Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3014 / 3546
(#) Triger válasza Bakman hozzászólására (») Feb 16, 2019 / 2
 
Maximálisan elítélem az ilyen árokpartra dobálást.

Viszont tapasztalat, hulladékkudvar:
- Volt két régi tv. A lakasban útban volt, kitettem őket az udvarra, az eső kicsit felverte rájuk a sarat. Elvittem a hulladékudvarba. Néni első kérdése, miért ilyen piszkosak, mert ez így bajos. Oké, legyen, ronggyal gyorsan áttöröltem őket. (Hozzáteszem a tárolókonténer tisztasága egy vasútállomás WC-jével vetekedett.) Következő kérdés, hogy hogy kettő? (Mert manapság oly ritka egy háztartáson belül a több tv.) Ez így nem jó, neki ezt könyvelnie kell, mit írjon be? Megegyeztünk, hogy akkor ketten vagyok (két név, cím, aláírás, stb.) És megesketett, hogy aztán senkinek nem fecsegek. (Természetesen mindez nem a néni hibája, ő csak betartja a szabályozást.)
- Felépült a Szemléletformáló és Újrahasználati Központ, nagyon szép, nagyon jó. Szemléletem megformálva, bőszen gyűjtjük a sütőolajat. Nem fogom mindennap elvinni, mert az is környezetszennyezés, ezért mikor összegyült 25-30 l, gondoltam elviszem és leadom. Nos, közölték, hogy ez sok, egy nap, egy ember 5 l-t adhat le. Szerintük a teendőm: mindennap menjek oda 5 literrel. (A szemlélet meg van formálva.)
Eszembe jutott, hogy a Mol kúton is van ilyen. Kérdem a kutast, át veszik? Persze. Mennyit? Bármennyit. Tegyem a bódéhoz, kolléga majd elpakolja késöbb. Kicsit más a szemlélet. (Ok, tudom, nekik érték, biodizel.)
- Nagy kombihűtő. Az újrahasznosítási szemlélet jegyében a kompresszortól megszabadítva. Beviszem a hulladékudvarba. Kompresszor nélkül nem elektronikai hulladék, hanem lom. (Ezzel nincs bajom, igazuk van.) Így 500 Ft, lakcímkártya, kukáscsekk (ami nem volt, de megbeszéltem). De nem tudják fogadni, mert tele a lomos konténer. Megbeszéltem ezt is. Akkor hova is tehetem? A mérlegre, mert le kell mérniük. Remek, nem két kilo, de kibányászom a kocsiból. Természetesen makulátlan munkásruhàjukban végignézik a dolgot. Mérlegelés kész, vihetem a telep másik végén lévő konténerbe, ismét bármiféle segítség nélkül.

Nem azt mondom, hogy ez országos állapot, de nekem ez a tapasztalatom, nem szívesen dolgoznak és fogadnak az ilyen helyeken. Biztos olcsóbb lesz összeszedni az árokpartról.

Továbbra is elítélem, de Jani lakhelyén nem tudom van-e hulladékudvar, de szerintem ott sem veszik be az ilyen szétvert lomot, amiből hiányzik a vas, ríz, álámínium.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2019
(#) Bakman válasza Triger hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Remélhetőleg a szabályokat erősítő kivétel az a hulladékudvar, ahol jártál párszor. A lakhelyemhez legközelebbin semmi ilyet nem tapasztaltam pedig vittem már több dolgot is, használt étolajat, egyszerre 30-35 litert is. Egyszer volt némi bizonytalanság, amikor 5 l telített Vas-kloridot vittem. Furán néztek de átvették.
(#) jani1987 válasza Triger hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Nem álá hanem alumónium. Méh telepről tudok de másról nem. Nálunk a sütőolaj ritkán vész kárba mert ha nem ég össze nagyon egy sütést még kibír.
(#) Triger válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Dikmá, Tesókám, itt más a tájszólásuk.
Ezek szerint a Méh telepről ôk is tudnak.
És a második sütés után mi lesz az olajjal?
(#) tbarath válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Én az alamónium verziót ismerem. Illetve az alufólia az vaspapír.
(#) szs válasza Triger hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
???
Azért hulladékudvar. Leteszem, elmegyek. Most mondd már!
És még: bármelyik műszaki kereskedő köteles átvenni, gondozni az elektronikai hulladékot. Kérdés nélkül.
Praktikusan: Van két rossz tévéd. Fogod, kiviszed a budaörsi Euronicshoz. Kérdés nélkül leteheted. Hulladékuvarban miért különb a néni??? Mert jattot várt?
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Feb 16, 2019 / 3
 
Idézet:
„Találkoztam ilyennel, mikor rakta le”
Én is, de ez már régen volt. Nagy meglepetésemre a szomszédunk volt, közvetlenül a hosszú kertünk vége utáni területre hordta rendszeresen a szemetét, többször láttam. Érdekes nem az övé utáni területre, hanem öt méterrel odébb. Csináltam videofelvételt, amin halványan kivehető volt személye, mivel mindig félsötétben akciózott. Mozgásérzékelős kazettás kamerámat rejtettem el a helyszínnél. A felvétel másolatát odaadtam neki, segítsen kideríteni ki az a személy a halvány, de azért egyértelmű felvételen. Pár nap múlva kérdeztem, nem tudta ki az, ő nem ismeri. A szemét odahordás megszűnt, mégiscsak felismerte magát. Egy hónap múlva megemlítettem, hogy érdekes módon már nem viszik oda a szemetet, hogy lehet ez. Nem tudta. Nekem kellett elvitetni a teljes teherautónyi szemetet onnan sok pénzért, nem akartam balhézni a szomszéddal, ha ennyi gerinc nincs benne.
Előző lakhelyemen volt, nem mostani szomszédunkról van szó ha valaki ismerné.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2019
(#) Triger válasza szs hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Csak kérdem, tapasztalat amit írsz?
Senki sem különb. Csak a fogom és kiviszem budaörsre, az oda-vissza 80 km. A másik hely 2 km.
(#) 444Tibi válasza bbb hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Azért még mindig mélyen bennem él amikor a cimborámat 2 napig győzködtem hogy a kb. 3-400 kiló sittjét meg az udvarrendezésből maradt kb. 400 kiló vegyes földet ne az erdőbe vigye hanem segítek és vigyük be a legközelebbi szemétlerakóba. Azthittem ott helybe ver agyon a cimbim mert ezért a mutatványért (ezelőtt 7 évvel) 14700 forintot kellett fizetni.
Ezekután szerinted ő rendes és jó állampolgár akar lenni ebbe virágzó szép országba..??
(#) AZoli válasza 444Tibi hozzászólására (») Feb 17, 2019 / 2
 
Majd ha egyszer a cimborát az illegális szemétlerakásért jól meg*sznák 200e Ft -ra, plusz lefoglalnák az autót amivel oda vitte a cuccot, (mert ugye ezt kéne csinálni) akkor elgondolkodna hogy lehet megérte az a 15e Ft. Bár biztos nem köszönné meg neked, hogy a győzködéseddel kerestél neki pár 100e Ft-ot.
Idézet:
„Ezekután szerinted ő rendes és jó állampolgár akar lenni ebbe virágzó szép országba..??”

Mindegy hogy akar-e, ha nem érti, - hogy nem azért nem rakunk minden felé az út szélére szemetet, mert tilos, hanem ugyan azért amiért nem sz*runk a nappali közepére- akkor rá kell kényszeríteni.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2019
(#) Bakman válasza 444Tibi hozzászólására (») Feb 17, 2019 / 2
 
3-400 kg sitt. Az honnan jött? Ott termett az udvaron az eseményhorizont túloldaláról? Gondolom pár Ft-ot elköltött, mire összejött annyi. Valószínűleg az építkezés (?) teljes költségének kb. 0,1 %-a szemétlerakó díja...

Akinek van pénze majomra, legyen banánra is!
(#) nagym6 válasza AZoli hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Idézet:
„azért amiért nem sz*runk a nappali közepére-”
Ezt folytatva a kedves szomszéd a házunk -és ő háza- előtt az út túloldalára is hordta, ha kiléptem a kapun, 10m-re a szeméthegyet látni, amint büdösödött. Ez már majdnem a nappaliban -miénkben is- volt. Hihetetlen, ha nem látom nem hiszem, hogy ilyen van. Pedig van annyi módosítással, hogy inkább a szomszéd nappalijába sz.rik, azért hordja mindenhova a határterületén kívülre.
Van másik kategória, a lökött gyerekek, akiknek egy időben szórakozásuk volt a kirakott kukákat felborogatni. Utána a fél utca szedte össze a szél szétszétfújta szemetet, de ebből sok ottmaradt.
Ismerősöm tömbházban lakik, ott a bejárati ajtónál kb. 10 négyzetméter területen 3cm vastag csikkréteg. lejárnak cigizni, csikk ottmarad.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Lásd csatolt képet. Természetesen nem nálunk történnek ilyen "furcsaságok".

Japánok.jpg
    
(#) jani1987 hozzászólása Feb 17, 2019 /
 
Fórumról képeket hogy tudom jó minőségbe letölteni? Csak kép keresésnél igen kis méretbe tölti le és nem látszik a nagyításnál. Betöltéskor meg nincs ott a kép letöltés.

Névtelen.jpg
    
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Ne a képre kattints hanem a kép nevére, pl. "Névtelen.jpg".
(#) szs válasza Triger hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Igen, tapasztalat. Naponta műszaki boltokba fuvarozok műszaki cikkeket, látom. Látom, hogy befordul az autó, kiteszi a rossz tv-t, hűtőt, tűzhelyt, és megy. Nem csak a vásárló, tíz előtt senki nem vásárol -nincs még nyitva az áruház...
Nem néztem utána, hogyan is szól a szabály pontosan, a srácok mondják, hogy valójában csak a kisgépet kéne kérdés nélkül elfogadniuk, nagygépet (amit csak vásárláskor volnának kötelesek átvenni) viszont a forgalomhoz képest még mindig kevesebbet visznek, és hát egyszerűbb a békesség, mint valódi és önjelölt környezetvédőkkel vitázni.
Nem azt mondtam néked, mindenképp Börsre vidd, biztosan van a lakóhelyed közelében is nagyobb műszaki áruház.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 18, 2019
 
Az illegális tartalommal kapcsolatos valamennyi hozzászólás eltávolításra került!
Ismételten kihangsúlyozzuk, hogy ez az oldal NEM számítástechnikai fórum, kérjük az ilyen, és hasonló hozzászólásokat, különös tekintettel pedig az illegális tartalmakat a továbbiakban mellőzni!
(#) kameleon2 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Elnézést moderátorok, most én vagyok értetlen. A használt, refurbished operációs rendszer megvásárlása mióta off? Mert nem illegális tudtommal. Van magyar forgalmazó cég aki ilyen akciókkal az év Microsoft dealere lett. Ezért töröltétek a hozzászólásomat? Tényleg nem értem. Valóban nem számítástechnikai fórum, de mindannyian használunk oprendszert. Ha valaki ezt a formát nem ismerte és ajánlok neki egy ilyen legális megoldást, azt miért kellett törölni? Vagy csináljunk ennek saját témát?
(#) Topi válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Azért törölték, mert illegálisan letöltött aktivátorokról volt szó, és azontúl hogy illegális windows loadereket használni, ez a fórum nem is számtech fórum. Többen leírták, hogy ne krekkeljen hanem vegyen windowst.

Saját témát légyszíves NE hozz létre windows aktiválásnak, mert ez egy elektronikai fórum, elektronikai oldal!
(#) kameleon2 válasza Topi hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Ezért voltam értetlen - ne haragudj, mert kifejezetten "refurbished" licenszről volt szó , nem crackelésről. Azaz valaki megvásárolta teljes áron, majd amikor nem volt szüksége rá, vagy fennmaradt kihasználatlan licensze - értékesítette. Nekünk is volt céges szinten 50 megvásárolt licensz, amiből jó ha 15-öt kihasználtunk, de így volt rentábilisebb. Ez teljesen törvényes tudtommal. Nem írtam ide cégnevet, de tőletek nem messze a kerület határán van egy cég, aki PC-kkel együtt is értékesít ilyen licenszeket. Sokszor a licensz újonnan többe kerülne, mint náluk egy gép, jogtiszta Windows-al. Tavaly vagy tavalyelőtt top értékesítői díjat kaptak az európai régióban, olyan sikere volt. TV stúdióknál is sokszor megveszik a legújabb mondjuk PS licenszeket, a régi attól még egy kezdő grafikusnak teljesen használható, azaz értékesíthető, továbbadható. Pár éve ez jól működő gyakorlat lett. Eszembe nem jutott volna senkit illegális licenszek használatára buzdítani, csak egy olcsóbb megoldási lehetőségre felhívni a figyelmet.
(#) Topi válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
A beszélgetés végén igen, konkrét windows licenszekről volt szó. Az elején meg kő keményen krekkelt windowsról, meg zsarolóvírusokról. Ha a hozzászólás lánc elejét eltávolítják amiatt, mert nem idevaló, akkor a lánc vége is megy vele.
(#) kameleon2 válasza Topi hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Értem. Sajnálom, mert ilyenkor a fürdővízzel együtt megy a gyerek is sokszor.
(#) Frankye válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Épp ezért fontos, hogy illegális tartalmakra buzdító, arról szóló hozzászólásokra ne válaszoljon senki, hanem jelentse azt be. Akkor még a kezdet kezdetén "el lehet vágni" a félrekanyarodó fonalat.
(#) SALáta hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Méghogy az okostelefonok nem hasznosak!!!!!!! DE!!!!

Nos asszonynak új füles dukál. bt füles. Hál' Isten nem megy win7 alatt...
Hdd betesz,, ssd+tároló hdd lehúz. Nos ubuntu 16.04 lts a választás a linuxok közül.
4 órát szenvedtem win7 alatt a bt usb vel. Eredmény 0. Ubuntu feltelepít. wifi usb bedug, bt usb bedug.
És mindkettő csodák csodája megy. Bár hamar eldobja a fülest, jó lenne valahol belenyúlni a konfig fileba...

Azt mondtam neki olyan mint az android. Win 10 hallatán szörnyülködött, így meg nem mert már már megszokott dolgot használ. Elfogadta teszt hdd vel használja. Ha lementi cuccait akkor ssd re újrahúzom.

Igen, van értelme az okostelefonnak . Netre, officera kell... Többre nem. Erre meg pont jó.
(#) antikzsolt válasza SALáta hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Nem kell újratelepíteni a win10 ha át akarsz költözni ssd-re. Én az EaseUS Todo Backup Free 11.5 használom klónozásra. A tartalék rendszer ott figyel a merevlemezen és szépen várja a sorát hogy a fő rendszer megboruljon.
Tehát nyugodtan lakja be a win10 és átköltöztethető.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2019
(#) SALáta válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Win 10 felejtős. Ubuntu lett a választás tárgya. Az ms nek lassan leáldoztak. Majd felfogja a következő generáció. Minden van linux alatt ami egy atlag netes/irodai gépnek kell. Több meg nem kell. Használni akarja, jaték nuku...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2019
(#) Dióda válasza SALáta hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Ubuntu jó választás nagyon.Nekem már 5-éve megy úgy hogy nem kellett újratelepíteni meg ilyesmi.
Nálam is az volt a mérvadó köve hogy a majdnem új lézernyomtató meg a szkenner nem ment win10 alatt.
Momentán én sem játszom de a fiam-nak ugyanez a gépe van mint nekem itt és ő csuklóból nyom olyan játékokat ubi alatt ami elméletileg csak win-es (ne kérdezd hogy csinálja de ő már belemászik úgy a lelkivilágába hogy csak lesek). Sajnos egyre többet olvasok és hallok rosszat a win nyűgjeiről. Ubi alatt nem tapasztalok annyi nyűgöt semmivel de tény hogy meg kell szokni és meg kell tanulni ennyibe kerül. Leírom most is hogy belevésődjön az emberekbe jobban hogy ha valaki elolvassa a gnu licenszet akkor kiderül hogy a linux nem ingyenes csak "magánszemély részére téritésmentes". Wint megveszed és használod a linuxot meg megkapod és tanuld meg használni. Megsúgom hogy nekem be van lőve a linux amennyire csak lehet és így egy win-hez képest kb 6-8 soros sebességre képes és stabilabb is jócskán amit azért egy egyszerű alaptelepítésben nem teljesen így ad át de ezért kell megtanulni. Javaslom a legújabb ubi-t telepíteni mert rengeteg az új fejlesztés és egyre jobb a rendszer kihangoltsága.
(#) antikzsolt hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Párszor én is gondoltam rá hogy meglépek a win világból. Csak valami mindig volt. Hol adathordozó hiba vagy, munka vagy a két fiam közül nem hagyott szabad időt. De most hogy a párocskám már nem terhes megteszem amit már párszor elhalasztottam. Rendelek pendrivet és megnézem ezt a linuxos csodát.
(#) Bakman válasza SALáta hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Idézet:
„hamar eldobja a fülest”
Ezt annó úgy oldottam meg, hogy készítettem egy háttéralkalmazást ami öt másodpercenként lejátszott egy hangfájlt, amiben egy nagy csend volt. Persze ez magával hozza azt is, hogy így viszont a BT füles soha nem tér aludni. Pl.:
  1. $ ffplay example.mp3
Már csak egy script-et kell készíteni, ami meghívja adott időközönként.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
cron...
Következő: »»   3014 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem