Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Opel Astra elektromos hibák
 
Témaindító: nrgie, idő: Júl 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   96 / 137
(#) Uviktor válasza Georgee hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Nyest riasztót szoktak még tenni a motorrérbe,de nyilván észrevetted volna az akkun a táp vezetékét...
(#) Georgee válasza Uviktor hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
A javítási útmutató azt írja lehet indító motor is, illetve gyújtás modul, ezek vannak direktbe az akksin. Furcsa hogy a kapcsolási rajzon viszont biztosítva van. Azért kiszedem, megnézem.
(#) blasz válasza Georgee hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Szia én elsősorban a computert kötném le és mérnék utána.Akku le,computer csatlakozó ki aztán akku vissza és mérés,a mérés után,akku le, computer vissza .
(#) mlaci989 válasza Georgee hozzászólására (») Feb 6, 2019 / 1
 
Üdv! Kíváncsiságból megmértem. Nekem ugyan ilyen motoros asztrám van csak F-ben. Az akku 6-7 éves!! 54 Ah. 12,6 Volt indítás előtt. 50mA-t eszik üresben.
(#) Georgee válasza mlaci989 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Hatalmas köszönet én is kb 50mA-t vadászok merre folyik el.
(#) blasz válasza Georgee hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Buta kérdés,kesztyűtartó világítás lekapcsol?
(#) Uviktor válasza mlaci989 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Nekem is volt F Astrám,utólagos ultrahangos riasztóval együtt volt 25-30mA.

Georgee jól látja,hogyan is kell áramfelvételt mérni.
A mai autóknak a lezárt állapot a nyugalmi állapot,innen indul típustól függően,általában több lépcsőben az elektronikák "elaltatása".
Valamelyik elalszik pár perc után,de pl.BMW-nek 45 perc a teljes elalvás zárástól számítva.

A használat gyakorisága sorsdöntő egy akkumulátornak.
Mindennapos használat mellett simán kibírhatják a 4-5-6 évet,míg egy héten egyszer 10 percre beindított autóban...hát ezt tudjátok.
(#) Uviktor hozzászólása Feb 6, 2019 / 1
 
Utcán parkolsz?
Mert én a szüleim autójában úgy oldottam meg,hogy vettem szintentartásra is alkalmas töltőt,és folyamatosan rajta van.
Szivargyújtó aljzat állandóra,dugó a töltő végére és kész.
Akármennyi idő után is indul.

Utcára alternatív megoldás lehet a megfelelő áramú napelem(drága) ugyanezzel a módszerrel.
Persze hetek óta ki sem sütött a nap...
(#) elektrorudi válasza Uviktor hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Ez napelemes töltő beindította a fantáziámat. Ahogy nézem, nem is olyan drága. Egy sima akkutöltő árából meglenne a szinten tartó töltő (2-5W). Ráadásul, nem kellene napokig keresni, hogy hol folyik el a 110mA? Nem mindegy?
Egy gondolat bánt engem: Hogy lehet úgy elhelyezni, hogy reggeltől estig (magára hagyva) soha ne alakuljon ki hot spot?
(#) mlaci989 válasza Georgee hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Igazán nincs mit. Az akkut meg tölteni kell! Mind 1 hogy a generátor tölti hajtás közben,vagy töltővel akár napelemmel,lényeg hogy töltve legyen rendszeresen. Megsúgom azért mikor a mínuszok voltak téli ünnepek nagy szabadság,otthoni pihenés,én is fölraktam egy-egy éjszakára tölteni. Nem árt neki. Ha rendesen lenne hajtva a kocsi,meg sem érezné azt a 100mA-t.
(#) mlaci989 válasza Uviktor hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Hát igen. Használni kell mert állásban tönkremegy az akku. Nálam megy napi szinten 20 km munkába + délutáni munka erre arra.. Ismerősömék Puntója szintén ette az aksikat persze nem is volt hajtva talán hetente szükség szerint. Vettek egy töltőt és töltögetik. Azóta nincs gondjuk vele.
(#) Georgee válasza blasz hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
A kesztyű tartóba nincs világításom (eltörött a zsanér és lekötöttem), de a gyújtás levétele után levan áramtalanítva. A beltért a motortéri biztosítéktábla lekötésével teljesen le áramtalanítottam. A fogyasztás megmaradt. Így már csak az indító motor van benne a pakliban. Hétvégén a kocsi alá fekszek és megnézem, hátha sérült a kábel, vagy olajfolyás van ami vezeti az áramot (bár annak nem szabadna éveken át hasonlót csinálnia)
(#) BarnaPili válasza Georgee hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Esetleg a kefepor belekerülhet olyan helyre, ahol kapcsolatba tud kerülni a 12V-al.
(#) elektrorudi válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Igen, de többünknek (évjárattól és típusváltozattól függetlenül) ez a 110mA környéke mérhető. A kefepor szélesebb eloszlású nyugalmi áramot produkálna különböző járműveken.
(#) blasz válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Indítómotor semmiképp sem tud semmit sem fogyasztani,hisz amig a behúzómágnes nem húz be addig nincs feszültség a motoron. És amig nem tekerjük a kulcsot indító állásba addig a szolenoidon sincs fesz.
(#) BarnaPili válasza blasz hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
De az akku pozitív sarka rá van kötve. Ha a behúzótekercs végén lávő "kapcsoló" van teli kefeporral, az vezethet. De ez csak egy tipp.
(#) blasz válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
El van elég rendesen választva a mechanika az elektromos tértől.
(#) Georgee válasza blasz hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Mellékeltem a kapcsolási rajzot. Az akku pozitív pólusára két vastag kábel megy, az egyik a motortéri biztosítékok felé, ami tovább megy a beltéri biztosítékok felé, a másik az indító motor felé. Ha az akkuról lekötöm a motortéri biztosítékokat, akkor már csak az indító motor marad a körben, mert megmarad az áram szivárgás. Azt is megmerem kockáztatni, hogy az indító motor csatlakozóin van valami szennyeződés, olajfolyás vagy bármi ami vezethet, vagy a vezeték sérült. Holnap többet tudok mondani. A gépkönyv azt írja, hogy lehet az indító motor is a szivárgás oka. Vagy a gyújtás kapcsoló is.
(#) Georgee hozzászólása Feb 10, 2019 / 1
 
Köszönöm a segítségeteket. A probléma megoldódott az áramszivárgással kapcsolatban. A multiméter érezte úgy, hogy az áram felvétel mellé neki még feltétlen szükséges hozzá adni 50mA-t. Vettem egy másik multimétert, azzal mérve már csak ~50mA az áramfelvétel. Másik érdekesség, indítás után alapjáraton ~13.9V-ot mérek az akksi pólusain, ha a lámpákat is felkapcsolom és alapjáraton ketyeg a motor. Gondolom jó a generátor. Megtettem 60kilométert és újra rámértem alapjárat mellett (motort nem állítottam le, lámpa továbbra is világít). 12.9-13,2V-ra esett le a töltő feszültség, ami magasabb fordulat mellett sem nagyon akar felmászni. Kérdés az lenne, a feszültségszabályzót hogy tudom kimérni, hogy megfelelően működik? Tegnap kimértem a diódahídat, segéddiódák szintén, és szénkefe akku (nem mai darab volt ráfért a csere) tegnap lett cserélve. A leírt jelenséget már eljátszotta kefe és akku csere előtt is. Viszont ez a probléma még fennáll. Opcommal és multiméterrel is kevés a feszültség, kivéve induláskor.
(#) freddyke válasza Georgee hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
50mA fogyasztással 1.2Ah a napi fogyasztás. 55Ah-s aksi ideális esetben 45 nap alatt merülne le teljesen. Vannak egyéb tényezők is (hidegben történő kapacitáscsökkenés, önkisülés, stb). Valószínűleg egy hónap alatt magától lemerül, de már talán két hét után sem indulna el vele. Túl gyorsnak tűnik. Néha 1-2 hétig áll az autóm hideg garázsban, utána is pöccre indul. Nálam a feszültség indítás után 14.4V (felkapcsolt tompított fényszórókkal), hidegben 14.5-14.6V, de volt már 14.7V is. Menet közben, esetleg egyéb fogyasztókat is bekapcsolva csökken. Ha megállok, 14.3-4V körülire áll be meleg motornál. Szerintem kicsit alacsony feszültséget ad a feszültségszabályozód. Jobb menet közben mérni (nálam a BC méri).
(#) Georgee válasza freddyke hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Tegnap autópályán is néztük opcommal élő adatban, ugye ott már nagyobb a fordulat. Ott is 13.7 volt a maximum. Csak a tompított volt bekapcsolva. Se rádió se semmi fölösleges fogyasztó. Ez viszont szerintem elég karcsú és ha a rádiót esetleg ülésfűtést is rákapcsolom, akkor meg már csak 12.5volt. Fesz szabályzót ha esetleg lekapom, akkor azt hogy tudom kimérni? Mert találtam egy cikket a vezérlő méréséről, de azzal kezdte a külső táp +ot kösd a vezérlő testre (elég érdekesen hangzik) kinyírni meg nem akarom. Így ezzel nem nagyon mertem tovább foglalkozni. Nekem a sokáig áll az autó a garázsban dologgal nincs probléma, mert napi szinten használom. Utoljára is csak azért állt mert elmentünk nélküle nyaralni.
(#) freddyke válasza Georgee hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Menet közben nálam is kisebb a feszültség. Emlékezetből nem tudok pontos adatokat. Azért írtam, hogy álló helyzetben (meleg motorral) 14.3-4V körüli (bekapcsolt tompított fényszóróval). Úgy tudom állíthatónak kellene lennie a feszültségszabályozónak. Nem lehet csak annyi a baja, hogy be kellene állítani?
(#) Uviktor válasza freddyke hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Üdv!
Azt is vegyük figyelembe,hogy milyen autóban mérjük ezeket a töltőfeszültségeket.
Az Opel is alkalmazza az energia management-et talán az Insigniától számítva.
Ebben első ránézésre is észrevehetők a lakatfogók az akku mellett.
J Astrában(azokban a felszereltséggel amelyekkel találkoztam) pedig biztosan működik ilyen rendszer.
Méri a be-és kifolyó áramokat,idejét.
Ha úgy dönt,hogy az akku töltöttsége megfelelő,akár autópályán,fordulaton is előfordulhat hogy lekapcsolja a generátort,hogy ne terhelje a motort,így az akár 12-13 V közé is visszatérhet a feszültség.
Mindenki próbál zöldülni.
Örülök hogy megoldódott a rejtély.
(#) elektrorudi válasza Georgee hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Ez durva. Erre a megoldásra nem számítottam.
(#) freddyke válasza Uviktor hozzászólására (») Feb 10, 2019 / 1
 
Kimaradt a beszélgetésből, hogy mindkettőnknek G Astra-ja van.
(#) Georgee válasza freddyke hozzászólására (») Feb 11, 2019 /
 
Időközben rámértem a generátorra direktbe. 14.4 volt az akksinál már esik, tegnap már 12.6V-ot mértem. Az akksi test kábel a ludas. Viszont mivel az ECU a motorra van szerelve valószínűleg ott is kapja a testet, így ő azt látja a helyén van a töltő feszültség (opcom élő adat). Ezek a feszültség szabályzók egyébként már nem állíthatóak. A test kábelt mozgatva az akksin is megjelenik a töltőfeszültség. Valószínűleg ezért is döglöttek az akksik, mert alultöltöttek voltak. ugyanez a hiba
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
(#) Georgee válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 11, 2019 /
 
Ha nem cserélek multimétert akkor most is a biztosítékokat cserélgetném. A labortápon teszteltem a multimétert, az buktatta le.
(#) freddyke válasza Georgee hozzászólására (») Feb 11, 2019 /
 
Érdekes hiba. A feszültségszabályozód legalább megfelelő feszültséget ad.
(#) Georgee válasza freddyke hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Ha azt nézzük hogy van nap amikor 12-szer is indítva van az autó és 20 éves, akkor érthető, hogy elvan öregedve a kábel.
(#) Uviktor válasza Georgee hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Üdv!
Szép munka!
Kíváncsi lennék,ha kiveszed a régi vezetéket,ellenállás mérővel mérhető-e rajta valami...
Olyat már sokszor láttam,hogy szemes saru és a kivezetés felülete közt képződik átmeneti ellenállás,de hogy egy combos vezeték ellenállás legyen,még nem.
Tapasztalatnak kiváló eset.
Munkasikereket!
Következő: »»   96 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem