Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Köszönöm a válaszokat!
Ha most előregondolkodok lehet, hogy megbánnám sok év múlva, hogy nem a BME-t választottam. Most kicsit félek belevágni, mert nem az osztály zsenije vagyok...a matek és a fizika megy, de nem a legsimábban...de most úgy néz ki a dolog, hogy inkább bevállalom a BME-t, mert hosszútávon hasznosabb. Nagy falat lesz, de hát egyszer élünk, egyszer én is le tudok ülni tanulni egy kicsit komolyabban....igazából ezért félek a BME-től nem tudom, hogy mi az amire képes vagyok és mi az amire nem...
Latod ezzel en is hasonlokepp voltam annak idejen. Ugy gondoltam, hogy nagy falat lesz a BME, mert akkoriban meg nem volt Bsc, MSc kepzes, tehat aki BME-re ment az 5 eves egyetemet vallalt be. Nekem 3 ev volt szimpatikus, mert utana dolgozni akartam ... persze ennek is megvan az oka de ez mar egy masik tortenet
![]() ![]()
Hello Lamalas!
Írtad, hogy a Kandós diplomádat nem fogadták el a tengerentúlon. Azt is írtad, hogy 10 éve végeztél (ha jól emlékszem)... akkor még nem hogy BsC, de még kredites képzés sem volt kishazánkban. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Kandón üzemmérnök képzés folyik, ami elsősorban nem az önálló fejlesztői kutatói munkákra öszpontosít, hanem a mindennapos irányítási, meglévő rendszerek beüzemelési, felhasználási, stb. ismeretekre. Akinek kutatói céljai vannak, az menjen a BME-re mindenkép, mivel onnan könnyebben lehet MsC-re lépni, mint a Kandóról. Aki szeret bütykölni, építgetni, méricskélni, és beállításokat végezni, vagyis gyakorlatias oldalról megközelíteni a dolgokat, annak egyértelműen Kandó. Már az első félévben is magas a laborok óraszáma, ami a BME esetében csak a képzés utolsó évében jelentkezik. Mivel ez itt egy elektronikai fórum, nyilván mindenki elboldogul egy szkóppal, de sokan vannak akik nullával mennek a Kandóra... Egy félév elteltével mégis magabiztosan kezelik a műszereket, bár való igaz 1000 oldalas egyenleteket nem tudnak levezeni, de mint mondottam ennek a képzésnek nem ez a célja. Az meg hogy melyik könnyebb más tészta... volt olyan srác nálunk aki levert (már megalázó szinten) mindenkit matekból, de laborokon vérzett rendesen. Az illető átment a BME-re és ott most él és virul. Neki az fekszik jobban, én meg valószínűleg ott feküdnék meg ![]() Végezetül szerintem a döntés egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek beállítjátok néhányan. Azzal sem értek egyet, hogy ha nem megy a BME ott a Kandó, mivel lásd fenti példa, megy ez fordítva is. Ja meg elhangzott itt olyan, hogy a BME-sek utálják a Kandósokat... nos min nem utáljuk őket, csak röhögünk rajtuk ![]() ![]() No remélem minden pályázó megtalálja a számítását, akármelyik intézményt is választja! Hajrá
Ezek villamos mérnökasszisztens záróvizsgatételek, de előfordulhat bárhol végülis.. amúgy mi az a PS?
Teljesen mindegy a tengerentuli iskola szempontjabol, hogy akkoriban nem ugy hivtak nalunk a kepzest hogy BSc es MSc kepzes, most pedig igy hivjak. A mai BSc Kandos diplomat ugyanugy nem fogadjak el BSc-nek mint ahogy az enyemet sem fogadtak el. De hogy egeszen pontos legyek ezt ne vegye senki altalanositasnak. En kb 4-5 egyetemen kerdezoskodtem es csak egyre felveteliztem. Fel is vettek, de az egvilagon semmit nem szamitottak be a Kandos diplomambol ugyhogy elvileg elolrol kellett volna kezdenem egy BSc kepzest ... nem kezdtem el a sulit
![]() A BME vs. Kando vitat ugyanolyan idiota vitanak tartom mint a linux vs. windows vitat. Mindenki megtalalhatja mindkettoben a jot es rosszat is. Mindenki erdeklodjon, merlegeljen milyen beallitottsagu es oda menjen ahol ugy erzi jol fogja magat erezni. Ha idokozben megsem jon be, akkor van lehetoseg atnyergelni a masik suliba, sot villamosmernok kepzes nem csak ebben a 2 intezmenyben folyik nem beszelve arrol, hogy kulfoldon (nem csak az EU-ban!!!) is szamtalan egyetem van ![]()
A PS az a villamos-mérnökasszisztens képzés "kódneve". Onnan mentem át a mérnökire, mikor azzal végeztem. Szóval ezért volt ismerős a záróvizsgasor...
Azthiszem az elektronika még megvan kidolgozva, a digitnek nem csináltam kidolgozást... az séróból ment. ![]() Lamalas: köszi a választ végülis erre voltam kiváncsi. Igazából én csak dolgozni akarok a végzettségemmel, nem rátanulni (bár ki tudja mit hoz még a jövő). Szóval a továbbtanulási "vitát" kissé elkanyarítva, áttérhetnénk az elhelyezkedési lehetőségekre, főként külföldön (csak mert közel már a vége). Ja és tapasztalatok érdekelnének, nem ilyen olyan hallomások ![]() Pl. mennyi különbséget jelent az anyagiakban, vagy presztizsben mondjuk BsC vs. MsC, illetve külföldön mennyire "csak" a papírt nézik?
Esetleg elkérhetném az elektronikád?
![]() már bocs hogy ilyen pofátlan vagyok ![]()
Kézirat készült, szóval szkenelni tudom... ami meg idő... az idő meg...
![]() Viccet félretéve előkaparom bezsákolt PS-es cuccaimat, és utána mondok biztosat ![]() szerk.: a továbbiakat majd privben, mert nem ide való. Üdv!
Üdv mindenkinek!
Most vettek fel Kandó távoktatásra vill.mérnöknek és segítséget kérnék tőletek. Már volt itt téma, de új véleményket is várnék, hogy hova jelentkezzek, melyik a jobb a józsefvárosi vagy a bécsi úti oktatás és mi közöttük a különbség. ezen a fórumon kívül van-e más kandós, távoktatásos stb. fórum, amit érdemes látogatni infokért? ezeken kívül minden tapaszatlatot és infot köszönök ami segíti sikeres kandós jövőmet.
a józsefvárosi oktatást el is felejtheted, ott nem fogsz elektrót tanulni. én ott kezdtem informatikusként, de az összes elektronikus tárgyat óbudán oktatták... a matekos, közgázos, ... tárgyakat nem tudom összehasonlítani, azokat még én ott csináltam meg, de minket végül átraktak teljesen óbudára
![]() amúgy meg szerintem érdemesebb eleve óbudán kezdeni, mert így nem lesz akkora szívás az egész (tudod a józsefvárosiakat úgy kezelték, mint a leprásokat!)
Sziasztok!
Itt a modulválsztási időszak józsivárosban. Tudnátok mondani vmi infót az F1 tesztmérnök modulról? Illetve a modulokról általában. Az F4re nembiztos h felvesznek az átlagom miatt, nem merem azt megjelölni elsőnek.
jelöld meg nyugodtan elsőnek. ha nem vesznek fel, akkor sincs semmi gáz, legalább megpróbáltad...
amúgy meg lassan itt a kinkupa!!! éljen a kinfo sálálálá...
Műszerautón az F4 a legkedveltebb modul? Akkor nézik az átlagot ha túljelentkezés van, vagy alapból van egy min átlag követelmény?
F4, oda jelentkeznek legtöbben. Sztem ahány hely van, annyi legjobb átlagút veszik fel, nincs min. követelmény.
F1 tesztmérnök modulról tud vki jót/rosszat mondani? (látom az alkatrész már itt is kampányol, az elefántreggelizésen jót nevettem ![]()
Nem tudom nálatok hogy van, amikor nekünk modulválasztás volt, akkor akik első körben jelöltek be egy modult, azok elsőbbségben voltak azokkal szemben akik nem elsőnek jelölték...
Ez a rendszer valószínűleg a mai napig megvan.
Üdv.
Szükségem lenne egy Villanytan 2. cuccra, ahol szájbarágósan le van írva a bode-diagrammos témakör. Pontosabban annál akadok el, hogy a felírt feszültségátvitelt milyen lépésekkel kell átalakítani megfelelő matematikai alakra. Megvan az összes nappalis jegyzet, és a példatár is, de ezt a részt nem sikerül megértenem.
Próbáltam itthon valamit alkotni, hátha sikerül megértened a példán keresztül, és a kommentek által, hogy mi a dörgés Bode-éknál.
![]()
Köszi!
![]() ![]()
Hibás amit kihoztál az átvitel képletéből. R/2R kihozatalánál hibáztál, a helyes végeredmény:
(R/2R)*(1+SRC/1+S(RC)/2) lesz.
Órai példa, 500-szor ellenőrizve, külön leírás/átírás előtt egyesével minden sort leellenőriztem, és tökéletes a végeredmény.
Mert ugye egy R osztva 2 R-rel, az nem más, mint 1/2. Ezen én nem fogok vitatkozni, meg elmélkedni, arra ott az általános iskola 3-dik osztálya.
Jah és igy az eltolás mindig 20lg 0,5.
![]()
Gondolom kukucskálnak be ide BME-sek is. Én csak azt szeretném megkérdezni, mennyire durva ott a matek?
5-ös vagyok matekból, de vannak hiányosságaim. Pl a bizonyításokat nagyon utálom
Nyóckerben nem veszünk bizonyításokat. A többi telepelyen nem tudom, "nagyon" különböznek. A zhkon csak példák vannak és a vizsgán van csak elmélet, de ez most már ugy van hogy a tanár csinált egy gyüjtemény és azokat kell tudni a vizsgára. (Matek1 12 oldal, Matek2 17 oldal). Matek3 homály mert azt most fogják meghirdetni elöször.
Közép suliban félévet voltam matek fakultáción és amikor elakartam menni róla a tanár azzal riogatott hogy megfogok bukni matekból a "felsőoktatában". Nem nehéz a matek és mivel irtad hogy 5 voltál, nem lesz semmi gondod. (www.kando.tk találsz matek zhkat ha tanultál eddig deriválni ill integrálni). Csak tanulni kell. ![]()
Tavaly végeztem a BME-n.
Középsuliban és a Kandón 5-ös voltam matekból, a BME-n (csak) 4-es a valszám miatt.
Isti a BME-ről érdeklődött. Tehát, mint Budapesti Műszaki Egyetem.
A Kandó azt ugye tudod, hogy BMF, azaz Budapesti Műszaki Főiskola?!? Hiszen oda jársz ![]()
Köszönöm a válaszokat. Majd jövőre 1. helyen BME-vik, 2. helyen Kandó. Ha BME-re nem is, Kandóra felvesznek...
Attól függetlenül legyen Kandós példa is. Sztem.
![]()
Egy gyors mérésteches kérdés.
A képen kérdik a mért jel frekvenciáját. Akkor itt a képen megjelölt T idő a helyes leolvasási érték vagy esetleg az impulzus időt kell Tnek venni? Bocs a kép xar minősége miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |