le!
A mindössze 720 m2-es telkes családi házunk végébe (kényszerűségből) telepítettem kb. 15 éve 20 db ezüstfenyőt (hosszabb történet). A fenyők egy része a család részére karácsonyfa lett, de az utóbbi években a maradék kis erdőt alkotott. Semmi baj nem volt 2017. őszéig, amikoris kaptunk ajándékba (inkább az unokák kedvére) 3 db japántyúkot és egy kakast! Ezek táplálása igen csekély, alig fogyasztanak valamit. Valami oknál fogva 2018. nyarán igen megszaporodtak a kertünkben a verebek (a kiserdő is vonzotta őket, meg a japik etetésére kiszórt magok). Néha egész verébraj lepi el a fenyőket, több százra saccolom a létszámot!
Készítettem egy tyúkólat, ide szoktattam enni a kistyúkokat, de a verebeknek nincs akadály, a maroknyi eledelt pár perc alatt innen is megeszegetik (sokan vannak!). A másik gondom az, hogy itt éjszakázik a csapat, reggelre a fák alja csupa fehér az ürüléküktől.
Szereltünk fel a fiammal egy kisebb szirénát, amikor néha bekapcsolom, gyorsan elbújnak (a verebek) az ágak közé, pár perc múlva mintha misem történt volna, előjönnek!
Kb egy hete megjelent egy egerész ölyv pár, itt voltak néha, nos ez hasznos volt! Az ölyvek közben tovább álltak, a verebek visszatértek!
Hallottam, hogy a természetes ellenségük hangja elriasztja őket, ezért kérném a segítséget, hátha valaki tud segíteni.
A megoldás a kiserdőm kivágása lenne, de nem csak én sajnálnám, hanem a nyolc unokám is!
Röviden ez a konkrét panaszom!
(#) bbalazs_ válasza lacitati hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Tyúkok etetése naponta egyszer, öt percben, valamelyik családtag jelenlétében, odavitt tálkából.
Előtte/utána nincs szabad mag ott, etetőt elvinni. A tyúkok megtanulják, hogy egyszerre többet egyenek. A verebek meg, ha nincs kaja, elmennek onnan.
(#) Bakman válasza lacitati hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Itt van pár tanács: Bővebben: Link. Nekem úgy tűnik, hogy esetedben a madárháló járható út lenne, esetleg fényes szalag a fák ágai közé.
(#) pont válasza lacitati hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Szia! Én vettem egy ilyet: Bővebben: Link Itt ai fórumon is vannak fent ragadozó madárhangok, pendrive-on szórakoztatom a varjakat. Akár automatizálni is lehetne a lejátszást....
(#) lacitati válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 18, 2019 /
 
Köszönöm a tanácsot, megpróbálom.
(#) lacitati válasza Bakman hozzászólására (») Jan 18, 2019 /
 
Köszönöm szépen a tanácsot, a madárhálót sajnos a fák (fenyők) magassága miatt nem tudom alkalmazni, Próbáltam zöld raschel hálót, de a réseket megtalálják!
(#) lacitati válasza pont hozzászólására (») Jan 18, 2019 /
 
Köszönöm a tanácsot! Jó ötlet, kérek tanácsot az automatizálásra!
Ezt követően a neten találtam egy VeVax gyártmányú, leírásában automatizálható akusztikus riasztót. Kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye? (Sajnos én nem tudok linket küldeni, de a VeVax.hu alatt találtam. ]Bővebben: Link[/url]https://www.vevax.hu/szerszamok___kezi___elektromos_107/kerti_szers...a_2170
(#) molnarp hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
Tavaly vettem egy ilyet, mert a rengeteg volt a galamb és reggelente a csatornát kaparászták.
Azóta máshol bandáznak, úgyhogy tökéletes.

Bővebben: Link
(#) Watson válasza lacitati hozzászólására (») Aug 25, 2019 /
 
Szia.
Csak most vettem észre a kérdést, ha még nem oldódott meg, ez biztos segít. Bele lehet hallgatni a hangokba. https://www.vadalarm.hu/termek/vadalarm-madarriaszto
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem