Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Áramláskapcsoló
 
Témaindító: Laci862, idő: Dec 5, 2015
Lapozás: OK   2 / 2
(#) VIM válasza Marty McFly hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Szia! Csak nem szódavizet szivattyúzol? Ezt pedig nem értem:
Idézet:
„a használat befejeztével egy buborékot hoz létre a szelep alatt”
hogyan fordulhat elő az emelőmagassági csőszakaszban annyi gáz, hogy a készülék kikapcsoljon. A lábszelep az megfelelő keresztmetszetű? Ha nem akkor a szivattyú képes és kavitációt okoz, ami szintén buborékokat eredményez. Vagy nem enged vissza véletlenül a lábszelep és a szivattyú nehezen de mégis felszívja a vizet? ... közben lekapcsol a szárazon futás védelem. Ezen az oldalon szokott folyni erről a tapasztalat csere.
(#) Marty McFly válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Tudom hogy furcsa te tényleg létező probléma. A kút egyébként jól működik szépen lehet locsolni a vízhozam is megfelelő de ma leállítom a szivattyút, holnap újra indítom kevés az időzítés. Van egy távirányítható konnektor az aknában azzal lehet "resetelni" fentről így nem kell a reset gomb miatt lemászkálnom. Viszont ez egy automata öntözőrendszer lesz és elég nagy macera ha ez a gond megmarad.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Idézet:
„hogyan fordulhat elő az emelőmagassági csőszakaszban annyi gáz, hogy a készülék kikapcsoljon”
Könnyen, nálunk is ilyen a fúrt kút.
(#) szs válasza Marty McFly hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Előfordul bizony, nálunk is. Bár, amióta a környéken nem öntöznek a parasztok (nem leszólás, ebből élnek, hogy parasztok) már ritkábban kell felöntenem a hidrofort, felpumpálni a kutat.
Én erre gondoltam, amit képen mellékeltem is, de lusta voltam megcsinálni.
Lehet ez a megoldás?

Ha buborék kerülne a szivattyú elé, az felszáll a 100 literes tartály tetejébe, helyet cserélve némi vízzel. Mivel hermetikusan zárt, ezért nem is tud annyira leesni a szívócsőben a vízszint. Amikor szívni kezd a szivattyú, mindig vizet tud szívni, az előidézett "vákuum" pedig a lehető legmagasabbra emeli a vízszintet szivattyúzás után. Persze a tartáyt fel-fel kell tölteni, kitapasztalt időnként.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2019
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Egy ideig biztos hogy működne de üzem közben a légrés megnő mert a szivóerő miatt csökken a szívó oldalon a nyomás. Minél mélyebbről jön a víz, legyen bármennyire is jó a szivattyú, annál előbb lesz hatástalan a tartály. Csurig kell tölteni vízzel, a levegő így-is úgy-is beáramlik oda.

Nálunk a szivattyú kidolgozza a levegőt ha a nyomó oldalon nyitva van a csap de van, hogy kell hozzá két perc is.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Ezért:
Idézet:
„tartáyt fel-fel kell tölteni, kitapasztalt időnként.”
(#) VIM válasza Marty McFly hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Idézet:
„A kút egyébként jól működik szépen lehet locsolni a vízhozam is megfelelő”
Idézet:
„de ma leállítom a szivattyút, holnap újra indítom kevés az időzítés.”
... és ez nem lábszelep probléma hanem gázos a víz? Olyan sok víz hiányzik az eltelt idő alatt a szívó csonkon a szivattyú gázleválasztójáig, hogy az a szárazon futás idő alatt nem tudja odaszívni a vizet, hogy tömör legyen. Nem tudom, hogy milyen lábszelep van beépítve de általában kettő golyósak szoktak lenni a műanyag kútfejek. Abból bármelyik szivároghat annyit, hogy a szivattyú nem fogja felhúzni automatikusan a vizet csak ha odaemelik neki a vizet a kézi pumpával.
(#) Marty McFly válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
A szelep békanyelves és kb az ötödik típus ami a kúton van ráadásul a szívó ág is a végtelenségig le van egyszerűsítve pontosan azért hogy ne legyenek ilyen problémák. Tudnék még írni erről a gázos témáról mivel 2007 óta évente kb 20-25 db kutat helyezek üzembe és egytől egyig mind hibátlanul panaszmentesen működik. Volt előttem már gyári hibás szelep is és elképesztő konstrukciók amiket le kellett cserélni. Nagyon ritka az ilyen kút de ez sajnos pont a szomszédomé és rágja a fülem mert szeretné öntözni a pázsitot, de így a rendszer félautomata. Nem akarok már tovább kísérletezni a csövezéssel mert látható hogy nem fog célra vezetni. 30-40 másodperc elteltével az esetek 100% ában elkapja a szivattyú a vizet.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2019
(#) VIM válasza Marty McFly hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Amit már itt előzőleg is javasoltak tágulási tartályt a nyomott oldalra, azt nem próbáltad még? A gyakori újraindítások elkerülése végett van javasolva de ha gázos a víz, azt is kiküszöbölheti, hogy a gázos mennyiséget kitömörítheti, avagy bele nyomja a szivattyúba ami ettől feltömörödik és könnyebben indul a felszívása. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) gszabo1 hozzászólása Márc 23, 2019 /
 
Sziasztok 3 hete szórakozunk egy újonnan vásárolt Easy Small II áramláskapcsolóval. Egy baja van, hogy a kerti csap lezárása után ha kinyitom a csapot, nem indul el a szivattyú.
Már cserélve lett az áramláskapcsoló, állítólag egy rossz széria volt, de az új széria is rossz. ez lehetséges? ( a bolt neve Hidrolight)
A nyomás elzárt csapnál 3.4 bar fixen, mikor nyitom leesik nullára de az áramláskapcsoló nem kapcsol, csak ha megnyomom a Start gombot rajta. 1.5 barnal kéne kapcsoljon be.
Milyen olcsóbb áramláskapcsoló ajánlott?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2019
(#) gszabo1 válasza gszabo1 hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
megoldódott, a golyós elzárócsap a szivattyú és áramláskapcsoló közt okozta a problémát
(#) Remci hozzászólása Máj 16, 2021 /
 
Üdv!

Egy kis segítséget kérnék. Adott egy ilyen áramlás kapcsoló, ami beázott és a benne lévő Hall érzékelő lábai lerohadtak. 508 A van ráírva. Guglin keresve ilyet nem találtam, esetleg tud valaki rá egy helyettesítő tipust, ami kapható is? Nem szereltem még Hall-os cuccot,így nem igazán tudom hogy mit is kell rajta figyelni.
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2021 / 1
 
Ha minden igaz, HAL508A típusú hall szenzor. Unipoláris, közepes érzékenységű. TLE 4905 jó lehet helyette, HEStore-ban van raktáron.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2021

HAL5xx.pdf
    
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Köszönöm. Még egy kérdés: Az " mT " jelölés mit takar? Pl: bekapcsolási küszöb 18mT, kikapcsolási küszöb 5mT.
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Tesla. Nem az autó.
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Ezekben a kapcoslókban egy mágnes jön-megy a szenzor előtt, nem kritikus a kapcsolási érték. Akkor lehet gond, ha a szenzor túl érzékeny.
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Most már ezt is tudom
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Oké,köszönöm.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem