Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó ködlámpa vezérlés
 
Témaindító: 2580, idő: Ápr 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) 2580 hozzászólása Ápr 30, 2010 /
 
Sziasztok!

a kérdésem a következö lenne szeretném az automban megcsinálni ugy a ködlámpákat hogy ha be kapcsolom az indexet akkor kapcsolodjon fel és ha ki kapcsol az index akkor a ködlámpa még világitson pár mp-ig. mint a mostani autokban van.
a segitségeteket elöre is köszönöm.

ui:nagyon kezdö vagyok
(#) Stewe válasza 2580 hozzászólására (») Ápr 30, 2010 / 4
 
A probléma nagyon egyszerűen megoldható, egy késleltetett elengedésű relé rajzot akár a gugli is ad, de előbb gondolkodj el rajta, hogy milyen hatása lenne ennek a forgalombiztonságra. Így felszerelt járművel közlekedni a közúti forgalom szándékos veszélyeztetése, ami azt hiszem vétség, (tehát súlyosan büntetik) és még a rendszámot is levehetik. A világító és jelzőberendezések működése ugyanis nagyon szigorúan meg van határozva, ez alól a forgalomba helyezett típusok mentesülhetnek, a házi barkácsmegoldások elfogadhatósága kétséges.

Egyébként a te témád itt van:Ködfényszóró kanyarkövető funkcióval
(#) akos512 hozzászólása Jún 2, 2019 /
 
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy DRL modullal hogy tudnék ködlámpát vezérelni?
Előszőt is tudom, hogy a dolog nem teljesen legális.
A kérdésem arra terjedne ki, hogy van az autómban egy OSRAM Drl (LEDDrl301) modul ami az adatlap szerint 12,5 W (gondolom oldalanként tud ennyit). Szeretnék tenni az autómra egy (szelektív sárga, vagy kadmium sárga) ködlámpát, ami igazából csak esztétikai célt szolgálna, mégpedig akkor világítana ha a tompított fényszóró nincs felkapcsolva. A gond csak az hogy ezekbe H3-as izzó megy ami halogén esetén 55W, led esetén kn 40W. Hogy tudom megoldani, hogy a DRL modul kapcsolja ezeket az izzókat? Szedjem szét, hátha lehet bele nagyobb teljesítményű relét rakni, vagy a DRL modullal csak egy relét kapcsoljak ami kapcsolja a ködlámpákat?
(#) Moderátor hozzászólása akos512 hozzászólására (») Jún 3, 2019
 
Azzal ugye tisztában vagy, hogy ez a megoldás szabálysértő? Ha ködlámpát akarsz bekapcsolni, az kizárólag a tompított fénnyel együtt világíthat, önmagában nem.
(#) akos512 hozzászólása Jún 3, 2019 /
 
Idézet:
„Előszőt is tudom, hogy a dolog nem teljesen legális.”


Igen tisztában vagyok vele
(#) vargaf válasza akos512 hozzászólására (») Jún 3, 2019 1 /
 
Idézet:
„a dolog nem teljesen legális”

Egyáltalán nem legális, tudatosan jogszabályt sértő megoldáshoz kérsz segítséget. Remélem a fórumtársak nem segítenek ebben. A közúti közlekedés szabályait nem kellene tetszés szerint értelmezni.
(#) akos512 válasza vargaf hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Közúton nem legális azt tegyük hozzá. Pályán/kiállításon, lezárt területen miért lenne illegális??
(#) Uviktor hozzászólása Jún 3, 2019 /
 
Pl.a Skoda gyárilag is használja a ködlámpa testet DRL-ként,igaz hogy ott ha jól tudom két izzó van benne,és más szögben van a fényvisszaverő lencse mögötte.
Emlékeim szerint a DRL azért jött létre,hogy kevésbé terhelje a generátort, így csökkenti a fogyasztást-károsanyag kibocsátást.Ha ugyanúgy 2×55 Wattal terheljük (egy ködlámpával), a divaton kívül mi értelme?
(#) tacsy69 hozzászólása Máj 9, 2021 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a következő problémámmal kapcsolatban. Van egy Toyota Corollám amiben egy nyomógombos vezérlése van a hátsó ködlámpának. Sajnos ez a minap tönkre ment. A hibajelenség az, hogy a ködlámpa folyamatosan világít, hiába nyomom a gombját, nem lehet kikapcsolni. A webet böngészve az alábbi doksikat találtam róla.

Amit eddig próbáltam:
-az összes forrasztást újra forrasztottam,
-a vezetősávokat végig néztem, nincs sehol szakadás,
-az ellenállásokat kimértem, azok mind értéken vannak,
-a relét kicseréltem.

Sajnos már kifogytam az ötletekből. Van valakinek valamilyen javaslata, hogy merre keresgéljek?
Melyik alkatrész hibája okozhatja azt, hogy a nyomógombos vezérlés nem működik? A relé pedig folyamatosan meghúzott állapotban van?

Köszönöm előre is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem