Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője
 
Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   229 / 312
(#) antikzsolt hozzászólása Márc 9, 2019 /
 
Van egy mobil wifim és elég bajos az aksi ami benne van. Kicsi átment lufiba. Arra gondoltam hogy li ion aksi van benne és a helyére bekötnék egy 18650 aksit. Mire számolhatok? Némi tűzijáték. Elindul de nem tölt. Vagy minden rendben lesz vele pár napig.
(#) szsrobert válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Viztelefonos?
Ha nem tolti tul es nem meriti alul a 18650et mukodnie kell.
(#) antikzsolt válasza szsrobert hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Nem működik sajna. Ha a 4 érintkező csak a táp érintkezik egyből nem működik. Kijelzi hogy hiba és kikapcsol. Igy várom most a postást mint a messiást. Hozza az új aksit
(#) Olits válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Szia.Nekem is volt úgy,hogy Imax b6-tal párhuzamosan töltöttem 4 cellát és egy adott időben az egyik túl forró lett.Azt értem, hogy ha sorosan töltjük a cellákat akkor jó ha használunk töltéskiegyenlítőt, de ugyanezt kellene tenni ha párhuzamosan töltjük is?Mert a Te eseted és az enyém is azt mutatja.Vagy teljesen egyforma karakterisztikájú cellákat kell tenni párhuzamos kötés esetében is?
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
A két eset között az a különbség (valószínűleg), hogy a te esetedben a belső ellenállás miatt fejlődött hő a cellában, míg Firefighter1 esetében a cella felszisszent töltés közben, vagyis károsodott, valószínűleg túltöltés történt, vagy a párhuzamosan kapcsolt cellák közül az egyik zárlatba ment, és vagy ez a cella, vagy valamelyik másik szisszent (amelyik nem bírta a rövidzárat).
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
OK.köszi.Még egy ehhez kapcsolódó kérdésem lenne.Összeraktam egy 10S8P pakkot e-bikehoz,használt laptop cellákból.Terheltem műterheléssel 30A-ral és azt figyeltem meg hogy a 10 cellacsoport közül 2 egy kicsit melegebb lett a többihez képest, pedig ezekbe is ugyanazokat a cella típusokat raktam.Mi lehet ennek az oka.Talán itt is a belső ellenállás a felelős?(Azt nem mértem ki egyenként a 80 cellának-gondoltam majd padon tesztelés közben úgyis megmutakozik a hiba, ha van).Nós akkor máris megmutatkozott,de úgy gondolom ez még nem vészes, ettől még mehet.(?)
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Valószínű a belső ellenállás eltérés, ha minden cella fel volt töltve. Hogy használható-e? Igen. Most már tudod, hogy melyik csoport a gyenge láncszem, ez a csoport fogja meghatározni, hogy mekkora árammal terhelheted az egész pakkot, ami még biztonságos, pedig a többi csoport többet is bírna. Ugyanez érvényes a kapacitásra is. Ha az egyik soros tag kapacitása kisebb, mint a többi, akkor ez a tag határozza meg a maximálisan kivehető kapacitást.
(#) Gabó hozzászólása Márc 13, 2019 /
 
Valaki ismeri, vagy használt már ilyen töltőelektronikát?
Bővebben: Link
A kimenő feszt beállítottam, de az áram beállító poti melyik pontot állítja? A kimeneti max áramot, vagy a "kész a töltés" áram értéket?
(#) msandor77 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Tudtommal a kimeneti max áramot szabályozza, a három potisnál van "kész töltés" opció!
(#) Gabó válasza msandor77 hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Köszi, akkor jól sejtettem.
(#) Olits hozzászólása Márc 14, 2019 /
 
Sziasztok.Szeretnék venni egy ilyen BMS-t.Amint látható a leírásban tud kommunikálni a telefonnal és adatokat mutat,de sajnos nem találom,hogy melyik appot kell letölteni hozzá az android rendszerhez.Valaki tud segíteni ebben ?Köszi
(#) Qju válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 20, 2019 /
 
Szia!
Lehet megkésve válaszolok. A szünetmentesbe való aksik egyáltalán nem drágák.
Ellenben a lítium aksik nagyon is azok.
Karácsony előtt rendeltem 2 darabot a HESTORE-től. Szállítással együtt mindössze 8 653 Ft volt. Több mint 10 év után vált szükségessé a csere
(#) antikzsolt válasza Qju hozzászólására (») Márc 20, 2019 /
 
Igen tudom hogy milyen kell bele gyárilag. Csak a súly volt a döntő tényező. Nem jó dolog napi kétszer is cipelni az aksikat nehéz meredek és sokszor szűk helyeken. A villany bevezetése nem volt járható út. Legközelebbi oszlop is a fene se tudja milyen mesze volt. Aggregátort meg nem kaptunk. Egy pince felújítás volt a meló és jó lett volna a fejlámpák helyett rendes álló ledes lámpák mellett világítani. dolgozni.
Akkor ha meg tudtam volna csinálni az aksi módosítást az most már az én szünetmentesebben dolgozna nekem ingyen. A főnők fizette volna a számlát teljes mértékben. De a munka már nincs. Reggel a szerszámok mellé a főnök kitalálta hogy egy autó aksit is vigyek fel a hegyre. Megkérdeztem tőle melyik pizsiben álmodta ezt meg aztán megfordultam és irány haza
(#) Olits hozzászólása Márc 21, 2019 /
 
Sziasztok.Szeretnék érdeklődni a BMS-ek működéséről.Mi határozza meg a BMS töltési végfeszültségét?A töltő végfeszültsége?
Töltöm a 36V -os ebike aksit.A töltő végfeszültsége 42V.
Szeretném, ha a végfeszültség 41V lenne, hogy aksi tovább bírja.Hamarosan megérkezik a töltő, amelyen lehet állítani a végfeszültséget.
Szóval ha beállítom a töltési végfeszültséget 41V-ra, akkor a BMS is ez szerint balanszolja a cellákat?
Úgyanúgy, ha pl a töltő végfeszültségét beállítanám 46,2 V-ra (11S aksi), akkor a BMS is erre a feszültségre töltené fel a pakkot?(10S BMS-ről van szó)
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Nézd meg a BMS adatlapját, specifikációját. Ott szerepel, hogy milyen cella (!) feszültségeknél, mit csinál. Nem a betáptól függ a működése, szép is lenne, robbannának a cellák.
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Köszi.Akkor lehet kapni olyan BMS-t, ami nem engedi a cellák feszültségét 4.1V nál fenneb és ez alapján balanszol?Szeretném, ha az aksi tovább tartana.
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Problémás az eset. Egyedi. Szerintem fogsz találni rá megoldást.
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Úgy látom hogy ezen lehet állítani telefonon vagy pc-n, a töltési végfeszültséget(41V,41,5V,42V).Remélem jó ehhez a 42V-os végfeszültségű töltő.
(#) szsrobert válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Aramfejleszto.Napelem. Pedalos generator.
(#) antikzsolt válasza szsrobert hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Már lényegtelen milyen módszerek vannak hogy látatunk volna. Otthagytam a céget. Munkát elvárták de volt hogy már majdnem a saját szerszámot kelet vinni. Szerinted? Beültünk a fa alá és amíg nem volt szerszám addig pihi 3 vakoló emberke 1 szerszám. Nem jó arány.
Pedálos generátor? Ez sem halottam még. De utánanézve akkor olcsóbb már a szünetmentes aksi és az ára sem olyan vészes.
Súly: kb. 4.8 kg
(#) Firefighter1 válasza Olits hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Nem tudom... de ez egy kis aggodalomra ad nekem okot!
Mert pár eszközt már használok ilyen cellákkal!

Ki kellene találjak ( helyesebben kellene találjak, mert a spanyol viaszt nem akarom ujra feltalálni) egy jó módszert a cellák tesztelésére!
Ami jól meg is rángatja és elég nagy biztonsággal leszűrhető belőle hogy a cella jó-e vagy el fog e durranni.

De az biztos hogy innentől kezdve hőmérsékletfigyelést minden akkupakkomba teszek, de még az is lehet hogy a párhuzamosoknál egy egy TP-t is,,, csak az meg helybe sokat jelent
(#) Kovidivi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 26, 2019 / 1
 
A tesztelőm megrántja rendesen az cellákat, maximum 15A-rel, kapacitást és belső ellenállást is mér: Bővebben: Link. Pont ez a legfőbb célja, 18650 cellák válogatása, a gyengék kiszűrése.
(#) Olits hozzászólása Márc 27, 2019 /
 
Sziasztok!Van egy töltés-BMS problémám.Van egy használt laptop cellákból álló 10S8P akupakkom(többségben Panasonic cella).A töltő 41,8V-nál lekapcsol,pedig a 10 cellacsoport közül négynek a feszültsége még 4,10V, a többi haté 4,18 és 4,20V közötti.A BMS úgy látom működik, mert amint egy cellacsoport eléri a 4,21V-ot ,pár másodperc múlva visszahozza 4,20-ra.De maga az eredeti 42V-os bicikli töltő, amint mondtam lekapcsol és a cellacsoportok pedig ezen a feszültségen maradnak.Hogy lehet így feltölteni egészen minden cellacsoportot?
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Balanszer nélkül ez a normális működés.
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Ilyen BMS-em van az aksipakkhoz csatolva.Ez balanszol is, nem?
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Elvileg igen, gyakorlatilag úgy tűnik nem, vagy nem eléggé... 30-40mA nem sok, de elégnek kellene lennie. Meríts a pakkon, majd töltsd fel (elég csak 4V-ig meríteni), ezt ismételd 10x. 10 töltés-merítés után a cellafeszültségeknek közeledni kell egymáshoz. Végezd el ezt a tesztet.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Ok,köszi.Olyant érdemes-e tenni, hogy az alacsonyabb feszültségen levő cellacsoportokat egyenként feltöltöm 4.2V-ra egy Bimax6 töltővel ,majd ezután helyezem üzembe az aksit?
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Megpróbálhatod. Később még, néhány ciklus után ellenőrizd a cellafeszültségeket.
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Ok,köszi.
(#) JZoli hozzászólása Márc 29, 2019 /
 
Egy régebbi 18V-os, de nagyon jó állapotú akkus fúrógép rossz akkupakkját szeretném Lecserélni Li akkupakkra. Az elképzelésem az lenne, hogy beteszem a régi akkuk dobozába az új akkukat, és egy lemerülésgátló áramkört is, a töltőt cserélném megfelelő feszültségűre, és tennék bele egy BMS-t is tudó elektronikát. Kérdésem az lenne, hogy ez így jó elképzelés? Ha nem mit változtatnátok? A régi akkutartóban elég szűkös a hely, így sok dolgot az akkukon kívül nem igen lehet bele tenni.
Következő: »»   229 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem