Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3004 / 3692
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 3

Egy nagy hibát elkövetett, de már alakul a korrekció (nemsoká végünk).
(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Miaz hogy, tessék csak elolvasni, rögtön az erről szóló "törikönyv" (Móz I.1-2) elejét! Hát szóval: 6 nap alatt persze, hogy messze van a tökéletestől.
(#) sany válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 2

Lehet a világ tökéletes, csak mi emberek nem vagyunk azok.
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Hát a 6. napon nagyon elszúrta! Tarthatott volna szabad szombatot!
(#) Hp41C válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Egyetértek.... Pl. Mózes is.
Jön le a hegyről és kezdi mondai, hogy kapott három ... (csattanás, zörgés) ... két kőtáblát, rajta tíz parancsolattal.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Lehet az is, hogy az ember tökéletes -csak pont a másik nem
(#) Szárnyas válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

2Pét 3:8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Nem tudom...
Szerintem pl. a természet tökéletes, mindennek megvan a maga szerepe. De az embernek...
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Ha az embernek nem volna meg a maga szerepe -most nem okoskodnánk itt
(#) Attila86 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Ez jó!
Tuti arra a harmadik kőtáblára volt vésve hogy ne fotózd le az ebédedet mielőtt megeszed.
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 2

Granpa! Csak vallást kell váltanod hozzá. Sabbathnak hívják
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Az egy másik vallás.
(#) Hp41C válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának.
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Pont azért írtam! Már az Úr sem tartotta be a sabbatot, el is q..! Amúgy az erdélyi (magyar/székely) szombatosok nem az "ősvallás" (a 2 utódvallás eredetije).
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
(#) Hp41C válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 4

Egy elégedetlen a Földről:
- Uram igaz az, hogy ami Neked egy $, az itt nálam 1.000.000 $ ?
Az Úr fentről:
- Igaz.
- Igaz az, hogy ami nekem 10.000 év, az Neked csak egy perc?
Az Úr fentről:
- Igaz.
- Igazán megszánhatnál egy $ -ral!
Az Úr fentről:
- Várj egy percet!
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Na igen, de lehet, hogy a szerepét rosszul játssza az emberiség.
(#) t-dani válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 2

Szvsz. a jó / rossz mind szubjektív. Mert egyébként honnan tudhatjuk, hogy amit ma az emberek / társadalmak "jónak" tutilálnak és gondolnak, az a világ létezése (távolabbi nézőpont) és annak értelme - ha van - szempontjából is bizonyosan jó-e? Erre kb. senkinek nem lehet érdemi válasza. Mert mi csak emberi nézőpontból, adott pillanatra (term. a világ létezése szempontjából) vonatkoztatva tudjuk szemlélni, kimondani valamiről, amiről épp azt gondoljuk.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Előbbiekből következtetve nem mi irányítunk, hanem minket valami feljebbvaló. Akkor ő irányít minket rosszul.
(#) Szárnyas válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Elmés. Az idézetemmel arra próbáltam célozni, hogy nem biztos, hogy szó szerint kell értelmezni mondjuk egy allegorikus értelmű kijelentést, mint ahogy az általam idézett részt sem biztos, hogy szó szerint kell venni.
(#) rihekopo32 válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Szarkazmus?
(#) jani1987 hozzászólása Jan 26, 2019 /

Azt szeretném megkérdezni, a saroktól milyen messze ajánlott tenni a fali szekrényt? A széle a levegőbe esik és tanácsot kérnék.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

A jobb oldali, vízszintesen kettéosztott szekrényt én már nem raknám át. Ennyi légrés nem árt a fal és a szekrény között, legyen valamennyi légmozgás ott is. Annyival pedig nem tudod jobbra tolni, hogy a pulton lévő elem felfogató furata ne essen túl közel a sarokhoz, garantálva annak leszakadását fúrás esetén.

A: Egy merev valamit rögzítesz a falra (pl. zárt szelvény) és arra akasztod fel az elemet. Ettől igazán csúnyán fog kinézni és még az ablakba is belóg.

B: Ha jól látom az első képen, van ott még egy elem ami nem fér fel. Keress egy másik falat és a kettőt egymás mellé rakd fel. Jobb oldal, bal oldal, hátra. A lényeg, hogy közlekedésnél ne legyen útba, asztal felett ne verd bele a fejed felálláskor, leüléskor.
(#) jani1987 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Ha láttál vályogházat tudod hogy néz ki a középső rész. Ide belóg egy hosszanti gerenda ami sok korlátot jelent.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

"A" megoldás, a megoldás. (jobb híján) A saroktól min. 10-15 cm-re legyen a tartódarab rögzítése (az sem lenne rossz, ha rákanyarodna derékszögben az ablak felőli falra (ott is rögzítve). Nálunk egy (fő)faltól-(fő)falig menő (két végén a főfalba tolt) 3 m-es, 50-es szögvas van felette, ehhez vannak rögzítve az elemek, mivel egy gyenge válaszfalon vannak.
(#) wagergo hozzászólása Jan 26, 2019 /

Sziasztok! Nem a mostani témába vág, DE tudtok nekem segíteni, hogy apróhirdetéseket kik moderálják? Kinek kell írni, ha panaszt akarok tenni? Csak azért, mert ma feladtam 4 szerszámhirdetést, és valami okbók kifolyólag az elektromos gyalugépet törölték (kategórián kivül eső hirdetés), viszont érdekes, hogy a dekopír meg megmaradt. Nem teljesen értem a logikáját, hogy fát vágni lehet, de gyalulni nem? Mert az olvasatomban a "műhelyfelszerelés, szerszámok" kategóriába belefér bőőőőven.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv
Gergő
(#) szikorapéter válasza wagergo hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Szerintem modiknál kérdezz rá hamarabb választ kapsz.
Én is kaptam anno nem egyszer, olyan készülékekre ami full elektromos volt.... (Szivattyú...stb)
(#) Triger válasza wagergo hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Szerintem és csak tipp, az lehetett a "logika", hogy a gyalu azért nem egy "elektronikai" műhely tartozék, faipari nagygép. (Gondolom egy szalagfűrész vagy asztali körfűrészt sem tűrnének meg.) Míg esetleg a dekopírra rá lehet fogni, hogy nyákot, előlapot vágsz vele. De nem tudom, ezt tényleg csak egy modi tudja megmondani, bár a panaszkodáson kívül szerintem sokat nem tehetsz.
(#) wagergo hozzászólása Jan 26, 2019 /

Van külön ilyen fórum téma? Igen én is tőlük szeretném, csak nem tudom, hogy hol keressem őket!
(#) wagergo válasza Triger hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Én értem, csak ez türhő dolog. Én ezzel nyákot gyalultam tessék, és már is belefér a témába! Rühellem, az idióta szabályokat.
(#) Bakman válasza wagergo hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Idézet:
„Rühellem, az idióta szabályokat.”
Nézőpnt kérdése, hogy mi számít idiótának, elvonatkoztatva a konkrét esettől is. A betörő sem szereti azt a paragrafust, miszerint amiatt rács mögé kerülhet...
Következő: »»   3004 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem