Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   216 / 292
(#) jagimotor válasza VIM hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Most nem tudom megnézni mert uton vagyok. holnap válaszolok.
(#) dcistisz válasza Fenyolori hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Az RL1 pozíciójú relé mellett szorosan van egy kocka alakú kondi, értéke 0,33 uF, 400V lehet hogy az a tetes....
(#) dcistisz válasza Fenyolori hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
u012k lap

u012k.png
    
(#) Sebi válasza Fenyolori hozzászólására (») Jan 17, 2019 / 1
 
Én megpróbálnám azt, hogy egy kapcsolóval diódát kötnék a láng érzékelő helyére, amit a megfelelő (gyújtás kísérlet utáni) pillanatban bekapcsolnék. Ha így égve marad, akkor az elektróda körül kellene matatni...
(#) önkosenior válasza Fenyolori hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Hello! Nekem is ilyen kazánom van. Nem biztos, hogy elektronika hiba, lehet, hogy nincs elég ventilátor levegő, mert a csapágya szorul, és emiatt letilt a készülék. Ki kell szerelni a szerelvényét (egy csavar), ha meglököd a lapátkereket, könnyen, szabadon kell forognia. Ha nem forog, WD40-t neki! Van a lapát oldalon egy kis luk a tengelyhez, a csapágy kenéséhez, ott kell bedugni a spray csövét, és két-három nyomás...
(#) Fenyolori válasza Sebi hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Köszi! Köszi! Igen volt egy kis probléma a lángérzékelővel. Sikerült kiküszöbölnöm, de nem értem a hivatalos buderus szerelő, hogyan nem vette ezt észre?
(#) Fenyolori válasza önkosenior hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Köszi! igazad van! Bár a szerelő letette a nagy esküt, hogy a panel hibás, kiderült, hogy a panelnek kutya baja. A lángérzékelő, teljesen eloxidálódott, amit sikerült korrigálnom, azóta alapon folyamatosan megy a kazán. Emellett volt levegő probléma is, amit annyira sikerült megoldanom, hogy az alap fűtés már folyamatosan megy, viszont amikor turbóra váltana, akkor azonnal lekapcsol és újra gyújt.
Így kívülről a ventillátor megy, a tengelyt felülről nézve, nincs beszorulva, de leszedni nem tudom. Azt az egy csavart kiszedtem, de maga a test nem mozdul akár mit is csinálok vele, pedig szinte biztos, hogy légellátási problémája van csak most már.
(#) VIM válasza Fenyolori hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Szia! Elöl van az az egy csavar és ha azt kiveszed akkor ott megemelve magad felé húzva le kell emelni. Bővebben: Link Hátul be van tolva egy rögzítő fülbe a ventilátor fedlap kiálló része. Ha össze van "gyógyulva" valamilyen tömítő paszta miatt, akkor próbáld meg óvatosan lefeszegetni a két lemez közé nyúlva egy alkalmas eszközzel (vékony csavarhúzó penge). A nyomáskapcsoló csövei ki vannak tisztítva?
(#) jagimotor válasza VIM hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Ezeket az adatokat sem a panelen, sem a burkolaton nem találom
(#) VIM válasza jagimotor hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Akkor jobb ha készítesz róla képet és megmutatod azt a vezérlőt.
(#) Fenyolori válasza VIM hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Köszi szépen! Megpróbálom kicsit megfeszegetni, hátha megindul.
A nyomáskapcsoló csöveihez még nem nyúltam, igazat szólva azt sem tudom hol vannak. Hogy találom meg?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
(#) VIM válasza Fenyolori hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Talán így néz ki a kazán ezen része. A nyomáskapcsoló az a jobb szélen van és az a kettő szilikonos cső csatlakozik rá. Ha abban vízpára van lecsapódva vagy más szennyeződés van a csövekben azt ki kell tisztítani belőle. Csak egyenként vedd le és tisztogasd ki, nehogy összekeveredjenek a ki és bemenetek. Ehhez nem fontos levenni a vetilátort.
(#) zsolti1 hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Tisztelt olvtársak
Gázkazán szerelésben jártas segítségére lenne szükségem. Immergas victrix 12 x, több sebböl vérzik, az első , hogy nem tartja a beállított hőfokot, ( nekem elég a 36 fokos előremenő de vagy 1 éve észrevettem felmegy 39-ig, levettem 34-re de akkor is .
A másik hiba kontakt hibás a hőfokszabályzó . Tisztító szpray esélytelen , ( trimmel poti, elég zárt ) A panelt nem tudom kivenni mert a potméterből nem jön ki a forgató gomb tengely.
Köszönöm. Zsolti
(#) isakér hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Köszi a hozzászólásokat, megoldódott a kérdés, egy mechanikai probléma volt.
(#) konop hozzászólása Jan 23, 2019 /
 
Sziasztok,

A Honeywell S4565 vezérlő doboz lángörző bemenetét hogy lehet tesztelni?
A diódás módszer ennél is működik?
(#) apeape hozzászólása Jan 23, 2019 /
 
Urak !
A hiba nem elektromos . A bátyámnak van egy ősrégi C2 típusú cirkója. Nem merik használni, mert 8-10 percenként durran egyet a láng. Ez egy kisebb "robbanás" és az égés megy tovább.
Mi lehet ennek a magyarázata ? Esetleg a ki kellene tisztítani az égőtálcát, vagy van erre valami ötletetek ? A láng nincs nagyra állítva kb 3cm magas . A cirkó 18Kw-os , de kisebb teljesítménnyel üzemelt. Nem merik használni , több mint egy hónapja villannyal fűtenek.
Akartam képet küldeni erről a típusról , nem tudom elmegy-e a kép is.

C2 cirkó.jpg
    
(#) bbalazs_ válasza apeape hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Szerintem valahol dugulás van a gáz vagy levegőellátó rendszerben. Tisztítás után mi a helyzet?
(#) nandor zsigmond válasza apeape hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
A cirkód hamar lekapcsol mert fel fűt.Mikor újból kapcsol a kicsi gyújtó láng miatt produkál ilyent.Egy jó tisztítás a gyújtó láng fúvókánál valamint a hő cserélő svazása meg oldja problémád.
(#) apeape válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Ki fogjuk tisztítani és reagálok , hogy mi lett.Van olyan , hogy órákig sincs semmi aztán tíz perc alatt kétszer is.
Nandor zsigmond-nak írom nem az újragyújtáskor , hanem folyamatos égés közben történik.
A hangja valóban hasonló mint amikor újra gyújt és a felgyülemlő gáz robbanásszerűen gyulladna be. Azért ennyire nem intenzív, de mégis tartanak tőle. Ilyen évekig nem volt.
A savazást azt tavaszra hagyjuk . Ez egyébként olyan régi, hogy alkatrész már nincs nagyon hozzá. Amivel régen is sok baj volt az a gázszelepet mozgató membránnál a kis közvetítő stift szorult, de az most rendben van . Az a baj , hogy a csere most nagyon meg lett hatóságilag bonyolítva: terv , engedély , stb.
(#) VIM válasza apeape hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Szia! Nem kellett volna levenni a falról az egész kazánt. Elég lett volna kivenni az égőtálcát és a hőcserélőt. Mindkettőt csapvízzel (erős vízsugárral) le kell mosni, majd megszárítani és kész. Ha már lerakódott, ráégett szennyeződés van már a hőcserélőn, akkor a lamellák között egyesével ki kel söpörni a koszt egy alkalmas műanyag vagy fa spatulával (drótkefe használata tilos!). A vízáramlás kapcsolót és tömszelencéjét sem árt megnézni és kitisztítani ha szükséges. A tömítések mindenhol újak legyenek.
(#) apeape válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Szia VIM !
Köszi a tanácsot. A fényképről annyit , hogy kerestem a neten egy C2 FÉG kazán képét, mert már az alkatrészesek sem tudták , hogy is néz ki egy ilyen cirkó. A C18 FÉG amire még emlékeznek , ilyent csak múzeumban láttak.
El akartam kerülni a fórumon a találgatást mi lehet ez .
(#) Piszi hozzászólása Jan 24, 2019 /
 
Sziasztok,

Remélem tud valaki okosat mondani
Van egy C40 kazánunk amiben eddig egy HUK43-as vezérlő volt, aztán azt sikerült lenullázni és beraktam helyette egy szmv-2-t, de azt is sikerült lenullázni.
Miután egyetlen dolog változott a kazánon mostanában, ami a szivattyú így gondolom az teszi tönkre a vezérlő panelt.
A régi szivattyú márkájára nem emlékszem, csak arra, hogy minden adata megegyezett a Wilo FRS 25/70-el, mert azt váltotta le.
A mostani szivattyút meg egy Perfekt PHA-602 Auto 25-6A, ami a grundfos alpha2 25/60 klónja. Ezt kényszerből vettem, mert este 9kor már csak a tesco volt nyitva ahol beszerezhettem ilyesmit.

A hibajelenség meg mióta bekötöttem a szivattyút, hogy nem áll le a kazán(szivattyú), hacsak nem áramtalanítom, vagy nem várom meg, hogy 95foknál kikapcsolja magát(esetleg a szivattyú 110-nél).

A vezérlőpanelt csak Úgy natúr rákötve a hálózatra, kazán és szobatermosztát meg szivattyú nélkül is (de azokkal együtt is) a szivattyú ágon rögtön megjelenik kb 180V, ami elég ahhoz, hogy annyira felpörgessen bármilyen szivattyút, hogy bekapcsolja a kazánt.

Ha jól sejtem alap állapotban sem a HUK43-on sem az SZMV-2-n nem kéne a szivattyúra feszültségnek jutnia, amíg a kazán termosztát nem zár, vagy épp nem után keringetés van.

Jelenleg kivettem a vezérlést és csak a szoba és a kazántermosztát kapcsolgatja a szivattyút, de így nincs után keringetés, ami nem biztos, hogy annyira jó a 20évnél öregebb kazántestnek.

Most pár száz forintból megjavítom a vezérlést, de hogyan lehetne megvédeni attól, hogy ismét meghaljon. Azon kívül, hogy hajítsam ki ezt a tesco csoda szivattyút és vegyek egy jobbat.
(#) Triger válasza Piszi hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Emlékeim szerint kell lennie a szabályozó panelon egy trimmernek, amivel beállíthatod az utánkeringtetés feszültségét, hogy már ne kapcsolja be a szivattyú a gázégőt.
A szivattyú teljesítménye nem állítható? Ha lejebb veszed a fokozatát, nem lesz jobb?
Illetve még okozhatja, hogy esetleg el vannak zárva radiátorok és lefojtod az áramlást.
(#) zoszka válasza Piszi hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Pvm-es szivattyút nem szabad fázishasításos (félfordulatos) vezérléshez kötni, mert valamelyik megpusztul az tuti.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
(#) Piszi válasza zoszka hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Hát igen két vezérlő panel bánta.
A probléma csak az, hogy nézegetve a szivattyúkat manapság már nem is nagyon lehet másfajtát kapni.
Wilo, Grundfos, Computherm, stb.. mind saját vezérlésűek.
(#) Sebi válasza Piszi hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Ebben az esetben én készítenék hozzá egyedi vezérlő panelt, ami a termosztát kikapcsolása után
- az utánkeringetés ideje alatt - ki-be kapcsolgatja a szvattyút (mint a mikrosütőnél a teljesítmény szabályzás, mivel a magnetron sem szabályozható).
Persze az is kérdés, hogyan tűri ezt az üzemmódot egy ilyen szivattyú, de normálisan megtervezett vezérlőáramkörnek ezt tűrnie illik erre a rövid időre - jobban, mint a fázishasítást.
Ha nincs egyéb megoldás, akkor megér egy kísérletet...

Ui: azt is ki lehet próbálni, hogy a szivattyú a legkisebb teljesítményre való állításakor égve tartja-e a lángot. Ha nem, az biztató lehet, mert az utánkeringető időzítővel - a szivattyú vezérlésébe belenyúlva - át lehetne kapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
(#) VIM válasza Piszi hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Szia! Talán próbáld meg bekötni az elektronika nélkül ha ezt lehetővé teszi a szivattyú vezérlő elektronikájának műszaki megoldása, hogy az kiszerelhető a helyéről és kondenzátorosan max. fordulatra kötve műkötetné az SZMV2. Így érték arányban jobban jönnél ki, mintha vennél még egyet pluszba a Grundfossból.
(#) zoszka válasza Piszi hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Vegyél pwm nélküli szolár szivattyút vagy olyan pwm-eset, aminek van vezérlő bemenete, amivel állítható a fordulatszáma. A többi megoldással csak hazavágod a szivattyút, vagy a panelt.
(#) Fenyolori válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2019 /
 
Köszi szépen a segítséget!
Nekem sajna nem sikerült lefeszegetnem a ventilátort, de kijött egy másik cégtől egy elvileg márka képviseleti szerelő, és ő is a panelt kezdte el fikázni.
Ahogy mondtátok, a lehetséges hibákat, úgy kezdtem el neki is felvázolni, de nem akart dolgozni. Végül is nagy nehezen leszedte a ventilátort, kimosta, majd a nyomáskapcsolót is átnézte és kitisztította, és mit ad isten, hirtelen elkezdett működni a kazán!
Ő is meglepődött, és megmondta, hogy nem tudja mitől indult be a kazán, de erre önszorgalomból még ki is mosta a tágulási tartályt is!
Szóval hála az iránymutatásnak, azóta már üzemel a fűtésem normálisan!!
Köszi még egyszer!
(#) benzinkutas hozzászólása Jan 28, 2019 /
 
Tisztelt fórumozók!

Van egy sc24 kazán. A panel ami benne van Mechatronika SC12-40/F-02. Azt szeretném megtudni, hogy a P2 belső poti ill. a PA PB pontro kötött külső poti mit szabályoz. A kazán azt csinálja hogy az első felfűtés és kikapcsolás után amikor újra bekapcsolna a szobatermosztát, bekapcsol de utána rövid idővel ki is kapcsol. Mintha indián jelzéseket akarna adni!!! Egy szerelő azt tanácsolta hogy vásároljunk
egy új panelt. Ez meg is történt beépítettem de azt mondta a barátom hogy ezzel sem tökéletes. Ennél is az újra kapcsolás után lekapcsol egy rövid időre utána vissza.
Mivel lehet még probléma?

A válaszokat előre is köszönöm!!!

sc12min.jpg
    
Következő: »»   216 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem