Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell
 
Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   87 / 89
(#) Kovidivi válasza kecskesajt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Ami nem kompatibilis egymással, azt nem fogod tudni összedugni. Fogalmam sincs ezek a heng longok milyen protokollt használnak, vagy integrálva van-e a szabályzó a vevőben. Ha felmerül a kérdés, hogy össze lehet-e a kettőt rakni, akkor azt mondom inkább, nem.
(#) kecskesajt válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Turnigyra gondoltam, adó-vevő egyben, árban sem vészes.

Bővebben: Link
(#) kecskesajt válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
A Henglongost ötletet elvetettem már.
(#) Kovidivi válasza kecskesajt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Ha megvan a távszett, már csak be kell vásárolnod és a barkácsolás van hátra. Kefés vagy nélküli, ezt pedig a méret (súly), és a sebesség dönti el. Rajtad áll.
(#) kecskesajt válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Egy gyors kérdést engedj meg még.

Acélból készül a tank, tehát tömege az lesz szépen, viszont nem akarom, hogy gyors legyen. Akkor a kefés motor jobban passzolna hozzá?
(#) Kovidivi válasza kecskesajt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Ilyen nincs, hogy jobban vagy rosszabbul. A brushlessnek jobb a hatásfoka, nagyobb erőt tud kifejteni, de ha a kefés is ellátja a feladatát tökéletesen, akkor talán felesleges a brushless. A kefés előnye a "drag brake", tehát emelkedőn könnyebb megállni és szépen finoman elindulni, mint brushless motorral, ezért használják mászó autókban (vagy beushless motort hall szenzorral, csak az már drágább). Ennyi a különbség.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
(#) kecskesajt válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Ezer köszönet a segítségért!

Még annyi, hogy kell BEC az ESC-re, nem?
(#) Kovidivi válasza kecskesajt hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
99%-ban tartalmazza az ESC a BEC-t.
(#) kecskesajt hozzászólása Okt 15, 2018 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem az elektronikával kapcsolatban. Amit kinéztem motort nem mertem megrendelni, mert elbizonytalanodtam, hogy jó lesz-e. Ugyanis azt írják, hogy terhelés nélkül 20A az áreamerőssége. (Az ESC ennél jóval magsabb ampert is bír.) Névelegeshez 6A van írva. Viszont az akksik nagyon magas C értékkel bírnak. Elméletileg, ha 2200 mAh-s az akksi, akkor 8 C kéne, ha 20 amperral számolok. A kérdés, hogy tényleg a 20 amperral kell számolnom, vagy a 6 amperral?

Vagy inkább olyan ESC-t keressek ami mondjuk 20A-es és akkor az megvédi a motort?

Köszi a válaszokat előre is!
(#) Sanyi74 válasza kecskesajt hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Ez így egy kicsit zavaros....
Terhelés nélkül 20A (az áram felvétele), az terhelve több, mi a névleges 6A? Az aksiknál miért zavar a magas C érték? 20A-es esc kicsi lesz..., mi van ha megakad a mechanika és állóra fékezi a motort? vagy teszel bele csúszó kuplungot?
(#) kecskesajt válasza Sanyi74 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Unload currenthez írja a 20 ampert. Gondolom max. 20 ampert fog felvenni a motor ha megis akad. Amit terveztem venni ESC-t az 320 ampert bír. Ha mindjuk az akksi 2200 mAh 60 C-s akkor 132 ampert ad le. Ezt az ESC simán bírja, de a motor leégne. Jól mondom? Javíts ki ha nem jol gondolom.
(#) Kovidivi válasza kecskesajt hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
A motor fogja korlátozni az áramot, ha maximum 20A-t írnak rá, akkor ennél nagyobb áram nem fog tudni folyni (elméletileg, de gyakorlatilag se fog sokkal több, és biztosan nem 320A!), még ha a szabid 320A-t tud maximum, akkor sem.
(#) kecskesajt válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Értem. Akkor elméletileg nem lesz gond belőle igaz?
Köszi a segítséget!
(#) Nagy Gábor HE hozzászólása Feb 26, 2019 /
 
Sziasztok!

Azzal kezdeném, hogy nem értek az elektronikához, de hátha nem túl bonyolult a dolog és meg tudnám oldani segítséggel. Egy kis pár ezer forintos játék kopterről lenne szó, amin meg akartam mérni az áramerősséget. Valami történt és utána nem indult már el. Egy multiméterrel mindent méregettem lelkesen, és rájöttem, hogy ha a kondenzátor tetejéhez és a + vezetékhez érintettem röviden a multimétert 20V feszültségmérés állásban a feszültség csökkenni kezdett, ekkor már felpörgött a rotor, ha kb 5mp-ig csináltam ezt a kondenzátorral, akkor talán kb úgy működött, mint előtte. Így már tudtam használni, de minden akku újratöltésnél ezt egyszer végig kell csinálnom. Nem tudom ebből kiderült-e valaki számára, hogy mi rossz az elektronikában, vagy az akkuban?
(#) jocking hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Üdv!

Modellautók irányjelzőjével kapcsolatos kérdésem lenne, ill. a véleményekre lennék kíváncsi.
Nem tudom, én keresek-e rá rosszul, de az internet elég szegényes ebben a témában.
Találtam egy áramkört, ami alkalmas lehet a feladatra, ezt módosítottam (ld. mellékelt képek).
(Az eredeti kapcsolás inkább futófény szerűen működött, mint irányjelzőként.)
Két kapcsoló használata szükséges, az egyik áram alá helyezi az egész cuccost, a másikkal pedig azt választhatjuk, melyik oldalon villogjon az index.
Az lenne a kérdésem, hogy megfelelően módosítottam az eredeti kapcsolást? Működhet ez így? Esetleg van valami, amit máshogy csinálnátok?

Arra esetleg lenne valami ötlet, hogy az elakadásjelzőt hogy lehetne megoldani? (Jelen esetben én csak egy 3. kapcsoló beépítésével látok rá esélyt.)
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2019
(#) András123 hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tőletek ,mivel nagyon kezdő vagyok a rádióvezérléssel kapcsolatos modelezésben. Bolhapiacon vásároltam egy TONKA Richocet RC Vehickle 27mhz modelt az unokám részére, de sajnos távirányító nem volt hozzá. Van egy működőképes 5 csatornás távirányítóm , de utólag rájöttem hogy ez 2.4Ghz-s verzió repülőkhöz. Szeretnék rendelni hozzá egy megfelelő távirányítót,de nem tudom melyik lenne kompatibilis vele. A kérdéseim a következő lenne: Vehetek-e olyan 27Mhz-s modelt ami nem autóhoz hanem pl repülőkhöz való ,és több csatornás ,de ítt csak 2-3 csatornát használnák az autó vezérléséhez? Hogy lehet ráhangolni egy álltalános 27 mhz-n működő távirányítót a vevő rész érzékelésére?Ezt a vezérlőt szemeltem ki Segíthetne valaki a döntésben Szívesen olvasnák bővebben erről a témáról de az angol tudásom kevés ehez
(#) Kovidivi válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Sajnos a megoldás, amit keresel, nem létezik. Ezek az autók a játék kategóriába esnek, semmi sem kompatibilis semmivel!
Amennyi pénzbe kerülnének bele a dolgok, annyiból egy komplett új modellautót tudsz venni. Plusz ezek a játékautók gyorsan törnek, és nincs hozzájuk alkatrész.
(#) ftirius válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Esetleg próba-szerencse alapon?
Nekem van egy rakat távom, ha elhozod a kiskocsit, összepróbálgatjuk, hátha jó valamelyik.
Bp.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) pucuka válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Nézd meg az autódban a vezérlő chip típusát. Olyan távirányítót keress, amiben a párja van.
Vagy lehet készíteni mikrovezérlővel olyat, ami együtt tud működni az autó vezérlő áramkörével, ez csak akkor játszik, ha magadnak el tudod készíteni. (programozás)
(#) András123 válasza ftirius hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Sajnos Vas megyében lakom ,ez nem megoldható, de azért köszönöm a felajánlást
(#) András123 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Tehát ha jól értem akkor ezek a játék kategóriás vezérlők nen hangolhatók rá ezekre az autókra. Közben rákerestem a neten a művelet neve bindelés, de ez a modelezőknek készült modeleken van jelen . Kár hogy nincs olyan lehetőség hogy meg lenne adva a pontos frekvenciája a vevővek és ehez lehetne pontosan keresni adót. Nem tudom mit tegyek kár lenne ezért a jó kis autóért ez így értéktelen. Sajnos elektronikai ismereteim nem elégségesek az építéshez. Viszont lenne még kérdésem. Van kettő darab távirányítóm amikhez vennék esetleg vevő részt. De sajnos ezeken sincsen egyiken sem bindelés funkció. Model repülő építésében gondolkodom az építés részével nem lenne gond viszont az elektronika az más kérdés. Hogy lehetne vevőt választani hozzá ha csak a típusát ismerem az adónak. egyik típus Másik típus
(#) pucuka válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Hogy a távirányító adó, és vevő együtt tudjon működni, annak alapvetően két feltétele van.
Az egyik, hogy azonos rádiófrekvencián működjenek.
A másik, hogy a vezérlési protokoll megegyezzen. Egyszerűbb esetben ezt biztosítja egy enkóder (az adó oldalon), és egy dekóder (a vevőoldalon). Az RF -en kívül, még az enkóder/dekóder párosnak is összhangban kell lenni.
Ha biztosra szeretnél menni, akkor eleve adó és vevő párt választasz. Meglévő távirányítóhoz vevőt, vagy meglévő vevőhöz távirányítót választani elég reménytelen dolognak látom, hiszen többféle variáció is lehetséges, és az információ pedig szűkös. De lehet szerencséd is.
(#) Kovidivi válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Ha akarsz egy autót, akkor máshogy állj hozzá. Ami jelenleg van, semmire sem jó. Ha lassú, unalmas, ha gyors akkor gyorsan tönkremegy, és nem fogod tudni megjavítani. Én már alakítottam át játékautót, Arduinoval meg RF adó/vevővel, csak tanulásnak éri meg, az első bukkanónál törnek... A befektetett idő és pénz túl sok.
Inkább vegyél egy tamiya grasshopper-t (2WD), vagy valami 4WD buggy-t (pl. Reely Ranger mindent kibír!), már 10-20eFt-ért kapható. Akksit valószínűleg be kell szerezned újat, még ha adnak is hozzá, 80% kuka.
A jelenlegi autót nem tudom mennyiért vetted, gondolom pár ezresért, de nem érdemes az idődet és a pénzedet belefektetni.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Pl.Ilyenre gondolok, a hirdetés még forró, olyan friss.
4WD buggy, 2.4GHz-es távval, akksival, gyorstöltővel, alkatrész hozzá Ebay-en filléres tétel: "booster pro buggy".
Magyarba a posta kb. 10€. Alkuról még nem is beszéltünk, tehát olyan 65€-ért van egy gyűrhető, szuper kormányozható, tuningolható (brushless motor meg senkottyan neki) autód, 19-20eFt.
A kérdés, hogy akarsz-e ennyit rá szánni?
Távirányítót találni az autódhoz olyan, mint szénaboglyában tűt.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Arra még vigyázni kell, hogy ne dőljünk be az olcsó autóknak, mert a játék és igazi modellautó között van egy átmeneti kategória. Ezek a Wltoys autók, meg a conrad-ban a "core" szót tartalmazó autók. Hasonló árban vannak, mknt amit én most mutattam, de százszor gyengébbek, és a legfontosabb, nem.javíthatóak, vagy csak nagyon drágán (kvázi az autó eredeti áráért...)
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) András123 hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Hát... köszönöm mindenkinek a jótanácsokat. Az autó valóban olcsó vétel volt 2 Euró és a távirányítókat is ennyiért vettem korábban a piacon . Jó lesz majd valamire alapon.. Tanulópénznek jó volt, nem buktam vele sokat. Ismerkednék a repülő modelezéssel is.De mindenképpen magam szeretnék építeni egyet A tervem az, hogy kezdésnek valami balsa vagy hongarocel szerkezetűt építenék sablon alapján először csak gumi motorosat, de később ha lenne benne egy kis sikerélmény akkor távvezéreltet is szeretnék. Ehez milyen elektronikai kit-et javasolnátok aminek nem túl borsos az ára, de esetleg fejleszthető lenne főleg olyan távirányítóra gondolok ,amit más gépekhez is használhatnék
(#) Kovidivi válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Elég egy távirányító, hozzá vevő, meg 1-2 szervó. Ehhez meg tudsz készíteni repülőtestet.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) András123 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Egy távirányítót szeretnék és több vevőt, mivel az elkészült gépből nem szivesen venném ki a vevő egységet. Ha később több gépet szeretnék készíteni , akkor lenne igazán fontos hogy a távirányító hangolható legyen a vevőkhöz. Ha hülyeséget írok nézd el nekem mivel még csak elméletben próbálom megérteni a dolgokat. Egy ilyen távirányítóra lenne szükségem , de nem igazán találok erről magyar nyelvű infót
(#) Kovidivi válasza András123 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Repülőhöz pultos táv kel valószínűleg. Írd be google-be: flysky. Ott tudsz böngészni. Egy távhoz több vevőt is lehet "bindelni", ahogy erre már rátaláltál. Nekem minden autóm egy távhoz van bindelve, amelyik be van kapcsolva, az megy. Ha több be van egy időben kapcsolva, akkor mindegyik ugyanazt csinálja. Én GT2-evo-t használok, de ez repülőhöz nem jó.
(#) András123 hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Még egy utolsó kérdésem lenne.Ha repülőgép modelhez vennék 5-6 csatornás botkormányos távirányítót ami bindelhető, akkor azt tudnám olyan vevőhöz is csatlakoztatni ami csak 2 csatornát igényel pl autóhoz?
Következő: »»   87 / 89
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem