Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd, az ilyen domború tetejű kondikat kellene cserélni. Bővebben: Link.
Szia ha jól látom mindet szinte.Ne spórolj vele bent hagysz 1-2 régit az is el fog pukkanni.A képen is látszik hogy a zöme már púpos vége van.
És azt mondjátok, hogy ez lehet az oka annak hogy pár másodpercig van kép és utána elmegy a háttérfény?
Ez is oka lehet ennek, de csere után kiderül.
Pontosan ahogy a kollega mondja,nekem 10 ből 8 monitor életre kelt kondi csere után.De figyelni az értékekre!És a polaritásra.
Ami fekete Xes mehet a kukába, és mehet helyette új példány. 105 fokosat kell tenni mindenképp helyette! Az értékek ugyan azok legyenek. Ha nagyobb a fesz, nem baj.
Szia!
Igazából lényegtelen hogy 2GB kevesebb és elég volna rá 32bites OPrendszer, a leírásban ott van, hogy CSAK 64bitessel fog menni a VGA drivere.
Munkahelyi gépről nem ment fel a kép
![]() Itthonról csatolom
Látom vallásos hitbuzgósággal próbálod a valóságot cáfolni.
Nos a probléma megoldva. Kapott +1gb ramot és ssd-t.
Fel is kalapáltam rá egy win 10 x64-et. Így már menne de a Windows induláskor ki kapcsolja az usb egeret és billentyűzetet. A régió választásnál elakadok és nem tudok semmit csinálni. Egy pozitívum van a dologban. A gyári merevlemez nem 320gb hanem 500gb. ![]() Ötlet valakinek? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
Az tény hogy azok a gyári 320-as 5400 as 2,5" lemezek amiket ilyesmikhez adtak azok botrányosan lassúak. Még adattárolásra is lassúnak bizonyulnak kiszerelve az eredeti gépből, nemhogy OS alatt..
Pen kihúz bedug vagy reset után a következő körben már megy az egér. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
Kihúz bedug nem segített.
Hard resettel sem.
Bios default settings betöltése (v cmos reset) legyen az 1. lépés
Szervusz!
Ismerjük egymást? Csak mert valószínűleg keversz valakivel, aki 1.: vallásos,. 2.: hitbuzgó...De amúgy minden stimmelt... ...ja és mit védek ennyire? Elolvastam a gyári paramétereket. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
Közben nappal még egyszer megnéztem a bibliádat(műszaki leírás), és most látom, hogy félreértelmeztem. Tudja kezelni a 32bites rendszereket is.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
Mielött ölre mennétek, mindenképp 64 bit kerül rá. Bios defaultban van. Amíg a win 10 nem indul el addig működik az usb billentyűzet. A betöltés alatt ki kapcsolja ez a nyomorult win 10.
Próbáld meg nélküle bekapcsolni. És amikor él a rendszer akkor akad össze vele. Eredeti vagy mókolt a win10? Halottam már hibás szerkesztett rendszerről ami hasonló nyalánkságokat művelt.
Eredeti van usb pendrivera feltolva.
A kérdés az, hogyan toltad fel, ha simán felmásoltad csak, akkor ott lesz a gond.
dvd-ről iso utána meg rufus.
Akkor csak egy tippem van ami segíthet, jumperold át az alaplapon a kérdéses USB aljzatot készenléti 5V-ra.
Már látom! Ott van a "Kérdése van?" fölött!
![]() Csak azért kérdezem mivel majd új (asztali) gépet akarok venni és el szeretném dönteni hogy Win 8.1 vagy Win10 kerüljön-e majd rá. Amúgy pedig egy hatalmas képcsöves Packard Bell monitort használok (laptopon kívül nincs nekem LCD). Szerintetek melyik (64 bites) érné meg jobban? Win10 vagy Win 8.1? Én a Win10 frissítési mániájától kicsit tartok, nehogy majd egy frissítés elállítson nálam valamit vagy olyankor induljon újra mikor nem kellene...
Haladj a korral, legyen Win10. Nemsokára úgyis jön a Win11... A frissítéseket meg kikapcsolhatod, ha zavar. Nekem már 6 éve ki van kapcsolva, azóta él a Win8.1-em, vírus meg minden más kórokozó nélkül. Azóta kb. 2x húztam újra a rendszert a képfájlból, amit még 6 év mentettem le. A hackerek meg jöhetnek a sok résen át, ami a frissítések miatt nyitva maradt. Mindenből van biztonsági mentésem. Ellophatják a családi képeimet, programjaimat ha akarják.
A frissítés tényleg szokott lassulást okozni. Főleg mikor letölti és telepít. Az újraindulást lehet halasztani.
64 mindenképp. 2 gb az már kevés. 4-5 oldal mellett is elfogy a 2 giga. win8 annyira nem szeretem a csempe miatt. win10 a frissítés szokott vacakolni. Ezzel szoktam egy tartalék rendszert klónozni: EaseUS Todo Backup Free 11.5 Minden program fel van telepítve ami csak kell. Igaz amikor szükség van rá akár 1 napig is vacakol. Frissít stb. De egy újratelepítés is annyi idődet elviszi. Sőt többet mert mire minden mire be van állítva az nem kevés idő.
Mindenképpen 64 bites lesz a gép 2× 8 GB RAM-mal!
Csak kérdés hogy működne-e Win10 alatt a Classic Shell, mert én cserélném a start menüt a Win7-ből megszokottra... ![]() Való igaz, nem lesz egyszerű menet a rengeteg beállításommal átköltöznöm, csak kérdés hogy utána merhetem-e engedni a frissítéseket? Se most se akkor nem lesz ingerenciám ahhoz hogy bármit elállítson és/vagy elszúrjon...
Ez egy mini pc. nem nagyon van mit jumperolni. De meglesem hátha...
Erre mondom tartalék lemezt csinálni az operációs lemezről. Időnként klónozni a rendszert a tartalékra. Ha esetleg beomlik a fő rendszer akkor mehet a tartalékról. Vagy mint nálam clonozom az ssd re a rendszert. Nincs telepítés
Próbáld ki a simán. De működni fog a win7 kinézet. én már használtam. De inkább megszoktam ahogy gyárilag van.
Jelenleg is telepítve van a Classic Shell sima Win8 rendszeren. Az igaz hogy itt pótol, viszont nekem totálisan semmi szükségem csempékre (kicsit sem), úgyhogy ott majd le fogom cseréltetni azt a csempékkel integrált izét...
![]() Egyértelmű választ szeretnék hogy hagyhatom-e majd bekapcsolva a frissítéseket? Persze mikor jobban kiismerem a rendszert akkor majd nyilván rájövök a nyitjára hogy csak rendszer leállításkor frissíthessen...
Értem, arra gondoltam ezzel, hogy ezzel ki tudnád zárni a HW hibát, mert ha van egy biztos táp (5V) és úgy sem működik akkor a Win10 valamiért lekapcsolja az adatvonalat, ha viszont igen akkor valószínűleg gyenge a táp.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Én a Win10 frissítési mániájától kicsit tartok, nehogy majd egy frissítés elállítson nálam valamit vagy olyankor induljon újra mikor nem kellene...